Şimdi Ara

Tunceli'de Karakol Baskını - 4 Şehit (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
145
Cevap
0
Favori
8.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yapprak

quote:

Orijinalden alıntı: chiron2007

quote:

Orijinalden alıntı: yapprak

Sadece telekom özelleştirmesinde o 35 milyar hortumlandı. İkincisi darbecilerin yarattığı akp darbe anayasasını düzeltemez darbeyi daha da ileri götürür nitekim öyle oluyor.Üçüncüsü bordo berelileri dağıtan bu hükümet değil mi.Dördüncüsü yazdıklarıma cevap yok yazdıklarında.Beşincisi ortalığı sizin gibi çapulculara bırakıp insanlarımızı yalanlarınızla zehirlemenize izin vermeyiz.

Türbanla mağduriyet yaratmayı bırakın. Müslümanlıkta hırsızlık yapmak yalan söylemek çocuk tecavüzcülerini kollamak müslüman kardeşlerimizi katleden abdye destek vermek yoktur.

1) Yanlış bigi.
    2) Yanlış düşünce.
    3) Bordo berelileri bu hükümet mi dağıttı? 72 milyonun bundan haberi yok, bir sen biliyorsun bunu bravo.. Bu kadar atmasyon olmaz.
    4)Yazdıklarına cevap fazla fazla var yazdıklarımda. Ama anlamamazlıktan gelirsin. Çünkü işine gelmez.
    5) Sana millete adam gibi yaz dedik değil mi. Sen hangi hakla bana çapulcu diyebiliyorsun? Ben sana böyle mi hitap ettim? Senden olana canım cicim, senden olmayan ise çapulcu takiyyeci.. Önce insana saygıyı hitap etmesini öğrenin. Çapulcu diye sen ve sana öyle öğretenlere derler.. Türkiyeyi 1950 ye kadar tek partiye biz makhkum etmedik. Türk parasının üzerinden Atatürk resmini biz kaldırmadık. Yunanistana 12 adayı biz hediye etmedik. İncirliğe ABD üssünün kurulmasına biz müsaade etmedik.

6) Biz terörden konuşuyorduk, türban nereden çıktı? Konuyu yanlış sulara çekme. ABD ye kim destek veriyor onu da çok merak ettim. Hayal yaratıp durmayın.

7) İnadı severim. Gerekirse sabaha kadar monitörün karşısında otururum cevap yetiştiririm. Gel bütün bildiklerimizi ortaya dökelim..

Çok sevdiğiniz menderes açtırdı incirlik üssünü. On kere söyledik On iki adayı gemin yokken nasıl alacaksın. Atatürk e hakaret etme tek parti bilmem deyip haddini bil. Bu forumda orduya hakaret, pkk propagandası serbest bunu da yazdık bir kenara bunun hesabı sorulur hiç şüpheniz olmasın az kaldı.

Menderes açtırmış İncirlik üssünü..

Menderesin o kadar kudreti olsaydı kendini idamdan kurtarırdı..

Ayrıca 12 adayı gemimiz olmadığı için mi kaptırdık? Ahh dostum ah.. Ben sana ne diyeyim..Sen bilgi kültür fukarası bir adamsın, üzülerek belirteyim..Tek karış toprak almam, tek karış yer de vermem deyip Egeyi Yunana hediye eden ben değilim. 1915 te Çanakkaleden itilaf güçlerinin tek gemisini geçirmeyen bizler, k..çı kırık Yunanistandan 12 adayı kurtarmak için 2 gemiye mi muhtaçtık? Güldürme Türkiyeyi..

Atatürk'e hakaret eden kim? Lafı NASIL DA çarpıtıyorsun.. Atatürk'ün vefat etmesine yakın anayasada kilit değişiklikler yapan, Atatürk öldükten 1 gün sonra kendini cumhurbaşkanı şeçtiren, hemen akabinde Türk lirasının üzerinden Atatürk'ün resmini kaldırtan, Atatürk'ün kurduğu CHP yi İttihat ve terakkicilerle dolduran ve Atatürk'ün çok partili ve çoğulcu demokrasi istemine karşı çıkıp buna çomak sokan ve 1950 ye kadar ülkeyi tek diktaya mahkum edenleri savunma bana. Sen okulda tarih görmedin mi? Bana diyorsun ki Atatürk' e hakaret etme.. Asıl Atatürk'ü ağzına alamayacak olanlar sizlersiniz. Destur verseniz, kelime-i şahadet getirseniz dahi o güzel ismi ağzınıza alamazsınız. Siz kim Atatürk kim yahu??

