Şimdi Ara

Turist Rehberliğinde İyi Para Var mıdır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya ben son 1 senedir turist rehberi olmak istiyorumda düz lise de okuyorum dil bölümüne gidicem de arkadaş düz liseden kaydımı aldırıp başka liseye gidip turizm hotelcilik bölümünü seçersem daha iyi olacağını söyledi.Bunu eleştirelim biraz.
    Daha sonrasında turist rehberi olanların biz genç kardeşlerini bu meslek hakkında a dan z sine kadar bilgilendirmelerini istiyoruz
    Ve turist rehberliğinde gelir ne kadar olur açıkcası bizi bi bilgilendirin ya

• Yok
  • yukarı
  • kardes ben rehber diilim ama rehberlikte para var rehber olabiliyorsan ol adamlar mesela 5bin maas alıo artı prim alıo artı dükkanlara götürüyor oralardan komisyon alıyor adam mesela bir dericiye götürüyor turist 1000 dolara deri alıyor 200ü senin komisyon kısaca manyak para var bu iste kaçırma
  • var ama illegal
    rehperlikten fazla para almazsında turistleri götürecegin dükkanlardan alıyorsun hatta baştan anlaşıp sürekli aynı dükkanlara götürürsen dahada iyi para var
  • kafileyi lokantaya götürüyosun yemek yiyosun para vermiyorsun,alışverişe götürüyosun onlar alışveriş yapıyo seninde komisyonun oluyo tabi bide kafileden hatun falan düşürebilirsin belki bu işten kazancağın para sana bağlı açıkçası konuşkan ve girişken olacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @erfc20
    @leylu3006

tabiki de illegal olsada biraz yorucu iştir tahminimce ve baya bir genel kültür isteyen bir iş olsa gerek bu mesleğin zor yanları olduğunu bilerek bu işe atılmak istiyorum.Ama öncesinde bilgi gerek,varsa abilerimiz buyrun.
  • Arkadaşın doğru söylemiş.Ben pek tavsiye etmem bu işi kuzenim bir aralar yaptı ama sadece maddi ihtiyaçtan çünkü turistler kendi kafasına göre takılıyorlar çoğunlukla mesela İsrail'li turistleri taksime götürmüş 1 saat sonra buluşacakları yeri göstermiş ama 3-4 tane turist 5 saat sonra gelmişler.Ayrıca kendi kafalarına göre takılmalarının dışında olur olmaz işler yapıyorlarmış Bir turist otobüsün arka tarafına sıçmış ve otobüs şöförü turisti kan revan içinde bırakmış.Ayrıca sürekli kızları taciz ediyorlarmış.Tabi insan bunlar iyiside çıkar kötüsüde.Maaş olarak 1200 lira alıyordu bizim kuzen.
  • otobüse mi yapmış yuh
  • quote:

Orijinalden alıntı: laprace

Arkadaşın doğru söylemiş.Ben pek tavsiye etmem bu işi kuzenim bir aralar yaptı ama sadece maddi ihtiyaçtan çünkü turistler kendi kafasına göre takılıyorlar çoğunlukla mesela İsrail'li turistleri taksime götürmüş 1 saat sonra buluşacakları yeri göstermiş ama 3-4 tane turist 5 saat sonra gelmişler.Ayrıca kendi kafalarına göre takılmalarının dışında olur olmaz işler yapıyorlarmış Bir turist otobüsün arka tarafına sıçmış ve otobüs şöförü turisti kan revan içinde bırakmış.Ayrıca sürekli kızları taciz ediyorlarmış.Tabi insan bunlar iyiside çıkar kötüsüde.Maaş olarak 1200 lira alıyordu bizim kuzen.

o dedigin dandik turistler mesela neon tur diye bir sirket var amerikalı getiriolar müsteriler kaliteli hatta orada rehber ol ama ingilizcen ana dilinden bile iyi olcak bu arada rehber olmak için okul okumak sart diil dil sınavına giriosun kokart alıosun rehber oluosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erfc20 -- 18 Şubat 2010; 1:01:45 >

• ben rehberim 5bin maaş artı prim daha görmedim duymadım
    o kadar diyorum

bu iş eskiden iyiymiş artık tadı tuzu yok

yol yakınken tavsiye etmiyorum, ben de başka sektörlere geçiyorum ztn
  • quote:

Orijinalden alıntı: owin

ben rehberim 5bin maaş artı prim daha görmedim duymadım
    o kadar diyorum

bu iş eskiden iyiymiş artık tadı tuzu yok

yol yakınken tavsiye etmiyorum, ben de başka sektörlere geçiyorum ztn

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.