< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E01598D72 -- 25 Temmuz 2020; 10:3:28 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E01598D72 -- 25 Temmuz 2020; 10:3:28 > |
Arkadaşlar adam emek etmiş o kadar .saçma sapan komik olmayan 2010 başlıkları daha mı iyi .
2021 ve mezunlar adına yol gösterici olmuş hocam daha okumadım ama teşekkürler |
Kim okuyacak lan bunu
|
Reyiz ne yazdin ya az ozet gec okunmaz valla bu
|
6-Mezun Yılımda Nasıl Çalıştım Baştan Sona
İlk olarak belli başlı şeyler var onlara değiniyim . Beyler bu sınav benim fikrimce oturup 15 saat çalışarak kazanılcak bir sınav değil efektif çalışmanız lazım mezun dönemim ilk başında bunu yine farkedemedim sonradan farkettim . Kesinlikle bunu aklınızdan çıkarın . Düzenli bidaha dönmicekmiş gibi bakın en önemli noktadalardan biri birdaha görmicekmiş gibi o konuyu öğrenmye çalışınki mayısta atıyorum manyetik kuvvet kısmı için geri dönmeyin size en önemli tavsiyem heleki ayt sayısalın tümü ve geometri için oturun bir konuya 4 saat kafa yorun soru çözmeyi bi siktir edin mantığınıza oturtun o konuyu bu sınav harala gürele kazanılmıyo hocalarınız ve yine dershane hocam sadece soru çözmenin en çok işe yaradığı yöntem olduğu için sürekli soru çöz hepsini ezberle kafasındalar oysaki sistem öyle değil artık . Adam manyetizmada veya kimyada hibritleşmede kafanı kullanmanı istiyo . Bunu bilerek yeni seneye başlamanız lazım gerektiğinde ben açıyodum khan academydi konuyu mantığını anlamaya çalışıyodum en iyi kısmı bu bence bişeyler öğrenmeye harbiden başladığınızı farkediyosunuz . Mesela ertan hocanın etki tepki videosu var izleyin dünyanız bakışınız değişiyo oturup 4 5 sefer izlediğimi bilirim o videoyu . Olaya benim tavsiyem bu şekilde yaklaşın .İntegralmi çalışıyosunuz oturun mantıtğını öğrenin çok basit youtubeda ingilizce teorisi yazın çıkar size 1 saatinizi çalmış gibi gözükür hiç çözmediğiniz sınavda soruyu çözdürür size o mantık . Bu şekilde çalışın derim kitap mevzusu için mezunda kullandığım en son bütün kitapları kitap bölümünde yazıcam öncelikle bunu not düşiyim buraya . Ben dilimin en çok yandığı Tyt fizik ve geometri çözerek başladım ve birde problemler fasikülü almıştım tyt için endemikti sanırım evet . Eylüle kadar yapabildiğim kadar matematik ve geometri çözücektim sonrasında eklicektim diğerlerini . Aklım olsa deneme çözerek başlardım olsun bi kitap çöziyim lan işe yarıcakmı kafasıyla başladım .Endemik geometri problem paraf tyt fizikle başladım işe . Çözmeye başladığım ilk günden adapta oldum direk 6 7 saat çalışarak başladım hırsla direk koyuldum iyiki öyle yaptım ilk 1 ay düzene soktum ve yol kat ettim size o hırsla alabildiğiniz kadar yol almanızı öneriyorum . Her Gün düzenli olarak 10 ar sayfa geometri problem fizikten konu olarak ilerliyorum . İlk ayın sonunda problem ve endemik geoyu bitirmiştim . Baya iyi iş çıkardım . Eylül gibi hemen piyasadi bana göre en zor soruların bulunduğu 3d ayt geometri çözdüm . Bana üçgenler kısmı çok şey kattı .Bu sefer harbiden dediğim gibi yaptım hiç anlamadığım bi