Siz sosyal demokratların ortak noktası: Atatürk sizlerin zerre kadar umurunda değil. Atatürk sadece sıkıştığınızda sığındığınız bir liman. Bu budur.

Bak yönetici arkadaş uyarmış.. Demiş ki konu amacının dışına saptı, böyle devam ederse konu kapanacak diye..Hatta yönetici arkadaş benim bir mesajımı silmiş..Amacı tartışmayı önlemekti belki de ama benim doğru mesajımı sileceğine senin tahrik edici atmasyon mesajlarını silseydi keşke.. Orada yönetici arkadaşa alındım biraz..

Ve dikkat et, bu tür konularda hep senin gibi adamlar tahrik ortamı yaratıyorlar. Yoksa DH de siyaset yasak olmasına karşın seviyeli konuşmalar olduğu sürece tolerans gösterilebiliyor. Ama araya iki sosyal demokrat girdi mi konu uçtu gitti. Neyse uzatmayalım da konu kapanmasın. Bak bir askerimiz daha şehit. Biliyorsan bir fatiha oku.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çöl Tilkisi

Lice'de çatışma: 1 üsteğmen şehit, 1 asker yaralı

23:45 | 02 Mayıs 2010

DİYARBAKIR (A.A)

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 1 Teğmen şehit oldu.
    Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin kırsal kesiminde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.
    Teslim ol çağrılarına PKK’lı teröristlerce ateşle karşılık verilmesi sonucu 1 Teğmen şehit oldu.
    Bölgede operasyon sürüyor.

Nedir bu teslim ol saçmalığı??

Ne teslim ol u, medyanın yuvarlak lafları işte ne desin a.q çocuğu diyerek açtığımız ateş sonucu 10 nu geberdi 1 askerimizde şehit mi oldu desin,abicim harbi kimse hiçbirşey bilmiyor bazı şeyler hakkında.

Birçoğunu gebertirsin oralarada kimsenin ruhu bile duğmaz.Gece gece bir asker teslim ol filan deyipte,ilk ateşi onlar açmasını bekleyip ateş açmıyor merak etme,gördüğü yerde mıhlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Lice'de çatışma: 1 üsteğmen şehit, 1 asker yaralı

23:45 | 02 Mayıs 2010

DİYARBAKIR (A.A)

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde çıkan çatışmada 1 Teğmen şehit oldu.
    Edinilen bilgiye göre, Lice ilçesinin kırsal kesiminde bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.
    Teslim ol çağrılarına PKK’lı teröristlerce ateşle karşılık verilmesi sonucu 1 Teğmen şehit oldu.
    Bölgede operasyon sürüyor.

Nedir bu teslim ol saçmalığı??

Ne teslim ol u, medyanın yuvarlak lafları işte ne desin a.q çocuğu diyerek açtığımız ateş sonucu 10 nu geberdi 1 askerimizde şehit mi oldu desin,abicim harbi kimse hiçbirşey bilmiyor bazı şeyler hakkında.

Birçoğunu gebertirsin oralarada kimsenin ruhu bile duğmaz.Gece gece bir asker teslim ol filan deyipte,ilk ateşi onlar açmasını bekleyip ateş açmıyor merak etme,gördüğü yerde mıhlıyor.
    maalesef doğru asker teslim ol çağrısı yapmak zorunda

• Yapan kim arkadaşım,beylik laflar işte.Kimse aptal gibi teslim,ol veya ilk ateşi beklediği yok.Tüm dünya ülkeleri tarafından uygulanan bir kalıptır o teslim ol.Yani koca terörü bir teslim ol a bağladık ya helal olsun.Zaten hep ilk ateşte şehit veriyoruz,sebebide teslim ol ve ilk ateşi onların açmasının zorunlu olması.Kaldırdığımız anda bu kuralı terör biter,kimse de zaiyat vermez.
  • Bazı şeyler var doğuda asker olan arkadaşlar ya da komutanı doğuda olanlar bilir gitmeyenler pek bilmez.

Terörün bir tek çözüm yolu var

Yakalanan teröristler direk idama mahkum edilmeli.

