Şimdi Ara

Turizm ve Otelcilik 2 ve 4 yıl. Akıl karıştıran yorumlar.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
2
Favori
61.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam kusura bakmayin zahmet veriyorum size de ama kafam cok karisik ondan madur gorun. Peki bu turizm sektorunun gelecegi hakkinda ne dusunuyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onemli degil ayni seyleri yasadim/yasiyorum ben de.

    Hocam biraz derinlere iniyorsunuz konunun Suan bitecek gibi durmuyor, hizmet sektoru sonucta personel lazim surekli. Dil bilen adam lazim. Turizme olanacak sagliyacak seylere devlet onayak oldukca bitmez tabiiki, sonucta oldukca buyuk bir gelir kaynagi. Senin ömrün dolana kadar kendini gelistirirsen ac kalmazsin merak etme. Sadece unutma okulunu okumak avantaj. Patronlarla da arani iyi tutarsan yukselir gidersin. Kendini gelistirmekle alakali tabiiki. Sadece otel olarak dusunme turizm diyince birsuru baglantili sektör var.

    (Savaş cıkar, kotu doga olaylari yasanir turizmi etkiler onlari bilemem)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anliyorum hocam haklisiniz ben de sizin gibi dusunuyorum. Sohbetiniz ve yardimlariniz icin tesekkur ederim. Insallah istediginiz yere ulasirsiniz. Arada paslasirsak iyi olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tm1 den turizm isletmeciligi okumak istiyorum 4 yillik duz lise mezunuyum is olanaklarim nasil olur sizce iyi bi tercih mi lutfen yardimci olursaniz sevinirim ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turizm okuyup, ingilizceni geliştirirsen resepsiyon veya rezervasyon bölümünde çalışabilirsin otellerde. Onun dışında çeşitli yurtdışı seyehat acentalarında vb. ilgili bölümlerde bu diploma ile çalışırsın. Dil çok önemli bunu unutma. İşe girerken diploma dışında en net ve kesin soru budur "dilin nasıl?".

    İyi bir tercih mi bilemem. Tamamen senin ilgi alanına bağlı. Sıkılmadan okurum ve bu mesleği yapabilirim dersen neden olmasın. (Diğer detaylar üst mesajlarımda mevcut. Yinede sormak istediğin bir şey varsa sor.)
  • Bu sene lys 5 den sınava gidicem okulun dil.bölümündeki bu meslek çok dikkatimi çekiyor İngilizceyi çok seviyorum biri bana turizm işletmeciliği ve otelcilik hakkında bilgilendirme yapabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nurgksl

    Bu sene lys 5 den sınava gidicem okulun dil.bölümündeki bu meslek çok dikkatimi çekiyor İngilizceyi çok seviyorum biri bana turizm işletmeciliği ve otelcilik hakkında bilgilendirme yapabilir mi ?

    Bu konuyu baştan sona okudun mu? Okumadıysan oku ve sadece kafana takılan kısımları sor. Baştan sona tekrar yazmaya gerek yok çünkü
  • sweetnothing kullanıcısına yanıt
    Merhaba bu sene tercih yapıcam üni tercihi.. Bölüm olarak turizm işletmeciliğini düşünüyorum ve sizde anladığım kadarıyla bilgi sahibisiniz şuan turizm de ne iş yapıyorsunuz tercih etmelimiyim lütfen bütün samimiyetinizle cevap verin (İngilizce de kelime haznem çok az ama üniversite de ingilizce görücez bu ingilizceme biraz yardımcı olur mu?, dersi seviyorum ama okulda adamakıllı ingilizce görmedim)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aradan tam 3 yıl geçmiş. belki konu sahibi forumu bırakmıştır ama bırakmadıysa bir güncelleme yaparsa çok iyi olur. Hali vakti nasıl, yüksek pozisyonlara gelebilmiş mi çok merak ettim.
  • Arkadaşlar merhabalar,

    Hesabıma uzun süredir giriş sağlayamıyordum, az önce çözdüm problemi.

    2013 senesinde turizme garson olarak başladım. Halen turzimde olmakla beraber, hatrı sayılır güzel bir otelde Resepsiyonislik yapmaktadım. 21 yaşıma giricem. Aynı zamanda öğrenciliğim devam ediyor (ing müt-tercüm)

    Sorusu olan varsa ise, sektörün içinde olan birisi olarak yardımcı olabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burcukrkya

    Merhaba bu sene tercih yapıcam üni tercihi.. Bölüm olarak turizm işletmeciliğini düşünüyorum ve sizde anladığım kadarıyla bilgi sahibisiniz şuan turizm de ne iş yapıyorsunuz tercih etmelimiyim lütfen bütün samimiyetinizle cevap verin (İngilizce de kelime haznem çok az ama üniversite de ingilizce görücez bu ingilizceme biraz yardımcı olur mu?, dersi seviyorum ama okulda adamakıllı ingilizce görmedim)
    Merhaba, geç cevap için üzgünüm.

    Ön Büroda resepsiyon olarak görevime devam ediyorum. Sorularınıza gelirsek.