yer vardı beyler iç açıortay dış açıortay teoremleri çevrel çember kısmı falan varya bence en önemli kısımlardan o . Oturdum saatlerce kafa patlattım ağustosta bir daha dönmedim o konuya kapadım defteri . Bu yıl farklılıklar yapmanız lazım yoksa başaramazsınız hiç bakmadığım o kısma bu sefer yapıcam lan kafasıyla baktım ben sizede öneriyorum bunu . Bunları yaparken acil ayt mat aldım sıfırladım ekime kadar çözdüm lti dahil tabi nerden bilelim kalkıck konular . Hala tyt şu bu bakmış değilim geometri dışında bu arada . İlk sınava girdik tyt dersahenede gri koç yayını baya kaliteli sınavdı 78 yaptım . Olsun türkçe sosyal başlamamıştık henüz. Hiç takmadım kafama . Beyler Bu yıl bazı şeyleri olup bitip kenara bırakmalısın gerekirse kendinizi ödüllendirmek isniz unutmak için o olayı . Çünkü bu yıl bi olaya takarsanız kafayı çıkışınız çok zor oluyo o kısır döngünün içinde destek çok olmuyo o yüzden bu sulara hiç girmeyin rahat olun . Dershanede çalışıyorum gidip geliyodum dershane hocam çok akıllı adamdı sağolsun ancak soru sayısına takıntılıydı soruyodu bana kaç soru çözdün 6 7 saat oturmuşum acilden 80 soru çözmüşüm gülüyor ama haklıydı o'zaman kadar hiç çabalamamıştım alışcan diyodu motorun açılmamış diyodu haklıydı . Ama eminim soru sayısı konusunda haklı değildi salak saçma bişey herkesin kendi yöntemi var dayatıyorlar bunları . Bu arada lti acilden çözmüşken hiç zaman kaybetmeden apotemi lti ve analitik çözüp kökten şunları bi çöziyim dedim . Aldım bunları türevle başladım 3 haftamı aldı yavaş yavaş ilerledim bilmeyenler için fasikül 200 sayfa .Bu arada 3d geometriden devam ediyodum ekim sonuna doğru bitirdim onuda . Türevle ilerleken doğal olarak yavaşladığım için fizik kimya soktum araya tyt mat çözmüyodum geometri ve problem bakmıştım zaten o kafamda sorun değildi . Saldım onu o ara devam ettim fen kısmı için biyoloji kimya paraf aytden başladım çözmeye düzenli ilerliyodum gayet iyi gidiyodu . ekim geldi eylülde paraf ayt kimyadan ilerlemiştim baya . Ama bu yıl şöyle yaptım beyler en unutulan yer olduğu için ilk önce organik çözerek başladım hiç işime yaramıcak yerler olucaktı bu yıl kalktığı için beni en çok bunlar üzdü nisanda tabi . Biyoloji için ise hiç ayt ellemeden tyt başladım ayt için ufak kısımlara bakarak başladım ekosistem solunumm gibi . Tyt paraf biyoloji çok sağlam kitap bitirdim onu o ay . Kasım sonu gibi İntegral fasikülünü ve analitik fasikülünü hatasız boşluksuz bitirmiştim . Analitik okitap muazzam bişey . Sanat gibi kitap hele ki simetri bölümleri için tükenmez kalem alın not alarak çözün . O analitik fasiküyle uğraşabildiğiniz kadar uğraşın yaya yaya çözün ama dağıtmayın apotemi fasiküllerini uzun ara verirseniz bitiremezsiniz . Sıkıyo çünkü ben ara vermeden bitirdim . Gayet güzel gidiyoduk . Kasım sonuna kadar 3d endemik geometri acil ayt apotemi türev integral analitik paraf tyt fizik biyoloji şeklinde gitmiştim . Ayt fizik kısmını bekletiyodum bok püsür tyt kısmını bi halletmek istedim bu yıl optik dalga kısmını bitirerek başladım .12. sınıfta 3d tyt fizik çözmüştüm piyasadaki en güzel kitap o dur bu arada bütün dersler dahil o kitap ufuk açıcı güzellikte . Başınızın tacı olcak kitap . 