Şimdi Ara

Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
5.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    format attım bugün sitedeki linki kurdum çalıştı pil ayarları bile değişmiyordu rpc sunucu kullanılamıyor diye hata veriyordu pc formattan önce sorun benim bilgisayardaymış zaten sitedeki fiyat yükselmezse bu hafta t7 v19 almayı düşünüyorum bakalım
  • Ses cihazlarının altında sadece hoparlör gözüküyor. Realtek yerine windows driverı kullanırken kulaklıklar gözüküyor. Çözümünü bilen varsa iyi olur. Hem hoparlör hem kulaklığı kayıt cihazları altında gözüken varsa sürücü versiyonunu paylaşabilirse memnun olurum. Forumda konuda açtım linkini bırakıyorum aşağıya.
    https://forum.donanimhaber.com/ses-yurutme-cihazlarinda-sadece-hoparlor-var--138068131#138068131
  • Merhaba bu cihazı kullanıyorum, bazı oyunlarda düşük fps alıyorum (csgo dota2), yüksek fps aldığım bazı oyunlarda akıcılık alamıyorum.
    Çözümü var mıdır teşekkür ederim.
  • 4BringT0Life 4 kullanıcısına yanıt
    Düşük fps den kastınız yaklaşık olarak nedir? Cpu ve gpu hızları ve kullanım oranları ne durumda? akıcılık alamıyorumdan kastınız fps drop mu?

    nvidia ayarlarında güç yönetim modu optimum güç olarak geliyor onu maksimum performans veya tutarlı performansa çekebilirsiniz. Kontrol merkezindeki dengeli mod oyun modu ve performans modundan daha iyi çalışıyor eğerki bu iki moddan birinde oynuyorsanız dengeli modu deneyebilirsiniz.
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    Rainbow six siege, Tomb Raider gibi AA oyunlarda beklenilen performansı alıyorum. Cs go dota 2 gibi oyunlarda 60 altına düştüğü bile oluyor akıcılığın 60hz yüzünden kaynaklandıgını düşünüyorum
    Bütün ayarlar performans modunda,Dengeli mod, oyun modu hepsi denendi sonuç aynı.
  • 4BringT0Life 4 kullanıcısına yanıt
    hocam cs de işlemci düzgün kullanılamıyor nedense hızını 3.000mhz ye çekmemle 3900mhz ye çekmem arasında fps farkı olmuyor. 120'nin altına düşmediği için kurcalamadım hiç(60hz panelde 60'ın tam katı fpsler 60-120-180 vb ideal bence). İşlemci hızınız oyun boyunca sabitse aklıma pek bir şey gelmiyor öneri olarak. Ekran kartını zorlamayan oyunlarda optimus teknolojisi ile alakalı böyle şeyler olabiliyor(lol gibi). (gene de 60 fps civarlarına düşmemesi gerekir) Her ne kadar oyun nvidia ile çalışsa da ekran görüntü intel hd graphics üzerinden iletiliyor. Harici ekran kullanırken intel hd devre dışı kalıyor. İmkanınız varsa harici bir monitör/tv ile deneyebilirsiniz.
  • Oyun oynarken ki gpu frekans ve voltaj durumlarınız nasıl? Bende 0.8V ile 0.9V arası gidiyor haliyle frekanslarda potansiyelden düşük geliyor gözüme. gpu-z render testine sokuyorum 1.049mV 1847mhz sorunsuz çalışıyor. Oyun oynarken 1V kullanarak çalışmasını sağlamak mümkün mü?

