Şimdi Ara

Tüm Sınav Sürecim İlk Part 29k-->1k(inş)mf

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
17
Favori
4.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi günler dileyerek başlıyım . Yaklaşık 1.5 yıldır forumda aranızda yer alıyorum bilenler bilmeyenler herkes için belirtmek istedim . Sayısal öğrencisiyim 29 bin sayısaldan kaldım 2019 yılında . 2020 yılı için hazırlandım şuan beklediğim netler sınav akşamı hemen kontrol edildi ösym'den 112.50 75-76.25. Msü beklediğimden 2 net düşük geldi tyt için bu şekilde bi kayma olabilir gerisi kısmet yüzde 95 doğru kontrol ettiğimi düşünüyorum eklicem sonucu sınav açıklanınca . geçen yılın sonucunu şimdiden eklerim sona . Nerden nasıl başlıcağımı bilemediğim bir rehber yazma kafasıyla giriştiğim bu işi düzgünce bitirmeyi umuyorum . Anlam bozuklukları hatalar olduysa kusuruma bakmayın . Akıcılığı yitirdiğim yerlerde 2 3 cümle atlayıp tekrar düzelttiğim yere atlayabilirsiniz . Bütün kısımlar öyle değildir inşallah :D . .Bunları yazmaktaki amacım tekrar ediyorum sadece yardımcı olmak
    Bu yazıyı okuyacak arkadaşın kafasındaki tüm sınav hazırlık kalıplarını yıkarak ( en basitinden çok soru eşittir iyi üniversite gibi ) okumasını istiyorum . Öncelikle kısa olarak kendimden bahsetmek istiyorum . Ona göre kendinizle kıyaslama yaparsınız belki nasıl bir altyapısı vardı gibisinden daha yararlı olur diye düşünüyorum .
    Yazarken noktalama yazım kurallarına asla dikkat etmemek ile birlikte cümleler de yer yer akıcılığı yitiriyo olabilirim kusuruma şimdiden bakmayın . Bu yazıyı belirli bölümlere ayırıcam bu alt başlıkları kısaca belirtmek istiyorum . Belki hocam erkenden başlamışsın yazının icadında anlatmaya başlasaydın diyenler olabilir bir sebebi yok ben sadece bahsetmek istedim atlayabilirsiniz istediğiniz bölüme.
    Şuanlık Mezun sürecinin sonuna kadar yazdım . Bir hatam olduysa affola 2 3 seferde oturarak yazmaya çalıştım özelden soran arkadaşlar var çünkü bu kısmı yüklemek istiyorum .Yer yer tezat olan şeyler hatalı şeyler ve kendi kişisel görüşlerimi anlattığım için bunu bunu yapın olur kesin gibi ibareler kullandığımı farkettim . Bunlar nacizane görüşlerimdir . Kesin çözümler değildir . Benden çok iyi yapan arkadaşlar var forumda . Ben kendimce hazırlamak istedim en azından burdaki insanlara bi nebze yardımcı olmak istedim gerçekten çok zor bir yıl geçirdim insanlar biraz bilsinler istedim mezunluk sürecini . Umarım herşey gönlünüzce olur hakkınızda hayırlısı olmasın diliyorum İyi okumalar .

Kendi Ailem Ve Kendim
    Altyapım Nasıl Bir Eğitim Aldım
    Lise Hayatım (bu bölümde genel olarak lisedeki tutumundan bahsedicem bir tavsiye yada izlediğim metotlar yer alacak )
    Bu Sınava Nasıl Çalıştım (9 10 11 12 )
    Mezuna Kalmaya Karar Verme Aşaması Ve Geçiş Süreci
    Mezuna Kalıp Mezun Yılı Da Ne Yaptım Nasıl Çalıştım
    Tüm Çalışma Süreci Tavsiyesi (En uzun bölüm iki bölüm 6 ve 7 ve sanırım benden istediğiniz bölüm genel olarak önerilerim olucak konu çalışmaları haftalık planlar gibi )

Kitaplar (Neleri Çözdüm Neleri Öneriyorum
    Psikolojik Hazırlık Ve Aile
    Sona Eklemek İstediğim Her Şey

Kendim , Ailem Kısaca Ben

2001 doğumluyum istanbulda yaşıyorum . Oldukça meraklı bi çocuktum . Belgeseller izleyerek geçirdiğim bir çocukluğum vardı . Ailem eğitimci bir aile .Ben ise oldukça meraklı bir çocuktum ailem isteklerimi karşılıyor annem eğitim kısmı ile ilgileniyordu onun asla hakkını ödeyemem ilkokuldan 4. sınıfa kadar o ilgilendi benimle. 2. sınıfta toplama çıkarma görürken bana kareler çizerek x+3 x+5 gibi bir bilinmeyenli denklemleri öğretmişti . Yani ilköğretimde annem tarafından oldukça dolu bir ilköğretim safhası geçirdim . Aldığım eğitim bölümünü burayla birleştirmeye karar verdim orta okulda dediğim gibi babamın yanına geçtim 8. sınıfın sonuna kadar 4. sınıftan itibaren onun yanında ordaki hocalardan eğitim aldım . Babam eğitim konusunda hocalarla ders konusunda her şeyimi karşılıyodu . Kısaca ortaokul eğitimim oldukça iyi geçti .Teog sınavında güzel bir puan almama sebep oldu bu .Sanırım bu bölüm yeterli olmuştur .

