Şimdi Ara

Turizm Otelcilik Lisesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bu sene liseye geçeceğim. Aşçı olmak istiyorum. Lisede Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi okumayı düşünüyorum. Üniversitede de Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünü okumak istiyorum.
    Aranızda dediğim liseyi okuyan var mı? Okul ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor, yaz tatili yapılıyor mu? Kaç ay staj yapılıyor? Derslerde ne görülüyor? Stajlarda ne kadar para alınıyor? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Bu yıl içerisinde okulunuza tanıtım amaçlı gelmiş olmaları gerekiyor.Ben de pek bir şey bilmiyorum ama bildiklerimi anlatayım. Öncelikle lgs sonuçlarını değerlendir ve eğer tutuyorsa iyi bir anadolu lisesine gitmeye çalış.Zaten bildiğim kadarıyla bu,liseler sınavsız alıyor.Ama istiyorsan ve severek gideceksen turizm daha mantıklı. Sanırım 2 veya 3.sınıfta başlıyosun stajlara fakat zaten derslerden bazıları uygulamalı olduğu için staj yapıyormuşsun gibi olur.
    Bence bu konuları araştır.

    Umarım hakkında olacak en iyi liseye gidersin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turizm meslek lisesi alanım olmasa da işin yapısı gereği, stajların yazın yapıldığını sanıyorum. ücret kısmına gelirsek de genelde asgari ücretin üçte biri minimum miktardır. 20'den az kişi çalıştırılan yerlerde, üte ikisini, fazla çalıştırılan yerde üçte birini devlet ödüyor.(işveren üzerinden) yaz stajlarında bunun garantisi yok.

    staj yaparken izin veya tatil yok. 2 ay boyunca, hafta içi 5 gün, günde 8 saat, iş yerinde devam zorunluluğu var. sana fazla mesai veya bu saatler dışında çalıştırmaya zorlayamazlar.(aranızda anlaşmazsanız) bir sorun olduğunda, denetlemek için gelen koordinatör öğretmenine baş vurabilirsin.(naylon staj dışında)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.