    Edit: şu an kullandığım hali bu(yaklaşık olarak 150mhz overclocklu) Tulpar T5 v17.1 Kullanıcıları İnceleme, Paylaşım ve Bilgi Platformu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y-prime -- 30 Eylül 2019; 12:44:2 >




  • 1 sene garantisi devam eden t5 v17.1 sizce alınır ?rakam ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 27 Ekim 2019; 4:1:31 >
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    Piyasayı pek takip etmiyorum ama 1660ti lar 7-7.5k bandından başlıyor diye biliyorum. 1050 li sıfır almaktansa 1060 daha iyi olur bence. Zaten i7-9750h ile i7-8750h arasında neredeyse hiç bir fark yok. Şu ana kadar cihazın kasası konusunda tek kronik sıkıntı ekran menteşesi atabiliyormuş facebook grubundaki gönderilerde belirtildiği kadarıyla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana linkini atar mısınız gurubun. Garantisi devam ediyor ondan yana bir sıkıntım olmazda değer mi diye düşündüm. Aslında i5 9300h 9600 128bit 4gb olanı var 5000tl ye fakat bu 196bit 6gb işlemcide i5 9300’den iyi ne saçma iş oldu anlamadım gitti.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    Ne amaçlı aldığınızı bilmiyorum ama laptopunuzda en çabuk eskiyecek olan birim ekran kartı. İ7-8750h rtx2060 a dahi darboğaz yaptırmayacak kadar güçlü bir işlemci.

    https://www.facebook.com/groups/monsternotebook/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saolun baya yardımcı oldunuz bu konuda. Sormak istediğim bir konuda daha var.

    Aldığım pc ekran kartı gtx 6 gb 1060 192 bi-t ddr5 ama çoğu yerde 4gb gtx 1060 128 bit ddr4 olanı var. Bunların isimleri neden aynı ? gtx1060ti olabilirdi mesala. Yazılımı biz indirirsek hangisini seçeceğiz mesala ? otomatik kendi seçiyor belki ama direk o versiyonu indirebilirdik.

    Diğer soru ise 60hz ekranlı olanı aldım. t5 v17.1 versiyonu. Şimdi bir tane 144hz 1 ms tepki süresi olan bir ekran alsam hdmi ile bağladığımda 144 fps aldığım bir oyunda monitörün bu özelliğini kullanabilir miyim ?
  • Raist_can kullanıcısına yanıt
    3gb gtx1060 versiyonu var ama 4gb versiyonunu ilk kez sizden duyuyorum. Siz yazılımı indirirken notebook gtx1060 olarak seçeceksiniz. 3gb ve 6gb versiyonları için farklı driver yayınlamıyorlar.

    Cihazda mini display portu yok, Hdmi portu da 120hz destekliyor diye biliyorum. Tabi en doğru cevap için müşteri hizmetleri ile görüşmeniz daha makul olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 144hz alınabiliyormuş. Kablo ile alakalı bu durum.
  • Arkadaşlar bu laptopta kamera açmak için FN+ hangi kombinasyonu kullanmamız gerekiyor?

    Kamera açmada sıkıntı var. FN+F6 ya da FN+F10 diyorlar internet sitesinde ancak F6 RGB ışık azaltma, F10 ses seviyesi artırma. Hiçbiri kamera değil.
  • Kamera için fn tuşu yok sanırım. Benim kameram sorunsuz çalışıyor. aygıt yöneticisinden bakın sürücüsü yüklenmiş mi
  • y-prime Y kullanıcısına yanıt
    Benimde kameram çalışıyordu ancak son 2-3 aydır çalışmıyor, muhtemelen bir tuşa basmış olabilirim. Yapılacak neredeyse her şeyi yaptım. Sürücü var zaten ki olmasa bile çalışabileceğini söylemiş monster. Ben de acaba bir tuşu var da ona mı bastım diye düşünüyordum. Çünkü olabilecek tek şey o kaldı.
  • Merhaba elinde bu laptopdan olup aynı zamanda elinde type c den veya USB den hdmı dönüştürücüsu olan var mı bir şey teyit etmem gerekiyor da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w11 için gereken tpm2.0 varsayılan olarak kapalıydı. Biostaki seçeneklerin büyük çoğunluğunun gizli olması sebebiyle monsterdan menüleri açılmış bios talep ettim. Bu talep destek@monsternotebook.com.tr adresine mail yoluyla yapılıyor. Bios sürümünüzü ve cihazın seri numarasını isteyip sonrasında dosyaları gönderiyorlar. Bios 1.0.9 ve EC 2.00 gönderdiler. Linkteki videoyu takip ederek kurulumu yaptım.


