Şimdi Ara

türev ve integral

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konular baya önemli sanırım kaçıncı sınıfta görülüyor ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hot chocalate

Bu konular baya önemli sanırım kaçıncı sınıfta görülüyor ?

ben 10.sınıfım hocalar 12 de göreceğimizi söylemişti
  • 12. sınıfta görülüyor. lysde iki konudan toplam ortalama 10+ soru geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 7 Nisan 2012; 20:29:19 >
  • 12. Sinifta ise onceden bakmakta fayda var

• 12.sınıfta evet ve dedikleri kadar zor değil sadece 12.sınıfa iyi bir temelle git yapılabilir konular Önceden bakmak gibi bir saçmalıkta yapma zaman kaybı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hot chocalate

12. Sinifta ise onceden bakmakta fayda var

bak ama tek başına zor anlarsın konuyu aslında zor değil ama belli başlı formüller var ve sorulara hep o formülleri uyguluyorsun ezber yani. şimdi hepsini öğrensen seneye unutursun
  • mat 2 de bence en kolay 2 konu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onceden bakmak derken cokta onceden degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Max Born

mat 2 de bence en kolay 2 konu

Böylelerine artiz denir genellikle sokaklarda köşe başlarında olur..
  • Önceden bakmak konusunda eğer ki bakacaksan iyi olabilir özellikle integral çoğu okul ve dershanede son dakikada yetiştirilmeye çalışılır ve genelde öğrencilerin zihninde oturmaz. Zor konular değiller ama anlayana kadar sıkıntı çekebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cartmann

quote:

? ne sacmaliyorsun kardesim bence dedim en rahat yaptigim 2 konu parabol yapamiyorum turev yapabiliyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cartmann

quote:

? ne sacmaliyorsun kardesim bence dedim en rahat yaptigim 2 konu parabol yapamiyorum turev yapabiliyorum

Hocam parabol konusunu türevle birleştirirsen parabolün çoğu sorusunu rahatlıkla türev mantığı ile çözebilirsin. Türevin geometrik yorumunu kullanarak parabolü incelediğinde çok daha kolay geldiğini fark edeceksin. (ax^2 +bx+c = y için y' = 2ax +b olması ve uç noktalarını bulurken 2ax+b =0 diyince x = -b/2a çıkmasından dolayı rahatça tepe noktasının apsis kısmını aklında tutabilmen gibi.)

• Zor olarak bakarsan isin icinden cikamazsin, matematik temelin yoksa zor olur ama sana sunu soyleyim matematigin en zevkli konusudur, cozerken sıkılmazsin, hele bide bazilarinin cozumu yarim sayfa surer sonucu bulunca dunyalar senin olur, beyninin calistigini hissedersin. Onceden ogrenmek istersen 11.sinifta bak derim, bazi turev kitaplari cok basitten anlatiyor kimseye ihtiyacin olmadan ogrenirsin. Zor diyip bi koseye cekilirsen 10yil ogrenemezsin, turev ve integrali adam akilli ogrenmek istiyorsan, hic soru kacirmayim diyiyorsan 2-3 ay calisman gerek bu bile yetmeye bilir
  • bir işine yaramaz belki ama temel oluşturması bakımından öğrenebilirsin. o da türev için ancak. integrali öğrenmen kendi başına çok zor.
  • türevi bilirsen bi çok konuda yardımı olur...Örneğin parabolde İntegral zaten türevin tersidir...
  • Basit bir konu aslında. Hep türev integral diyip dururlardı büyükler ama o kadar korkulcak bir şey yok.
    Okulda iyi bir şekilde anlamaya bakın. Sadece dersanede öğrenmeyle olmaz, oturtamazsınız kafanızda.
  • türev bana göre mat 2 nin en kek konularından biri eğer lys matematik anlatımlı kitabınızdaki türevle ilgili herşeyi ezberleyip mantığını kaptıysanız integral size çok kek gelecektir , tıpkı ilkokulda sayıları çarpmayı öğrendikten sonra bölme işlemini öğrenmek gibi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.