Şimdi Ara

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM (142. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (2 Mobil) - 7 Masaüstü2 Mobil
5 sn
29.075
Cevap
109
Favori
865.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sivas/Merkez'de 4.5G hizmeti yok galiba Cihazım LG G4, Hattım TürkTelekom sim kartı 4.5G uyumlu değiştirmiştim.

Ağ ayarlarında tercih edilen şebeke modu: GSM/WCDMA/LTE

Şebeke Seçimi için arattığımda ve Turk Telekom RAT: LTE ağını seçtiğimde seçili hizmet kullanılamıyor uyarısı geliyor.
  • Benim gibi iPhone5S kullanıp 4G'ye geçemeyen var mı? hattım Vodafone
  • 7 olan 3g olan kalanı LTE bağlantısı,İstanbul bağcılar güneşli
    Bu mesaja eklenen görseller:

TÜM OPERATÖRLER 4,5G HIZ TESTİ [ANA KONU] 5G YE DOĞRU ADIM ADIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyFreeSoul -- 1 Nisan 2016; 23:36:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şaka değil gerçek

• E.w.i.f.K kullanıcısına yanıt
    Zamanla gelir dostum bekleyin, her şartı sağlamışsınız artık top operatörde.
  • 4.5G hız Bahane Kotalar Şahane
  • Umarım kısa zamanda aktif olur. Mobil veride cihaz şarjı su gibi akıyor, 4G de biraz olsun güç tasarruf sağlanabilir umarım.
  • Alıntı

• Yaw limitli olduktan sonra , ne edeyim ben bole hızı 4.5G değil 99G olsa ne fark eder. He sınırsız veri teansferi olsa yada makul bir system anlayacamda 100mb hız var 3-5 gb kota :) komik valla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer

Benim gibi iPhone5S kullanıp 4G'ye geçemeyen var mı? hattım Vodafone

iPhone 5 Vodafone biz de bekliyoruz bir türlü geçemedik. Kapsama haritasında bulunduğum bölgede 4.5G var gösteriyor halbuki.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

Orijinalden alıntı: egeym

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: halilka

Bilgili arkadaşlara bir sorum var. 4.5G çeken yerde 3G çekmeyebilirmi acaba

Çekmeyebilir. 3G frekansı 2100MHz olduğundan penetrasyonu düşük.

4G frekansları da 2600, 1800, 900 ve 850MHz. Türkcell genel olarak 2600'a abandı ama o da yüksek frekans olduğundan çekim alanı daha düşük olacak.
    Telekom 1800'e abandı. büyük ihtimalle 3G ye göre daha fazla çekecektir
    Vodafone da 900 ve 850'ye abandı. Dolayısıyla en geniş kapsama alanı olarak Vodafone'u bekleyebiliriz.

Fakat hız olarak yukarıda yazdığımın tam tersi çalışıyor frekanslar, yani en hızlısı 2600MHz olacak, en yavaşı 850MHz.

Edit: şu an Vodafone ve Turkcell 2G için 900MHz, telekom 1800MHz kullanıyor. Dolayısıyla Vodafone ve turkcell'in dağda taşta 2G bile olsa çekmesinin ve telekomun uzun süredir yaşadığı çekim probleminin sebebi de budur (kurulu baz istasyonu da farklı bir etken tabi ama menzilden bahsediyoruz, telekomun baz istasyonuyla diğerleri yan yana bile olsa vodafone ve türkcellin çekim menzili daha fazla olacaktır 2G için).

Yanlış. 2600 MHz paketlerinin bant genişliği 1800'e göre daha düşüktür.

2600'ün AVM, cadde gibi küçük alanlar dışında kullanımı uygun değildir.

LG G2 BANT SORGULAMA

Normal çevir ekranına 3845#*802# girin. Gelen menüden LTE-Only-Modem Settings-Band Selection seçin. Tüm bantları teker teker deneyin. Eğer denediğiniz bant hizmette ise telefon çekecektir.

Bant 1: 2100

Bant 3: 1800(en performanslı)

Bant 7: 2600

Bant 8: 900

Bant 20: 800 (indoor bant)

Bence sizinki yanlış. 1800MHz 2600MHz'den daha yüksek kapasiteli olamaz. Fizik kurallarına aykırı. Frekans arttıkça dalganın taşıdığı enerji artar. 1800MHz'in avantajı daha uzun menzilli veya duvardan geçerken daha az enerji kaybetmesi olabilir ama açık alanda baz istasyonunu karşınıza alın 2600MHz ile çok daha yüksek hızlar görürsünüz.

Fakat dediğim gibi 2600MHz açık veya az engelli alanlar için uygun. Evde büyük oranda çekmeyecektir.

The 1800MHz band strikes a balance between coverage and capacity (falling between the extremes of the 2.6GHz and 800MHz bands) which makes it a good 'middle-ground' for getting 4G around the country.

Bir fizikçi olarak kendi alanım olduğu için katkıda bulunmak isterim. "E=h çarpı Frekans" şeklinde ifade edilir, h planck sabiti olduğu için enerji ile frekansın doğru orantılı olduğu görülür. Ancak "frekans= ışık hızı/ dalga boyu" şeklinde ifade edilir. Bu eşitlikleri incelendiğinde düşük frekansın yüksek bir dalga boyuna denk geldiği görülür. Yani örneğin 2600 MHz şehir merkezinde mükemmel hızlar yakalarken, kırsala doğru gidildikçe etkisi düşer ancak 800 MHz en ücra köşelere kadar gidebilir (ama çok yüksek hızları yakalayamaz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fizikfelsefesi -- 1 Nisan 2016; 23:50:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Krone

quote:

iPhone 5 Vodafone biz de bekliyoruz bir türlü geçemedik. Kapsama haritasında bulunduğum bölgede 4.5G var gösteriyor halbuki.

