Şimdi Ara

TURBO BOOST???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/pavilion-dv6-6010st-ll044ea-hp-dunyasi-fiyatlari-kampanyali-laptoplar-en-ucuz-dizustu-bilgisayar-modelleri-firsatlari-notebook-taksit-avantajlari,24732.html
    Elimde linkteki dizüstü bilgisayardan var ve intel turbo boost teknolojisi ile hızın 2,30 ghz den 2,90 a çıktığı yazıyor. Ancak intelin turbo boost gözlemcisini indirdiğimde pc turbo boostu çalıştırsa bile işlemcinin yine aynı şekilde 2,30 ghz den çalıştığını görüyorum. Ayrıca turbo boost olsa alttaki resimde 2,30 ghz nin yanında 2,90 ghz yazmaz mı?
     TURBO BOOST???

• molveyr M kullanıcısına yanıt
    Turbo boost duruma göre çalışır eğer işlemciyi full güçte çalıştırcak bir uygulama veya oyun oynuyorsan 2.3 ghz sabitlenir. Ama işlemci çok zorlanmıyorsa 2.9 ghz'da çalışır duruma göre.

Windows ekranında temel hızı yazar genelde bendede turbo boost'suz hızı yazıyor windows özelliklerinde
  • Anlayamadım oyun oynarsam 2,30 da oynamazsam 2,90 da mı çalışır?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam tersi şekilde işlemciye yüklendiğinde 2.9 ghz e çıkmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde turbo boost çalışınca işlemci resminin ortasında 2,9 ghz yazması lazım ama 2,30 diyor?
     TURBO BOOST???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden böyle oluyor bilen yok mu?
     TURBO BOOST???
  • turbo boost çekirdeklerin hepsi kullanılmadığında çalışmayan çekirdeklerin gücünü çalışanlara vermeye yarıyor. yani işlemcinin bütün çekirdekleri 2.9 ghz hızında çalışmaz, öyle bir şey olsa zaten işlemciyi 2.9ghz diye satarlardı. O resimdeki değer işlemcinin hızına göre değişmiyor öyle bir özelliği yok onun için orda hep 2.3 yazar. İşlemcinin anlık hızını görmek istiyorsan cpu-z kurup bakabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Monster Turbo Fan Çalışmıyor
    8 yıl önce açıldı
    1.0 ecoobost turbo
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güç seçeneklerinden yüksek performansı aç işlemcin sürekli turbo boots hızında çalışır. İşlemcinin çekirdek hızlarınıda cpu-z programı ile kontrol edin 2.9 olduğu göreceksiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten yüksek performansta ama aynı ayrıca başkalarının pclerinde o değer sabit kalmıyor artıyor?
  • Ayrıca benim bildiğim o iş öyle olmuyordu diğer çekirdeklerle alakası mı var yani? Pc fazla performans ihtiyaç duyarsa işlemcinin gücünü arttırıyor diye biliyorum ben. A @Turuncu Sakal yrıca cpu-z de de max 2,29 falan gözüküyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.