3D TYT FİZİK . bu kitaptan geçen yıl sadece optik dalga kısmını tükenmez kalem kullanarak çözmüştüm notlar almıştım onları okuyarak işaretli soruları çözdüm birdaha kapatarak öçözümleri . Bakın bu harika bi taktiktir oturup zaman kaybetmezsiniz sene ortasında en güzel soruları kesmek yerine yapıştırmakla uğraşmayın tükenmezle tek tek işaretleyin çözüm notları alın özellikle işaretlediklerinize arada göz gezdirin çözmeye çalışın oturup salak salak optikle uğraşmanıza gerek kalmaz çöz 3 tane işaretli en zor sorular olur genelde hatırlarsın direk . Tükenmez kalem metodunu kullanın . Keşke bu metodu lise 2 de falan keşfetseymişim beyler . Neyse devam fizikten parafı bitirdim ısı sıcaklık falan baya zorlanıyodum bu 3d ve paraf bu konu için baya iyidir bu arada optik dalga elektrik için 3d harika . Genel olarak o kitap gerçekten çoğu şeyinizi halleder tek onu alın çözün bile derim . Zordur ama aklınızda olsun . Tyt fizik temeli olmuştu dershaneyle birlikte ufaktan biyoloji kimya fizik aytlere başaldım paraf ayt fizikle başlaım sevmedim yine gittim palme aldım . Unutmamak ve zaman kaybetmemek için elektrik kısmından başladım direk btirdim aralığa kadar manyetizma modern fizik elektrik kısmını . Sona en sevmediğim tork denge kısmı kaldı onun için parafa dönün gayet iyi hoş testleri vardı . Bu arada aralık gibiydi parafın tamamı palmenin merkezcil kuvvet dışında bütün mekanik kısmı boştu . Biyolojiyi kimyayı kafama takmıyodum çalışması ve yapması kolaydı bana göre fizik sıkıntıydı . Fizik ufaktan dershaneyle merkezcil kuvvet enerji şu bu ilerledim aralığa kadar . Aralık gibi biyoloji kimyadan güzel düzenli abartmadan ilerledim . Kafama göre eksik hissettiğim yerleri çözdüm . Şimdi size bir tüyo vericem bu sorunu yaşıcaksınız . Aralığın ortasındasındasınız ayt denemeleri başlamadı dershanede en azından oldukça az ayda 2 şeklinde gidiyo . Bu noktada bir ayt temeliniz olduğunu sayıyorum benim vardı 8 9 net kimya biyoloji çıkarıyodum genel olarak . Ama her deneme biyerlerde eksik çıkıyodu atıyorum pıhtılaşma atıyorum dengede bir kısım . Ufak detaylar bunları bulamıyodum . Bunları seri seri takip edebilmek için şunu yapın sene başında çokta zor olmayan ideal olan bilgi sarmal fkb denemeleri vardır onları alın düzenli olarak haftada kimya ve biyoloji için 3 tane deneme çözün yavaş yavaş çözün verin 25 dakka 13 soruya sıkıntı yok . Düzenli olarak hafatada 3 kez çözdüğünzde ne boka yarıyo biliyor musunuz . Boş boş kitap açıp çözmemiş oluyosunuz eksiğinizi çözüyorsunuz . O drumu yaşamayın bodoslama girmeyin ne dedik nokta tespit çalışıcaz bu yıl en efektif neyse onu yapıcaz . Bu bu işe yarıcak heleki biyoloji için bunu yapmazsanız bence çok dar oluyorsunuz mayısta tek tek her deneme bi bok çıkıyo . Oturup yine bildiğiniz gibi son 2 ay biyo sb çözüyosunuz ama yine hata çıkıyo biyo nankördür soru tespiti yapılmadan çalışılcak bi ders değil . Alın sene başında 30 lu