Hocam ben de kapsama alanındayım artık telefondan şüphe etmeye başladım ne yalan söyleyeyim.
  • IPHONE 6S / Turkcell 4.5 G
    İstanbul / Erenköy

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    Olaya bak hala 4.5G geçemedik millet hızdan uçuyor biz Türk Telekomla bulunduğumuz Bölgede hala 4.5G ye geçemedik.
  • edirne merkez

• quote:

Orijinalden alıntı: dulcet

quote:

Orijinalden alıntı: Equris

quote:

quote:

quote:

4G frekansları da 2600, 1800, 900 ve 850MHz. Türkcell genel olarak 2600'a abandı ama o da yüksek frekans olduğundan çekim alanı daha düşük olacak.
    Vodafone da 900 ve 850'ye abandı. Dolayısıyla en geniş kapsama alanı olarak Vodafone'u bekleyebiliriz.

Fakat hız olarak yukarıda yazdığımın tam tersi çalışıyor frekanslar, yani en hızlısı 2600MHz olacak, en yavaşı 850MHz.

Edit: şu an Vodafone ve Turkcell 2G için 900MHz, telekom 1800MHz kullanıyor. Dolayısıyla Vodafone ve turkcell'in dağda taşta 2G bile olsa çekmesinin ve telekomun uzun süredir yaşadığı çekim probleminin sebebi de budur (kurulu baz istasyonu da farklı bir etken tabi ama menzilden bahsediyoruz, telekomun baz istasyonuyla diğerleri yan yana bile olsa vodafone ve türkcellin çekim menzili daha fazla olacaktır 2G için).

Şu konudaki en faydalı bilgilerden birisi. Teşekkürler.

Bulunduğum yerde Vodafone 3G çekimi kötü iken 2G ve 4G daha iyi çekiyor. 3G den daha iyi geldi bana batarya süresi.

Aynen kısacası şöyle düşünün arkadaşlar mhz arttıkça kapsama alanı azalır fakat taşınan veri boyutu artar.

Diğeride tam tersi frekans düşük ise (yani 850mhz) telefon full çeker ama o sinyal üzerinde taşıyabileceği yük daha azdır.

Mishal 850 mhz üzerinde en fazla 10 gb taşır ama 2600mhz 1.000 gb taşır gibi.

Bu durumda 4G nin düşük hızları dahi yeterli olacağından iyi çekmesini ve bataryayı yormamasını tercih ederim. Vodafone bu bakımdan en iyisi benim için.

Hocam bu durumda artık tüketicinin numara taşıma şansı olduğu için bence operatörleri deneyin en beğendiğinizde kalırsınız. Çünkü mantık doğru fakat sizin bulunduğunuz yerlerde hep yakınınızda Turkcell baz istasyonu varsa bu durumda en iyi Turkcell olur sizin için. Baz istasyonu yakın olduğu için hem full çeker hemde inanılmaz yüksek hızlara ulaşırsınız

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Equris

quote:

quote:

quote:

Şu konudaki en faydalı bilgilerden birisi. Teşekkürler.

Bulunduğum yerde Vodafone 3G çekimi kötü iken 2G ve 4G daha iyi çekiyor. 3G den daha iyi geldi bana batarya süresi.

Aynen kısacası şöyle düşünün arkadaşlar mhz arttıkça kapsama alanı azalır fakat taşınan veri boyutu artar.

Diğeride tam tersi frekans düşük ise (yani 850mhz) telefon full çeker ama o sinyal üzerinde taşıyabileceği yük daha azdır.

Mishal 850 mhz üzerinde en fazla 10 gb taşır ama 2600mhz 1.000 gb taşır gibi.

Bu durumda 4G nin düşük hızları dahi yeterli olacağından iyi çekmesini ve bataryayı yormamasını tercih ederim. Vodafone bu bakımdan en iyisi benim için.

Sabahtan beri 4G açık 5-6 kez speedtest yaptım. İnternete girdim 5dk video klip izledim forumlarda dolandım. Akşam oldu yarım saat oyun oynadım batarya halen bitmedi. %20 de şarja taktım. 4G ekstradan pil harcamadı benim telefonda. Hatta sanki daha fazla bile dayandı. Wifi daha çok şarjı sömürüyor o bir gerçek.
    HTC One M8s -Vodafone.

• quote:

Üstteki arkadaşa yazdım yaşayan çok var, bekleyiniz.
  • 15 gün önce turkcellden vodafona geçmiştim o kadar kötü bir internet vardı ki LTE ile ancak turkcelin 3g sini yakaladı çok mutluyum kota aşma derdimde yok 4bucak g imiş 3ün biri G yaşasın vodafon
  • fizikfelsefesi F kullanıcısına yanıt
    Baba siz neyin kafasını yaşıyorsunuz söyleyinde bizde yararlanalım. Hız konusu altında adamlar formüllere felan geçtiniz:) kendinize iş mi arıyorsunuz:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.