3- Lisedeki Genel Tututumum

Liseye geçtiğim ilk yıl bomboş geçirmiştim bu benim büyük bir hatam oldu . Fizik kimya biyoloji hakkında kinetik enerji formülünü inanmıcaksınız ama 11. sınıfta öğrendim . 9 ve 10. sınıfım berbattan başka bişey değildi . Ailemin bana yinede ozamanlar bilgisayar istediğim için bi tık şımartması ve bu sınava çok kolay lan ne var gözüyle bakması fikrini benimsediğim için sınavı çok takmıyodum boğaziçi bilgisayar istiyorum diyip geçiyodum . 9 . sınıfta yaptığım en büyük hata matematik çalışmamak es geçmek oldu .
    Genel olarak zaten çalışmadım ve bunları kendimi övmek için söylemiyorum ulan o kadar net yapmışssın çalışmadım lisede diyosun diyen olur inanın tüm samimiyetimle söylüyorum çok açık bi insanım . Bu sanal ortamda çalışmadım yaptım desem nolur ne kazandırır bana . Yani kısaca samimi konuştuğuma lütfen inanın .
    Herneyse lise hayatımın hatasını 9. sınıfta yapmıştım sıfır bilinç sıfır çalışma . Ve ulan bi insan matematik çalışır dimi yok yani çalışmadım temel matematik kısmım bomboş olarak geçti ozamanlar ygs sistemi vardı ve çok zorlanmıştım genel deneme vesaire hiç girmemiştim. Kısaca lise 1 in sonunda kendimi oldukça harcamıştım. Matematik o saatten sonra kabusum olcaktı . Deneme hiç yapmamıştım ve hatırımda kalan 1 2 ales denemsi var yaptığımız en basit temel matematik ozamnalar ygs sorualrı vardı onları dahi yapamıyodum problemler oran orantı olsun çok kötüydü anlıcağınız durum.
    Kimse bu durumun farkına varmadı devam ettim . Ailemin bana verdiği gereksiz özgüven ve kendimi bi şey sanarak 10 . sınıfa geçtim . 10 . Sınıfta bomboş dünyanın en kalitesiz boktan bi kızına kafayı taktım ondan dolayı ilk dönemim gibi geçti . Bu kısım benim mezun yılıma sebep olduğu için bi tık sinirliyim kusura bakmayın . O dönem çok ağır bir müfredat vardı .
    Hemen yazıyım çünkü ikinci dönem 11 e geçerken o matemtiğin defalarca napıcam ben lan diye listesini çıkardığımı bilirim . Bu yazığım konular bir yıl içindeki mat müfredati. Okadar doluyduki allahtan şimdi hafiflettiler. Permütasyon Kombinasyon Binom Olasılık . Fonksiyonlar Analitik Geometri. İkinci dereceden denklemler polinom parabol . Çember ve daire . Dörtgenler kare …. . Katı cisimler . Çokgenler . Böyle müfredatı sikeyim hiç bir şey yapamamıştım .
    İnanılmaz bir kayıp yaşadım . mart mayıs ayalrında yaptığım hatalara yanıyodum . Bİ tık imya biyoloji çalışarak geçmiştim matematik fizik heleki fizik bomboştu bu sonradan neye mal olcak görüceksiniz 9 10 fizik matematik bomboş . 11. sınıfa geçerken yazın matematiğin götünü anca kurtardığımı hatırlıyorum . Oda mantığını anlamaya çalışarak değil simya yayınları ve rauntun kitapları vardı fasikül gibi çözüp çözüp geçiyodum . Mantığını anlamaya çalıaşrak değildi . Durum açık ve netti yarrağı fena yemiştim . 11 e geçtiğimde eylül ayı kardeşim geldi ve babam artık ufaktan farkına varmaya başlamıştı kardeşin senin takibini her hafta yapıcak demişti . beraber çalışmaya başlamıştık her hafta plan çıkarıyoduk .
    İlk hafta fdd fasiküllerinden temel kavramlarla başlamıştım okadar kötüydümki içler dışlar yapamamıştım ablam sen ciddimisin demişti ailede kıyamet kopmuştu .
    Asıl sorun fizik vektörlerden sonra sanki sansktritçe işlemeye başlamıştı . hiç bir bok anlamıyodum dinamik atışlar enerji momentum diye gidiyodu şoke olmuştum . İstisnasız her gün ama her gün 2 de yatıyordum gece tyt eksiklerini çalışarak kapatmaya çalışyıdoum ve şöyle bir karar almıştım . tyt biyoloji ve kimya dışında fizği çalışıcak vakit yok çünkü zaten 11 deki konuyu anlamıyorum amına koyıyım elektrik dalga hele falan hiç bakcak halim yoktu . Zamanımın yüzde doksanı ygs matematik çözerek fen bilimlerinin bir kitabından ve esen konu özetli 11. sınıf fiziğin ne bok anlatmaya çalıştığını anlamaya çalışarak geçiyordu . Ardından kasım gibi sistemin değişiceğini haber aldık değişti sonrasında denemeler başladı tyt . 1 doğru 6 yanlış fizikler veasire gelmeye devam ediyordu . ,
    Tyt matematiğim 18 19 net civarındaydı . Türkçe hiç bilmiyordum çözmeden geçiyordum kardeşim bakma tek isteğim mat ve fiziği topla sonra hemen trkçeye geçeriz diyodu. Türkçeye lise hayatımda ilk çalışmaya başladığım dönem 11. sınıfın mart ayıydı . Sıfat ne zamir ne onları öğrenerek hatırlayarak başladım daha doğrusu . Bu arada ayt fiziğim bir tık oturmaya başladı çünkü geceleri saat 2 ye kadar umut öncülü izleyip çalışyırodum . Bu bahsettiğim 2017den 18 e geçtiğimiz son bahar yılı . İlk dönem aytde büyük bir ivme yaşadım başlangıca göre .
    Tyt yi tamamen saldım bunu yerinde öğreniyim yazın bakarım diyodum tytye . Bunlarla uğraşırken o amına kodumun tyt matematiği geldi benim başıma bela oldu . Fizik kimya çalışırken hani biyo bi nebze sistemler falan çalışıyodum seri seri . ama fizikten matematiğe zaman kalmıyodu . Fizik çalıştığım günler günü 70 80 soruyla kapatıyodum . Ama hala ezbere dayalı bir çalışma stilim vardı ki bu çok yanlıştı .
    Bunun sebebi ise derslerin hızlıca çözüp geçtiğimde hallettiğimi düşünmemdi bu rahatlatıyor beni .Çünkü sıçtığımı artık hissediyorum . Vücudum okadar yoruluyorum ki her gün ilk 2 ders uyuduğumu hatırlarım . Bir kez kimse dokunmamıştı sabah uyuya kalmışım 4 derse geçerken kalkmıştım . Bu rezalet uyku düzeni çok zoedu ama çaresi yoktu . Mart nisan gibi artık dayanamadığımı farkettim . Matematiği saldım manyetizma elektriği anlamaya çalışıyorum . tytde temel hiç olamdığıdnan ilk tyt elektriği izliyodum atıyorum sonra elektriğe bakıyodum hareket konularında belam sikildi bu yüzden enerji korunumunda falan .
    Fizik için iyi çalışanalr bilir genel bir fizik bilginiz oluşması lazım oluşunca aynı metotları elektrik manyetizma da çembersel harekette uygulayabiliyosunuz . Yani aynı formülleri demiyorum buna dikkat edin gerçekten açıklayabileceğimiz bişey değil ama genel bir fizik bilgisi oluşması şart . Herneyse 11. sınıfın mart ayı tytyi salmıştım trigonometri ile ilgili raunttan ve kendi kitaplarımdan 3 4 kitap çözmüştüm 11 matematiği çok kolaydı bizim dönem 10 da anamızı belledikleri için ondan rahattı kafam . dizi logaritma vardı 3 konu he bide başta mantık var .
    Neyse 11 matematiğe ara ara bakıyodum ama kapsamlı olarak bakmadım hiç bi kitap çözüüp geçmiştim bence bu çok hatalıydı çünkü dizilerin indirgenme diziler gibi zor soru tiplerini karekök çözerken çok zorlandığımda yanlış yaptığımı farkettim . Ezberci metot yine sıçmıştı .Herneyse fdd ve rauntun 11. sınıf ara sınıf kitabına baktım bu arada okuldaki tyt derslerinden tek geometriyi çalışıyordum . Sıfır geometrim vardı sonuç yayınları ve üstüne birey yayınları çözdüm on numara olmuştu geometri çok rahatlatmıştır beni .
    Bence 11. sınıfta yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri geometriyi halletmeniz olur . Devamında tyt matematik için ikinci döneme yine bir ygs kitabı sıkıştırdım çünkü o'zaman hiç tyt yoktu piyasada ilk defa haziranda görcektik olayın dahada boktan bir düzene girdiğini . Yaptığım bir güzel şeyde biyolojide yaklaşık 7 civarı kitap çözmüştüm bu beni rahatlattı ayt biyolojim geometrim çok güzel bitmişti . Haziran ayında okul bitti . Yaptığım en mantıklı işlerden birini yaptım okul bittiği ertesi gün 3 renk fizikten elektrik manyetizma alternatif akım koskoca bölümdü umut öncülden konuyu izleyip direk testini çözerek geçirdim manyetizma elektrik derdinden bu şekilde kasım aralığa kadar kurtulmuş oldum . Hareket bölümünden nefret ediyorum es geçtim kötü oldu .
    Daha sonra piyasada şu an yok 11. sınıf uğur kimya harikalar ötesi bir kitaptı basımı bitti muhtemelen onu bitirdim sonuna kadar sadece o yıl benim bütün ayt işimi gördü .Yazın bir yapmadığım konu kçç idi. Asit baz da şöyle böyle bitirmiştim .Arkadaşlar yapılcak okadar şey vardı ki hiç tatil yapmadım bunları yaparken ona rğmen yetişmedi .
