Şimdi Ara

Tüketimim normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.


    yer balıkesir, ev 3+1 140 m2
    son kat. çatıda taş yünü serili. alt kat boş.. (kış gelince kayboluyorlar )
    ev 3 cepheli, kuzeye bakıyor.
    bina 4 yıllık, duvarlar yutong denilen malzemeden.
    7 petek 1 havlupan var. metre olarak ölçmedim ama petekler oldukça büyük.
    bütün odalar açık.
    kombi aristonun en ucuzu sanırım müteahit saolsun. yoğuşmalı değil.

    sıralayınca şartlar baya olumsuzmuş :)

    oda termostatımız var 0,5 hasasiyetli ve programlı
    2 aylık bebeğimiz var.
    sabah 07:00-24:00 arası 23,5 ayarlı
    gece 24:00-07:00 arası 21,5 ayarlı

    kombi çıkış suyu sıcaklığı 60C ayarlı.

    Bu şartlar altında şuan günlük tüketim 20m3..

    öncelikle sormak istediğim bu şartlar altında tüketim normal mi?
    normal değilse önerileriniz nedir?

    son olarak aklıma şu geliyor madem 20m3 bu şekilde yakıyorum. e ozaman kombiyi 50'de termostatsız sürekli yaksam.
    en azından termostatla 24 derecede kombi susuyor. 23 de devreye giriyor. hal böyle olunca kombi 24 de sustuğunda peteklerde hala 60C su kalıyor.
    bi süre daha ısınıyor ve 24.2 civarında oluyor. aynı şekilde 23 de devreye girdiğinde peteklere sıcak su gelip ısınmaya başlayana kadar 22.8 oluyor.
    bu durumda aradaki yaklaşık 1.5 derecelik fark ciddi şekilde hissediliyor ve rahatsız ediyor.
    evi 23-24 de sabit tutacak petek ısısını bulsam mesela 50. madem günde 20 yakıcaz en azından daha konforlu olur..
    sürekli bu ısıda termostatsız yaksam nekadar farkeder?


    sizce böyle birşey yapsam çok farkeder mi? önerilerinizi bekliyorum :)

    yani amacım ya aynı performansta daha az yakmak, yada madem yakıyoruz konforu arttırmak.







  • tomofil tutkunu kullanıcısına yanıt
    Hocam usta kişiler mutlaka bi alternatif sunacaktır size ama ev olarak aynıyız alt boş üst çatı termostat gündüz 24 gece 23 derece günlük ortalama 8-10 arası oluyor tabi daha ocak şubat gibi sert aylara gelmedik ama biraz fazla gibi geldi bana termostat harici başka bi dijital termometre ile ölçüm yapıyor musunuz yani sizin eviniz 26 derecenin falan üzerinde olabilir :)benim nacizhane fikrim birde termostatı çıkartıp denemeniz olabilir hocam ama ben ne yaptıysam yeri ısıtamıyorum alt boş olduğu için ona çare bulamadım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam ya, bebeğin odasına nem ölçer almıştım, o cihazda termostatla aynı ölçüyor. Mesela şuan ev 19:00 da 24 olmuş ve kombi susmuştu, 1,5 saat geçti 23,5 gösteriyor ama benim ayaklar buz gibi. Yerler zaten dediğiniz gibi, yerden soğutmalı. Alt komşu kasım başı geldimi kayboluyor martta geri geliyor :/

    Sizin tüketim baya iyiymiş ya. Hangi şehirdesiniz? Kombi yoğuşmalı mı? Bide petek suyunuz kaç hocam?

    0.2 derece hassasiyetli termostat almayı düşündüm. Hatta yoğuşmalı iyi bi kombi almayı bile düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Aksaray da yaşıyorum hocam burda geceleri hep eksi derecelerde benim kombi buderus yoğuşmalı mutlaka onun farkı vardır ama bu kadar fark eder mi bilmiyorum da bana sorarsanız1. etken bina yalıtımı çünkü geçen sene kirada ki evimiz de yalıtım çok iyiydi yani öyleymiş yeni eve taşınınca anladım orda da aynı kombi aynı termostat vardı fakat evde bu kadar çabuk ısı kaybı oluşmuyordu birde dediğiniz gibi alt tarafın boş olmasıda cok etkili bu evde ne yaptıysam yerlere çözüm bulamıyorum bizim evimizde yutong duvar var ama yinede burada ısı kayb8 oldukça fazla oluyor çok çabuk soğuyor ev belkide yeni bina olmasındandır bilemiyorum bizde de ufaklık var evde o yüzden sürekli sıcak tutmaya çalışıyoruz evi fakat sizin tüketim gerçekten çok hocam tek fark şuan sizinle kombi farkı ama bu kadar etkili olur mu onu bilemiyorum sizi durduk yere masrafa sokmayım şimdi :) bence termostatsız kullanın birkaç gün manuel siz ayarlayın kombi sıcaklığını inşallah biraz düzene girer ben 50 derece de kullanıyorum kombiyi zaten yoğuşmalı kombilerde 50 derecenin üzerine çıkılması tavsiye edilmiyor yoğuşmasızlarda da 60-65 diye biliyorum ama yanıltmayım sizi bir araştırın sizde isterseniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmtdrsn84 -- 30 Kasım 2016; 22:41:29 >




  • Evim net 70 m2. 3+1 banyo hariç her odada termostatik vana var. Kombi yoğuşmalı vaillant ve mobil sistem var. Bi odayı hic kullanmıyoruz. Kombi mutfakta en uzak iki odayi daha cok kullanıyoruz. Sabah 7 de evden cikip aksam 7 e kadar evde kimse yok. Evde olduğumuz sürede ve evde olmadığımız sürede kombi ve odalardaki termostatik vana değerleri ne olmali? Yardımcı olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin evdeki eksiklikler belli zaten, Balikesir soguk bir memleket, ev tarif ettiginize gore en az net 110 m2 uzerinde, kombi normal calismada en az 50 de calismasi lazimki 24 derecelere ulassin,, e bide alt ve ust kat bos olunca tabiri caizse leylek yuvasini isitmaya calisiyorsunuz,, ayni hal bendede mevcut oyuzden bu tabiri kullaniyorum..bendede alt katta almanci komsum var, yazin 1 ay kalir giderler, kisin butun sogugunu ayaklarimda hissederim, yakinda romatizma olacam, ust katim dolu yalniz..18 ila 8 derece sicakliklarda 7,8 m3 tuketimim var,,net 78 m2 alan 6,3 mt petekle sabit programsiz 22,5 23 dereceye isitiliyor..



    Yogusmali kombi alirsanizda en fazla yuzde 10 tasarruf saglarsiniz..buda gunde 20 m3 yakiyorsaniz yogusmaliyla 18 yakmis olursunuz..sizin en buyuk eksiklik alt ve ustun bos olusu, ytong duvarin yalitim ozelligi nasildir bilmiyorum ama, bir eps strafor yalitimli bina kadar iyi degildir diye dusunmekteyim.



    Siz en iyisi kombinizi birde duz kullanin deneyin sonuc ne oluyor..gene termostatdan oda isisini sabit tutmaya calisin..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.