Terör örgütünü destekleyenler bu ülkenin dışına sürülmeli tehcir kanunu çıkarılmalı bu yüzden ne güzel nüfusumuzda azalır

hem benim ülkemin ekmeğini ye hem askerimi öldürene destek çık birde bize soysop söv yok öyle yağma... dünyanın hiç bir yerinde olmaz bu Amerika bu konuda gerçekten taktir edilecek bir ülke gidin amerikanın topraklarında askerlerini öldürün bakın bakalım sonra ne oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blue_Knight -- 2 Mayıs 2010; 1:30:15 >
  • quote:

Yapan kim arkadaşım,beylik laflar işte.Kimse aptal gibi teslim,ol veya ilk ateşi beklediği yok.Tüm dünya ülkeleri tarafından uygulanan bir kalıptır o teslim ol.Yani koca terörü bir teslim ol a bağladık ya helal olsun.Zaten hep ilk ateşte şehit veriyoruz,sebebide teslim ol ve ilk ateşi onların açmasının zorunlu olması.Kaldırdığımız anda bu kuralı terör biter,kimse de zaiyat vermez.
    hayır öyle olmuyormuş bu meseleyi 2 gün önce dayımla konuştum ve biraz bilgi alabildim ağzından
    asker teröristi gördüğü anda pusuyor ve teslim ol çağrısı yapıyor yani sap gibi dikelmiyorlar eğer terörist ateş açarsa bulundukları yerden karşılık veriyorlar

• Bugün kaç .t öldürüldü?
    Bizden 5 şehit var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 2 Mayıs 2010; 1:32:25 >
  • Neyse hocam,eğer oralara askere gidersen anlarsın.
  • Azıttı bu adi ş... kökünü kurutacağız inş
  • quote:

Bugün kaç .t öldürüldü?
    belli değil
    haber kanalları her çatışmadan sonra teröristlere ağır kayıplar verdirildi diyor bu ağır kayıbın kıstası nedir ? 10-20-30 ? Eskiden hem sayı verirler hem leşlerini gösterirlerdi bu şekilde halkın içi rahatlardı artık o da yok

quote:

Neyse hocam,eğer oralara askere gidersen anlarsın.
    hocam belli ki askerliğini yapmışsın senin zamanında nasıl işliyordu bilmiyorum hatta belki hala öyledir bu başlarındaki komutanın inisiyatifine kalmış birşey orada teslim ol demesen kimsenin haberi olmaz tabiki.Ama kesin olarak söyleyebilirim ki teslim ol çağrısı yapmak bir kural ve bu kurala kısmen uyuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karn-ı bahar -- 2 Mayıs 2010; 10:35:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KDV Beyannamesi

Bu işin içinde bir işler var. Kilometrelerce uzaktaki teröristleri uydudan görebiliyoruz ama baskına gelenlerden haberimiz yok. Birileri bu işten rant kazanıyor ve terörün bitmesini istemiyor. Olan garip Anadolunun gencecik çocuklarına oluyor. Allah şehitlerimize rahmet eylesin.

Daha sessiz ol. Birileri uyanabilir.
  • Öyle bir memleket düşünün ki -özellikle dikkat ettim- dört bir yanda şehit cenazeleri, memleket insanın canı acıyor, her taraf feryat figan televizyonlarda sadece birinde ikinci haber diğerlerinde üçüncü-dördüncü haber olarak veriliyor...
    Yeni Zelendalı benim memleketime gelmiş, kiminle, ne için savaştığını bile bilmiyor elin adamı bilmediği memlekette ölüyor devlet töreni yapılıyor. Sabahlara kadar dualar ediliyor.
    Biz ise şehitlerimizi şehit olduğu gün bile doğru dürüst hatırlayamıyoruz.
    Şehit olan vatan evladına/evlatlarına ruhunuz şad olsun diyorum. Yaralanan askerlerimizede acil şifalar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Bu kamplara ne zaman öldürücü darbe indirilecek bilmiyorum. Torunlarım görür mü acaba?

Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olur inşallah.

bu ülkenin genel kurmay başkanı "tehdit kuzey ırakta, sınır ötesi operasyon şart" dedi. ama bizi yönetenler "önce içeriyi bitirelim sonra dışarıya bakarız" dedi.

sonrası malüm, aktütün dağlıca vs..

kısacası açılım dışında bişey beklemeyin... onunda amacı belli...

Bu dili bilmediğin belli. Öteden beri böyle olmuştur, genel kurmay başkanı öyle der, başbakan ise bizden size tam izin der. Ancak iki tarafta adım atmaz çünkü bu işler kolay değildir. Başarısızlık söz konusu olursa bedeli ağırdır.

Siyaset-Ordu konuşması zaten böyle olur.

