Şimdi Ara

Tunngle Tanıtımı ve Kullanım Rehberi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tunngle Alman kökenli "Tunngle.net GmbH" tarafından geliştirilen bir VPN uygulamasıdır.Diğer rakiplerine göre artırılmış ağ kalitesi ve güvenliğiyle dikkat çeker.

Diğerlerinden Ne Farkı var?

Tunngle diğer rakiplerinin aksine kullanıcılar arasındaki iletişimi p2p (peer to peer) dediğimiz direkt bağlantı metoduyla değil kendi geliştirdiği 256-bit AES şifreleme kullanan bir protokol üzerinden sağlıyor.Bu protokol hem diğer programlara nazaran daha hızlı bir bağlantı deneyimi sunuyor hemde güvenlik endişelerini oldukça azaltıyor.Ayrıca Tunngle-Share dediğimiz özellikle kullanıcılar arasında dosya transferinide aynı güvenli ve hızlı protokol üzerinden gerçekleştiriyor.

Kullanımı Kolay mı?
    Tunngle üyelik üzerinden çalışan bir sistem.Bir kez üye olduktan sonra kullanımda herhangi bir sıkıntı çekmeniz pek olası değil.Tunngle şu ana kadar geliştirilen ve LAN üzerinden oynama imkanı sağlayan oyunların neredeyse tamamına destek sunuyor.Tabi ki bu oyunlara BFME serisi de hatrı sayılır bir oda sayısıyla dahil. :)

Tunngle'ye Ait Bazı Kilit Özellikler :

1. 256-bit AES şifreleme.
    2. Program içi messenger ve arkadaş sistemiyle iletişim kolaylığı.
    3. Diğer VPN uygulamalarına göre daha yüksek hız ve güvenlik.
    4. Programa ait güvenlik duvarı.Bu özellik sayesinde kimse sistem dosyalarınıza erişemez.(Bu hamachiyle gayet mümkün ve basittir. )
    5. Windows'la daha uyumlu bir ağ adaptörü.Özellikle hamachiden oynayanlar bilir Hamachi'nin ağ adaptörünü devre dışı bırakmadan internetle alakalı şeyler(başka bir vpn veya normal internet kullanımı) yapmak işkenceye dönüşebilir.Bu sorunu Tunngle ile yaşamazsınız.
    6. Program içi etkinlik takvimi sistemi.Bu sayede planlı organizasyonlar yapabilir ve arkadaşlarınızla daha kolay organize olabilirsiniz. :)

Tunngle Ayrıntılı Anlatım.

1 ) Bu linkten Tunngle'yi indiriyoruz.Program'ın Kaspersky ve softpedia.com tarafından verilen güvenlik sertifikaları bulunuyor.Yani içiniz rahat olsun. :)

2 ) İndirdiğimiz programı kuruyoruz.Kurulum sırasında size sorulan sürücü yüklenmesine izin vermeniz gerekiyor ayrıca kurulumdan sonra bilgisayarınızı resetlemeniz gerekiyor çünkü ancak bu sayede Tunngle'nin ağ adaptörü sisteme tam entegre olabilir.

3 ) Resetten sonra Tunngle'yi açıyoruz.Bir dil seçim sayfası çıkacak.Oradaki listeden Türkçe'yi seçip ileri demeniz yeterlidir :) .Dil seçimini yaptıktan sonra resimdeki gibi Tunngle login ekranına geliyoruz.Buradaki "Giriş yapınız veya yeni üyelik alınız" 'a tıklayıp Tunngle'nin kayıt sayfasına gidiyoruz.

Eklenti:

[simage]http://www.thewhitetree.org/forum/download/file.php?id=667&sid=8b506b30cab2338c6adec9bcbf9785da [/simage]

4 ) Açılan internet sayfasında "I have read, understood and agree to these rules and conditions" yazısının yanındaki tick-box'u işaretleyip "Continue Registration" butonuna tıklıyoruz.Geldiğimiz sayfadaki kısımları resimde gösterdiğim gibi doldurup register butonuna tıklıyoruz.Sonrasında bir email doğrulaması isteyebilir.Ayrıca isteyenler yan panelde ki butonlar aracılığıyla varolan Facebook veya Twitter hesaplarıyla giriş yapıp kayıt seçeneğini pas geçebilirler.