    Geldik 12 ye . Hatalarımın en büyüğü denemelerin önemini bilmiyodum aklım olsa 11 yazı düzenli haftada 2 şer tane tyt mat çözerek geçirdim . O'Zamanlar sınavda çok incelemediğim için olayın ciddiyetine varamadım . Ygs kitaplarıyla duruyorum . 12 ye gecerken mattan bol bol deneme çözmeyi yeğlerdim . Çünkü gerçekten farkettirir . Ben kitap çözdüm üstüne de deneme yapsaydım 21 22 netlerim 30 olurdu bence . Çünkü aslında burda değinmicektim ama olsun farkında olmadan yaptığınız iki hata var matematikle ilgili pardon 3 hata evet 3 büyük hata . Birincisi üslü sayılar sorusunu yanlış yapıyorsunuz ama gidip bu konuya çalışıyorsunuz .
    Oysa asıl mesele bir çok yerde olabilir. Başka bir soru tipinde atıyorum en nefret ettiğim gelince strese girip rahatsız olduğum kaç farklı mutlu asal vardır gibi bok püsür sorular oluyoya deniyorsunuz . Benim zaman kaybım oydu mesela en basit örneğinden üslü sayılara geliyodum boş bırakıyodum uğraşacak vaktim olmuyor idi kısaca zaman kontrolüm yoktu . İşte tam bu noktada yapmanız gereken en iyi şey belli bir matematik temeliniz var ise matematik denemelerini asla bırakmamak.
    Birçok arkadaş çözüyor çözüyo arka arkaya 2 3 tyt mat sb ama inanın bu işten bir tecrübe edindeysem de en önemlisi sürekli deneme çözüp elinizi sıcak tutmak . Tak tak çözüyo olacak hale gelmeniz lazım .İnanın en kötü olduğum bölüm mat 1 di .Yapanlara tanrı gözüyle bakıyodum tövbe tövbe ya . Ama harbiden olay aslında çok pratikten geçiyomuş klişe olarak. Neyse bu tavsiye bölümüne bir sonraki aşamada giricez bu noktada bahsetmek istediğim şey benim kendi çalışmam ufakta olsa bir şey çıkarırsınız nacizane diye yazmak istedim bu bölümü Yoksa bir manası yoktu.
    Neyse 12 başından devam edelim . Sıfır tyt fizik le başladım ilk tyt denemem 21 22 net mat çözüdğüm bir denemeydi fdd yayınları . 320 puan yapmıştım . 1 doğru 6 yanlış fizik vardı . Bu noktadan sonra tyt fizik başıma bela olmaya başlamıştı işte . 12 başında yoğun yaz dönemi ve 11 dönemi eksik kapatma döneminden dolayı çok yorgundum . Okuldaki arkadaş ortamına takıldım biraz tamamen saptım hedeften . Hemen bir tyt kolay fizik aldım tabi yine geometri ve mat yok ortada . ikinci sınavda çok enteresan bi şekilde 103 104 netlere çıktım herşey tam istediğim gibi gelmiş olcak. sınav kolay değildi ona eminim . yani burdan basit bi çıkarım yapılabilirdi iyisin çalıştın oluyo ya da sal zaten iyisin . Ben matematiği ve geometriyi siktir ederek yoluma devam ettim . Boş boş geçen günler bide 345 ve karekök ayt mat almıştım karekök çok uğraştırıyodu saatlerce uğraşıp yatıyodum çünkü ayt matematiğim çok zayıftı . Böyle enteresan bi alışkanlık oluştu ayt kolay fizik ve kareök bakıp yatıyodum . Aralık gibi işler çığrından çıktı psikolojik olarak saldım . Tamamen boşladım . Çünkü matematiği ve geometriyi 11 den beri gçzden geçirmöedim . En son çözdüğüm ygslerle ilerliyodum .
    Oysaki sistem değişmişti bende allaha emanet aytm zaten iyi kafasıyla salmıştım . 20 k tyt yapsam yeter ayt ile itü endüstriye girerim kafasındaydım .Türkçem yazın çözdüğüm limit ve hatırlamadığım bir kitap sayesinde oldukça iyidi . Paragraf tekrar ediyorum çözmedim . Çözmedim . Limitteki paragraf sorularına baktım . Türkçenin tricki dilbilgisinin iyi olmasdır . Paragrafa kafa ayırabilmeniz için makineli tüfek gibi dilbilgisi çözüyo olmanız lazım sıfır hata seri seri isaretliyor olmanız lazım .
    Eğer dilbilgisi bakmazsanız ki 10 k 30 k arasında gördüğüm arkadaşlarımdan en büyük problem dilbilgisi bakmaları . O aralıkta şu oluyo hedef zaten 5k değil dilbilgisi zor geliyo herife salıyo yapabildiği kadar oysa farkında değilki sınavda dilbigisi çalışmış olsa hızlı hızlı bakacak sıfır hata çıkacak dilbilgisinden paragrafta düzgün 2 tane fazladan doğru yapacak bu sayede 5 6 k daha iyi sonuç getirecek . Bu seneki sınavda dilbilgisi yoktu çıkıp o'kadar söylüyorsun bak çıkmadı demeyin bu yıl ayrıydı . Bu olayın çoğu farkında değil . Bunu biliyodum bu sayede türkçe netlerim 12. sınıf başından mezun yılımın sonuna kadar asla 32 netin altına düşmedi okadar net söylerim bunu . Türkçe iyi çözülmüştü . Sonrasında ocak şubat gibi sosyal her birinden bir kitap çözdüm felsefe tarih din . O baya iyi oldu tyt mat eksiğimi kapatıyordu bi nebze olsun bu taktik çok iyi gelmişti bana . Baktım matı ve geometriyi o saatten sonra arttırsam arttırsam 5 6 net arttırır dedim .Ama hem ayt hem tyt çok büyük zaman mal olcaktı .
    Geometri 11den beri bakmadığım için leş durumdaydı. Yazın kendinize yapacağınız en iyi şeylerden biri bir geometri bitirmek . Tercihim karekök ayt geometri olur. Üstüne paraf yeni nesil çözerdim şuan olsam on numara olurdu . Geometriye girmişken söyliyim kesinlikle eski nesil 2 kitap çözerek başlayın işe . hız katar . Neyse bu sebeplerden dolayı sosyal türkçeye yöneldim matı saldım .Fenim fizik dışında iyidi . Fen kısımlarından biyo kimya palme fdd çözmüştüm gayet iyi gidiyor. Fizik için ise palme gittim .Esş ve umut hocayla gittim youtubedan . Esş özellikle modern fizikte harikaydı yks dönemi kafamı rahatlatan en güzel şeydi açıyodum dinliyodum kara delik görelilik :D. Matım 28 29 civarındaydı stabil kaldı allahtan gittik öyle . Fizik kolay ayt çözdüm fdd . palme bide neyse bu kısmı artık geçiyim sıkıldım baya . He şu vardı son 2 ay en büyük hatam beyler deneme çözmemek . En en büyük hatam düzgün çözmemekti .
    Şundan emin olun düzgün çalışmamış olsanız bile deneme çözerek disiplnli son 2 ay harika sonuç yapabilme kapasiteniz var altyapı nız varsa tabi bi tık . Şunu direk örnek vericem kütüphaneye gittiğim bir arkadaşım vardı en yakın arkadaşlarımdan . Biyoloji 3 net yaparak başladı ayt yanımda . Sadece deneme çözüyordu çantasında fkb mat denemesiyle geldi son 3 ay . Ve bu çocuk harbiden çalışmadı . Çok yaşasın akıllıydı baya sadece deneme çözdü . Bana defalarca çöz dedi yattım .
    O 3 net ile başladığı biyolojiden fulledi 72.5 ayt yaptı. Size önerim o yaptı dinlemedim ikinci yıl dinledim yaptığımı düşünüyorum bu işin çıkış yolu deneme çözmek ne sikim halt yerseniz yiyin deneme çözün .Arkadaşlarınızla tozun gelin eve akşam bi genel tyt çözün veya sabah çözüp çıkın o gün sizin için oturup 100 150 soru sb çözmenizden daha verimlidir kalıbımı basarım buna .Bu şekilde geçen son 2 3 ay sonrası sınava girdim dikkat çekmek istiyorum buraya hiç tr deneme çözmedim son ay kaynağım yoktu . 35 5 yaptım 2019 türkçeden. Kendimi övmüyorum dilbilgisi kurtardı beni . 40 dakikada çözdüm o türkçeyi . Toplasanız sene içinde 125 30 tane genel tyt çözmedim . İnanmayacaksınız biliyorum ama ne diyim öyleydi . Ne desem sallama diyorsundur bunada eminim ama yalan söyleyecek olsam bukadar laf yazmam buraya size yardımcı olmaya çalışıyorum . Neyse tribe girdik amk olum bakın işte dilbilgisi sayesinde çözdüm bunu . Teklemedim hiç . paragraflara nerden baksan 5 dakika fazla ayırdım eminim buna hiç stres yapmadım bundan dolayı . sosyali 8 dakikada çözdüm 17 3 geldi kitaplar sayesinde . feni yine 12 dakikada çözdüm 17 3 geldi fizik 3 yanlış bide sorular o'kadar basit kısa devre sorusu ve ort hız ort sürat sorusu falan siz düşünün hiç bir bok yapmışım fizikten .
    Mat 70 dakikada cozdum ulan kendıme yuh dıyorum 32 soru çözebildim . 1 i iptal edildi 4 ü yanlıs 26 net geldi . toplam 92 civarı bi net yapıyo sanırım obp 96.66 ydı 19 k geldi tyt yerlestirme . Fizik ve bombos geometri olmasa biraz daha iyi gelirdi sanırım katsayıdan gittik. Simdi asıl olaya geliyim butun yıl ayt bakmıs ben son toderde 39 1 fen cozmus ben . Matematik sanki uzaydan gelmiş gibi baktım aytde . Neden cunku ayt matematikten hiç deneme cozmedım en kotu oldugum alandı .
    27 net mi ne yaptım 2.5 saatte cozdum allah benı kahretsın . 30 35 dakikada fen cozdum oda bundan dolayı 27 net geldi stresten dolayı rezildi yani . Sonra 18 20k gelir diyordum kontrol etmemistim cunku . Sonuc geldi cok uzuldum cok anlatamam . Burayı kesıyorum burda bu benım calısma ozetımdı umarım ıyı olmustur . Bu kısımda kendimin hatalarını yazmak istedim . Düzgün yapabilmişimdir umarım . Açtım müziği yazıyorum . Konu dışına çıkma tezat kısımlar bulunabilir affola .

