Şimdi Ara

Tüm Zamanların En İyi Futbolcusu R9'dur !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zirve donemi R9 kesinlikle futbol tarihinin en iyisiydi . Barca zamaninda onun oynadigi futbolu ne Pele ne de Maradona oynamistir . Cilginlik yapip İtalya'ya gitmesi kariyerindeki kirilma noktasiydi . R9'un bazi ozelliklerine bakalim ;

Yetenek : Dogustan yetenegi futbol tarihinin gordugu en buyuk yetenektir . Saf yetenek .

Oyun Zekasi : Santrafor olmasina ragmen orta saha gibi milimetrik paslar vermesi , nerde ne zaman durup gol atacagini bilmesi vs.. onun zaten oyun zekasinin ustunlugunu gosterir .

Dribbling : Geldik en can alici kisma R9 futbol tarihinin en iyi dribblingcilerinden birisidir . Su anki Messi ne kadar iyi dribbling yapiyorsa R9 zirve zamaninda daha da iyi yapiyordu . Bana gore bu konuda tarihin en iyisidir .

Dribbling Hizi ve Dribbling Calimi : Adam topla o kadar hizliydi ki topsuz kosan futbolculari bile geciyordu sahada . Top sanki ayagina yapisiyordu dalga gecer gibi ipe diziyordu defanslari ...

Estetik Calim : Futbol tarihinin gordugu en estetik futbolculardan birisidir . Mesela Messi sadece dribblingden calim atarken bu adam dribblingin yaninda Ronaldinho gibi su anki Neymar gibi gostere gostere sov amacli artistik calimlarda yapiyordu . Bana gore Elasticoyu r10'dan daha iyi yapan tek kisidir . Adamin yapmadigi hareket yoktu .

Paslar : Santrafor olmasina ragmen milimetrik zeka dolu ara paslar atabilirdi . Kisa paslari da cok iyi kullanirdi . Asistcilik yetenegi de vardi yani adamin .

Sprint Hız ve Hızlanma : Asiri hizli bir futbolcuydu zirve doneminde . Abartmiyorum su anki Aubameyang ne kadar hizliysa o kadar hizliydi adam . Hizlanmasi daha da otedeydi futbol tarihinin en cabuk hizlanan futbolcularindan birisidir .

Sirada kotu olmayan ama diger ozelliklerine nazaran dusuk seviyede ozellikleri var ;

Frikik : R9 arada frikik golu atardi ama bu iste cok cok usta degildi .

Orta Acma ve Uzun Pas : Kendisinin fazla orta actigini ve uzun pas attigini gormedim .

Vuruslar : Vuruslari cok iyiydi elbette ama futbol tarihinin en iyilerinden kesinlikle degildi . Bir Eusebio bir İbra degildi bu konuda .

Kisacasi bana gore tarihin en iyisidir . Eger İtalya'ya gitmeseydi Barca'da kalip o sakatliklari yasamasaydi su an R9 mu Pele mi diye konusuyor olurduk .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irishman -- 21 Mayıs 2017; 0:50:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozaman çılgınlık değildi o inter barcadan daha iyiydi milan ve juvede öyle. R9 en iyi dönemini interde yaşamıştır müthiş çalımlar goller felan
  • Peleyle kıyaslanıyorsa daha Messi seviyesinde değil demektir..

• ufukvenom kullanıcısına yanıt
    Hayir . Cilginlik anlamini o zamanlar asiri sert olan serie a icin dedim . Ayrica zirve donemini Barcada yasamistir . İnterdeki ilk donemi Barca zamaniyla kiyaslanabilir sadece . Serie A da ona yapilan faullerin haddi hesabi yok .

• Onu buyuklugu daha iyi anlasilsin diye dedim . Yoksa Pele'nin overrated oldugunu gayet iyi biliyoruz .

• Bencede r9 gelmiş geçmiş en iyisi hayrandım adama realmadrid çakma forması vardı

• Real donemi en kotu donemiydi zaten .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • R9 efsanedir ama Ronaldinho bu dünyanın gördüğü en muazzam yetenektir. Eskiden ntv'de hafta sonları maçlarını kaçırmamak için dünyadan soyutlardım kendimi. Keşke kendine biraz baksaydı Milan'a gittiği dönemde. Rahat 4 5 sene daha üst düzey top oynardı. Başarıyı yakaladıktan sonra saldı gitti.
  • ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    R9 ile Ronaldinho kiyaslanamaz . Ronaldinho cambazdi o kadar R9 ile cok fark var arasinda . Hatta R9 bana gore tum zamanlarda birinciligi zorlarken Ronaldinho 20den giris yapar o da 2005 senesinin hatrina .

• Ronaldinhida futbol zekasi denen kavram yoktu sadece estetiklik o kadar . R9 daha 20 yasinda ballondor kazanirken Ronaldinho 20 yasinda yani 2000 senesinde Brezilya disina bile cikamamisti .

• ImPerspektif I kullanıcısına yanıt
    Yetenek olarak r9 ronaldinhodan fersah fersah ondedir . 20 yasinda ballondor aldi lan adam 20 . Tum zamanlaein en genc ballondor alan adami ile 20 yasinda Brezilya disina bile cikmayan Ronaldinho kiyaslanamaz .

