Şimdi Ara

TTNet TİVİBU EV [ANA KONU] (105. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.648
Cevap
58
Favori
434.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şampiyonlar Ligi ile ilgili 4 farklı müşteri temsilcisi ile görüştüm farklı farklı şeyler söylüyorlar ortak söyledikleri şey ise hiçbiri yalanlamıyor. NBA ve yeni film yapım firmalarıyla görüşmeler yapılıyormuş. 3'ü de bunu tekrarladı, kesin bilgi Ocak ayında belli olur diyorlar. Bende yenileyeyim mi yenilemeyeyim mi bilemedim şu anda bana avantajı AKN içinde olmama rağmen (HD) 6.4 Mbps hız alıyorum. Ama Tivibu açıkken bu hız 2.15 - 2.80 arası değişiyor. Toplam hızım ise 15 Mbps.
  • Show tv hd gelmiş. Geçen gün mh ile görüşmede test yayınlarınıda almak istediğimi söylemiştim bana ilerleyen günlerde bütün kullanıcılarımıza yavaş yavaş açılacak bu özellik herkes kullanabilecek demişti. 901 den itibaren açık test yayınları

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Türk Telekom Tivibu kısmında çalışıyorum (çağrı merkezi değil, onların çözemediği arızalar yetkili olarak bize geliyor). Öncelikle sizi biraz bilgilendireyim. Tivibu dünya genelinde ki adıyla iptv internetiniz üzerinden televizyon izlemenizi sağlayan özel bir platformdur. IPTV destekli modemler sayesinde adsl için 8-35 vpi vci değerleriyle internet ipnizi alıp internete girebilir ayrıca bu modemler sayesinde 8-55 vpi-vci desteğiyle 10 ile başlayan ayrı bir ip alıp tivibunuzu aynı anda kullanabilirsiniz. Şimdi soru cevap şeklinde gidelim isterseniz.

S1- Tivibu ADSL kotamı etkilermi?
    C1- Tivibu için modeminiz ayrı bir ip kullandığı için internet kotanıza herhangi bir etkisi yoktur.

S2- Tivibu İnternet Hızını Etkilermi?
    C2- Evet Tivibu hizmetiniz HD paket kullanıcıları için HD yayınları izlerken internetinizden 8 Mb kullanır. SD yayınlar için bu 4 Mb dir. Örneğin hattı 16 Mb olan bir arkadaş HD kanal izlerken aynı anda interneti 8 Mb olarak kullanabilir. Bu aynı Wifi üzerine bağlı olan cihaz özellikleri ve cihaz sayısı ve yapılan işlemlerle doğru orantılı olarak değişiklik göstermektedir. Sadece yayın izlerken değil SETUPBOX cihazınız açıkken de hız etkilenir. Donload yaparken tivibu cihazını kapatırsanız hızınızın arttığını göreceksiniz.

S3- Tivibu kanal yayınlarını nasıl yapıyor?
    C3- Her TTNET abonesinin bağlı olduğu bir dslam ve bağlı olduğu bir portu vardır. Abone Tivibu başvurusu yaptığında mevcut portuna tanımlar atılır (Kanal IP adresleri (IGMP), Normal yayınları izlemek için gerekli Multicast ve VOD yayınları (Seç izle, tekrar izle vb.) için Unicast tanımları ve 10 lu ip almanızı sağlayan Vlan tanımları. Tanımları eksiksiz olan bir abone cihaz kurulumu sırasında veya sonrasında fiziksel bir problem (cihaz arızası, kablo arızası vb. olmadığı takdirde sorunsuz şekilde yayın izler)

S4- SETUB BOX cihazı temel prensibi nedir?
    C4- Bu cihaz ilk kurulum esnasında bağlı olduğunuz sistemden configürasyon dosylarını çeker, Sisteme istek yollar ve sistem tarafından isteğine cevap verildiği anda cihaz kendini en son sürümle konfigüre eder. Sonrasında modem bağlantısı yapılıyor ekranı gelir. İşte tam bu aşama da modemle iletişime geçerek 10'lu ip bilgisini alır ve cihazın doğrulanması için provizyon kodu sorar. Provizyon kodu kurulum ekipleri tarafından bilinen ve 1 sefere mahsus girilen bir koddur. Cihaz doğrulandıktan sonra o bilgiyle arka planda kanal listesini yüklemeye başlar. Bu yüklemeye info (kanal yayın akış bilgileri, unicast (kiralanabilecek filmler, tekrar izleler vb) şeylerde dahildir. Bütün bu işlemler bittikten sonra cihazınız açılır. Tüm sayılan bu işlemler ilk kurulum esnasında olan ve 1 kereye mahsus olan işlemlerdir.

S5- Tivibu cihazımı başka yere götürsem izleyebilirmiyim?
    C5- Hayır. Her cihazın o abonenin hattına tanımlı bir provizyon numarası vardır. Başka bir yere götürdüğünüzde orada tivibu tanımı varsa bile bu kod başka bir abonemizde kullanılıyor şeklinde hata verecektir.

