Şimdi Ara

TuPac [2pac] Fan Club

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilindiği ad(lar) 2Pac, Makaveli
    Doğum 16 Haziran 1971
    East Harlem, Manhattan, New York, ABD
    Köken The Bronx, New York, ABD
    Ölüm 13 Eylül 1996 (25 yaşında)
    Las Vegas, Nevada, ABD
    Tarz(lar) Hip hop
    Meslek(ler) Rapçi, Aktör, Prodüktör, Şair, Senarist
    Etkin yıllar 1990-1996

TuPac [2pac] Fan Club

Tupac Amaru Shakur (16 Haziran 1971 - 13 Eylül 1996) East Harlem, New York doğumlu Amerikalı rapçi, aktör ve şair. 2Pac ya da Makaveli olarak da bilinir. Doğum adı Lesane Parish Crooks dır.

Çocukluğunu fakirlik içinde geçirdi. Annesi Afeni Shakur, Black Panther davalarından hüküm giymiştir. Tupac, çok genç yaşta para ve üne sahip oldu. Çeşitli davalardan cezaevine girdi. 90'larda müzikteki Doğu-Batı kavgasından kendi payına düşeni ilk olarak 1994 yılında 5 yerinden vurularak aldı. Tupac, Gridlock'd, Juice, Poetic Justice gibi filmlerde başrol oynadı. Çıkardığı albumler en çok satan rap/hip-hop artist rekoru kırdı. Tüm dünyada 80 milyona yakın albüm sattı. En büyük ilgiyi Dr. Dre ile düet yaptığı California Love adlı parçayla yapmıştır. Changes , Brenda's Got A Baby gibi hit şarkılara da imza atmıştır. Birçokları tarafından gelmiş geçmiş en iyi rap sanatçısı olarak gösterilir.

13 Eylül 1996'da Las Vegas'taki Mike Tyson boks maçından çıktıktan sonra Las Vegas-Nevada Flamingo yolunda arabasında Kimligi Belirsiz Kisi veya Kisiler tarafından silahla vurularak öldürüldü.2pac yaşıyor diye çok düşünce vardır Ölümünden sonra çıkan bir şarkısında "Arabamda vurularak öldürüldüm,bunu yapanlar cezsını çekmeli!" der ve 2pac'ın yaşadığına dair çok mantıklı sözler vardır,mesela öldükten sonra hayranlarının daha çok artması 1996'da ölmesine rağmen 1997'de çıkan bir klbinde ayağında Jordan marka ayakkabılar vardır Jordan ayakkabıları 1997'de çıkmıştır 2Pac 1996'da ölmüştür ama nasıl olurda 1997'de çıkan bir ayakkabıyı giyer?Çoğu kişi B.i.G'ile Jamaica sahillerinde bol parasıyla güneşlendiğini söyler.Ölümünden 7 ay sonra "All Eyez on Me " kasedi bile çıkmıştır."I Wonder If Heaven Got A Ghetto" klibinde olay "Rukahs" diye bir yerde geçiyor. Tersten okundugunda "Rukahs" "Shakur" oluyor. Kizla beraber girdikleri oda numarasi ise 7. Arka plandaki saat ise 4:03 ü gösteriyor... 2pac`in resmi olarak öldügü saat. Ölmeden önce çekilmis bir klipte nasil olurda öldügü saat geçebilir?Sonra "I ain`t mad at cha" klibi ölümünden bir kaç gün sonra çikti. Bu klipte Pac cennetteki bir melek. Klipte Tupac arkadasiyla beraber bir tiyatrodan ayrilirken vuruluyor. Bu gerçek yasantisindaki vurulusuna çok benziyor.Ve son olarak o öldükten sonraki tam 7 albümü çikti.Ve burdaki sarkilarin yarisindan fazlasi yeniydi.Yani daha önce kaydedipte albüm yapmadigi sarkilar !Bu albümlerin disinda kitaplarida çikti.Ve yasarken bu kadar ürün vermemis bir sanatçi olarak öldükten sonra çostu.7 gün teorisi yüzünden herkes onun öldükten 7 sene sonra geri dönecegini zannediyordu 2003 te ama maalesef dönmedi.

Albümleri

All Eyez On Me albümüYıl Albüm Satış
    1991 2Pacalypse Now Altın

1993 Strictly 4 My N.I.G.G.A.Z. Platin

1995 Me Against The World 2x Platin

1996 All Eyez On Me 12x Platin

1996 The Don Killuminati: The 7 Day Theory 7x Platin
    (80 milyon dünya çapında)

Öldükten Sonra

Yıl Albüm Satış
    1997 R U Still Down? (Remember Me) 2x Platin

1999 Still I Rise Platin

2001 Until The End Of Time 3x Platin

2002 Better Dayz 3x Platin

2004 Loyal To The Game Platin

2006 Pac's Life

Diğer

Yıl Albüm Satış
    1994 Thug Life: Vol.1
    1998 Greatest Hits 9x Platin

2003 The Prophet: The Best Of The Works
    2003 Tupac: Resurrection (Original Soundtrack) Platin

2004 2Pac Live
    2007 Beginnings: The Lost Tapes 1988-1991
    2007 Best of 2Pac Part 1: Thug
    2007 Best of 2Pac Part 2: Life

TuPac [2pac] Fan Club
    [/simage]
     TuPac [2pac] Fan Club

TuPac [2pac] Fan Club

Ben ölmediğine inanıyorum bütün Tupac(2pac) hayranı arkadaşları bekliyorum

ÜYELER
    1-3F377
    2-Prince*
    3-12oz
    4-Caglar.1903

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3f377 -- 6 Mart 2009; 0:08:57 >

• Gerçekten büyük birisi bende ölmediğine inanıyorum.
  • Üye ekleme sistemi varsa ekle
  • tmm dostum ekledim sizi bana göre forumda daha çok 2pac fanı vardır
  • Ekle dostum.Şizofrenik 2Pac dinleyicisi :)
  • tmm dostum ekledim.. istersen yazıyım Şizofrenik 2Pac dinleyicisi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.