Şimdi Ara

Tüketici Mahkemesi Kararı << Tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi? >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle yönetici arkadaşlardan ricam konunun 1-2 saatliğine silinmemesi. Çünkü açtığım konuyla ilgili forumda bir bölüm yok ve açtığım bu konuyla ilgili en iyi yardımı alabileceğim yer burası. Forumunda temel amacı yardımlaşma zaten. O yüzden lütfen rica ediyorum 1-2 saatliğine silimesin konu.

    Şimdi konuya gelirsek. Arkadaşlar bundan 4 ay önce foruma konu açmıştım telefonuma klon mesajı geldi diye. O konuda bazı arkadaşlar tüketici mahkemesine giderek para iadesi alabileceğimi söylemişlerdi. Bende bunun üzerine internette biraz araştırma yaptım böyle durumla kaşılaşıp tüketici mahkemesine giden herkes para iadesi almış. Neyse bende forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine kaymakamlıktaki tüketici mahkemesine başvurdum. Sonuç bugün elime ulaştı. Yalnız sonuçta ürünün değişimi, ürünün aynısı yoksa para iadesi yazmışlar. Oysa ben bu kadar geç sonuçlanacağını bilmiyordum. Telefonda böyle bir durum olunca satma gibi bir durumum olmadı. Aradan 4 ay gibi bir zaman geçti telefonun değeri epey düştü. Ürünün aynısı mağazada olsa bile benim doğrudan para iadesi alma gibi bir şansım yokmu? Bu konu hakkında bilgi sahibi ve tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

    Buda kaymakamlığın vermiş olduğu karar :
     Tüketici Mahkemesi Kararı << Tecrübeli arkadaşlar bakabilir mi? >>

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kardeş git firmaya para iadesi iste . Vermezler ise icraya veriyorum o zaman de , blöf yap . Normalde öncelik değişim , eğer ellerinde yok ise para iadesidir. Keşke savunmanı yaparken değişimi karıştırmayıp direk para iadesi isteseydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahkeme kararını vermiş daha ilerisi var mı git ve paranı al.
  • Firma aynı telefondan verirse yapacak birşey yok. Karar açık önce değişim yoksa para iadesi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir kere telefonun fatura fiyatı ne kadar bilmiyorum ama Kaymakamlık (Tüketici Hakem Heyeti) 1.161,00-TL üstü için karar veremez, verse bile o karar hükümsüzdür. Bu durumda, yani meblağın bu sınırı geçmesi durumunda meselenin Tüketici Mahkemesinde çözülmesi gerekir.

    Eğer Mahkeme, ücret iadesi veya değişim yönünde bir karar verirse, (miktarı 1.161,00-TL'yi geçmeyen olaylarda Kaymakamlık böyle bir karar verirse) bir dilekçe ile durumu muhatapa bildirin, eğer kararı uygulamazsa İcra Müdürlüğüne giderek kararı işleme koyarak, icra kanalıyla uygulatabilirsiniz.
  • IOS7 kullanıcısına yanıt
    Büyükşehirlerde bu rakam daha yüksek diye biliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seeder

    Büyükşehirlerde bu rakam daha yüksek diye biliyorum.

    Hangi rakam daha yüksek diye biliyorsunuz? Kaymakamlıkların karar verebildiği miktar mı?

    Eğer öyleyse yanlış biliyorsunuz. Kaymakamlıkların vermiş olduğu kararların üst limiti, her yerde aynıdır ve değişiklik göstermez...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tüketici Hakem Heyeti Mahkemesi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi oncelikle kavramlar doğru olsun.
    ikamet ettiğiniz ilçenin kaymakamlığında, tuketici hakem heyetine başvurdunuz, bu mahkeme değildir.
    Tuketici hakem heyeti ve tuketici mahkemesi tecrubesi yaşamış birisi olarak anlatıyorum.
    tuketici mahkemesi her sene belirlenen bir rakama karar urunler için karar alabilir, yani mesela bu yıl için 3500tl uzerindeki bedele sahip urunler için sanayi bakanlığının ilgili birimine başvurmanız hakkında yonlendirir. Bu değerin bu sene için miktarını araştırarak oğrenebilirsiniz.