.MEZUNA KALMA AŞAMASI

Gece oturuyorum arkadaşımdan mesaj geldi . Bak dedi baktım 29.993 yerleştirme mi ne . Yıkıldım uyuyamadım sabah . Babam öğrendi falan iletişi kesti benle baya sıkıntılıydı mezun dönemine girerken çıkana kadar ailemden 0 destek aldım dershaneye gitmem dışında sıfır destek . Nefret kusuyordu başarısız olarak görüyorlardı beni . Kardeşimle 1 ay hiç konuşmadığımı bilirim .Kibirli çocuklar gibi davranıyor okadar psikolojik olarak yıprandım ki anlatamam . Bunların hepsini göze aldım 15 20 gün düşündüm . Kötü biyere benim deyiyimle ytü endüstri kötüydü ki oraya bile giremiyodum bau endüstri yüzde elliye gidebilirdimki babam asla ödemezdi o şeyle .
    Derdi Ki bas git ankaraya devlete veya marmaraya oku falan derdi heralde . Bu süreçte bunun yükünü sırtlamak istemedim 5 sene . Potansiyelim olup olmadığın düşündüm . İlk düşünmeniz gereken şey bu mezuna kalmayı düşünürken Objektif olarak kendi potansiyelinizi temelinizi eşin . İtü için kaldım ben boun aklımın ucundan geçmiyodu bile . Kısmet artık Allah'a kaldı iş tabi ama itü düşünüyodum ben . Neyse kaldım bunun için yazın dedimki yazmıyorum ben bir sene bana karışmayın . Annemle aram rezaletti . tek kelime acıtasyon yapmıyorum destek sıfırdı arkadaş ortamım bitmişti bazı sebeplerle tartışmıştık vesaire yakın grubumla . Yapayalnızdım . Ablam babam annem tek isteiğim sene boyu beni bir dershaneye yazdırmaları oldu ve kontürümü yüklemeleri .
    Para bile almamaya özen gösteriyordum . Kendimi kanıtlıcaktım kimseden bişey isticek durumda değildim . 5 yıl boyu kimsenin gözünde ezilemezdim bunu kaldıramazdım . Bunlar karar vermeniz gereken şartlar içinde . Ben bunları kaldıramıcağınızı gözden gelemiceğinizi bunuda geçtim iideallerinize sıkı sıkıya bağlıysanız kalın derim . Kesinlikle kalın bunları kaldırabilcekseniz kalın yoksa bi işe yaramaz bana göre havlu atıcaksanız eylülde olmaz . Ki o'kadar zor olacak ki emin olun eylülün ortasında evde kimseniz yok nereye ne yapacağımızı bilmeden bir şeyler çalışıyorsunuz 4 yıldır gördüğünüz şeyler kendinizi kısır döngüde hissediyorsunuz . Kimseden destek alamayacaksınız arkadaşlarınızın çoğu olmıcak . Lafta kalıyorum lan diyip kalıncak bir durum değil . Bir yıl harcadın diyen ailenize falan kulak asmayın nolmuş amk harcadıysan . 10-0 önde başlayabilirsiniz o bir yıldan sonra . Sonuç olarak bu bölümde bakmanız gereken main sorular cevaplamanız gerek şunlar .

1- Mentaliniz güçlümü
    2- İstediğiniz yer için potansiyeliniz varmı
    3- Yapabileceğinizi düşünüyor musunuz çok zor olucak tek başınıza uçsuz bucaksız yola çıkıyosunuz
    4- Hatalarınızdan ders alacaksınız Aynılarını yapacak mısınız .
    5- ve son olarak bu yıl çalışmaktan fazla yapmanız gereken şeyler var nasıl çalışıcağnızı nerden seri puan kazanıcağnızı hatalarınızı hızlı tespit edebilcekmisiniz gibi sorulara cevap vermelisiniz bana göre
    Yüzde seksenine evetseniz kalın . Kaldıktan sonra bi süre dinlendim avrupada kuzenlerim vardı yanına gittim . Dayım orası çöp biyer :D gel burda oku masrafın tamamen bana ait buraya itüden felan gelen arkadaşlarımın çocukları var diyodu . Arabanı dahi alıcam demişti . Hayrına dedi evet aile ilişkilerimiz arada hoşlanmasamda baya kuvvetlidir dayım bunu önerdi . Bende kimsenin avucunun içine bakmam paranızada koşullarınızada razı değilim .Kendim çabalarım kötü olsa bile kazanamadı da geldi dedirtmem kendime diye düşündüm . Bide eğitim sistemine hakim olmadıkları .için beni 29 binden kaldı gibi düşünmüyor biyere gitmediğine göre bundan bi bok olmaz gözüyle bakıyolardı muhtemelen . Kalmadım orda hemen döndüm 2 hafta içinde . 1 hafta türkiyede dinlendim evimde . Sonra başladım çalışmaya Geçiş Aşamam bu şekildeydi .Ağustos 20 25 gibi başladım çalışmaya .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E01598D72 -- 25 Temmuz 2020; 10:3:28 >