• Vay be, sen 3 Dünya Kupası kazan, dünya kupası dışında milli takımda 9-10 kupa daha var, Santos'la almadığın ödül kalmasın 25-30 kupa falan kazanmış sanırım, Bireysel olarak almadığın ödül kalmasın, 100 Yılın futbolcusu seçil ama seni canlı izlemeyen yaşının 4'te 1'i adamlar sana overrated desin.

Şimdi klasik eskiden futbol şöyleydi böyleydi, Brezilya dışına çıksaydı geyiklerine başlamayın çok kısaca anlatayım okuduklarımla.

Eskiden Avrupa dışındaki ülkeler futbolda hor görülürmüş, dalga geçip alay ederlermiş, maddi destekler arasında uçurum varmış, bunlar halk arasında olan şeyler değil resmi olarak turnuvalarda, haberlerde falan yapılırmış üstelik.

Mesela Dünya kupasında o zamanlarda 4 potadan ülkeler seçilirmiş, Batı Avrupadan 4 takım, doğu Avrupadan 4 takım, Britanyadan 4 takım, Amerika kıtasından 4 takım.

Maç öncesi röportajlarda, takım demeçlerinde, haberlerde Amerika kıtasından gelen takımlara çok yer verilmez, söz tanınmazmış, bir nevi yamyamlar olarak nitelendirilirmiş.

Pele 16 yaşında Santos altyapısına giriyor, 17 yaşında A takıma alınıyor, 18'de Milli takıma seçiliyor ve ilk turnuvasında ülkesine ilk Dünya Kupası'nı kazandırtıyor, Toplamda 5 Dünya Kupası bulunan Brezilya 3'ünü Pele döneminde alıyor.

62'de ikinci Dünya Kupasını aldıktan sonra Real Madrid başta birçok avrupa takımı Pele'yi almak istiyor ama Brezilya hükümeti Pele'yi "Resmi Ulusal Hazine" olarak tanımlayıp ülke dışına çıkışına izin vermiyor.

Pele'de mecburen Santos'ta kalıp kazanmadığı ödül bırakmıyor, Santos tarihinin bu zamana kadar kazandığı tüm ödüllerin %95'i Pele zamanında kazanılmıştır.

• Şuan tepedeki oyunculara kadrolarına liderlik edip Dünya Kupası kazanında yerinizi tartışalım yaftası yapıştırılıyor ya işte o yaftayı asla yapıştırtmaması bile yeter. 2002 de gözümüzün önünde Brezilya'yı sırtına aldı ben dünyanın en iyisiyim diye bağıra bağıra kazandırdı kupayı.
    Gerçek Ronaldo'dur ama sakatlıklar onu en iyi yapmaktan uzak tutacak.
  • Sherlock kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bu okuduklarınzda hor görülme meselesinde Uruguay Arjantin gibi Alman İtalyan yerleşimcilerin çok olduğu ülkelerde dahil mi?

Yoksa bu hor görülme meselesi sadece bolivya brezilya,Ekvador gibi zenci ve yerel ağırlıklı insanların olduğu ülkeler mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maşık

Peki hocam bu okuduklarınzda hor görülme meselesinde Uruguay Arjantin gibi Alman İtalyan yerleşimcilerin çok olduğu ülkelerde dahil mi?

Yoksa bu hor görülme meselesi sadece bolivya brezilya,Ekvador gibi zenci ve yerel ağırlıklı insanların olduğu ülkeler mi?

Çok güzel noktaya değinmişsin, tebrik ederim beni şaşırttın , ben onu atlamışım zenci ağırlıklı ülkelere karşı tavır alınıyormuş, Uruguay ve Arjantin'e aynı davranışlar sergilenmemiş.
    Neden şaşırtıyorum hocam?Tarihle ilgilenen kitap okuyan bir bireyim bakmayın burda Kahve ağzı futbol tartışmalarına girdiğime

Misal maradona yerlidir ama Messi göçmen diye biliyorum.Adamlar güney amerikanın maddi açıdan iyi olmasada en sağlam ülkeleri gene elitlik şu bu olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 21 Mayıs 2017; 2:51:49 >
  • 17 yasinda PSV'de Messi gibi oynayan daha 20 yasinda Dunyada yilin futbolcusu olan r9 ile 16 yasinda anca altyapiya giren ve r9 kadar erken acilmayan pele ? dusundurucu

• Bilinen bir şey zaten.Futbolla ilgilenmeme vesile olan adamdır el fenomeno

• maşık: Cevabı kendin vermişsin, kahva ağzı ile yazdığın için beklemiyordum ama artık farklı gözle bakacağım

ComicsCİ: R9 küçük yaşta futbola başlıyor Cruzeiro alt yapısından yetişiyor, Pele 12-13 civarı yaşlarında sokakta keşfediliyor, onu izleyen Santos görevlilerinden biri takıma davet ediyor, Pele ilk başta kendine güvenmiyor ama sonra ailesinin desteğiyle 16 yaşında Santos'a gidip 1 sene dolmadan A Takıma çıkıyor.
    r9'un daha yetenekli oldugu su goturmez bence . pelenin r9dan ustun bir tarafini giremiyorum sahsen belki sutlari . onun disinda r9un ustun oldugu bir cok konu var .

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.