öncelikle mrb. ben afyonda bi ilçede bilg. öğretmeniyim. dell marka laptop aldım aynı modelden 3 tane aldım. biri bende biri hanımım da biride teyze oğlumda. bana önerir misin dedi bende önerdim aldığım yerden aldım.
gelelim konuya. teyze oğlu laptobu bozuldu 1 ay sonra bende dell i aradım ve durumu anlattım anakartının yandığını belirttim onlarda 3 hafta içersinde yenisi ile değiştirdiler. buraya kadar herşey normal. yeni gelen laptop u açtım kurdum ve video oynatırken donduğunu(kilitlendiğini) farketttim bu sorunu gidermek için birçok yol denedim. sonuca ulaşamadım. aynı modelden bende 2 tane daha var ve diğer 2 sinin kurulumunu da ben yaptım ve onlar sorunsuz çalışıyor. ürünü aldığım tarih faturada 24-11-2011 olarak geçiyiyor. dell i ara tarihim 25-11-2011
dell i aradım bana faturasını mail atmamı istediler. faturasını 30-11-2011 de mail attım. bana olumsuz yanıt verdiler(kullanıcı hatası dediler) bende teknik servisi gelsin baksın şeklinde öneri de bulundum. geldi servis baktı ve benim dediğim sorun hakkında servis formu açtı. form tarihi 07-12-2011 ve bana 4-6 hafta arasında cevab geleceğini söylediler. ocak aynın başı gibi bana değişim olmayacağını ama anakartını değiştirebileceklerini söylediler ve 19 unda Türkiye ye anakart gelecek ve sonra anakartı değiştircekler.
şimdi sorularım şunlar: 1- ben aldığımda özürlü mal olduğunu söyledim ve bana servis yolladılar oda forumunda arızalı olduğunu belirttiği halde servis değişim yapmadı. 14 gün içerisinde ayıplı ürünü değiştirmek zorunda değilmiydiler? 2- şu andan itiraben geçmişteki hakkımı kullanıp değişimini isteyebilirmiyim. sonuçta beni değişim için oyalayan dell servisi. 3- bu saatten sonra nasıl bir yol izlemem gerek. sorun olan laptop akrabanın olduğunu için her geçen an sinir kat sayılarım artıyor. şimdiden yardımlarını için teşekkür ederim.
???
Hakem heyetine ver.İlçe kaymakamlıklarında oluyor.Talebin bence para iadesi olsun.2-3 ay için sonuç alırsın