Şimdi Ara

Turan Birliği/Askeri Ordusu Neden Kurulmuyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • etnik kimliğin bir önemi yok artık aklı geriler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çünkü biz Türk değil Arabız.
  • Özal denedi ve ertesi gün öldü.Bu ülkede iyi bir şey yapmak isteyen bilim adamları da öyle oluyor uçakları düşüyor şans eseri(!)
  • Eskiden kendime ülkücü diyordum şimdi bu işler bana çok boş geliyor. Ülkede çok fazla adaletsizlik ve fakirlik var. Her şeyden önce bunları çözelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem doğu hem batı blokunun istemeyeceği 3. bir blok olacağı ve büyük sermayeye değil Türk ideolojisine hizmet edeceği için kurulamaz. Dünyada Türk’lerden başka kimsenin istemeyeceği vurucu bir güç olur. Düşünesen bir kaç milyon tane ölmek için savaşan iyi eğitilmiş asker var. Büyük sermaye bunu kontrol edemiyor. Kimsenin işine gelmiyor. Cık. Buna kimse müsade etmez.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Avrupa Birliği gibi bir 'Turan Birliği' kurabilir mi?Ya da NATO gibi Türklerin haklarını uluslararası siyasi arenada koruyabilecek bir 'Turan Ordusu' kurulabilir m?Bunların cevabı 'Evet'tir.Lakin bunların kurulabilmesi için bir takım şartların karşılanması gerek.Öncelikle Türkiye dahil hiçbir Türk ülkesi tam bağımsız değil.Dahası ekonomik ve askeri alanda da çoğunlukla dışa bağlı.Türkiye daha çok Amerikaya ve AB'ye bağımlıyken Orta Asyadaki Türk devletleri Rusya'ya bağımlı.Hal böyle olunca nasıl Turan birliğinin ya da Turan ordusunun kurulmasını bekleyebiliriz?

    Kültürel/ekonomik anlamda ortak çalışmalar geliştirilmeye çalışılıyor fakat böyle çok daha ileri seviyede Turan birliği ya da Turan ordusunun kurulması için daha çok uzun yolumuz var.Bunu muhtemelen bizde göremeyiz.Dahası başımızdakiler malum alayı arap sevici.Halkın yarısına yakını da yerde arapça küfür yazan bir kağıt görse anlamadan öpüp başına koyacak derecede cahil.Böyle bir toplumun Turan birliği ya da Turan ordusu için lokomotif olması beklenemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 14 Mart 2020; 9:12:20 >




  • Herhangi bir etnik/dini birlik kurmak için güç gerekir.Bugün Türki ülkelerin hali ortada.Sen kurmak istesen bile o ülkeler yanaşmaz.Rus ayısı tepelerine biner.Ha bir de Çin faktörü var.Çin yanı başında güçlü bir birlik istemez.Ruslar mesela Çinin orta asyada nüfuzunu artırmasından rahatsız.Bu şekilde güç elde edemezsin.Yapılacak tek şey Türkiyenin güçlü olmasıdır.Bakın bugün Türkiye süper güç olsun yarın daha sen demeden o ülkeler yanaşmaya başlar.Güç ülkeleri çeker.Güçlü olduktan sonra istediğin gibi at koşturursun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 14 Mart 2020; 15:50:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turan nedir ? fars rüyasından bize ne=?
  • orta asyadan anadoluya gelip osmanlı imparatorluğunu kurduk. ortaasyadaki türklerle tüm bağlantımız koptu. osmanlı kuzey doğusu rusya, güney doğusu iranla sınır. rusya asyaya hakim olup tüm türk devletlerini yuttu. sovyetler birliği dağılınca anca 1990 gibi bağımsızlıklarını ilan edebildiler. 30 senedir rusyadan bağımsızlar. şimdi "turan birliği" oluşması mümkün mü?

    1700 osmanlının altın çağı ve türk devletleri.

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/71/1700_CE_world_map.PNG/1920px-1700_CE_world_map.PNG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3DCA2A8C8 -- 15 Mart 2020; 22:15:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sovyet sistemi vakti ile iyi kurmuş. Türkmenistan pamuk üretir. İplik fabrikası ebesinin nikahında başka ülkede. Kumaş fabrikası Rusya'da, konfeksiyon fabrikası Özbekistan'da. Malı dolaştırıp dolaştırıp duruyor; ama hepsinin birbirine ihtiyacı var. Organizasyonu da Ruslar sağlıyor.

    Sovyetler birliği dağılırken, Gürcistan ve Azerbaycan'da çok cılız bir bağımsızlık talebi var. Bunun dışında, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan bağımsızlığını fax ile öğreniyor. Heydar Aliyev Azerbaycan Sovyet Sosyalist Respublika'sında (Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti) 1969-1982 yılları arası "Azerbaycan Komünist Partisi Merkez Komitesi genel sekreteri" ünvanı ile bölgesini yönetmiştir. Azerbaycan'da cılız da olsa, net bir "Bağımsızlık hareketi" olmuştur. Ancak bu hareketin kaçınılmaz olduğunu bilen KGB doğru zamanda doğru kişiye yanaşıp bu hareketin herşeye rağmen Rus ekseninde kalmasını sağlamışlardır. Azerbaycan Respublikası kurulduğunda Heydar Aliyev devlet başkanı olmuştur.

    Bağımsızlığını fax ile öğrenen ülkelerin TAMAMINDA devlet başkanı "eski komunist parti merkez komitesi genel sekreteri"dir.