    şimdi gelelim konumuza,
    sizin yaptığınız başvuru sonrasında, bilirkişi raporuna bağlı olarak, şikayet ettiğiniz firmadan (ithalatçı veya son satıcı bayi) savunma isterler.
    sizin adresinize kararı gonderdiği gibi, aynı şekilde şikayet ettiğiniz firmayada bu karar gonderilir.
    buna bağlı olarak firmanın itiraz hakkı doğar, firma bu itiraz hakkını değerlendirmek isterse, size tuketici mahkemesinde dava açar ve bunun ustune ilçenizin bağlı olduğu adliyede tuketici mahkemesine başvurur, siz davalı olursunuz, hakkınızı hukuksal ortamda savunursunuz ve muhtemelen sizin lehinize karar verir, mahkeme ve hakem heyeti sureci bende bir yıldan fazla surmuştu yanlış hatırlamıyorsam,

    kolay gelsin, zevkli ve garip bir sureçtir bu.
    başka sorunuz olursa cevaplayabilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazı arkadaşlar, yanlış bilgiler yazmış. Bu durum, yanlış yönlendirmelere ve karışıklıklara sebebiyet verebilir, o yüzden doğrularını yazalım...

    Tüketici Mahkemesi, her sene belli bir üst sınır koymaz ve işlemlerini buna göre yapmaz. Tüketici Mahkeme, tüketici kaynaklı her olaya doğrudan bakar, yargılamasını yapar ve kararını verir. Üst sınır, Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti Başkanlıklarında bulunur. Hatta bu Kaymakamlık (Tüketici Hakem Heyeti) kararlarına da Tüketici Mahkemesinde itirazda bulunulabilir.

    Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin bu sene için üst miktar limiti ise 1.161,00-TL'dir. Bunun üzerindeki davalara Kaymakamlıkların bakması mümkün değildir, Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekmektedir.

    Ve yazılı olmayan bir kural; itiraz hâlinde Tüketici Mahkemeleri, büyük çoğunlukla tüketici lehine karar verirler.




  • Merhabalar,

    Çankaya kaymakamlığı web sitesinden alıntıdır.
    http://www.cankayakaymakamligi.gov.tr/default_B0.aspx?content=97


    ...

    Başvurular, tüketicinin mal veya hizmeti satın aldığı veya tüketicinin ikamet ettiği yerdeki hakem heyetine yapılır.

    Satın aldığınız ve şikayet konusu olan mal ya da hizmetin değeri 1 Ocak 2014’ten itibaren 1.272,19 TL’nin (Parasal sınır her yıl DİE’nin TEFE’de meydana gelen yıllık artış oranında artırılır.) altında ise sorunun çözümü için Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmanız zorunludur. Bu durumda, hakem heyetlerinin aldığı karar bağlayıcıdır.


    Hakem heyetinin lehinize verdiği karara satıcı veya sağlayıcının uymaması durumunda İcra Müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz.

    Hakem heyeti kararı, aleyhinize çıktıysa 15 (onbeş) gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilirsiniz. İtirazı görüşen Tüketici Mahkemesinin kararı kesindir.

    Şikayet konusu olan mal ya da hizmetin değeri 1.272,19 TL’nin üstünde ve 3.321,17 TL.’nin altında ise Hakem Heyetlerine başvurulabileceği gibi, Tüketici Mahkemelerine de başvurulabilir.


    Ancak bu durumda, Hakem Heyetlerinin kararı delil niteliğinde olup, bağlayıcı değildir. Lehinize olan heyet kararına karşı tarafın uymaması halinde Tüketici Mahkemesine başvurmanız gerekecektir.

    Şikayet konusu olan mal ya da hizmetin değeri 3.321,17 TL'nin üstünde ise doğrudan Tüketici Mahkemelerine ya da İl Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvurmanız gerekmektedir.
    ...

    bu başlık içerisinde kritik olan konu veya tavsiye niteliğindeki durum, fotoğrafını paylaştığınız yazı içerisinde en altta, 15 gün içerisinde itiraz hakkı paylaşılmıştır.
    ben, telpa telekominükasyon firmasının itiraz ettiği samsung marka cep telefonunda tüketici sorunları hakem heyeti kararına bağlı olarak Telpa itiraz hakkını kullandı ve konumuz adliyede devam etti,

    İOS7 arkadaşımızın paylaştığı gibi bu yazılı olmayan kural geçerlidir, tersi durum olur mu bilemem, kolay gelsin.