• 6-Mezun Yılımda Nasıl Çalıştım Baştan Sona

İlk olarak belli başlı şeyler var onlara değiniyim . Beyler bu sınav benim fikrimce oturup 15 saat çalışarak kazanılcak bir sınav değil efektif çalışmanız lazım mezun dönemim ilk başında bunu yine farkedemedim sonradan farkettim . Kesinlikle bunu aklınızdan çıkarın . Düzenli bidaha dönmicekmiş gibi bakın en önemli noktadalardan biri birdaha görmicekmiş gibi o konuyu öğrenmye çalışınki mayısta atıyorum manyetik kuvvet kısmı için geri dönmeyin size en önemli tavsiyem heleki ayt sayısalın tümü ve geometri için oturun bir konuya 4 saat kafa yorun soru çözmeyi bi siktir edin mantığınıza oturtun o konuyu bu sınav harala gürele kazanılmıyo hocalarınız ve yine dershane hocam sadece soru çözmenin en çok işe yaradığı yöntem olduğu için sürekli soru çöz hepsini ezberle kafasındalar oysaki sistem öyle değil artık .
    Adam manyetizmada veya kimyada hibritleşmede kafanı kullanmanı istiyo . Bunu bilerek yeni seneye başlamanız lazım gerektiğinde ben açıyodum khan academydi konuyu mantığını anlamaya çalışıyodum en iyi kısmı bu bence bişeyler öğrenmeye harbiden başladığınızı farkediyosunuz . Mesela ertan hocanın etki tepki videosu var izleyin dünyanız bakışınız değişiyo oturup 4 5 sefer izlediğimi bilirim o videoyu . Olaya benim tavsiyem bu şekilde yaklaşın .İntegralmi çalışıyosunuz oturun mantıtğını öğrenin çok basit youtubeda ingilizce teorisi yazın çıkar size 1 saatinizi çalmış gibi gözükür hiç çözmediğiniz sınavda soruyu çözdürür size o mantık . Bu şekilde çalışın derim kitap mevzusu için mezunda kullandığım en son bütün kitapları kitap bölümünde yazıcam öncelikle bunu not düşiyim buraya . Ben dilimin en çok yandığı Tyt fizik ve geometri çözerek başladım ve birde problemler fasikülü almıştım tyt için endemikti sanırım evet . Eylüle kadar yapabildiğim kadar matematik ve geometri çözücektim sonrasında eklicektim diğerlerini . Aklım olsa deneme çözerek başlardım olsun bi kitap çöziyim lan işe yarıcakmı kafasıyla başladım .Endemik geometri problem paraf tyt fizikle başladım işe . Çözmeye başladığım ilk günden adapta oldum direk 6 7 saat çalışarak başladım hırsla direk koyuldum iyiki öyle yaptım ilk 1 ay düzene soktum ve yol kat ettim size o hırsla alabildiğiniz kadar yol almanızı öneriyorum .
    Her Gün düzenli olarak 10 ar sayfa geometri problem fizikten konu olarak ilerliyorum . İlk ayın sonunda problem ve endemik geoyu bitirmiştim . Baya iyi iş çıkardım . Eylül gibi hemen piyasadi bana göre en zor soruların bulunduğu 3d ayt geometri çözdüm . Bana üçgenler kısmı çok şey kattı .Bu sefer harbiden dediğim gibi yaptım hiç anlamadığım bi yer vardı beyler iç açıortay dış açıortay teoremleri çevrel çember kısmı falan varya bence en önemli kısımlardan o .
    Oturdum saatlerce kafa patlattım ağustosta bir daha dönmedim o konuya kapadım defteri . Bu yıl farklılıklar yapmanız lazım yoksa başaramazsınız hiç bakmadığım o kısma bu sefer yapıcam lan kafasıyla baktım ben sizede öneriyorum bunu . Bunları yaparken acil ayt mat aldım sıfırladım ekime kadar çözdüm lti dahil tabi nerden bilelim kalkıck konular . Hala tyt şu bu bakmış değilim geometri dışında bu arada . İlk sınava girdik tyt dersahenede gri koç yayını baya kaliteli sınavdı 78 yaptım . Olsun türkçe sosyal başlamamıştık henüz. Hiç takmadım kafama . Beyler Bu yıl bazı şeyleri olup bitip kenara bırakmalısın gerekirse kendinizi ödüllendirmek isniz unutmak için o olayı . Çünkü bu yıl bi olaya takarsanız kafayı çıkışınız çok zor oluyo o kısır döngünün içinde destek çok olmuyo o yüzden bu sulara hiç girmeyin rahat olun .
    Dershanede çalışıyorum gidip geliyodum dershane hocam çok akıllı adamdı sağolsun ancak soru sayısına takıntılıydı soruyodu bana kaç soru çözdün 6 7 saat oturmuşum acilden 80 soru çözmüşüm gülüyor ama haklıydı o'zaman kadar hiç çabalamamıştım alışcan diyodu motorun açılmamış diyodu haklıydı . Ama eminim soru sayısı konusunda haklı değildi salak saçma bişey herkesin kendi yöntemi var dayatıyorlar bunları . Bu arada lti acilden çözmüşken hiç zaman kaybetmeden apotemi lti ve analitik çözüp kökten şunları bi çöziyim dedim . Aldım bunları türevle başladım 3 haftamı aldı yavaş yavaş ilerledim bilmeyenler için fasikül 200 sayfa .Bu arada 3d geometriden devam ediyodum ekim sonuna doğru bitirdim onuda .
    Türevle ilerleken doğal olarak yavaşladığım için fizik kimya soktum araya tyt mat çözmüyodum geometri ve problem bakmıştım zaten o kafamda sorun değildi . Saldım onu o ara devam ettim fen kısmı için biyoloji kimya paraf aytden başladım çözmeye düzenli ilerliyodum gayet iyi gidiyodu . ekim geldi eylülde paraf ayt kimyadan ilerlemiştim baya . Ama bu yıl şöyle yaptım beyler en unutulan yer olduğu için ilk önce organik çözerek başladım hiç işime yaramıcak yerler olucaktı bu yıl kalktığı için beni en çok bunlar üzdü nisanda tabi . Biyoloji için ise hiç ayt ellemeden tyt başladım ayt için ufak kısımlara bakarak başladım ekosistem solunumm gibi .
    Tyt paraf biyoloji çok sağlam kitap bitirdim onu o ay . Kasım sonu gibi İntegral fasikülünü ve analitik fasikülünü hatasız boşluksuz bitirmiştim . Analitik okitap muazzam bişey . Sanat gibi kitap hele ki simetri bölümleri için tükenmez kalem alın not alarak çözün . O analitik fasiküyle uğraşabildiğiniz kadar uğraşın yaya yaya çözün ama dağıtmayın apotemi fasiküllerini uzun ara verirseniz bitiremezsiniz . Sıkıyo çünkü ben ara vermeden bitirdim . Gayet güzel gidiyoduk . Kasım sonuna kadar 3d endemik geometri acil ayt apotemi türev integral analitik paraf tyt fizik biyoloji şeklinde gitmiştim . Ayt fizik kısmını bekletiyodum bok püsür tyt kısmını bi halletmek istedim bu yıl optik dalga kısmını bitirerek başladım .12. sınıfta 3d tyt fizik çözmüştüm piyasadaki en güzel kitap o dur bu arada bütün dersler dahil o kitap ufuk açıcı güzellikte . Başınızın tacı olcak kitap .
    3D TYT FİZİK . bu kitaptan geçen yıl sadece optik dalga kısmını tükenmez kalem kullanarak çözmüştüm notlar almıştım onları okuyarak işaretli soruları çözdüm birdaha kapatarak öçözümleri . Bakın bu harika bi taktiktir oturup zaman kaybetmezsiniz sene ortasında en güzel soruları kesmek yerine yapıştırmakla uğraşmayın tükenmezle tek tek işaretleyin çözüm notları alın özellikle işaretlediklerinize arada göz gezdirin çözmeye çalışın oturup salak salak optikle uğraşmanıza gerek kalmaz çöz 3 tane işaretli en zor sorular olur genelde hatırlarsın direk . Tükenmez kalem metodunu kullanın . Keşke bu metodu lise 2 de falan keşfetseymişim beyler . Neyse devam fizikten parafı bitirdim ısı sıcaklık falan baya zorlanıyodum bu 3d ve paraf bu konu için baya iyidir bu arada optik dalga elektrik için 3d harika .