S6- Tivibu2da kanal sıra değişikliği yapılabilirmi?
    C6- Hayır. Tivibu'da standart olarak her numaraya belli bir kanal ipsi tanımlandığı için. Diğer platformlar gibi (Digitürk, Dsmart) değişiklik yapılamamaktadır

S7- Tivibu'da donma, mozaiklenme yaşıyorum nedendir?
    C6- Hat değerleriniz mucbir sebeblerden dolayı düştüyse 2. soruda bahsettiğim minimum değerleri sağlıyamıyorsa donma yaşarsınız. Ayrıca internet hattında ki kopmalarda donmalara sebebiyet vermektedir. Hat değerlerinin iyi olduğu halde donma yaşanan durumlar ise cihaz, kablo veya iç tesisat kaynaklı olabilir. Bu tür durumlarda ilgili santralin hattınızı incelemesi sorun yoksa tivibu ekiplerince cihaz, kablo değişimleri yapılarak kontrol edilmesi gerekmektdir.

ÖNEMLİ NOT: Lütfen bana bu paket nasıl, avanatajlı paket hangisi, bu paketlerde neler var gibi sorular sormayınız. Benim kampanyalarla ilgili bir bilgim yok ve sizden o konuda daha fazlasını bilmiyorum. Ankara'da olan forumdaşların abartılmadığı sürece teknik arızalarını kontrol edebilirim.

Saygılarımla
  • TrErO kullanıcısına yanıt
    Slm.

bilgiler için teşekkür ederim.

Bu bilgileri okumadan size soru sormalar olacaktır mutlaka :)

Benim bir sorum var. Tivibu cihazları içinde en iyi çalışan, en sorunsuzu hangisi? Tivibu neden herkese Vestel vermeye çalışıyor?
  • isoomail kullanıcısına yanıt
    Merhaba en sorunsuz setubbox şuan airtiesin son çıkan 7210I modeli ufak kare bir cihaz. Sizin bölge müdürülüğünüzde Vestel olduğu için onlardan veriyorlardır. Tanıdık varsa geldiği an değişim yapabilirsiniz.
  • tivibu şimdide Hollanda Ligini almış. Futbol tutkunları için vazgeçilmez oldu tartışmasız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TrErO

Merhaba en sorunsuz setubbox şuan airtiesin son çıkan 7210I modeli ufak kare bir cihaz. Sizin bölge müdürülüğünüzde Vestel olduğu için onlardan veriyorlardır. Tanıdık varsa geldiği an değişim yapabilirsiniz.

Cevap için teşekkür ederim.

Ben tivibuyu ilk aldığımda Vestel getirdiler. Sonra değişim istedim, motorola geldi. o da sorunsuz bir cihazdı.

Ama tivibuda şöyle birşey var: Kumandası ile tekrar izle veya film seçimine, menülere girince çok yavaş çalışıyor.
    Akıllı telefon veya tablet üzerinden ise inanılmaz sorunsuz ve hızlı bir şekilde çalışıyor.

Benim akıllı telefon veya tableti olan tivibu kullanıcılarına tavsiyem uygulama üzerinden kullanmaları. özellikle tablet uygulaması çok iyi.
  • arkadaşlar 100 mbit 200 gb kotalı internet + tivibunun en dolu paketi neyse ondan alayım diyorum. bir kampanya vs. var mı? site de çok karışık yahu.
  • Fiyatlari dusurdumu sitede 15.90 yazio sinama paketi daha once 24.90 deilmiydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ttneti sevmem fakat tivibu yu ilk çıktığından beri kullanıyorum, çok memnunum,daha da iyileştirmeye başladı, bugün cihaz yazılım güncellenmiş ondada iyileşmeler var, Hd kanallarda gelmeye devam ediyor yavaştan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 24 ay taahhüt verip almaya değermi 6 yıllık dsmart hd ve 5 yıllık Digiturk plus ıq üyesiyim
      Dsmart hd taahhüt Nisan bitiyor bu ay saymasak 5 ay kaldı onumda bir arkadaşım kiralayacak ben vereyim
      Dedim cihaz benim zaten şimdi şampiyonlar ligi ve UEFA vs geçtimi gerçekten yada geçecekmi Tivibu ya.?
      Yine bi kaç sorum olucak bu indirim olayında Anlamadığım konu var bilen biri açıklayabilirmi.??
      Full paket istiyorum diğer platform Alışkanlık :) 24 ay sabitfiyat kampanyası 22.90TL deniyor
      indirim tutarı 12.00 TL diyor yani
      Ben Alsam 22.90-12.00=10.90TL ödeyeceğim.?
      Ve cihazları ne hangisi iyi Digiturk ve dsmart gibi internetten cepten tabletten izleme varmı.?
      Kaydeden HD cihaz falan varmı.?
      Çok soru sordum :) herhalde şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altinbas07

