Turcoin, özel bir yazılım dili kullanarak blockchain işletim sistemi üzerinde merkezi olmayan yazılım protokolleri geliştirilmesine olanak sağlayan bir sistemdir. Merkezi olmayan yazılım protokolleri aynı işletim sistemi içerisinde ve tek bir blockhain üzerinden binlerce alt coin yaratılmasına izin veren protokollerdir.
2016 Ağustosunda başlayan ve Ocak ayında piyasaya sürülmesi düşünülen Turcoin projesi, Bitcoin’den daha gelişmiş ve özgün olduğuna inanılıyor. Çünkü Turcoin internetin enerji kaynağı olan kripto yakıt olarak tanımlanıyor. Sadun KAYA , kripto paralar ile dünyada bulunan değerli kaynakları karşılaştırılması durumunda Bitcoin’i Altın, Litecoin’i Gümüş, Turcoin’in ise Petrol olarak tanımlamaktadır. Turcoin, kripto yakıt olarak tanımlanırken, Mining platformunun ihtiyaç duyduğu enerji ise Turcoin ile sağlanmaktadır. Madenciliği şuan için izin verilmeyen ancak ilerleyen zamanlarda izin verileceği söyleniyor. Turcoin’in para birimi olarak TURCO görev yapıyor ve zamanla Turcoinin tahtını alması bekleniyor. Bir para birimi olarak hayatımıza girmese bile küresel bir ödeme ağı olarak popüler olacağı kesin gibi bakılıyor.
bulaşmayın sakın bu coine. çok kötü yorumlar var
aslında bu scam işleri için en uygun ülke türkiye.milleti ben allahım diye dolandıranlar var.
bu işe yeni başlayan kişiler coinmarketcap.com sitesindeki ilk 100 dışındaki hiçbir kripto paraya yatırım yapmasın bence bu tarz scam projeler son zamanlarda çoğaldı dikkatli olmakta fayda var