Şimdi Ara

TTNET VDSL MODEM TP LİNK TD-W9970 (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.173
Cevap
68
Favori
494.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet 16.09.30. dediğim ayarları denesene. Düzelecek mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cellim96 C kullanıcısına yanıt
    Denerim tabi seve seve. Keşke düzelse ya.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah düzelir. Başta beni de çok sinir ediyordu . Kırıp atacaktım. Şuan canavar 😂 . Sonucu yazarsınız 😊

• Eger duzelmezse istatistikler ve qos un upload bolumunu aktif edin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M_aTRa_X -- 18 Şubat 2019; 1:5:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede belirsiz aralıklarla dsl ışığım gitmekte bazen aksamları var sabahları yok , bazen 1 ay cok iyi 1 ay cok kötü sorunu bir türlü bulamadık.
    Bu arada Turk telekom alt yapısını kullanıyorum oturdugum yerde (bilecik/merkez) en hızlı interneti o vermekte (35mbps down - 4mb upload alıyorum)
    Wifi de bağlı iken saniyede 2mb download yapıyorum hızım 35mbps olmasına ragmen, kabloyu takınca 4.2 ye cıkıyor onunda neden kaynaklandığını anlamış değilim.Hız testinde 35 görünüyor.Yeterki wifi kötü olsun problem o degilde dsl gitmesin
    Kablo bağlantılarımda hiç bir problem yok, asagıda ankastreden gelen hattım tekrardan mühürlendi düzgün bir biçimde yani bi yere temas etmesi sonucu anlık kesintide yaşamıyorum. ama sorun hala devam etmekte.
    Modem arayüzünde tanılama kısmında basarısız olan bazı şeyler mevcut en sonunda yeni hat cektiricem yada port değişikliğine gideceğim basına gelen var mı lütfen yardım edin :(
    Resimler ektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: zehir243771

Bendede belirsiz aralıklarla dsl ışığım gitmekte bazen aksamları var sabahları yok , bazen 1 ay cok iyi 1 ay cok kötü sorunu bir türlü bulamadık.
    Bu arada Turk telekom alt yapısını kullanıyorum oturdugum yerde (bilecik/merkez) en hızlı interneti o vermekte (35mbps down - 4mb upload alıyorum)
    Wifi de bağlı iken saniyede 2mb download yapıyorum hızım 35mbps olmasına ragmen, kabloyu takınca 4.2 ye cıkıyor onunda neden kaynaklandığını anlamış değilim.Hız testinde 35 görünüyor.Yeterki wifi kötü olsun problem o degilde dsl gitmesin
    Kablo bağlantılarımda hiç bir problem yok, asagıda ankastreden gelen hattım tekrardan mühürlendi düzgün bir biçimde yani bi yere temas etmesi sonucu anlık kesintide yaşamıyorum. ama sorun hala devam etmekte.
    Modem arayüzünde tanılama kısmında basarısız olan bazı şeyler mevcut en sonunda yeni hat cektiricem yada port değişikliğine gideceğim basına gelen var mı lütfen yardım edin :(
    Resimler ektedir.
    sorun portta da olabilir kablolarda da olabilir. net birşey söylemek zor gittiği zaman bi kablolardaki voltajı ölçmek gerekiyor. Ankastrede belki kısa devre yapan bir kablo vardır birşey diyemeyiz malesef. Modemde problem olacağını sanmıyorum ama kesinti olunca kapatıp açınca geliyorsa belki birşeyler yapılabilir.

DSL Modulasyon Türü: VDSL yapın sadece ve 17a yı seçin Bit Swap Etkin işaretleyip SRA yı iptal edin.

• Maglesef arayüzde bunları bulamadım dediklerinizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zehir243771

Maglesef arayüzde bunları bulamadım dediklerinizi
    root girişi yapmanız gerekiyor. Anasayfadan bakabilirsiniz bilgilere
  • Arkadaşlar merhaba,

İş yerinde bu modemi kullanmaktayız. Ben böyle enteresan, sinir bozucu bir modem görmedim .Modemde FTP için port açamıyorum. Aşağıdaki görseldeki hatayı veriyor. İnternet'te araştırdığım kadarıyla "Ttnet" modemi olduğu için root girişi yapılması gerekiyormuş onu da denedim ama nafile aynı hatayı veriyor. Böyle sorunla karşılaşıp çözümünü bulan ya da bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar rica etsem yardımcı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiralıkbeyin -- 18 Şubat 2019; 18:22:15 >

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Ben root girişini yaptım fakat sistem araçlarının içinde cwmp ayarlarını bulamadım yok malesef.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.C.S

Ben root girişini yaptım fakat sistem araçlarının içinde cwmp ayarlarını bulamadım yok malesef.
    Cwmp yi telnetten kapatiyorsunuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsl modulasyon türünü ADSL_2plus tan VDSL e geçirmek mümkün mü? Yoksa Turktelekomun yapabileceği birşey mi?
  • swordguy S kullanıcısına yanıt
    Dediğin komutları, ya da dizileri nereye yazarak uyguladın.
    Ben yabancıyım html konularına. Uyguladım derken nasıl yaptın onu anlayamadım.
    Yardımcı olursan ben de kurtulacağım bu dertten.

