Şimdi Ara

Türev grafiğinde 0 ekstremum oluyor mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tepe ve çukur max ve min noktalar oluyor ama fotoğrafta da göründüğü gibi grafiğin 0 dan geçtiği yeri ekstremum nokta olarak alıyor muyuz ? Kendimde olan kaynaklarda bu tarz bir grafik açıklaması bulamadım. Türev grafiğinde 0 ekstremum oluyor mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Açıklama yapılması gereken özel bir durum yok hocam ondan dolayı bulamamışsınızdır. Önümüzdeki grafik f'in türevinin grafiği. Yani bu grafiğe bakarak f'in nasıl davrandığına dair bilgi edinebiliriz. Bir şeyin türevi pozitifse artan negatifse azalan durumdadır. Türev grafiğinde +'dan -'ye geçtiği noktalarda artıştan azalışa geçiş olduğu için yerel maximum vardır. Burada x=0 noktasında +'dan -'ye geçmiş. Yani yerel bir maksimum yapmış. Fonksiyonun kendisinin grafiğini çizseydik x=0 bir tepe noktası olacaktı.

Şöyle düşün eğer 0'dan geçmek yerine başka bir değerden geçseydi mesela x=2 de x eksenini delip aşağıya geçmiş olsun. O zaman x=2 noktasında ana fonksiyonumuz tepe yapmış derdik. Burada x=2 yerine x=0 noktasında tepe yapmış. 0 noktası olması bir şeyi değiştirmiyor yani. Cevabı I ve II sanırım.

• SirPlayer kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım hocam bu mantıkla bakmamıştım hiç olaya kafamdaki tüm soruların cevabı oldu bu sağ olun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rides17 R kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.