Eklenti:

5 ) Kaydımızı tamamladıktan sonra Tunngle'ye dönüp gerekli kısımlara kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz.Giriş butonuna basıp Tunngle sistemine giriş yapıyoruz. :)

Eklenti:

6 ) Giriş yaptıktan sonra yan menüden Strategy başlığına çift tıklayarak strateji oyunlarının listesine ulaşabiliriz.Oradan ileri tuşunu kullanarak "The Battle for Middle-Earth" kısmına gelebiliriz.Ha bir oyunu oynamak için illa onun odasında olmanıza da gerek yok söylemiş olayım ancak oyuna ait odaya bağlanmak size başka oyuncular bulma şansıda verecektir.Oyunu kararlaştırdıktan sonra ise herhangi bir özel işlem yapmadan tıpkı LAN'dan oynarmış gibi oyunu kurabilir ve arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz. :) Bir kullanıcıya sağ tıklayarak onu arkadaş listenize ekleyebilir ve mesajlaşma sistemini açarak iletişim sağlayabilir veya arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz. :)

Eklenti:

Arkadaşlar takıldığınız bir nokta olursa gerek PM'den gerekse bu başlıktan elimden geldiğince yardımcı olurum. :)

Bu arada arkadaşlar bilenleriniz vardır.GameReplays.org kullanacağı oyun platformu olarak Gameranger'i açıklamıştı.açıklama burada.Adamlar resmen Tunngle daha iyi ama biz sırf kıllık olsun diye Gameranger kullanıyoruz demeye getiriyorlar işi :D

Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

1. Tunngle'a bağlanamıyorum.

Çözüm : Güvenlik duvarınızı ve varsa modeminizin dahili güvenlik duvarına ekleme yapmanız veya devre dışı bırakmanız gerekebilir.Her modem kendi router yapılandırmasına sahip olduğu için modeminize ait yöntemi kendiniz araştırmanız gerekli.

2. Hiç veya ağda olandan daha az sayıda kişi görüyorum.

Çözüm: %90 ihtimalle port yönlendirmedeki eksiklikten kaynaklanan bir sorun bu. Tunngle UPnP protokolü üzerinden otomatik port yönlendirmesi yapabiliyor olsa da bazı modemlerde bu özellik desteklenmiyor veya default olarak kapalı geliyor. Bu nedenle UPnP'yi açmanız veya da port yönlendirmesi yapmanız gerekli. Tunngle için varsayılan port 11155'tir. Bunu açabilir veya Tunngle'da Sistem-Ayarlar yolunu takip ederek buradan kendi istediğiniz port numarasını yazıp o portu da açabilirsiniz. Port açma işlemi her modem için farklı olsa da bu adresten gerekli yardımı alabilirsiniz.

Generals zero hour oynayan oyuncuları beklıyorum

topluluk aglar pritive networksten en alta basıc ag adı : TSOP şifresi : tsop

Not Anlatım thewhitetree.orgdan Alıntıdır
     Tunngle Tanıtımı ve Kullanım Rehberi Tunngle Tanıtımı ve Kullanım Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waroflords -- 24 Temmuz 2014; 0:10:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tunngle: Arkadaşlarınla Yerel Ağ Üzerinden Çok Oyunculu Oyunlar Oyna

Tunngle Nedir?

Tunngle, arkadaşlarınla yerel ağ (LAN) üzerinden çok oyunculu oyunlar oynamana olanak tanıyan bir oyun platformudur. İnternet üzerinden sanal bir LAN (VLAN) oluşturarak, sanki hepiniz aynı ağa bağlıymışsınız gibi oynayabilirsiniz.

Tunngle Kullanımı

Tunngle'ı kullanmak oldukça kolaydır:

1. Tunngle Yazılımını İndir: Tunngle resmi web sitesinden yazılımı ücretsiz olarak indirin.
    2. Hesap Oluştur: Tunngle'a kaydolmak için bir hesap oluştur.
    3. Arkadaşlarını Ekle: Arkadaşlarını Tunngle'daki kullanıcı adlarını kullanarak ekle.
    4. Bir Ağ Oluştur veya Katıl: Mevcut bir ağa katılın veya arkadaşlarınla yeni bir ağ oluşturun.
    5. Oyunları Başlat: İstediğiniz çok oyunculu oyunu başlatın ve sanki aynı yerel ağa bağlıymışsınız gibi arkadaşlarınızla oynamaya başlayın.

