Aile Hekimi Sonrası Yoklama Süresi (Bedelli)
Merhaba,
Tecil tarihim 24.02.2026 tarihinde bitiyordu.
16.02.2026 tarihinde tecilimi bozup yoklama başvurusunda bulundum, bedelli askerlik olarak hizmetimi tercih ettim.
Aynı gün içerisinde aile hekimine gidip sağlam raporumu aldım.
17.02.2026 tarihinde e-devlette raporum işlendi, şu an yoklama tercihlerimi yapabiliyorum. Aynı zamanda erteleme yapabilme hakkım da bulunuyor gözüküyor (sanıyorum bu 24.02.2026'da tecilim biteceği 7 günlük süre için verilmiş bir durum.)
Askerlik durum belgemi sorguladığımda ise 22.04.2026 tarihine kadar askerlik ile ilişiğim bulunmuyor gözüküyor. Yani sürem 2 aya yakın kadar bir süre daha ileriye gitmiş gözüküyor.
Döneminiz: Yoklama Dönemi
Durumunuz: Askerlik hizmet tercihlerinizi yapmanız beklenmektedir.
Sorum şu; Aile hekimi muayenesi onayından sonra, bedelliye başvurabileceğimiz süre ne kadar esnek?
Bedelli ücretini olabildiğince geç yatırmaya çalışıyorum. Günümüz tarihi ile bile başvursam (17 Şubat) parayı en erken Nisan ayının ortalarında bi kaç hafta kala ödemeyi planlıyorum. Acaba şu anki duruma göre 22.04.2026 olarak tecilli gözüktüğüm tarihe yakın bir tarihte 20 nisan diyelim başvurup, ücreti iki ay içerisinde yatırma kuralına uyarak haziran ayında ödemem mümkün mü? Bu konuyla alakalı bir bilgi bulamadım.
Önceliğim Temmuz ayında gelecek olan ara zamdan önceki en erken tarihlerde ödeyebilmek.
Teşekkürler.
Yurtdışından alınan PS5'i Türkiye mağazalı kullanmak.
Merhaba
Şu an yurtdışındayım, yarın PS5 satın alacağım.
Yaklaşık 15 gün sonra Türkiye'ye döneceğim. Bu 15 günlük süre içerisinde aldığım konsolu burada kullanmak istiyorum. Tax-Free'den yararlanmayacağım. Döndüğümde tamamen Türkiye'de kullanmaya devam edeceğim.
Bulunduğum ülke içerisinde PS5 kurulumunu yaptıktan sonra mağazanın TL cinsinden gözükmesi için ne yapmam gerekir? Konsolun bağlanmış olduğu internet bağlantısını VPN ile Türkiye göstermek ve giriş yapılan hesabı Türkiye bölgeli açmak yeterli olur mu? VPN sorununu çözemezsem Türkiye'ye geri döndüğümde açacağım Türkiye bölgeli PSN hesabı ile mağaza fiyatlarını TL'ye çevirebilmek mümkün müdür? Ya da hiç açmayıp Türkiye'ye mi getirmeliyim sorun olmaması açısından?
Teşekkürler
ais üzerinden eğitim bilgileri güncelleme
|
Peki Şimdi Taban Sıralamaları Ne Olacak?
|
make love, not warcraft |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 87
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 114)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
3 Yanıt
0