    https://www.youtube.com/watch?v=lJgVNDdh0a8&t=966s


    3. adımda "testsigningOn.bat" dosyasını yönetici olarak çalıştırdığımda cmd açılmadı. Biraz kurcalayınca klasör isminden dolayı olduğunu anladım. "BIOS_N.1.09_EC_2.00.00&2.00.09_20190222_Yeni" bu şekilde ismi olan klasörün yolunu cmd "&" işaretine kadar takip edebilmiş. Yeni basit isimli bir klasör oluşturup bios ve ec dosyalarını bu klasöre kopyaladım ve ordan çalıştırınca düzeldi. Aynı şekilde sadece klasörün ismini değiştirirseniz de çalışacaktır.


    Güncelleme yapıldıktan sonra ilk kez açılırken bir kaç kez kapanacaktır. Windows açılana kadar cihaza müdahale etmeyin.


    Tpm2.0 açıldı. Gizli menüleri açık bios göndermemişler ayarlar hala aynı. Biostaki seri numarası ve UUID numarası uçmuş.


    Bios güncellemek riskli bir işlemdir hatalı güncelleme bilgisayarın "brick" olmasına, kısaca çalışmamasına sebep olabilir. Sorumluluğunu almak istemiyorsanız serviste yaptırabilirsiniz.





  • Bugün itibariyle veda edip rtx4070s'li masaüstüne geçiyorum.

    2018'den bu yana içerisinde yalnızca hdd yükseltmesi ile kullanmıştım. Yaklaşık 2-3 yılın ardından ciddi ısınma sorunları oluştu. Pandemi dönemi ve İstanbul'da o sıralar oturamamam sebebiyle teknik desteğe götüremedim. Kendim termal macunu da yenilemek istemedim, fanlarını açıp temizlemek zaten bir işkenceydi ki temizleyebilmek için neredeyse laptopun her şeyini sökmek gerekiyordu. Youtube'da 1 saat içinde söküp temizleyen videolar da bulunuyordu.


    Fanları üfleyerek, zarar vermeyecek şekilde tozlarını almaya çalıştım sürekli. 2021de coil sesleri çok fazlalaşmaya başladı. Aynı yıl laptopun bataryası şişerek kasasını çatlattı. İşlemci 95lere ulaşıp thermal throttle da kendini göstermeye başlayınca servise gönderdim. Macun yenilendi, fanlar temizlendi ve kısmi olarak seste iyileşme iyi anlamda performansta bi artış oldu 5 6 aylık.


    Isınmadan kaynaklı olarak ön tuşlardan bazıları sert basmayla algılamaya başladı, 2022'de cihazın wifi alıcısıyla herhangi bir internete bağlanınca mavi ekran hataları ortaya çıktı, bluetooth alıcısı da bizlere emanet oldu aynı şekilde, dongle'larla bi şekilde idare ettik.


    2024 yılında da takılı olan 1tb'llık hdd arızalandı. yine dosyalara erişiliyor ama, okuma yazma yerlerde, bazen tanımlanamayan disk diyip atıyor bile...


    Halen bu haliyle bile R6'da düşük ayarlarda 90fps civarı verebilmesi muntazam. Mesleğim gereği VRay, Sketchup'ın çok çok ağır dosyaları hariç halen "yeterli"ye yakın bir performans gösteriyor arkadaş ama. Vakti geldi de geçti benim için. Temizletip, tamir ettirip yine de kenarda tutacağım.


    Bazı yorumlarda 144hz desteklediği söylenmiş. DP port çıkışı yok cihazda, Hdmi kablosunu da x.x'ini doğru alsanız da 120hz alıyorsunuz. Ps5'in kendi 4k kablosunu bile denedim. Monitörün de desteklediğine eminim ama 120hz'di hep.


    İkinci ellerinin günümüz ekonomisiyle 15 civarına gitmesi şaşırttı, ben satmayacağım kendisini (:





  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.