Tunngle'ın Avantajları

• Arkadaşlarınla Çok Oyunculu Oyunlar Oyna: Tunngle ile dünyanın herhangi bir yerindeki arkadaşlarınla çok oyunculu oyunlar oynayabilirsin.
    • Özel Ağlar Oluştur: Arkadaşlarınla özel, şifre korumalı ağlar oluşturabilir ve sadece davet edilen kişilerin katılmasına izin verebilirsin.
    • Çok Platform Desteği: Tunngle, Windows, macOS ve Linux dahil olmak üzere çeşitli platformları destekler.
    • Ücretsiz Kullanım: Tunngle'ın temel özellikleri ücretsiz olarak kullanılabilir.

Tunngle Hakkında Dikkat Edilecek Hususlar

• Güvenlik Duvarı Ayarları: Tunngle'ın düzgün çalışması için güvenlik duvarında bazı bağlantı noktalarının açılması gerekebilir.
    • Oyun Uyumluluğu: Tüm oyunlar Tunngle ile uyumlu olmayabilir.
    • Yüksek Ping: Bazı durumlarda, Tunngle üzerinden oynarken yüksek ping yaşayabilirsin.

Sonuç

Tunngle, arkadaşlarınla yerel ağ üzerinden çok oyunculu oyunlar oynamak için kullanışlı ve ücretsiz bir platformdur. Kullanımı kolaydır ve özel ağlar oluşturma ve çok platform desteği gibi avantajlar sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu hort olacak ama unturned oynuyoruz diyelim özel ağ kurup 2 kişi oynayacağız nasıl yapacağız bunu ve adam nasıl girecek oyunuma?
  • bunu tam olarak nerde kullanıyoruz
  • waroflords kullanıcısına yanıt
    Güzel anlatım teşekkürler. Ben de bir sürü odada genelde 0 oyuncu görüyorum, sanırım çözümü anlatmışsınız ama pek anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Bir de oyunda başkalarının odalarını görmeme rağmen bağlanmak istediğimde "A connection to the host cannot be establishing." tarzında bir hata alıyorum sürekli bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Tunngle Üzerinden "God Mode" oynamak isteyen varsa PM atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chiwawa33 -- 22 Temmuz 2014; 23:48:25 >
  • Konuyu baya hortlasmaısız oyuncu bulamıyorsanız oynayacak sag tarafa network expoler oyunu bulmak ve odaya giriş yapmak tabiki oyundan oyuna bagltı tipleri degişmekle beraber girişler basarisiz olabılır genelık oyunlarda su sekılde bır baglatı kurluyo oyun ıcınde multıplayer ve lan gamede odanızdakı butun oyuncuları gormenız lazım tabıkı oyun surumlerı aynı olmak sartıyla
  • Konuyu Dikatlice okursanız zaten yazıdım okadar zamanında
  • waroflords kullanıcısına yanıt
    Oyun içinde odaları görebiliyorum ancak bağlanmaya çalıştığımda sürekli aynı hatayla karşılaşıyorum (A connection to the host cannot be establishing.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kişisel blog ve oyun sayfası
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: waroflords

Tunngle Nedir?

Tunngle Alman kökenli "Tunngle.net GmbH" tarafından geliştirilen bir VPN uygulamasıdır.Diğer rakiplerine göre artırılmış ağ kalitesi ve güvenliğiyle dikkat çeker.

Diğerlerinden Ne Farkı var?

Tunngle diğer rakiplerinin aksine kullanıcılar arasındaki iletişimi p2p (peer to peer) dediğimiz direkt bağlantı metoduyla değil kendi geliştirdiği 256-bit AES şifreleme kullanan bir protokol üzerinden sağlıyor.Bu protokol hem diğer programlara nazaran daha hızlı bir bağlantı deneyimi sunuyor hemde güvenlik endişelerini oldukça azaltıyor.Ayrıca Tunngle-Share dediğimiz özellikle kullanıcılar arasında dosya transferinide aynı güvenli ve hızlı protokol üzerinden gerçekleştiriyor.

