Şimdi Ara

Tulpar t5 uzun süre bf1 oynayınca bilgisayar kilitleniyor (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostlar merhabalar. Ara ara başıma gelen bir sıkıntı var. Battlefield 1'i uzun süre oynayınca (yaklaşık 4-5 saat civarı sanırım) bilgisayar siyah ekran vererek kilitleniyor. o an ki seste takılı kalıyor ve ben bilgisayarı kapatmassam böyle kalıyor bilgisayar. Halbuki oyunda hiç bir takılma veya donma yaşamıyorum ve bu olay aniden başıma geliyor. Sıcaklık değerleri gayet normal Gpu 75, Cpu 72 derecelerde. Bende sıkıntının ne olduğunu bulma umuduyla windows olay günlüklerine baktım ve şöyle şeylerle karşılaştım;

İlk olarak tam bilgisayar kapandığı sıralarda şu hatayı vermiş ;

Daha öncesinde ise işlemci kendini sınırlandırmış. Ben daha çok bunun sebep olabileceğini düşünüyorum. oda şöyle ;

Ve son olarak bunun ne olduğunu anlamadım ama yinede paylaşayım dedim.

eğer yardım ederseniz minnettar kalacağım çünkü uzun kullanımlarda ve sadece battlefield 1'de başıma gelen bir durum. İyi günler.

• işlemcin kaçıncı nesil? modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyler-87

işlemcin kaçıncı nesil? modeli nedir?

İ7-6700HQ
  • hmm. ben 5. nesil kullanıyorum aynı sorun bende de vardı. bios güncellemesiyle sorun çözüldü.
    6. nesilde olmaması lzm. bence kendi cdsindeki driver leri kurup test etmelisin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyler-87

hmm. ben 5. nesil kullanıyorum aynı sorun bende de vardı. bios güncellemesiyle sorun çözüldü.
    6. nesilde olmaması lzm. bence kendi cdsindeki driver leri kurup test etmelisin.

notebookta optik sürücü yok maalesef. monsterin sitesinden güncelledim herşeyi. bilemiyorum ya sanırım servise götüreceğim. belki ram'dan dolayıda kaynaklanabilir. cihazda 16 gb ram var ama battlefield çok fazla ram kullanıyor. internette benim gibi sıkıntı yaşayan yani uzun kullanımda sıkıntı yaşayan kişiler ram yüzünden olabilir yazmışlar. düşününce mantıklı geliyor çünkü yaklaşık 4-5 saat aralıksız oynarsam böyle bir olay başıma geliyor. servise göndermek en iyisi gibi.
  • driver booster programı ile bi taramayı dener misin full sürümünü kolayca bulabilirsin hocam 16 gb ram bf1 için yeterli olması gerek he bide işlemci kullanımını ayarlayabiliyordun %100 performans yerine %90 a çekip bi dener misin hocam
  • işlemci kullanımını nasıl ayarlıyoruz acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • driver booster ile tarattım bayağı bir eski sürücü buldu bende güncelledim hepsini. deneme yapacağım ama dediğim gibi kilitlenme olayı her zaman başıma gelmiyor. En son dün gece başıma gelmişti ondan önce yaklaşık 1 ay önce olmuştu ve aralıksız çok uzun süre oyun oynayınca oluyor. kısacası denemek için uzun bir zamana ihtiyacım var.
  • -güç seçenekleri
    -(dengeli) plan ayarlarını değiştir
    -gelişmiş güç ayarlarını değiştir
    -işlemci güç yönetimi
    -en yüksek işlemci durumu(60a kadar indirin)

En ufak bir fps düşüşü yaşamassınız battlefield 1 de dahi işlemci darboğaz yapmadı.

Hocam yukarıda yazılanları forumda bir arkadaş yazmıştı sanada öneriyorum aynısını o 60 a kadar indirmiş ama sen 90 a indir dene
  • Büyük ihtimal driver guncellemen lazım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berberlereayarolanadam kullanıcısına yanıt
    Mehabalar. Sanırım bilgisayarın kapanma sebebi uzun süre aralıksız oyun oynadığım için değil, daha farklı sebeplerden gerçekleşiyor bu gün onu farkettim. Şöyle ki; bugün öğlen 12 civarı bilgisayarı açtım. 3'e kadar internette takıldım müzik dinledim vs. daha sonra iki üç saat oyun oynadım. ardından yine 2 saat civarı takıldım, oyun oynamadım. daha sonra yine bir kaç saat oyun oynadım ama çok oynamadım. sonra yine oynamayı bıraktım dizi fln izledim. saat gece 12 civarı oyuna girdim ve 5 dakika sonra bilgisayar kilitlendi ve ses takıldı.yine power tuşuna basıp bilgisayarı kapatıp açmam gerekti. yani demek istediğim, bu olay uzun süre oyun oynayınca olmuyor çok daha farklı. Bilgisayar mavi ekran vermediği için minidumb dosyasıda oluşmuyor. Olay günlüğüne baktığımda ise bilgisayarın aniden kapandığı zamana kadar olan olaylar gözükmüyor. sanki saatli birşey kuruluymuş gibi, sürekli bilgisayarı 12 saate yakın bir sürede kullandığım zaman başıma geliyor. lütfen yardım edin dostlar, böyle bir saçmalık başıma ilk kez geliyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.