sarmal kafanız rahat olsun bide enarda palme parafınız olsun sakin sakin ilerleyin. Yoksa bende yapardım açıp 30 test biyoloji çözerdim ama bi boka yaramıyo Umarım biyoloji hakkındaki en kilit noktayı verebilmişimdir size . Bir hocam vardı robertten özel derse gittiği çocuklar vardı ona sene başında varmı taktiğiniz demiştim dediki deneme çözhafta en az 2 tane tyt ayt ben bunu duyduğumda ulan bişeyi doğru tespit yapmışssın demiştim Biyolojinin olayı kısaca bu beyler bu işi yaparsanız kafanız rahat olur . Aralıklarla zaten hatanız çıkıyo kemik ara maddesi nedir dönüp izleyin bir video açın bi test çözün devam edin . Son aylar bu devam ediyosa bi test yerine tükenmezle not aldıklarınızı okuyun ve ya dönün 2 3 soru çözün geçin . Zaman kaybedicek vakit yok o aylar . Genel biyo tavsiyesi budur dağıttık biraz sanırım süreci . Neyse ocak oldu 3d geometri bitmişti acil geometri aldım bu sefer . 2 ay sürdü o nisana kaar falan uğraştım kenan kara çözümünü yapıyo kesinlikle sene başında değil ortasında çözülmesi gereken kaynak kenan hoca güzel hatırlatmalar yapıyo çünkü sınava kadar belleğinizde kalması oldukça olası eylülde çözerseniz uçup gider kafanızdan . Mat içinse tyt acil sb aldım .Yarısına kadar çözdüm aralıkta . Bence hataydı sonra baktım hala tyt mat netlerim 31 30 civarında dedimki bu iş olmıcak gittim kırtasiyeye hayatımın en doğru kararını vererek 345 ve 3d yayınları mat 1 denemesi aldım . Dershanedeki genel denemeler yeterli olmuyodu elim soğuyodu hep . Aldım haftada 3 tane kendim çözmeye başladım ilk başlarda fazla başladım seriden randımana sokmak istedim oldukça faydasını gördüm beyler .Mezun yılımın en iyi kararı olduğuna kalıbımı basarım . Bir ay sonra toprak denemsinde 37 3 geldi şok oldum . Moral geldi devam ettim . 345 geometrileri zordur .3d ise bolca şekilli soru barındıdır bütün soruları şekillidir . Çok güzel şekilli sorulara adapte oluyosunuz bence çözülmesi lazım beyler . İlk dönem benim önerim kendinizin çözdüğü 2 tane bu şekilde mat 1 denemeniz olsun . Bİrde 15 tatilde hergün çözeceğiniz olsun 15 tatilde ben acil rejenerasyonu bitirmiştim . baya tastamam gidiyodu yavaştan iyi sinyaller almaya başlamıştık . Ocak geldi türkçeden bu arada limit dilbilgisi kronometre aldım . Sadece dilbilgisi vardı on numara kitap çözdüm onu ilk dönem . Sonra şunu yaptım kasım gibi aldığım az çözdüğüm paraf tr denemeleri vardı onu aldım haftada 2 şer tane olarak 7 haftaya yaydım . genel deneme oluyoruz tabi bu arada haftada 3 tane türkçe denemesi çözdüğünü bence on numara . Onun dışında türkçeye daha dönmedim zamanla birlikte çözdüm 35 dakikayla başladım yavaş yavaş düşürüyodum 34 buçuk 34 33 buçuk diye diye 30 31 dakkalara inmiştim . Paraf bana çok şey kattı onda 37 3 38 2 yapmaya başladım . Dershane denemelrrinde 35 5 36 4 geliyodu olsun yinede türkçeme çok şey kattı . Kendi kendime metotlar geliştirmiştim değinilemez sorularının ilk önce kafamda belirlediğim uzunlukta olanalrı vardı onların uzunluğunu değerlendirip şıklardan okumaya başlıyodum mesela uzunlarında . Parafragı okurken çözüyodum . Bazı sorularda insiyatif almayı deniyodum beyler sürem olmadığını hayal edip scan metoduyla tarıyodum paragrafı sonucu bulmaya çalışıyodum her duruma hazırlamaya çalışıyodum kendimi . Az okuyarak çıkarımda bulunmaya çalışıyodum yapın bunları . İlerledikçe gelişiceksiniz yeni stiiniz olcak çok keyifli bu strateji oluşturuyosunuz ama önce pratik önce bol bol deneme . 