Kullanımı Kolay mı?
    Tunngle üyelik üzerinden çalışan bir sistem.Bir kez üye olduktan sonra kullanımda herhangi bir sıkıntı çekmeniz pek olası değil.Tunngle şu ana kadar geliştirilen ve LAN üzerinden oynama imkanı sağlayan oyunların neredeyse tamamına destek sunuyor.Tabi ki bu oyunlara BFME serisi de hatrı sayılır bir oda sayısıyla dahil. :)

Tunngle'ye Ait Bazı Kilit Özellikler :

1. 256-bit AES şifreleme.
    2. Program içi messenger ve arkadaş sistemiyle iletişim kolaylığı.
    3. Diğer VPN uygulamalarına göre daha yüksek hız ve güvenlik.
    4. Programa ait güvenlik duvarı.Bu özellik sayesinde kimse sistem dosyalarınıza erişemez.(Bu hamachiyle gayet mümkün ve basittir. )
    5. Windows'la daha uyumlu bir ağ adaptörü.Özellikle hamachiden oynayanlar bilir Hamachi'nin ağ adaptörünü devre dışı bırakmadan internetle alakalı şeyler(başka bir vpn veya normal internet kullanımı) yapmak işkenceye dönüşebilir.Bu sorunu Tunngle ile yaşamazsınız.
    6. Program içi etkinlik takvimi sistemi.Bu sayede planlı organizasyonlar yapabilir ve arkadaşlarınızla daha kolay organize olabilirsiniz. :)

Tunngle Ayrıntılı Anlatım.

1 ) Bu linkten Tunngle'yi indiriyoruz.Program'ın Kaspersky ve softpedia.com tarafından verilen güvenlik sertifikaları bulunuyor.Yani içiniz rahat olsun. :)

2 ) İndirdiğimiz programı kuruyoruz.Kurulum sırasında size sorulan sürücü yüklenmesine izin vermeniz gerekiyor ayrıca kurulumdan sonra bilgisayarınızı resetlemeniz gerekiyor çünkü ancak bu sayede Tunngle'nin ağ adaptörü sisteme tam entegre olabilir.

3 ) Resetten sonra Tunngle'yi açıyoruz.Bir dil seçim sayfası çıkacak.Oradaki listeden Türkçe'yi seçip ileri demeniz yeterlidir :) .Dil seçimini yaptıktan sonra resimdeki gibi Tunngle login ekranına geliyoruz.Buradaki "Giriş yapınız veya yeni üyelik alınız" 'a tıklayıp Tunngle'nin kayıt sayfasına gidiyoruz.

Eklenti:

[simage]http://www.thewhitetree.org/forum/download/file.php?id=667&sid=8b506b30cab2338c6adec9bcbf9785da [/simage]

4 ) Açılan internet sayfasında "I have read, understood and agree to these rules and conditions" yazısının yanındaki tick-box'u işaretleyip "Continue Registration" butonuna tıklıyoruz.Geldiğimiz sayfadaki kısımları resimde gösterdiğim gibi doldurup register butonuna tıklıyoruz.Sonrasında bir email doğrulaması isteyebilir.Ayrıca isteyenler yan panelde ki butonlar aracılığıyla varolan Facebook veya Twitter hesaplarıyla giriş yapıp kayıt seçeneğini pas geçebilirler.