• Ben ordunun elindeki imkanları yeterince kullandığına inanmıyorum. Bu kadar top tüfek uçak v.b var sen gidip iki üç çapulcuyu bitiremiyorsun yuh be !

Bizimkiler keşife cıkacaklar yada bir harekat olucak 3 gün önceden hazırlık başlıo teroristlerde haber alıyorlar ya pusu kuruyorlar yada saklanıyorlar inlerine. Yazık yeter artık birilierinin keyfi uğruna yitip giden gencecik vatan evlatları yazık günah...

Gir ıraka yık o dağı başlarına kim sana dur diyebilir ? peşmergemi ? abd mi ? 2 mırın kırın eder ler susarlar, olacağı bu ama bunu goze alamıyorsan bu böyle sürüp gider. hergün bir ocak daha sönüyor yazık...

İşi iktidara bağlamayın, onlarda öncede bu lanet şey vardı onlardan sonrada olucak. Şiddetin bu insanlar için çözüm olduğuna inanıyorum artık cunku tatlı sözden iyilikten anlamıyorlar...
  • Irağa girin diyorsunuzda, birkaç sene evvel girmediler mi? 197 kişi öldürüldü (Sayıyı tam hatırlamıyorum). Sonuç ne oldu? Hiçbirşey hala şehit vermeye devam ediyoruz. Bu işten rant sağlayanlar oldukça gencecik evlatlarımız şehit olmaya devam edecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskiekşiyazarı

quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman_PoweR

Bu kamplara ne zaman öldürücü darbe indirilecek bilmiyorum. Torunlarım görür mü acaba?

Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet bahçelerinden bir bahçe olur inşallah.

bu ülkenin genel kurmay başkanı "tehdit kuzey ırakta, sınır ötesi operasyon şart" dedi. ama bizi yönetenler "önce içeriyi bitirelim sonra dışarıya bakarız" dedi.

sonrası malüm, aktütün dağlıca vs..

kısacası açılım dışında bişey beklemeyin... onunda amacı belli...

Bu dili bilmediğin belli. Öteden beri böyle olmuştur, genel kurmay başkanı öyle der, başbakan ise bizden size tam izin der. Ancak iki tarafta adım atmaz çünkü bu işler kolay değildir. Başarısızlık söz konusu olursa bedeli ağırdır.

Siyaset-Ordu konuşması zaten böyle olur.

hükümet bir defa izin verdi, oda idik zoruyla.. birde "size tam izin" diyecekmiş.. imkansız ötesi.

dediğin olayı tek bir başbakan yaptı, oda çiller. 2000'li yılların başlarında terör bu yüzden bitme nokrasına geldi.

çünkü heryeri delik deşik ettik. eşkıyaya en güvendiği yer olan kuzey ırakta bile rahat vermedik. örgün tutunamadı..

neyse onu boşver de, diyelim ki ben dili bilmiyorum, sen Türk Ordusunu hiç bilmiyorsun.

Türk Ordusunun şerefi vardır genç adam, Türk Milletinin bekaasına bir tehdit varsa eğer, ortadan kaldırılır, ötesi yok.

• sarıyayla karakolunda amcamın oğlunun askerlik yapıyor demiştim. telefon konuşmalarımızda teröristler hem elektrik hemde telefon hatlarını kesmişler. ayrıca baskında civar köyde yaşayan insanların olduğundan şüpheleniyorlarmış.

baskında karakolun içine kadar sızmışlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmashMyPs3

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: gideroslu_37

yahu bu kadar güçlü bir askeri yapımız varken nasıl oluyor da yapılan baskına karşı sessiz kalıyoruz? Anlamış değilim o kadar silahlar uçaklar boşunamı ya operasyon yapmaya korkuyor muyuz?

Askerler şu anda kendilerini Ergenekon' da aklama çabasında.

Oturduğun yerden kendini böyle tatmin ediyorsun heralde ? Ergenekon 2007'de başlamış bir dava , pkk terörü ise 1984'ten beri var.pkk terörü 12 eylül darbesinin meyvesidir.nerdeyse 30 yıldır aralıksız sürüyor,çaresizlikten ara sıra duraklamasını ''bitti'' olarak görüyorsunuz.900 bine yakın askeri var ordunun,abd nin yamalı bohçaya çevirdiği modernlik fışkıran uçaklarımız var,israil den alınan tanklar,insansız hava uçakları var.ee sonuç ? 30 yıldır terör var.daha da çıkıp demez mi asker eksiğimiz var diye

bu ülkede var mı terör gibisi ? siyasiler için ''asacağız'' diye oy kaynağı,ordu desen yaptığı her hokkabazlığı ''terör'' maskesine gizliyor,alınan-modernize edilen savunma araçlarıyla müttefiklerin yüzleri gülümsetiliyor,doğu bölgesi iyice geri bırakılıp insanlar doğudan soğutuluyor,arada birde şehit verilirse insanların manevi duyguları ateşlendirilip vatan millet sevgisi sokuluyor.