    Bölge insanı sovyetler birliği ile medeniyeti görmüş bir kitledir. Ve Sovyetlerin, şimdi de hali ile Rusya'nın fena etkisi altındadır. Olması da doğaldır. Deniz olmayan Özbekistan'da halkın %35'i yüzme biliyor falan... Eğitiminin parçasıymış. Havuzlar falan... Bütün coğrafyada hakim unsur Rusya'dır. Halk da Rusya'ya sempati besler. Bu halkların büyük çoğunluğu Rusça bilir. Konuşabilir. Hakim yabancı dil halen İngilizce değil, Rusça'dır. En büyük ticaretleri de Rusya iledir.

    Çok aşağılık bir durumdan bahsedeceğim, hazır olun... Heydar Aliyev kültür merkezinde Hocalı katliamına ayrılan bir bölüm vardır. Burada mutlak kötü Ermenistan ve Ermeni milisleri olarak gösterilir. O dönemde çok sefil durumda olan Azerbaycan ordusu, aslında bölgenin en güçlü ordularından biridir. Ermeni milisleri rahatlıkla tepeleyebilecek durumdadır. Peki Hocalı'ya ne sebep olmuştur? 366. Rus Motorize Alayı bölgededir. Azerbaycan'ın müdehalesini engellemiştir. Azerbaycan Rusya'ya savaş açamayacağı için tıkanmıştır. Bu sebeple hocalı katliamı mümkün olmuştur. Azerbaycan da Dağlık Karabağ bölgesini kaybetmiştir. Ancak Rusya'nın Ermenistan'a yaptığı bu aleni destekten Heydar Aliyev Kültür Merkezindeki Hocalı bölümünde HİÇ BAHSEDİLMEZ. "Ne biliyon lan?" demeyin. Biliyom. Gittim. Gözlerimle gördüm. VE "GÖZLERİME İNANAMADIM" desem yalan olur. Tam beklediğim gibiydi... Böyle olacağını tahmin ediyordum. Böyle de oldu. Hiç şaşırmadım.

    Türki Cumhuriyetlerin en ele geleni Azerbaycan'dır. O da dahil hepsi ağır diktatöryalardır. Halkın da durumdan fazlaca şikayeti yoktur. Azerbaycan bariz miktar Rusya'ya yanlı, ama görünümde daha dengeli ve tarafsız bir siyaset gütme eğilimindedir. Diğer ülkeler ise göbeğinden Rusya'ya bağlıdır. Halkları da Rusya-Türkiye ikileminde çoğunlukla Rusya'dan taraf olacaktır. Ve "bunu niye yaptınız, siz bizim kardeşimizsiniz" diye diye Rusya'dan taraf olacaktır. Hem içerleyecektir sana. Hem de Rusya'dan taraf olacaktır. Samimidir de. Kızmayın... Beyni yıkanmış, kimliksizleştirilmiş kitleler çoğunlukta ne yazık ki. Ama bir yandan da az biraz medeniyete sahiplerse, tamamını Sovyetler Birliğine borçlulardır. Çok karışık bir durumdur. İçine giren çıkamaz. Karışık bir psikolojidir.

    -----------------------

    Ben kendi cennetimi kendim kendi memleketimde kurarım. İsteyenin elinden de tutarım. "Dost ve gardaşlar" yatırım istesin yapalım. Gençlerini okutmamızı istesin, yapalım. "Ortaklaşa teknoloji şirketi kuralım" desinler. Yapalım. Ama "Turan Ordusu"na ihtiyacımız yoktur. Aksine sanki derdimiz yok da, daha çok dert arar gibi... Eğitime, sanayiye, üretime, teknoloji geliştirmeye ihtiyacımız vardır. Eğitimli toplum -> yüksek katma değer -> yüksek refah -> yüksek demokratik haklar, özgürlükler... Hedef bu olmalı. Abuk subuk ergen hayalleri peşinde koşmayı bırakınız. Güya Şam'da namaz kılacak tipler bizi bataklığa sürükledi. "Kardeşim Esad" "Eset" olduğunda hedef onu indirmekti. Şu anda görünen o ki, Esad bizimkini gömecek. Üzerine de bir avuç toprağı kendi eli ile atacak. O yüzden bence artık ayılın. Hayalperestliği de bırakın.

    Kendine "Türkmenbaşi" ünvanı vermiş, kendini ölene kadar Devlet Başkanı seçtirmiş, annesinin doğduğu aya annesini adını vermiş tiplerle güç ortaklığı kurma hayalinize de hayran kaldım bu arada... "Türkiye Cumhuriyeti"ndeki "Cumhuriyet" sözcüğü sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum; ama bana çok şey ifade ediyor. Öncelikle vatandaş, yurttaş olduğumu ifade ediyor. Teba değilim ben. Henüz yurttaş olma şansını yakalayamamış, teba konumunda olan ve üstüne bir de kimlik krizinde olan ülkelerle birlikte balık avlamaya bile gidilmez. İşleri çok, işleri zor. Allah onlara kolaylık ve sabır versin.

    - Demokrasi ihraç etsek?
    - Önce kendi yaptığın emperyalizminin bedelini ödeyip, sonra da başkasının emperyalizminin tadına bakmış, savaşmış, direnmiş, başarmış ve sonunda anti emperyalist temeller üzerine kurulmuş bir ülkenin vatandaşı olarak, başka ülkenin iç meselesine karışmasan mesela? Nasıl olur? Bir de her şeyden önce dönüp bir kendi demokrasine baksan?

    ------------------

    Bizde de var kimlik krizi. Bariz... Karar verin aga. Demokrat mısınız? Değil misiniz? Emperyalist misiniz? Emperyalist maşası mısınız? Yoksa anti emperyalist misiniz? "Emperyalizme karşıyım, ama ben yapınca tadı süper." dansözlüğünü de bırakın. Nesin abi sen? Karar ver.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Mart 2020; 23:35:28 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.