Güncelleme : telnet ile modeme nasıl erişilir
    ramannanda.blogspot.com
    Using Telnet for configuring modem/router and securing your router.
    http://ramannanda.blogspot.com/2009/04/using-telnet-for-configuring.html

windows+r yapın çalıştıra cmd yazın. Açılan cmd ekranına telnet 192.168.1.1 yazıp modeminize bağlanabilirsiniz. Telnete cmd den giriliyormuş yeni öğreniyorum.

Not:
    Win 10 da Telnet'i çalışmayan arkadaşlar https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/38433.windows-10-enabling-telnet-client.aspx aktive etmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barracuuda -- 22 Şubat 2019; 0:58:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: barracuuda

Dediğin komutları, ya da dizileri nereye yazarak uyguladın.
    Ben yabancıyım html konularına. Uyguladım derken nasıl yaptın onu anlayamadım.
    Yardımcı olursan ben de kurtulacağım bu dertten.

Güncelleme : telnet ile modeme nasıl erişilir http://ramannanda.blogspot.com/2009/04/using-telnet-for-configuring.html

windows+r yapın çalıştıra cmd yazın. Açılan cmd ekranına telnet 192.168.1.1 yazıp modeminize bağlanabilirsiniz. Telnete cmd den giriliyormuş yeni öğreniyorum.

Not:
    Win 10 da Telnet'i çalışmayan arkadaşlar https://social.technet.microsoft.com/wiki/contents/articles/38433.windows-10-enabling-telnet-client.aspx aktive etmeniz gerekiyor.
    denetim masası / program ekle kaldır bölümüne gelin. windows özelliklerini aç kapayı seçip ordan telneti işaretleyip tamamlayın.

eğer bu aşamayı yapamazsanız internete putty yazıp indirin.

daha sonra Putty indirdiyseniz ip bölümüne 192.168.1.1 yazıp telnet i işaretleyip bağlana basın

windows telneti açtıysanız windows tuşu + r ye basın açılan pencereye telnet 192.168.1.1 yazıp enterleyin.

root yazıp enterleyin
    ve root şifresini girip enterleyin.

acs set --enablecwmp disable

yazıp enterleyin tamamdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

sorun portta da olabilir kablolarda da olabilir. net birşey söylemek zor gittiği zaman bi kablolardaki voltajı ölçmek gerekiyor. Ankastrede belki kısa devre yapan bir kablo vardır birşey diyemeyiz malesef. Modemde problem olacağını sanmıyorum ama kesinti olunca kapatıp açınca geliyorsa belki birşeyler yapılabilir.

DSL Modulasyon Türü: VDSL yapın sadece ve 17a yı seçin Bit Swap Etkin işaretleyip SRA yı iptal edin.

Alıntıları Göster
    Sorun iç tesisatta. Hat değerleri çok düşük. Hızınızı TT aracılığıyla biraz daha düşünürseniz kopmalar azalacaktır. Hat zayıflaması 9 görünüyor bu çok düşük bir rakam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cella

Sorun iç tesisatta. Hat değerleri çok düşük. Hızınızı TT aracılığıyla biraz daha düşünürseniz kopmalar azalacaktır. Hat zayıflaması 9 görünüyor bu çok düşük bir rakam

Alıntıları Göster
    hat zayıflamasının düşük olması gerekiyor zaten. Snr değeride gayet iyi.
  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olun. TurkNet'e geçtim yeni modem vermedikleri için bu modemi aldım 2.el olarak (letgo üzerinden). Splitterdan çıkan kabloyu DSL girişine takıyorum. Power-DSL-Internet-WiFi ışıkları yanıyor. İnternet hızlı kurulumunu da wi-fi üzerinden yaptım. İnternet geliyor ama herhangi bir siteye giriş yapınca modem otomatik kendini "DSL Başlangıç Modu"na alıyor. Ayrıca LAN1 girişine ethernet kablosu takınca hiçbir ışık yanmıyor. Sorun modemde işe gidip geri vereceğim lütfen yardım edin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: cellim96

İnşallah düzelir. Başta beni de çok sinir ediyordu . Kırıp atacaktım. Şuan canavar 😂 . Sonucu yazarsınız 😊
    Düzelmedi bu allahın belası modem ya.

Kırıp atıcam en sonunda!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eagle.BJK

Düzelmedi bu allahın belası modem ya.

Kırıp atıcam en sonunda!

Alıntıları Göster
    Qos Gönderme limitini trafik olarak açın , istatistikler bölümünü açın,

ek olarak ip&mac eşleştirme listesine girip ARP Listesine tıklayın ve ordaki cihazları yükleyin. DHCP sunucusunda bu mac adreslerine statik ip verin adres restorasyonu bölümünden.

birdaha problem yaşamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Qos Gönderme limitini trafik olarak açın , istatistikler bölümünü açın,

ek olarak ip&mac eşleştirme listesine girip ARP Listesine tıklayın ve ordaki cihazları yükleyin. DHCP sunucusunda bu mac adreslerine statik ip verin adres restorasyonu bölümünden.

birdaha problem yaşamazsınız.

Alıntıları Göster
    Hemen deniyorum dediklerinizi.

Bi sürü özellik bulundurup bu kadar kafayı yedirten başka cihaz yoktur eminim.
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.