11den 12 ye geçiyosanız kesinlikle oturun bir türkçe limit sb bide en azından 2tane 15li tr denemesi çözün okadar basitki dediğim bu iş türkçe netleriniz fırlıcak emin olun. Türkçeye aldanmamak gerek bu arada devamlı ilerlemek gerek salmayın sakın beyler. Türkçe düzenli ilerleyin aman .Sosyale şuan değinmicem çünkü mezun yılımda bakmadım sosyal . Devam edelim ocağa kadar bunları yaptım fizikler düzelmeye başladı ama tyt hala 2 3 kacıyodu olsun salladım kıcıma devam ettim .Sene içinde 5 kez 100 neti geçtim biri msü 3 ü dershanede biri umarım kontrol ettiğim gibiyse tyt . Neti takmayın . Koça giden bir arkadaşım yüzde yüz bölüm söylemicem sayısalda sağlam yaptı vardı töderde 80 net tytde yapmıştı .Neti takıcağınız yeri bilmeniz lazım her sonuç takılmaz . Bunuda belirtiyim burda . İkinci dönem ayt lere başladık mat için yine karekök çözdüm sene başında çözdüğüm acil ve fasiküller vardı ilk denemem güzel bi yayındı hatırlamıyorum 30.5 gelmişti . Devam ettim çözmeye genel olarak ilerledim nisan mayısa kadar çok bişey yapmadım . ayt mat ile ilgili taki şu konular kalkana kadar dershane denemeleriyle ilerledim cok sevmezdim bu sene aldığım ders oydu genel olarak . Konular kalktığında ilk yaptığım iş matematikten deneme çözmeye başlamak oldu yenilenen ayt apotemi mat ve 345 bide 2 3 tane sarmal çözdüm . Olasılık en büyük problemdi perm kombo dahil onları eyüp b den izleyip sene içinde 2 3 kaynaktan çözüp girmiştim o şekilde . Fenler için 2 ay pes yayınları 345 merkez yayıncılık hız renk çözdüm .Ramazan ayı benim için çok zor geçmişti . Hergün azar azar olsada 2 3 deneme çözüyodum . Elimden geleni marttan sonra deneme çözerek göstermeye çalıştım . Marttan sonra kitap işini tümden kaldırdım işlere gidip 3er 4 er yayın alıyodum ne bulursam çözüyodum gidip gidip alıyodum . Bunu yaptım Apotemi 3 4 5 türkçeleri çözdüm . Sosyal hız ve renk aldım o şekilde ilerledim . Kusura bakmayın canım bişeye sıkıldı anlatırken modum düştü biraz . MSÜ ye gireceğim hafta sonuç dereceden tyt mat denemesinden 3 er tane çözdüm postu duruyodur hala 29 30 civarı yapıyodum . Can sıkmadım çözdüm yine msü 101.25 geldi o zaman güzel bişeyler yapabilceğimi hissettim. Son iki hafta msüden sonra benim için işkence gibi geçti sınav günü geldi mentalimi yüksek tutmaya çalıştım oldukça elimen geleni yaptım inşallah hayırlısı olmuştur . Şimdilik bu kısmı yüklicem canımı fena sıkan bikaç şey oldu çünkü hevesim kırıldı biraz . Kalan kısımları sonrasında eklemeye çalışıcam . Umarım gönlünüzce olur . Herşey |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haleptıplı -- 23 Temmuz 2020; 21:34:49 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|