Eklenti:

5 ) Kaydımızı tamamladıktan sonra Tunngle'ye dönüp gerekli kısımlara kullanıcı adı ve şifremizi giriyoruz.Giriş butonuna basıp Tunngle sistemine giriş yapıyoruz. :)

Eklenti:

6 ) Giriş yaptıktan sonra yan menüden Strategy başlığına çift tıklayarak strateji oyunlarının listesine ulaşabiliriz.Oradan ileri tuşunu kullanarak "The Battle for Middle-Earth" kısmına gelebiliriz.Ha bir oyunu oynamak için illa onun odasında olmanıza da gerek yok söylemiş olayım ancak oyuna ait odaya bağlanmak size başka oyuncular bulma şansıda verecektir.Oyunu kararlaştırdıktan sonra ise herhangi bir özel işlem yapmadan tıpkı LAN'dan oynarmış gibi oyunu kurabilir ve arkadaşlarınızla eğlenebilirsiniz. :) Bir kullanıcıya sağ tıklayarak onu arkadaş listenize ekleyebilir ve mesajlaşma sistemini açarak iletişim sağlayabilir veya arkadaşlarınızın çevrimiçi olup olmadığını görebilirsiniz. :)

Eklenti:

Arkadaşlar takıldığınız bir nokta olursa gerek PM'den gerekse bu başlıktan elimden geldiğince yardımcı olurum. :)

Bu arada arkadaşlar bilenleriniz vardır.GameReplays.org kullanacağı oyun platformu olarak Gameranger'i açıklamıştı.açıklama burada.Adamlar resmen Tunngle daha iyi ama biz sırf kıllık olsun diye Gameranger kullanıyoruz demeye getiriyorlar işi :D

Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Önerileri

1. Tunngle'a bağlanamıyorum.

Çözüm : Güvenlik duvarınızı ve varsa modeminizin dahili güvenlik duvarına ekleme yapmanız veya devre dışı bırakmanız gerekebilir.Her modem kendi router yapılandırmasına sahip olduğu için modeminize ait yöntemi kendiniz araştırmanız gerekli.

2. Hiç veya ağda olandan daha az sayıda kişi görüyorum.

Çözüm: %90 ihtimalle port yönlendirmedeki eksiklikten kaynaklanan bir sorun bu. Tunngle UPnP protokolü üzerinden otomatik port yönlendirmesi yapabiliyor olsa da bazı modemlerde bu özellik desteklenmiyor veya default olarak kapalı geliyor. Bu nedenle UPnP'yi açmanız veya da port yönlendirmesi yapmanız gerekli. Tunngle için varsayılan port 11155'tir. Bunu açabilir veya Tunngle'da Sistem-Ayarlar yolunu takip ederek buradan kendi istediğiniz port numarasını yazıp o portu da açabilirsiniz. Port açma işlemi her modem için farklı olsa da bu adresten gerekli yardımı alabilirsiniz.

Generals zero hour oynayan oyuncuları beklıyorum

topluluk aglar pritive networksten en alta basıc ag adı : TSOP şifresi : tsop

Not Anlatım thewhitetree.orgdan Alıntıdır
     Tunngle Tanıtımı ve Kullanım Rehberi Tunngle Tanıtımı ve Kullanım Rehberi

Hocam merhaba bende bu Tunngle ile F1 2014 oyununu arkadaşımla oynamak istiyorum bunu nasıl yapacağım lütfen anlatabilir misin ikimizin bilgisayarında da F1 2014 var , o kendi bilgisayarında yarışacak bende evimde kendi bilgisayarımda yarışacağım bunu nasıl yaparız daha önceden hamachi diye bir program kullandım hiç işe yaramadı

• teksaslıkowboy kullanıcısına yanıt
    hocam f1 2014 oynamak ıcın tungle gosterdıgım ıslemlerı yapıp ag kısmındakı oyunu secın
  • quote:

Orijinalden alıntı: waroflords

hocam f1 2014 oynamak ıcın tungle gosterdıgım ıslemlerı yapıp ag kısmındakı oyunu secın

Hocam yani nasıl olacak tunngleden f1 2014 e mi gireceğiz ağına , yani şöyle olacak ben evimden oyunu ayarlayıp acacağım arkadaşım benim açtığım oyuna girecek yani bunun için sadece tunngle a üye olup giriş mi yapacağız nasıl olacak bu lütfen biraz daha anlatırsan sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teksaslıkowboy kullanıcısına yanıt
    simdi hocam oncelıkle f1 2014 agına gırp lobıye ıkınızde baglanmanız gereklı yada bır ozel odada kurabılırsınız sonra multıplayer kısmında lan game dıyeceksınız bu kadar basıt bır ornek vıdeo atıyorum tesekurler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.