• Arkadaşlar 24 ay taahhüt verip almaya değermi 6 yıllık dsmart hd ve 5 yıllık Digiturk plus ıq üyesiyim
      Dsmart hd taahhüt Nisan bitiyor bu ay saymasak 5 ay kaldı onumda bir arkadaşım kiralayacak ben vereyim
      Dedim cihaz benim zaten şimdi şampiyonlar ligi ve UEFA vs geçtimi gerçekten yada geçecekmi Tivibu ya.?
      Yine bi kaç sorum olucak bu indirim olayında Anlamadığım konu var bilen biri açıklayabilirmi.??
      Full paket istiyorum diğer platform Alışkanlık :) 24 ay sabitfiyat kampanyası 22.90TL deniyor
      indirim tutarı 12.00 TL diyor yani
      Ben Alsam 22.90-12.00=10.90TL ödeyeceğim.?
      Ve cihazları ne hangisi iyi Digiturk ve dsmart gibi internetten cepten tabletten izleme varmı.?
      Kaydeden HD cihaz falan varmı.?
      Çok soru sordum :) herhalde şimdiden teşekkürler...

indirimli hali 22,90 ayrıca cihazlarını ben hiç beğenmiyorum. uydu alıcısı tarxında yazılım yapmadıkları sürecede beğenmeyeceğim. yaşlı insanlar kullanamaz aşırı karışık onlar için özellikle. sadece bilgisayardan bütün paket kanallarını izleyebilirsiniz. tablet, telefon vsden sadece ulusal kanalları izleyebilirsiniz. ben 3 yıldır kullanıyorum. söylediklerim tecrubelerime dayanıyor.
  • bizim tivi bu sürekli donup kalıyor bu ara

elli kere aradık bakıyoruz ediyoruz değişen bişey yok

değiştirecem en sonunda
  • altinbas07 kullanıcısına yanıt
    @altinbas07 bende 2007'den beri dsmart kullanıcısıyım. 2 gün önce tivibu ev full paket + HD bağlattım. Memnunum. Sd ve HD yayınlarının görüntü kalitesi çok iyi.. Takılma, donma hiç yaşamadım. Pc ve tablet ile İnternet'e girip video açtım tivibu dan da HD kanal açıp seyrettim en ufak sorun yaşamadım. Birde üstüne Hız testi Yaptım 14 mb çıktı. Tabi bu internet alt yapı ile ilgili bana gelen Hız 29 mb, modeme tahsis edilen 24 mb.. Eğer sizede buna yakın Değerler varsa değerlendirilebilir bi kampanya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartacali

bizim tivi bu sürekli donup kalıyor bu ara

değiştirecem en sonunda

Şikayet var dan konu açıp şikayet yazın birde tivibunun facebook sayfasında paylaşılanların bir iki tanesinin altına sitemkar yorum atın ilgilenirler hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

quote:

Orijinalden alıntı: Kartacali

bizim tivi bu sürekli donup kalıyor bu ara

değiştirecem en sonunda

Şikayet var dan konu açıp şikayet yazın birde tivibunun facebook sayfasında paylaşılanların bir iki tanesinin altına sitemkar yorum atın ilgilenirler hocam.

mantıklı , bi deneyeyim çok sağol arkadaşım
  • bu sabah kurulum yapıldı (sd paket 19,90 )bi 15 dakika test ettim kanal geçişi görüntü seç izle görüntü okadar kötü değil bir şey dikkatimi çekti kanalarama da diyelimki spor kanalını seçtiniz tv yi kaç spor kanalı varsa aynı anda hepsi gözüküyor pip olayı yani bu çok hoşuma gitti siz bi spor kanalını izlerken diğer kanallar da canlı yayına devam ediyor akşam iyice bi karıştırcam
  • Arkadaşlar Merhaba
    Biraz önce Tivibu Kamuyu aydınlatma platformuna açıklama yapmış.önümüzdeki yıldan itibaren 3 yıl boyunca şampiyonlar ligi ve avrupa ligi tivibu ve trt den yayınlanacakmış.Yani ayda 25 tl ye almanya-italya-fransa-portekiz-şampiyonlar ligi-avrupa ligi ve çok iyi sinema kanalları hd izleme fırsatı var.ancak takıldığım konu hız olayı ve bağlantıların nasıl olduğu.bilgilerinizi bekliyrum
  • Şampiyonlar ligi ve Avrupa ligi TTnet ve Trt'de

Avrupa'nın yıldızları TRT'de...

2015-2016 sezonundan başlayarak 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa ligi maçları TRT ekranlarında olacak.

Futbolseverler, Devler Ligi heyecanını TRT'nin tecrübeli spikerlerinden dinleme fırsatı bulacak.

Türk Telekom, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını satın aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamada, "Türk Telekom şirketinin bağlı ortaklığı TTNET AŞ, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının Türkiye yayın haklarını 2015 - 2016 sezonundan başlayarak 3 sezon için satın aldı.UEFA ile yapılan protokol çerçevesinde açık kanalda yayınlanması gereken maçlar için ise TRT ile anlaşmaya varıldı." denildi.
  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.