    Genel olarak o kitap gerçekten çoğu şeyinizi halleder tek onu alın çözün bile derim . Zordur ama aklınızda olsun . Tyt fizik temeli olmuştu dershaneyle birlikte ufaktan biyoloji kimya fizik aytlere başaldım paraf ayt fizikle başlaım sevmedim yine gittim palme aldım . Unutmamak ve zaman kaybetmemek için elektrik kısmından başladım direk btirdim aralığa kadar manyetizma modern fizik elektrik kısmını . Sona en sevmediğim tork denge kısmı kaldı onun için parafa dönün gayet iyi hoş testleri vardı . Bu arada aralık gibiydi parafın tamamı palmenin merkezcil kuvvet dışında bütün mekanik kısmı boştu . Biyolojiyi kimyayı kafama takmıyodum çalışması ve yapması kolaydı bana göre fizik sıkıntıydı . Fizik ufaktan dershaneyle merkezcil kuvvet enerji şu bu ilerledim aralığa kadar . Aralık gibi biyoloji kimyadan güzel düzenli abartmadan ilerledim . Kafama göre eksik hissettiğim yerleri çözdüm . Şimdi size bir tüyo vericem bu sorunu yaşıcaksınız . Aralığın ortasındasındasınız ayt denemeleri başlamadı dershanede en azından oldukça az ayda 2 şeklinde gidiyo . Bu noktada bir ayt temeliniz olduğunu sayıyorum benim vardı 8 9 net kimya biyoloji çıkarıyodum genel olarak . Ama her deneme biyerlerde eksik çıkıyodu atıyorum pıhtılaşma atıyorum dengede bir kısım . Ufak detaylar bunları bulamıyodum . Bunları seri seri takip edebilmek için şunu yapın sene başında çokta zor olmayan ideal olan bilgi sarmal fkb denemeleri vardır onları alın düzenli olarak haftada kimya ve biyoloji için 3 tane deneme çözün yavaş yavaş çözün verin 25 dakka 13 soruya sıkıntı yok . Düzenli olarak hafatada 3 kez çözdüğünzde ne boka yarıyo biliyor musunuz . Boş boş kitap açıp çözmemiş oluyosunuz eksiğinizi çözüyorsunuz . O drumu yaşamayın bodoslama girmeyin ne dedik nokta tespit çalışıcaz bu yıl en efektif neyse onu yapıcaz . Bu bu işe yarıcak heleki biyoloji için bunu yapmazsanız bence çok dar oluyorsunuz mayısta tek tek her deneme bi bok çıkıyo . Oturup yine bildiğiniz gibi son 2 ay biyo sb çözüyosunuz ama yine hata çıkıyo biyo nankördür soru tespiti yapılmadan çalışılcak bi ders değil .
    Alın sene başında 30 lu sarmal kafanız rahat olsun bide enarda palme parafınız olsun sakin sakin ilerleyin. Yoksa bende yapardım açıp 30 test biyoloji çözerdim ama bi boka yaramıyo Umarım biyoloji hakkındaki en kilit noktayı verebilmişimdir size . Bir hocam vardı robertten özel derse gittiği çocuklar vardı ona sene başında varmı taktiğiniz demiştim dediki deneme çözhafta en az 2 tane tyt ayt ben bunu duyduğumda ulan bişeyi doğru tespit yapmışssın demiştim Biyolojinin olayı kısaca bu beyler bu işi yaparsanız kafanız rahat olur . Aralıklarla zaten hatanız çıkıyo kemik ara maddesi nedir dönüp izleyin bir video açın bi test çözün devam edin . Son aylar bu devam ediyosa bi test yerine tükenmezle not aldıklarınızı okuyun ve ya dönün 2 3 soru çözün geçin .
    Zaman kaybedicek vakit yok o aylar . Genel biyo tavsiyesi budur dağıttık biraz sanırım süreci . Neyse ocak oldu 3d geometri bitmişti acil geometri aldım bu sefer . 2 ay sürdü o nisana kaar falan uğraştım kenan kara çözümünü yapıyo kesinlikle sene başında değil ortasında çözülmesi gereken kaynak kenan hoca güzel hatırlatmalar yapıyo çünkü sınava kadar belleğinizde kalması oldukça olası eylülde çözerseniz uçup gider kafanızdan . Mat içinse tyt acil sb aldım .Yarısına kadar çözdüm aralıkta . Bence hataydı sonra baktım hala tyt mat netlerim 31 30 civarında dedimki bu iş olmıcak gittim kırtasiyeye hayatımın en doğru kararını vererek 345 ve 3d yayınları mat 1 denemesi aldım . Dershanedeki genel denemeler yeterli olmuyodu elim soğuyodu hep .
    Aldım haftada 3 tane kendim çözmeye başladım ilk başlarda fazla başladım seriden randımana sokmak istedim oldukça faydasını gördüm beyler .Mezun yılımın en iyi kararı olduğuna kalıbımı basarım . Bir ay sonra toprak denemsinde 37 3 geldi şok oldum . Moral geldi devam ettim . 345 geometrileri zordur .3d ise bolca şekilli soru barındıdır bütün soruları şekillidir . Çok güzel şekilli sorulara adapte oluyosunuz bence çözülmesi lazım beyler . İlk dönem benim önerim kendinizin çözdüğü 2 tane bu şekilde mat 1 denemeniz olsun . Bİrde 15 tatilde hergün çözeceğiniz olsun 15 tatilde ben acil rejenerasyonu bitirmiştim . baya tastamam gidiyodu yavaştan iyi sinyaller almaya başlamıştık . Ocak geldi türkçeden bu arada limit dilbilgisi kronometre aldım .
    Sadece dilbilgisi vardı on numara kitap çözdüm onu ilk dönem . Sonra şunu yaptım kasım gibi aldığım az çözdüğüm paraf tr denemeleri vardı onu aldım haftada 2 şer tane olarak 7 haftaya yaydım . genel deneme oluyoruz tabi bu arada haftada 3 tane türkçe denemesi çözdüğünü bence on numara . Onun dışında türkçeye daha dönmedim zamanla birlikte çözdüm 35 dakikayla başladım yavaş yavaş düşürüyodum 34 buçuk 34 33 buçuk diye diye 30 31 dakkalara inmiştim .
    Paraf bana çok şey kattı onda 37 3 38 2 yapmaya başladım . Dershane denemelrrinde 35 5 36 4 geliyodu olsun yinede türkçeme çok şey kattı . Kendi kendime metotlar geliştirmiştim değinilemez sorularının ilk önce kafamda belirlediğim uzunlukta olanalrı vardı onların uzunluğunu değerlendirip şıklardan okumaya başlıyodum mesela uzunlarında . Parafragı okurken çözüyodum . Bazı sorularda insiyatif almayı deniyodum beyler sürem olmadığını hayal edip scan metoduyla tarıyodum paragrafı sonucu bulmaya çalışıyodum her duruma hazırlamaya çalışıyodum kendimi . Az okuyarak çıkarımda bulunmaya çalışıyodum yapın bunları . İlerledikçe gelişiceksiniz yeni stiiniz olcak çok keyifli bu strateji oluşturuyosunuz ama önce pratik önce bol bol deneme . 11den 12 ye geçiyosanız kesinlikle oturun bir türkçe limit sb bide en azından 2tane 15li tr denemesi çözün okadar basitki dediğim bu iş türkçe netleriniz fırlıcak emin olun.
    Türkçeye aldanmamak gerek bu arada devamlı ilerlemek gerek salmayın sakın beyler. Türkçe düzenli ilerleyin aman .Sosyale şuan değinmicem çünkü mezun yılımda bakmadım sosyal . Devam edelim ocağa kadar bunları yaptım fizikler düzelmeye başladı ama tyt hala 2 3 kacıyodu olsun salladım kıcıma devam ettim .Sene içinde 5 kez 100 neti geçtim biri msü 3 ü dershanede biri umarım kontrol ettiğim gibiyse tyt . Neti takmayın . Koça giden bir arkadaşım yüzde yüz bölüm söylemicem sayısalda sağlam yaptı vardı töderde 80 net tytde yapmıştı .Neti takıcağınız yeri bilmeniz lazım her sonuç takılmaz . Bunuda belirtiyim burda . İkinci dönem ayt lere başladık mat için yine karekök çözdüm sene başında çözdüğüm acil ve fasiküller vardı ilk denemem güzel bi yayındı hatırlamıyorum 30.5 gelmişti . Devam ettim çözmeye genel olarak ilerledim nisan mayısa kadar çok bişey yapmadım . ayt mat ile ilgili taki şu konular kalkana kadar dershane denemeleriyle ilerledim cok sevmezdim bu sene aldığım ders oydu genel olarak .
    Konular kalktığında ilk yaptığım iş matematikten deneme çözmeye başlamak oldu yenilenen ayt apotemi mat ve 345 bide 2 3 tane sarmal çözdüm . Olasılık en büyük problemdi perm kombo dahil onları eyüp b den izleyip sene içinde 2 3 kaynaktan çözüp girmiştim o şekilde . Fenler için 2 ay pes yayınları 345 merkez yayıncılık hız renk çözdüm .Ramazan ayı benim için çok zor geçmişti . Hergün azar azar olsada 2 3 deneme çözüyodum . Elimden geleni marttan sonra deneme çözerek göstermeye çalıştım . Marttan sonra kitap işini tümden kaldırdım işlere gidip 3er 4 er yayın alıyodum ne bulursam çözüyodum gidip gidip alıyodum .
    Bunu yaptım Apotemi 3 4 5 türkçeleri çözdüm . Sosyal hız ve renk aldım o şekilde ilerledim . Kusura bakmayın canım bişeye sıkıldı anlatırken modum düştü biraz . MSÜ ye gireceğim hafta sonuç dereceden tyt mat denemesinden 3 er tane çözdüm postu duruyodur hala 29 30 civarı yapıyodum . Can sıkmadım çözdüm yine msü 101.25 geldi o zaman güzel bişeyler yapabilceğimi hissettim. Son iki hafta msüden sonra benim için işkence gibi geçti sınav günü geldi mentalimi yüksek tutmaya çalıştım oldukça elimen geleni yaptım inşallah hayırlısı olmuştur . Şimdilik bu kısmı yüklicem canımı fena sıkan bikaç şey oldu çünkü hevesim kırıldı biraz . Kalan kısımları sonrasında eklemeye çalışıcam . Umarım gönlünüzce olur . Herşey
  • 6-Mezun Yılımda Nasıl Çalıştım Baştan Sona