ha şimdi biri çıkar der akp.evet arkadaşım terör de akp,düzensiz ekonomi de akp,küresel ısınma da akp,öss de düşük puan almanda akp,kız arkadaşının seni terk etmesi de akp,o da akp bu da akp.yoksa sende hiç sorun yok sen tamamen mükemmel hatasız bir insansın ,ah işte akp olmasa...

Doğru söze ne denir?

• Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na yönelik saldırıyla ilgili Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı Soruşturma başlattı. Bu arada hain saldırıyla ilgili bugün ortaya çıkan detaylar tüyler ürpertti!

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, baskın sonrası "saldırıları bekliyorduk" açıklamasını yaptığı Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla karakolu baskınında 4 asker şehit olmuş, 2'si ağır 7 asker de yaralanmıştı. Saldrıyla ilgili olarak Elazığ'daki 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı Soruşturma başlattı.

SAĞLIK EKİBİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerin yaptığı saldırının ardından zor şartlar altında köye ulaşarak 7 yaralı askere ilk müdahaleyi yapan ve hastaneye ulaştıran 18 kişilik sağlık ekibini düzenlenen törenle takdirname ve 1 maaş ikramiye verdi. Vali Taşkesen, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Baskından hemen sonra bu fedakar, cefakar sağlık görevlilerimiz, doktorundan acil tıp teknisyenine, hemşiresinden şoförüne kadar en ufak bir tereddüt göstermeden karakolumuza ulaştılar. Yaptıkları fedakarlık neticesinde en az 2 ağır yaralı askerimizin hayatını kurtardılar. Yaptıkları davranış görevlerinin bir parçası olsa da her türlü takdirin üzerindedir. Biz de takdirnameyle kendilerini ödüllendirdik ayrıca maaş ikramiyesini de teklif edeceğiz. Gecenin karanlığında korkusuzca askerlerimizi kurtaran bu sağlık görevlisi arkadaşlara teşekkür ediyorum."

KARAKOL KOMUTANI 3 KURŞUNLA ŞEHİT OLDU

Vali Taşkesen, bazı çevrelerin karakol komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in boğularak şehit edildiği iddiasını da yalanladı. Taşkesen, "Bu yanlış anlaşılmayı da aydınlatayım. Karakol komutanımız aldığı üç kurşunla şehit olmuştur. Bundan başka yapılan yorum ve dedikodular yalandır, yanlıştır" dedi.

Gazetecilerin, karakolun telefon ve elektriklerinin kesilip kesilmediği yönündeki sorusuna, bu tür baskınlarda benzer durumların yaşadığını belirten Mustafa Taşkesen, "Hatlar, çatışma esnasında isabet eden kurşunlar ya da kasten kesilmiş olabilir" dedi.

'Sağlık ekiplerinin güvenlik alınmadan gönderildiği' yönünde iddialar bulunduğu yönünde soru da Vali Taşkesen, "Biz dağlarda gerekli tertibatımızı almıştık. Güvenlik alındı, yaptıkları büyük fedakarlık ama usulünce etraftaki dağlarda güvenliğimiz mevcuttu. Bugüne kadar sivil bir ekibe, ambulansa herhangi bir saldırı olmamış. Arkadaşlar ettikleri yemine sadık kalarak görevlerini yaptılar. Riskti ama güvenlik alınmadığı doğru değil" karşılığını verdi.

Taşkesen, Sarıyayla saldırısı sırasında mevcut şartlarda en erken ve hızlı şekilde teröristlere cevap verildiğini ve karakolun en iyi şekilde korunduğu söyledi.

SALDIRININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Sarıyayla Karakolu'na saldıran 50-60 kişilik PKK'lı terörist grubun, önce telefon ve enerji hatlarını kestiği belirlendi. Jeneratörlerin devreye girmesi üzerine teröristlerin karakol çevresindeki aydınlatma direklerine bomba atarak etkisiz hale getirdikleri öğrenildi. Teröristlerin iki ayrı sızma gerçekleştirdikleri ve mevzide bulunan 2 askeri el bombası atarak şehit ederken, uçaksavarı da etkisiz hale getirdikleri ifade edildi.