  • lewel123 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan için bunu söylemek erken çünkü kararda üründen yok ise para iadesi denmiş. Dün teknosa mağazasıda gittim hiç üründen yoksa felan demedim. Yazın bir telefon almıştım ürünle ilgili bir sorun çıktı hakem heyetine başvurdum ve para iadesi çıktı dedim onlarda kararı genel merkeze faxladılar. Bana geri dönüş yapacaklarmış bende onlardan gelecek cevabı bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.161,00-TL, 2013 yılı içinmiş, 2014 yılında üst sınır değişmiş, ben eski üst sınırı söylemişim...
  • senceryan kullanıcısına yanıt
    hocam bende hakem heyetinin kararına itiraz için tüketici mahkemesine gideceğim. Buraya şikayette bulununca herhangibir ücret alıyorlarmı birde mahkemede süreç kaç ayda tamamlanıyor bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TinyAngel kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    sizin hakem heyetine itiraz ihtiyacınızı anlamadım desem, mağdur olduğunuz için lehinize bir karar çıkmış.

    benim yaşadığım süreci basitçe ifade edeyim,

    kanunda ifade edilen durum,
    tüketici sahip olduğu ürün ile garanti süresi dahilinde bir yıl içinde, aynı arıza için ikiden fazla, farklı arıza için ise dörtten fazla teknik servis müdahelesi olduysa, bu durumu, ürünün bedeline göre ilgili kuruma giderek şikayet eder.
    ve alınan karar ile tüketicinin seçimlilik hakkı doğar, bu seçimlillik hakkı ise, tüketicinin isterse ürün bedeli isterse ürünün yenisi ile değiştirilmesi gibi seçenekleri mevcuttur.

    kullandığım cep telefonunda yaşadığım arızalardan kaynaklı dört kez teknik servise götürdüm,
    tüketici hakem heyetine götürdüm, bilirkişi raporu, karşıt ifade, karar derken bir süreç aldı,
    karara bağlı olarak, telpa'nın itiraz hakkı doğdu, itirazı tüketici mahkemesine taşıdılar.

    beş duruşma yapıldı, telpa işi yokuşa sürdü, mahkeme yeni bir bilirkişi incelemesi istedi, telpa parasını yatırmadı, hatta görevlendirilen avukat davacı olduklarını bile bilmiyordu, ama ısrarla yokuşa sürdüler.
    bu beş duruşma yaklaşık sekiz ay civarında sürdü. mahkemeyi kazandıktan sonra en kısa sürede ürün bedelini ptt kanalı ile gönderdiler.
    ama benim yerine aldığım telefon bile eskimişti.

    sizin telefonun klonlu olması durumu hakkında bir yorum yapamam. seçimlilik hakkınız var mı? yok mu?
    niye telefon yoksa para iadesi imkanı var böyle bir karar alınmış yorum yapamam.
    benim yaşadığım sorun Samsung - Türkiye ve Telpa arasındaki beceriksiz iletişimden kaynaklanıyordu, ve hakkımı alma imkanım oldu.

    bütün bu yazdıklarım kendi tecrübelerim, internetteki araştırmalarım ile edindiğim bilgilerdir. hukuk eğitimi de almış birisi değilim.

    ama konu tüketici hakem heyeti ve mahkemesi olunca elimden geldiğince yardımcı olmak isterim. kolay gelsin.

    düzeltme daha doğrusu ilave:
    tüketici mahkemesinde, bilirkişi bedelini davacı yani telpa ödemişti,
    mahkeme açılırken bir para ödeniyor mu bilemem, ama en sonunda masrafları kaybeden ödüyor diye kulaktan dolma bilgim var. Bu bilgi genel mahkeme masraflarını kaybeden öder durumu, tüketici mahkesine özel durum değil yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senceryan -- 3 Nisan 2014; 18:36:55 >




  • Telefonun sıfırı varsa değişim yaparlar eğer yoksa para iadesi yapmak zorunda. cihazının marka modeli nedir ben göremedim şuan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.