İlk olarak belli başlı şeyler var onlara değiniyim . Beyler bu sınav benim fikrimce oturup 15 saat çalışarak kazanılcak bir sınav değil efektif çalışmanız lazım mezun dönemim ilk başında bunu yine farkedemedim sonradan farkettim . Kesinlikle bunu aklınızdan çıkarın . Düzenli bidaha dönmicekmiş gibi bakın en önemli noktadalardan biri birdaha görmicekmiş gibi o konuyu öğrenmye çalışınki mayısta atıyorum manyetik kuvvet kısmı için geri dönmeyin size en önemli tavsiyem heleki ayt sayısalın tümü ve geometri için oturun bir konuya 4 saat kafa yorun soru çözmeyi bi siktir edin mantığınıza oturtun o konuyu bu sınav harala gürele kazanılmıyo hocalarınız ve yine dershane hocam sadece soru çözmenin en çok işe yaradığı yöntem olduğu için sürekli soru çöz hepsini ezberle kafasındalar oysaki sistem öyle değil artık .
    Adam manyetizmada veya kimyada hibritleşmede kafanı kullanmanı istiyo . Bunu bilerek yeni seneye başlamanız lazım gerektiğinde ben açıyodum khan academydi konuyu mantığını anlamaya çalışıyodum en iyi kısmı bu bence bişeyler öğrenmeye harbiden başladığınızı farkediyosunuz . Mesela ertan hocanın etki tepki videosu var izleyin dünyanız bakışınız değişiyo oturup 4 5 sefer izlediğimi bilirim o videoyu . Olaya benim tavsiyem bu şekilde yaklaşın .İntegralmi çalışıyosunuz oturun mantıtğını öğrenin çok basit youtubeda ingilizce teorisi yazın çıkar size 1 saatinizi çalmış gibi gözükür hiç çözmediğiniz sınavda soruyu çözdürür size o mantık . Bu şekilde çalışın derim kitap mevzusu için mezunda kullandığım en son bütün kitapları kitap bölümünde yazıcam öncelikle bunu not düşiyim buraya . Ben dilimin en çok yandığı Tyt fizik ve geometri çözerek başladım ve birde problemler fasikülü almıştım tyt için endemikti sanırım evet . Eylüle kadar yapabildiğim kadar matematik ve geometri çözücektim sonrasında eklicektim diğerlerini . Aklım olsa deneme çözerek başlardım olsun bi kitap çöziyim lan işe yarıcakmı kafasıyla başladım .Endemik geometri problem paraf tyt fizikle başladım işe . Çözmeye başladığım ilk günden adapta oldum direk 6 7 saat çalışarak başladım hırsla direk koyuldum iyiki öyle yaptım ilk 1 ay düzene soktum ve yol kat ettim size o hırsla alabildiğiniz kadar yol almanızı öneriyorum .
    Her Gün düzenli olarak 10 ar sayfa geometri problem fizikten konu olarak ilerliyorum . İlk ayın sonunda problem ve endemik geoyu bitirmiştim . Baya iyi iş çıkardım . Eylül gibi hemen piyasadi bana göre en zor soruların bulunduğu 3d ayt geometri çözdüm . Bana üçgenler kısmı çok şey kattı .Bu sefer harbiden dediğim gibi yaptım hiç anlamadığım bi yer vardı beyler iç açıortay dış açıortay teoremleri çevrel çember kısmı falan varya bence en önemli kısımlardan o .
    Oturdum saatlerce kafa patlattım ağustosta bir daha dönmedim o konuya kapadım defteri . Bu yıl farklılıklar yapmanız lazım yoksa başaramazsınız hiç bakmadığım o kısma bu sefer yapıcam lan kafasıyla baktım ben sizede öneriyorum bunu . Bunları yaparken acil ayt mat aldım sıfırladım ekime kadar çözdüm lti dahil tabi nerden bilelim kalkıck konular . Hala tyt şu bu bakmış değilim geometri dışında bu arada . İlk sınava girdik tyt dersahenede gri koç yayını baya kaliteli sınavdı 78 yaptım . Olsun türkçe sosyal başlamamıştık henüz. Hiç takmadım kafama . Beyler Bu yıl bazı şeyleri olup bitip kenara bırakmalısın gerekirse kendinizi ödüllendirmek isniz unutmak için o olayı . Çünkü bu yıl bi olaya takarsanız kafayı çıkışınız çok zor oluyo o kısır döngünün içinde destek çok olmuyo o yüzden bu sulara hiç girmeyin rahat olun .
    Dershanede çalışıyorum gidip geliyodum dershane hocam çok akıllı adamdı sağolsun ancak soru sayısına takıntılıydı soruyodu bana kaç soru çözdün 6 7 saat oturmuşum acilden 80 soru çözmüşüm gülüyor ama haklıydı o'zaman kadar hiç çabalamamıştım alışcan diyodu motorun açılmamış diyodu haklıydı . Ama eminim soru sayısı konusunda haklı değildi salak saçma bişey herkesin kendi yöntemi var dayatıyorlar bunları . Bu arada lti acilden çözmüşken hiç zaman kaybetmeden apotemi lti ve analitik çözüp kökten şunları bi çöziyim dedim . Aldım bunları türevle başladım 3 haftamı aldı yavaş yavaş ilerledim bilmeyenler için fasikül 200 sayfa .Bu arada 3d geometriden devam ediyodum ekim sonuna doğru bitirdim onuda .
    Türevle ilerleken doğal olarak yavaşladığım için fizik kimya soktum araya tyt mat çözmüyodum geometri ve problem bakmıştım zaten o kafamda sorun değildi . Saldım onu o ara devam ettim fen kısmı için biyoloji kimya paraf aytden başladım çözmeye düzenli ilerliyodum gayet iyi gidiyodu . ekim geldi eylülde paraf ayt kimyadan ilerlemiştim baya . Ama bu yıl şöyle yaptım beyler en unutulan yer olduğu için ilk önce organik çözerek başladım hiç işime yaramıcak yerler olucaktı bu yıl kalktığı için beni en çok bunlar üzdü nisanda tabi . Biyoloji için ise hiç ayt ellemeden tyt başladım ayt için ufak kısımlara bakarak başladım ekosistem solunumm gibi .
    Tyt paraf biyoloji çok sağlam kitap bitirdim onu o ay . Kasım sonu gibi İntegral fasikülünü ve analitik fasikülünü hatasız boşluksuz bitirmiştim . Analitik okitap muazzam bişey . Sanat gibi kitap hele ki simetri bölümleri için tükenmez kalem alın not alarak çözün . O analitik fasiküyle uğraşabildiğiniz kadar uğraşın yaya yaya çözün ama dağıtmayın apotemi fasiküllerini uzun ara verirseniz bitiremezsiniz . Sıkıyo çünkü ben ara vermeden bitirdim . Gayet güzel gidiyoduk . Kasım sonuna kadar 3d endemik geometri acil ayt apotemi türev integral analitik paraf tyt fizik biyoloji şeklinde gitmiştim . Ayt fizik kısmını bekletiyodum bok püsür tyt kısmını bi halletmek istedim bu yıl optik dalga kısmını bitirerek başladım .12. sınıfta 3d tyt fizik çözmüştüm piyasadaki en güzel kitap o dur bu arada bütün dersler dahil o kitap ufuk açıcı güzellikte . Başınızın tacı olcak kitap .
    3D TYT FİZİK . bu kitaptan geçen yıl sadece optik dalga kısmını tükenmez kalem kullanarak çözmüştüm notlar almıştım onları okuyarak işaretli soruları çözdüm birdaha kapatarak öçözümleri . Bakın bu harika bi taktiktir oturup zaman kaybetmezsiniz sene ortasında en güzel soruları kesmek yerine yapıştırmakla uğraşmayın tükenmezle tek tek işaretleyin çözüm notları alın özellikle işaretlediklerinize arada göz gezdirin çözmeye çalışın oturup salak salak optikle uğraşmanıza gerek kalmaz çöz 3 tane işaretli en zor sorular olur genelde hatırlarsın direk . Tükenmez kalem metodunu kullanın . Keşke bu metodu lise 2 de falan keşfetseymişim beyler . Neyse devam fizikten parafı bitirdim ısı sıcaklık falan baya zorlanıyodum bu 3d ve paraf bu konu için baya iyidir bu arada optik dalga elektrik için 3d harika .
    Genel olarak o kitap gerçekten çoğu şeyinizi halleder tek onu alın çözün bile derim . Zordur ama aklınızda olsun . Tyt fizik temeli olmuştu dershaneyle birlikte ufaktan biyoloji kimya fizik aytlere başaldım paraf ayt fizikle başlaım sevmedim yine gittim palme aldım . Unutmamak ve zaman kaybetmemek için elektrik kısmından başladım direk btirdim aralığa kadar manyetizma modern fizik elektrik kısmını . Sona en sevmediğim tork denge kısmı kaldı onun için parafa dönün gayet iyi hoş testleri vardı . Bu arada aralık gibiydi parafın tamamı palmenin merkezcil kuvvet dışında bütün mekanik kısmı boştu . Biyolojiyi kimyayı kafama takmıyodum çalışması ve yapması kolaydı bana göre fizik sıkıntıydı . Fizik ufaktan dershaneyle merkezcil kuvvet enerji şu bu ilerledim aralığa kadar . Aralık gibi biyoloji kimyadan güzel düzenli abartmadan ilerledim . Kafama göre eksik hissettiğim yerleri çözdüm . Şimdi size bir tüyo vericem bu sorunu yaşıcaksınız . Aralığın ortasındasındasınız ayt denemeleri başlamadı dershanede en azından oldukça az ayda 2 şeklinde gidiyo . Bu noktada bir ayt temeliniz olduğunu sayıyorum benim vardı 8 9 net kimya biyoloji çıkarıyodum genel olarak . Ama her deneme biyerlerde eksik çıkıyodu atıyorum pıhtılaşma atıyorum dengede bir kısım . Ufak detaylar bunları bulamıyodum . Bunları seri seri takip edebilmek için şunu yapın sene başında çokta zor olmayan ideal olan bilgi sarmal fkb denemeleri vardır onları alın düzenli olarak haftada kimya ve biyoloji için 3 tane deneme çözün yavaş yavaş çözün verin 25 dakka 13 soruya sıkıntı yok . Düzenli olarak hafatada 3 kez çözdüğünzde ne boka yarıyo biliyor musunuz . Boş boş kitap açıp çözmemiş oluyosunuz eksiğinizi çözüyorsunuz . O drumu yaşamayın bodoslama girmeyin ne dedik nokta tespit çalışıcaz bu yıl en efektif neyse onu yapıcaz . Bu bu işe yarıcak heleki biyoloji için bunu yapmazsanız bence çok dar oluyorsunuz mayısta tek tek her deneme bi bok çıkıyo . Oturup yine bildiğiniz gibi son 2 ay biyo sb çözüyosunuz ama yine hata çıkıyo biyo nankördür soru tespiti yapılmadan çalışılcak bi ders değil .
    Alın sene başında 30 lu sarmal kafanız rahat olsun bide enarda palme parafınız olsun sakin sakin ilerleyin. Yoksa bende yapardım açıp 30 test biyoloji çözerdim ama bi boka yaramıyo Umarım biyoloji hakkındaki en kilit noktayı verebilmişimdir size . Bir hocam vardı robertten özel derse gittiği çocuklar vardı ona sene başında varmı taktiğiniz demiştim dediki deneme çözhafta en az 2 tane tyt ayt ben bunu duyduğumda ulan bişeyi doğru tespit yapmışssın demiştim Biyolojinin olayı kısaca bu beyler bu işi yaparsanız kafanız rahat olur . Aralıklarla zaten hatanız çıkıyo kemik ara maddesi nedir dönüp izleyin bir video açın bi test çözün devam edin . Son aylar bu devam ediyosa bi test yerine tükenmezle not aldıklarınızı okuyun ve ya dönün 2 3 soru çözün geçin .
    Zaman kaybedicek vakit yok o aylar . Genel biyo tavsiyesi budur dağıttık biraz sanırım süreci . Neyse ocak oldu 3d geometri bitmişti acil geometri aldım bu sefer . 2 ay sürdü o nisana kaar falan uğraştım kenan kara çözümünü yapıyo kesinlikle sene başında değil ortasında çözülmesi gereken kaynak kenan hoca güzel hatırlatmalar yapıyo çünkü sınava kadar belleğinizde kalması oldukça olası eylülde çözerseniz uçup gider kafanızdan . Mat içinse tyt acil sb aldım .Yarısına kadar çözdüm aralıkta . Bence hataydı sonra baktım hala tyt mat netlerim 31 30 civarında dedimki bu iş olmıcak gittim kırtasiyeye hayatımın en doğru kararını vererek 345 ve 3d yayınları mat 1 denemesi aldım . Dershanedeki genel denemeler yeterli olmuyodu elim soğuyodu hep .
    Aldım haftada 3 tane kendim çözmeye başladım ilk başlarda fazla başladım seriden randımana sokmak istedim oldukça faydasını gördüm beyler .Mezun yılımın en iyi kararı olduğuna kalıbımı basarım . Bir ay sonra toprak denemsinde 37 3 geldi şok oldum . Moral geldi devam ettim . 345 geometrileri zordur .3d ise bolca şekilli soru barındıdır bütün soruları şekillidir . Çok güzel şekilli sorulara adapte oluyosunuz bence çözülmesi lazım beyler . İlk dönem benim önerim kendinizin çözdüğü 2 tane bu şekilde mat 1 denemeniz olsun . Bİrde 15 tatilde hergün çözeceğiniz olsun 15 tatilde ben acil rejenerasyonu bitirmiştim . baya tastamam gidiyodu yavaştan iyi sinyaller almaya başlamıştık . Ocak geldi türkçeden bu arada limit dilbilgisi kronometre aldım .
    Sadece dilbilgisi vardı on numara kitap çözdüm onu ilk dönem . Sonra şunu yaptım kasım gibi aldığım az çözdüğüm paraf tr denemeleri vardı onu aldım haftada 2 şer tane olarak 7 haftaya yaydım . genel deneme oluyoruz tabi bu arada haftada 3 tane türkçe denemesi çözdüğünü bence on numara . Onun dışında türkçeye daha dönmedim zamanla birlikte çözdüm 35 dakikayla başladım yavaş yavaş düşürüyodum 34 buçuk 34 33 buçuk diye diye 30 31 dakkalara inmiştim .
    Paraf bana çok şey kattı onda 37 3 38 2 yapmaya başladım . Dershane denemelrrinde 35 5 36 4 geliyodu olsun yinede türkçeme çok şey kattı . Kendi kendime metotlar geliştirmiştim değinilemez sorularının ilk önce kafamda belirlediğim uzunlukta olanalrı vardı onların uzunluğunu değerlendirip şıklardan okumaya başlıyodum mesela uzunlarında . Parafragı okurken çözüyodum . Bazı sorularda insiyatif almayı deniyodum beyler sürem olmadığını hayal edip scan metoduyla tarıyodum paragrafı sonucu bulmaya çalışıyodum her duruma hazırlamaya çalışıyodum kendimi . Az okuyarak çıkarımda bulunmaya çalışıyodum yapın bunları . İlerledikçe gelişiceksiniz yeni stiiniz olcak çok keyifli bu strateji oluşturuyosunuz ama önce pratik önce bol bol deneme . 11den 12 ye geçiyosanız kesinlikle oturun bir türkçe limit sb bide en azından 2tane 15li tr denemesi çözün okadar basitki dediğim bu iş türkçe netleriniz fırlıcak emin olun.
    Türkçeye aldanmamak gerek bu arada devamlı ilerlemek gerek salmayın sakın beyler. Türkçe düzenli ilerleyin aman .Sosyale şuan değinmicem çünkü mezun yılımda bakmadım sosyal . Devam edelim ocağa kadar bunları yaptım fizikler düzelmeye başladı ama tyt hala 2 3 kacıyodu olsun salladım kıcıma devam ettim .Sene içinde 5 kez 100 neti geçtim biri msü 3 ü dershanede biri umarım kontrol ettiğim gibiyse tyt . Neti takmayın . Koça giden bir arkadaşım yüzde yüz bölüm söylemicem sayısalda sağlam yaptı vardı töderde 80 net tytde yapmıştı .Neti takıcağınız yeri bilmeniz lazım her sonuç takılmaz . Bunuda belirtiyim burda . İkinci dönem ayt lere başladık mat için yine karekök çözdüm sene başında çözdüğüm acil ve fasiküller vardı ilk denemem güzel bi yayındı hatırlamıyorum 30.5 gelmişti . Devam ettim çözmeye genel olarak ilerledim nisan mayısa kadar çok bişey yapmadım . ayt mat ile ilgili taki şu konular kalkana kadar dershane denemeleriyle ilerledim cok sevmezdim bu sene aldığım ders oydu genel olarak .
    Konular kalktığında ilk yaptığım iş matematikten deneme çözmeye başlamak oldu yenilenen ayt apotemi mat ve 345 bide 2 3 tane sarmal çözdüm . Olasılık en büyük problemdi perm kombo dahil onları eyüp b den izleyip sene içinde 2 3 kaynaktan çözüp girmiştim o şekilde . Fenler için 2 ay pes yayınları 345 merkez yayıncılık hız renk çözdüm .Ramazan ayı benim için çok zor geçmişti . Hergün azar azar olsada 2 3 deneme çözüyodum . Elimden geleni marttan sonra deneme çözerek göstermeye çalıştım . Marttan sonra kitap işini tümden kaldırdım işlere gidip 3er 4 er yayın alıyodum ne bulursam çözüyodum gidip gidip alıyodum .
    Bunu yaptım Apotemi 3 4 5 türkçeleri çözdüm . Sosyal hız ve renk aldım o şekilde ilerledim . Kusura bakmayın canım bişeye sıkıldı anlatırken modum düştü biraz . MSÜ ye gireceğim hafta sonuç dereceden tyt mat denemesinden 3 er tane çözdüm postu duruyodur hala 29 30 civarı yapıyodum . Can sıkmadım çözdüm yine msü 101.25 geldi o zaman güzel bişeyler yapabilceğimi hissettim. Son iki hafta msüden sonra benim için işkence gibi geçti sınav günü geldi mentalimi yüksek tutmaya çalıştım oldukça elimen geleni yaptım inşallah hayırlısı olmuştur . Şimdilik bu kısmı yüklicem canımı fena sıkan bikaç şey oldu çünkü hevesim kırıldı biraz . Kalan kısımları sonrasında eklemeye çalışıcam . Umarım gönlünüzce olur . Herşey

