![]() Deprem oldu ping arttı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (1460. sayfa)

-
-
Hız belki çok iyi olmaz ama sınırsız şimdi verilebilir, kota bitiminden sonra baz istasyonunda kalan fazla kapasite kullandırılabilir. Örnek olarak 20 GB'a kadar sınırsız hız, daha sonrasında şansınıza ne düşerse, bu kabul edilebilir. ABD operatörleri bu yöntemi kullanıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 7 Eylül 2025; 14:59:55 > -
Onların CEO'ları da 100 GB'tan sonra hepsini kısıtlayalım mı diye Reddit'ten soruyor ya. Adamlarda 5G falan her şey var ama trafik fazla olunca bunlarla uğraşıyorlar yine.
Şuan yine görece verilebilir aslında. Turkcell sınırsız Superbox sonrası sürekli 400 Mbps indirenlerle ciddi yavaşladı yer yer ama o zamandan beri belki iki kat arttı baz istasyonu sayısı. Vodafone'un baz istasyonu sayısı da iki kat arttı belki burada, Turkcell'i geçti. Tabi trafikleri de eskiye göre kullanımın artmasından baya arttı.
-
-
Baz istasyonu konusunda Telekom yine geri kalmaya başladı, bulunduğum yerde uzun yıllardır yeni istasyon kurmadılar, hız testinde en fazla 20-22 mbps alıyorum. Turizm sezonu geldiğinde komple tıkanıyor, ancak band7 ye kaçarsam 7-8 mbps alabiliyorum.
-
TT burada da öyle biraz. Vodafone'un şuan TT'den iki kat fazla istasyonu var burada. Büyük şehirlerde o kadar geri değil sanırım ama İstanbul'un dışına çıktıkça yoğunluk azalıyor. Ya birden diğerlerine yetişmesi zor. Diğerleri de durmuyor çünkü, istasyon dikiyorlar devamlı. Burada bir köyde Turkcell istasyonu yanına yeni antenler geldi. TT geliyor sanırım dedim. Meğer Vodafone istasyonu yanmış, yenisini oraya kurmuşlar. Ama kurarken TT için de donanım kurmuşlar. Yarım yıl oldu belki ama geçen günlerde aktif oldu TT de.
Kullanan da ucuza kullandığını bildiği için sayfalar açılıyorsa kullanıyor, ses çıkarmıyor. Test kötü olsa da kullanılabiliyorsa dert değil sonuçta.
-
Normal halk için iş görüyor, fakat pc ye paylaşım yapınca hız düşüklüğü ortaya çıkıyor.
-
PC paylaşımı için belki başka bir hız kısıtı daha uyguluyorlardır, gecikme de daha yüksek oluyor tabi. Bir evimdeki bağlantı 100 Mbit diğeri 9 Mbit. Günlük kullanımda çok kişi kullanmadıkça fark yok. İndirirken ve gönderirken fark ciddi belli oluyor. Yoksa Youtube bile AV1 kodeği ile 8 Mbit bağlantıda 4K video oynatabiliyor.
-
2 hafta sonra kemer gelmeyi düşünüyorum
Geçen sene eco moda giriyordu bu sene gelişme varmı deneyeceğim
Orada sadece sabaha karşı eco moda giriyordu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Terastan bi hız testi alayım dedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Radio yine bu baza bağlamışlar altta kaldığı için görünmüyor .
Çatıdan gördüm .
Açılması ne kadar sürer acaba 3 haftayı geçecek hala tık yok
-
Bir ay civarı rahat sürebiliyor, daha da uzayabiliyor süreçlere göre. Yanan Vodafone istasyonu taşınmıştı yanındaki binaya. İlk TT'dir sanıyordum ama Vodafone sinyal vermeye başladı aynı yerden. Yaklaşık yarım yıl sonra geçen gün TT sinyal vermeye başladı. Donanımı Vodafone istasyonu taşınırken hazır kurup şimdi aktifleştirdiler anladığım kadarıyla. Dolu dolu ağır bir istasyon çünkü ve pek bir değişiklik olmadı. Kontrol ekipmanlarını yeni kurdular belki.
-
Mis gibi yer, kaç tane baz istasyonu görülüyor bakınca. Burada bakınca dürbün falan gerekiyor bulup görebilmek için. :D
-
Evin yanında kinin açılmasını bu haftaki bekliyorum
Bizim bina da hazırdı herşey ama Türktelekom a kurdurmadılar .
Sadece Turkcell vardı .merkezden gelip Yönetim Vodafone ile yemekhanede konulamayınca tek alo ile çözdürdüler .Oda anında kuruldu .Türktelekom içinde binaya istasyon istemiyorlar diye dönüş yaptılar .İstemezseniz onlarda karşınıza diker öyle parada gitti
Şikayetle istekle daha çabuk çözüyorlar .Kullanımda yeterli geliyorsa üstleri düşmüyor olabilir.
6 ay içinde yine iyi çözmüşler. Şirket karşısındakininde anten girişleri doluydu bakalım nasıl olacak
-
-
Yakınlaştırınca görünüyor .
1 Numara da hepsi Vodafone güzel hızlar veriyor
2 Numara da hepsi oldu Tt daha açılmadı
Turkcell 2100+2100
Vodafone 2100+900 kullanıyor.
Muhtemelen TT Da 1800 +1800 gelecek 2 numara 3 numarada ki baza bağlı
3 numara Turkcell ve Tt var Tt de 5 taşıyıcı var 400 üzeri hız rahatlıkla geliyor .Fiberli yeni açılanları buna bağlıyorlar
4 numara da hepsi var özel hastane üstü meşhur patlak istasyon dediğim fiberli bu 5 taşıyıcı varken band20 yine kapattılar .Mahalle bundan geçiniyor .
5 Numarada hastane üstü Vodafone ve Türktelekom 2 taşıyıcı var yeni kurulan aktif .Buda 3 numaraya radyo ile bağlı
6 numara da vodafone ve Turkcell jenaratörlü kuleleri var etraftakiler buna bağlıyorlar
Eve 4ve 5 nolu istasyondan geliyor .4 numara patlayınca 3 numaralı istasyondan band 20 geliyor .
Sabahları 3 numaralı istasyonu kapatıyorlar. Diğer tarafında ki istasyonlar besliyor .
Diğer uzakta kuleler varda onlardan sinyal gelmiyor .
-
Türktelekom da ilk sırada 20 ilk 1800 olur ve boşsa daha fazla hız ve upload alırsınız
Sinyal güçlüyken nasıl band20 de bağlı kalmış
Bilmiyorum surekli değişiyor testi yaparken anlık göremedim hızlar cok düşük hatlar faturasız bunun etkisi varmı acaba, merkezde baz dibinde yapiyorum neredeyse
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmandrill -- 7 Eylül 2025; 22:38:40 >
Tek baz varsa Sürekli değişmez .bi kaç dakika içinde 1800 e geçer otomatik .
Yoğunluk varsa 800 de düşük olması normal .
Faturasız ayrımı yok .Sadece internet biterken yavaşlatıyorlar o kadar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X