    Turizm iyi para kazandırır, insana çok şey katar, her milletten insanla tanışırsın vs.; bunlar hayal dünyanı süsleyen inkar edilemez gerçeklerdir.

    Fakat unutulmamalı turizm de bir hizmet sektörürdür. Misafirlerin ağız kokusunu çekersin, insanı çok uğraştırırlar, bazen boğulacak gibi olursun. Sabırlı, güleryüzlü ve en önemlisi baskı altında doğru şekilede çalışacak kabiliyete olmak çok önemli ki bu özellik tecrübe ettikçe kazanılır.

    Turizm zordur. Gecen gündüzün olmaz, bayramlarda çalışırsın, haftasonu işe gelirsin, kimi zamanlar izinsiz 1 ay boyunca 12 saat çalışırsın. Bunlar da turizmin gerçekleridir. Vardiyayı ayarlamak, izinleri ayarlamak zordur. 3-4 kişiye sormak zorunda kalırsın. Bu iş böyledir.

    Şu an Sultanahmette çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim ki piyasada elemana çok ihtiyaç var. İşi bilen ne kadar dürüst elaman varsa hepsi sektörü bıraktı. (ülkenin kötü gidişatı sebebiyle azalan turist sayısı, buna bağlı olarak işten çıkarmalar, uzun vardiyalar, düşük maaşlar ve kalitesiz müşteri en önemli etkenler)

    Bu işin okulu okunur mu diye sorarsanız eğer, evet okunur.

    Turizmde kariyer basamakları hızlı bir şekilde çıkılabilir. önbüro şefi, önbüro müdürü, misafir ilişkileri müdürü, satış müdürü, vb.. bunlar uzar gider otel müdürlüğüne kadar yükselirsin. Fakat bunları gerçekleştirmek için okulu okumakla kalmamalı, işin tüm detaylarına kadar öğrenmeli, İngilizce dili kesin olmakla beraber yanına en azından orta seviyede 2. bir dili öğrenmelisin. Her sektör gibi, durmak yok, her gün yeni bir ders almalısın.

    Sultanahmet piyasasında resepsiyon maaşları ortalama 2000-2800 arasındadır. Bunu üstünü veren sadece birkaç otel vardır, bu istisnai sebeplerdendir.

    Ön Borunun asıl geçim kaynağı TIP'ler ve komisyonlardır.

    Resepsiyonistler misafirlere tur satışı yapar komisyon alır. İşi bilen bir ekip kurabilirseniz aylık geliriniz maaş harici minimum 4000 TL'dir. Sultanahmet-Beyazıt-Laleli-Sikerci'de bu işler böyle yürür.


    (sultanahmet otellerinin çoğu butiktir, farklı bir turizm piyasası vardır). Eğer biraz daha büyük otellere bakarsak, zincir otellerde departmanlarda çalışan kişi sayısı kalabalıktır. Vardiyanı bitirir gidersin (8 saat). 12 ayda yılda bir kez olur. Bütün yasal haklarını sonuna kadar alırsın. Daha düzenli bir hayatın olur. Maaşlar bildiğim kadarı ile resep. için 3000-3800 arası değişir. Yan geliri pek olmaz. Bu tarz otellerde tur işlerine bakan ayrı bir departman olur. (Resepsiyonlar bunun ekmeğini yiyemiyor.)

    Son bir ek yapayım: Garsonluktan başlanıyormuş, tuvalet temizleniyor vs. Arkadaşlar kesin bir şey yoktur. Garson da başlarsınız bellboyda başlarsınız. Stajını güzel yerlerde yaparsanız direk resepsiyon olarak da başlarsınız. Ben garson başladım 2 hafta sonunda beni önbüro bellboy olarak görevlendirdiler. 5-6 ay sonra resepsiyon oldum. İşimi seviyordum, ingilizcem iyiydi. Düzgün çalışıyordum ve karşılığını aldım.

    Güzel referanslarınız olsun. Çevrenizi büyütün, gelişime açık olun. 6. ay resepsiyon olacağınızı bilerek 5 ay garsonluk yapın. Sadece turizmde değil, her sektörde düşük maaşla, düşük pozisyonla başlıyorsunuz. Aynı otelde benimle çalışan arkadaşım turizm mezunuydu 2 sene garsonluk yaptı. Burdan çıkıp başka bir otele resepsiyon olarak gitti.

    Kısaca garsonlukla başlarsın diye bir şey yok. Okulunuzu okuyun, kendinizi geliştirin, gerekirse 1 ay boyunca maaş beklemeden otellerde çalışın, staj yerinize güzel bir yer bulun, insanlarla aranızı iyi tutun. Maaşlı ilk işinize garson değil, resepsiyon olarak bile başlayabilirsiniz.



    Bunları 5 senedir turizm sektörü içinde çalışan biri olarak yazmaktayım. Kendi görüşlerimdir. ytd



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 31 Ağustos 2018; 2:10:28 >




  • kararsız kaldığımdan iyi bir cevap geldi teşekkür ederim ve hala turizmden devam ediyor musunuz ?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.