Teröristlerle, askerler arasındaki çatışma sürerken, görevliler saldırıyı telsizlerle Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. Ancak, teröristler telsiz rölesine de saldırarak etkisiz hale getirince, telsizle haberleşme kesildi. Teröristlerin helikopter pistine de bomba döşemek istedikleri ancak bunu başaramadıkları ortaya çıktı.

KOMUTAN KÖYLÜLER ARACILIĞIYLA KARAKOLLA HABERLERLEŞTİ

Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Önder, saldırıyı öğrenir öğrenmez hemen durumu Jandarma Bölge Komutanlığı'na bildirdi.

Telsiz hatlarının kesik olması nedeniyle Albay Önder, karakola yakın oturan köylülerin evlerini telefonla arayıp bilgi almaya çalıştı. Karakola nerelerden ateş açıldığını sorması üzerine köylüler komutana her yerden ateş açıldığı bilgisini verdi. Bu arada Albay Önder, konuştuğu köylüden karakola bir mesaj götürmesini istedi. Yazdırılan mesajı alan köylü, canı pahasına karakol mevziine ulaşıp askerlere bunu iletti. Aynı köylü dönüştede Albay Zafer Önder dönüşte, teröristlere askerlerin karşılık verdiğini ve olup ibtenleri anlattı. Böylece olayın çok ciddi olduğu bilgisi Jandarma Komutanlığı'na iletilmiş oldu.

KOMUTANIN HELİKOPTERİ DÜŞME TEHLİKESİ ATLATTI

Tunceli İl Jandarma Komutanı Albay Zafer Önder, gece yarası helikopterle Sarıyayla Jandarma Karakolu'na ulaşmak istedi. Bir Sikorsky, 2 Kobra tipi helikopter jandarmadan havalandı.

Yoğun yağış ve sis yüzünden helikopterler havada dakikalarca yön bulmaya çalıştı. Dereova Köyü yakınlarına kadar giden helikopter yoğun sis içinde kalınca, Albay Zafer Önder'in de içinde bulunduğu Sikorsky helikopter düşme tehlikesi atlattı. Pilotların ustalığı sayesinde bu tehlike atlatıldı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle Sarıyayla Karakolu'na ulaşamayan helikopter Tunceli'ye dönmek zorunda kaldı.

AMBULANSLAR ÇAMURA SAPLANDI

Albay Zafer Önder, daha sonra zırhlı bir araçla karayoluyla PKK'lıların yola patlayıcı yerleştirme ihtimaline karşı karadan çıktı. Köy yolunda ambulansların çamura saplandığını gören Albay Önder ile yanındakiler iterek ambulansları çıkarıp, köye gitmesini de sağladı.

Saat 02.30 sıralarında karakola ulaşan Albay Önder, hemen uzak mevzilere saldırılarını sürdüren PKK'lılara müdahalede bulunmasını sağladı. Albay Önder, uydu telefon aracılığıyla Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mehmet Çörten'e bilgileri aktardı. Tümgeneral Çörten ile Tunceli 4'üncü Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz, da karadan yola çıkıp saat 05.00 sıralarında karakola ulaştı.

ÇÜRÜK RAPORUNU KABUL ETMEDİ, YARALANDI

Sarıyayla Karakolu'nda teröristlerin saldırısında yaralanan ve tedavisi Elazığ'da süren kısa dönem er Erman Aydın'ın, aşırı kiloları nedeniyle askeri hastaneden kendisine verilen 'askerlik yapamaz' raporunu kabul etmeyerek askere gittiği ortaya çıktı. Aydın'ın "Ben çürük raporu almak istemiyorum. Gidip askerlik yapacağım" diyerek vatani görevini geldiği belirtildi.

Erman Aydın'ın saldırıda mevzide bulunduğu ve teröristlerin kafası ile vücuduna doğru defalarca ateş açtığı ancak başındaki miğfer ile çelik yeleğin kendisini koruduğu belirlendi. Çenesinden yaralanan Aydın'ı teröristlerin öldü diyerek bıraktığı da belirtildi. Elazığ Askeri Hastanesi'nde tedavisi süren Erman Aydın'ın durumunun iyi olduğu kaydedildi.

kaynak

• Haburdakiler dışarıda.. Taburdakiler mezarda.. Gün gelir hepsinin hesabı sorulur..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.