Şimdi Ara

Turbo hakkında yanlış bilinen bir bilgi-turbosu öten baksın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
83
Cevap
2
Favori
78.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: AssistForte

Merhabalar.

Geçtiğimiz günlerde amcamdaki cerato'da turbo arızasıyla karşılaştık. Turbo hiçbir şekilde çalışmıyordu. Aracı zorlamadan servise getirdik, servis turbo değişimi dedi. Biz de bir tanıdığımız olan vw gurubu araçlara bakan ustaya gittik. Usta güzelce inceledi aracı, sorunu çözdü. Turbonun pervanesinin balansı bozulmuş. Tamir edilmeyince de turbo bozulmuş. Tamiri yapıldı, şuan gayet düzgün çalışıyor.

Bizi burada ilgilendiren nokta şu, bugüne kadar forumda şöyle bir genelleme vardı. Dizel araçların turbosu öter, özellikle 60 binden sonra ötmeye başlar, sorun değil. Açıkçası ben de bu ifadeyi doğru kabul edip forumda belirtiyordum. Aslında hata yapıyormuşuz. Bu ses yukarıda da yazdığım gibi turbonun pervanesindeki balans bozukluğundan kaynaklanıyormuş. Tamiri yapılmayınca da sonucu turbonun bozulmasına kadar gidiyor. Eğer turbonuzdan ıslık gibi bir ses duyuyorsanız, güvendiğiniz bir ustaya(aracınız garantili değilse) gidin ve olayı anlatın, ufak bir işlemle sorun çözülecek ve büyük masraflara sebebiyet vermeyecektir.

Bu arada, amcamdaki cerato'da aldığı ilk günden beri o ses vardı. Aldığımızda 65 bin gibiydi sanırım km'si. Şuan 85 bin küsür km'de, bu hatayı da 1 hafta kadar önce verdi.

kaç tl masraf yapıldı? Yenisi 950 Tl cunku turbonun Garrett

• benim corsanın turbo sıfır aldığımdan beri öter kuş kaçmış gibi ve diğer kullanıcılarda da aynı şekilde normal cıvıltı bizdeki
  • benim araçtada 1700 devirlerde ıslık sesi geliyor.çekişinde herhangi bir sıkıntı yok ancak ses rahatsız ediyor sizce ne yapmalıyım?ist.avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz usta varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

benim araçtada 1700 devirlerde ıslık sesi geliyor.çekişinde herhangi bir sıkıntı yok ancak ses rahatsız ediyor sizce ne yapmalıyım?ist.avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz usta varmı?

Başakşehirdeyiz, İkitelli O.S.B Dolapdere Sanayi Sitesi 21. Ada No:38 (İkitelli Vergi Dairesi yanı). Bekleriz ... ;)
  • pakimeno kullanıcısına yanıt
    Balans alınması gerekli. Yaptırmadıysanız bekleriz. İyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbosan

quote:

Orijinalden alıntı: pakimeno

benim araçtada 1700 devirlerde ıslık sesi geliyor.çekişinde herhangi bir sıkıntı yok ancak ses rahatsız ediyor sizce ne yapmalıyım?ist.avrupa yakasında tavsiye edebileceğiniz usta varmı?

Başakşehirdeyiz, İkitelli O.S.B Dolapdere Sanayi Sitesi 21. Ada No:38 (İkitelli Vergi Dairesi yanı). Bekleriz ... ;)

Kayaşehirdeyim yakınsın bana. Sorun yok çok şükür ama en azından test amaçlı uğrayabilirim. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xweser -- 12 Ocak 2016; 9:56:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xweser X kullanıcısına yanıt
    Gel bir çayımızı, kahvemizi iç :) Turbo tanışmaya bahane olsun :)
  • Bende 60 bin kmde 90hp dci motor var gaza yuklenince hafif bir islik sesi geliyor sifir kmde iken gelmeyen. Ama cok dikkat etmeyince fark edilmiyor.
    65 hp 1.5 dci 200binde bir araba daha var onda zerre kadar islik sesi gelmiyor.
    Benim dusuncem ayni motor hacminde daha fazla guc icin daha fazla hava basilmasi lazim, cok hava basan turbo da ses oluryor.
    Alin 65 hp sembol kafa rahat olsun =) basinca gitmeyince huzur bulursunuz hem.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim eski 1.9 Caddy team bayi çıkışında yapıyordu. 65.000 de sattık ne oldu bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125.000 dizel Palio kullanıyorum. Bazı arkadaşların dediği gibi ıslık sesi duymuyorum ben. Aracımın bakımını düzenli olarak hatta zamanı gelmeden yaptırıyorum. ses gelmemesi bir sıkıntı mı yani?
  • Turbo tamiri yaptırmayın arkadaşlar, ben geçen ay tamir yaptırdım, sök tak fln derken 800 lira param gitti. Aracı sattığım kişi bu hafta aradı yine bozulmuş. Tanıdığım usta olduğundan tekrar bakacak ama tamirini Kia yetkili servisteki akrabam bile önermedi. Bozulursa gidin yetkili servisten orjinalini alıp taktırın başınız ağrımasın, tamiride ucuz değil

• Turbonun ötmesi normal değildir.onemli olan çıkardığı sesin ne tür bir ses olduğudur ona da bakmadan yorum yapılamaz.ornegin ambulans ugultusuna benzer bir ses ise arızalı ancak sadece flow sesi ise bu turbonun doğal çalışma sesidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar.