• Up
  • Kim okuyacak lan bunu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UP

• Knk manyak olursun yapma

• Reyiz ne yazdin ya az ozet gec okunmaz valla bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sözelden ilk 100 için girenler
    4 yıl önce açıldı
    SAYISAL İLK 20K OLANLARIN...
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynen yarıda bıraktım kanka 😁😁

• sen bizi öldürücen mi birader bu ne

• Arkadaşlar adam emek etmiş o kadar .saçma sapan komik olmayan 2010 başlıkları daha mı iyi .
    2021 ve mezunlar adına yol gösterici olmuş hocam daha okumadım ama teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haleptıplı -- 23 Temmuz 2020; 21:34:49 >
  • Güzel bir yazı olmuş hocam. Kalan kısımlarını da bekliyorum .
  • phosphophyllite kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam .
  • okudum. mezun olmaya karar verirken insanların tecrübelerini okuyup cesaretlenmem gerekiyor sanki. çok yararlı olmuş sağ olun kitap da önermişsiniz umarım istediğiniz bölüm ve üni.ye gidip orada mutlu olursunuz
  • Tebrikler hocam kalan kısmı bekliyoruz

• Umarım sonucunuz istediğiniz gibi gelir

• mezun kısmını okudum,ailenizi karşınıza alıp yılmadan yurt dışında okuma imkanınız varken kolay yolu seçmeden mezuna kalmak gerçekten zor elinize sağlık eminim bu sene size o kadar fazla şey katmıştır hayatınızda başarılar
  • Sağolun hocam sizlerinde gönlüne göre olur inşallah

• cvtmrt C kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam hakkımızda hayırlısı olsun . Sizinde inşallah istediğiniz gibi olur her şey

• Helal olsun hocam ben de beğendim

• Up

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.