Arkadaşlar turbo ıslık sesi büyük masraflı bir iş değildir gerek yağ bakımı gerek arabanın kullanılış açısından zamanla turbonun milinde aşınmalar oluşuyor ve turbo boşluk yapmaya başlıyor turbo boşluk yapınca ıslık sesi duyuluyor eğer ıslık sesi varsa aracınızda dahada miliniz aşınmadan tamirini yaptırın çünkü turbo dağılabilir motor bile yiyebilirsiniz ben kendim turbo tamiri ve satışı yapmaktayım bilgilendirmek için böyle bi açıklama yapma gereği duydum turbo hakkında ne sormak isterseniz 7/24 ulaşabilirsiniz telefon numaram
    0536-324-24-03
    internet sitemede bakabilirsiniz www.turboburada.com arkadaşlar servislerde bizim tamirini 500 tlye yaptığımız turbolara 5000 tl 7000 tl gibi rakamlar veriliyor müşterilerden hep bunu duyuyoruz turbo arızanız varsa servisten kaçın götürmenizi tavsiye etmem tamiri olmayan turbo yoktur en kötü mili gövdesi pervanesi herşeyi ölü olsa bile sıfır orijinal göbek takılır ve turbonuzun emme kapağı ve egzos manifoltu temizlenir turbonuz sıfır turbo olur çünkü arabanız bozulduğunda kapılarına dokunmuyorsunuz cunku arıza motorda oyle duşunun turbonunda kapağına manifoltuna bırsey olmayacağı ıcın onemlı olan göbek olduğu ıcın gobegı degıstırınce turbonuz sıfırlanmış olur yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

• 2010 model 1,5 dci 105 bg araç sahibiyim. Bugün kaporta için ustama gitmiştim. İlgili kaporta ustası aracımın turbosunun ses yaptığını uzun yola çıkmamam gerektiğini söyledi. 700-800 TL ye yaptırabileceğimi belirtti. Aracım 105 bin km de. Doğru dürüst hiç zorlanmamıştır. Haftanın 4 günü kapı önünde yatar. Neden ıslık sesi yaptı anlamış değilim. Sizin yetiniz nerededir?

• Benim turbodan da gaza bastığım an ıslık sesi geliyor araç 2.0 cdti insignia. Tamir maliyeti ne olur?

• ✔✔ARKADAŞLAR SAKARYADA SAGLAM DÜRÜST GÜVENİLIR TURBO TAMİRİ YAPTIRACAGIM BİR USTA ÖNERIRMISINIZ.✔✔2009.CORSA.1.3.DİZEL.ISLIK SESİ VAR.

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Turbo çok uzun ömürlü bir parça aslında.Ama Türk halkına 100 bin km bile dayanmıyor malesef

150 bin megane 2 usta turboya bakım yapalım dedi tertemiz turbo çıktı. Egr önemli
  • www.guventurbo.com
    Turbo - Güven Turbo
    http://www.guventurbo.com/MainPage/?LanguageID=1
    turbo bakımı 350ile 700 tl arasında deyısmektedır.sıfır muaıdılı 1200 garret marka orjınal 1600 yanlız elımde klamadı muadıle yonlendırıyor tamırmı muadılmı arada da cok fıyat var bırde ınternete gts marka turbo var 780 tl onun fıyatıda olmassa gts alıp yola dvm edıyım.
  • turbonun bozuldugunu yada gidici oldugu kontrol edilerek anlaşılır bu çok basit

turbo tamiri içindeki parça degiştirilerek yapılıyor ancak parça degişimimde turbocular fazla garanti vermiyorlar

turboda degişecek parça çin malımı orjinalmi oda şansınıza kalmış

burda saglam olsun garantili olsun diyorsanız 0 turbo alınmalı ancak 0 turbo çok pahalı burda para konuşur
  • Aracım sıfır gaza biraz yüklenince anlık bir ıslık sesi mi artık bilmiyorum bir ses duyuyorum bu normal mi?
    Turbonun o vuuuv sesinden farklı bir ses.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOOOOOOOOOO -- 13 Nisan 2019; 0:11:7 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.