Şimdi Ara

Ttnet kopup durma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aralığın başından bere internetim dakka başı kopup duruyo ve ya 30dk 60 dk da 1 kopup duruyo bu durum forumdan kaç kişide mevcut çok merak ediyorum.Günde 10-15 kere ttnet müşteri hizmetlerini aramakdan artık bıtkınlık geldi kaç kişide var bu sorun.Hatta size modemin rapor değerlerinide koyım.

Ttnet kopup durma sorunu

• Aynı sorun bende var, neredeyse aynı saatlerde başlıyor ve ortalama bir saat boyunca kopuyor bağlanıyor, bir ara aradım arıza kaydını aldılar ondan sonra sağolsunlar kopma saatini biraz daha geç saatlere aldılar eskiden 20:00 - 22:00 arası kopardı şimdi gece 12 ile 02:00 arasında bir saatlik kopmalar devam ediyor.

birkez daha ararım bu sefer sabah saatlerine alırlarsa onada şükredeceğim ,

"TTNET ile herşey mümkün" ama adam gibi nete bağlanmak haricindeki şeyler, mesela artık küfür edebiliyorum hemde farklı kombinasyonlarda.

1Mbit almanız bile mucize bile denilecekken 6mbit'e sabitlenmiş. Hat kabloları, santral bu duruma neden oluyor. Teknik elemanların yerinde müdehalesi gerek. Arıza kaydı bırakın teknik eleman isteyin. Snr değerinizin 7 olduğunu, hattınızın sık sık koptuğunu belirtin. Umarım adam göndermek yerine hızınızı hiç olmadık değere düşürmezler. Zaten düşürseler bile gene çözüm olmayacaktır büyük ihtimal.

Allah kolaylık versin..
  • Arkadaşlar eve gelen direk hattı ben kablolarla paylşatırıyodum ana hattan onun yerine bütün telefonları söküp hattı sadece modeme gelen kabloya yönlendirdim.Değerler değişti biraz ama çok iyi oldu diyemem... Buyrun

Ttnet kopup durma sorunu
  • Dediğiniz gibi olabilir tam bi bilgim yok bu olaylarda ama evim ile santral arası 2km ya vvar ya yok 2 kmlik alanda bu kada rkayıp nasıl oluşuyo ben buna anlam veremiyorum bu santralden 15-20km uzağa internet gidiyo bu nasıl iştir.

@Rëaksiyon

Arkadaşım o kombinasyonlar bende çok değişti ttnet sağolsun.
  • Ben elimde olan bütün iyileştirmeleri yaptığımda arkadaşın dediğine göre %50 iyileştirebilmişim geri kalan %50lik kısım türk telekoam ait artık.... Ben yaptıklarımı söyliyim 2 tne şey yaptım aslında çok büyük şeyler değil bunlar benim evimde dışarda gelen kablolarla duvardaki telefo pirizlerine geliyodu hat buda 1 kablodan direk olarak 4 telefona dağılıyodu bunun yerine ben direk telefon kablosundan adsl el modemin kablosuna direk kabloyu çektim ve spilitersız direk modeme bağladım ki bu bneim için pek bişey değiştirmiyo çünkü adsl için var sadece o telefon kimse aramaz sormaz. Sizinde böyle imkanınız varsa yapın olmadı eve türk telekom ekip i çağırabiliyomuşuz. arayıp gelmelerini isticem yrn ben.
  • Ben %50 derken, önceki değerlere nazaran bir oran verdim hocam, %100 olacak diye bir kaide yok. Yani önceki değer kadar bir üstüne iyileştirme yapmışsınız demek istedim. Ama şuan kopmuyorsa sorun yok zaten.
  • Benim internetde 1 aydır 23 - 03 saatleri arası paso kopuyor sdn margin değerleri 7-11 arası değişiyor.
    1 aydır her gün ttnet i aramama rağmen bir düzelme olmadı :(
    2 farklı modem denediğimden sorunun benden kaynaklı olmadığını biliyorum fakat ısrarla bizde sorun yok diyor ttnet çalışanları...
    109ytl aylık para veriyoruz ve günde 30 kere internet gidiyor... Bıktım 1 aydır ve ne yapmam gerek bilemiyorum.
  • bendede aynı sorun sanki restart atıyormuş gibi modem kopuyor,tekrar bağlanıyor.. son 2 haftadır dikkat ediyorum gece 23-02 aralarında geçen gün gündüzde rastladım yerim istanbul santrale 1km.. değerler aşağıda bu son 16 -32 100 m/bit hızlar türedikten sonra ya rastlaması enteresan....gerçi problemim yok hız kapasite konusunda ama aynı sorun ...

Modem Status
    Connection Status Connected
    Us Rate (Kbps) 799
    Ds Rate (Kbps) 8187
    US Margin 16
    DS Margin 11
    Trained Modulation ADSL_2plus
    LOS Errors 0
    DS Line Attenuation 32
    US Line Attenuation 16
    Peak Cell Rate 1884 cells per sec
    CRC Rx Fast 8942
    CRC Tx Fast 9
    CRC Rx Interleaved 0
    CRC Tx Interleaved 0
    Path Mode Interleaved

Ttnet kopup durma sorunu

Ttnet kopup durma sorunu

Ttnet kopup durma sorunu

saat 03:30 8 mb/s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_divx -- 20 Ocak 2011; 3:40:27 >
    asus prime H410M-D LGA 1200 /i5 10400 /corsair vengeance LPX 2x8 Gb 3000Mhz / RX sapphire pulse 5600xt / FSP HV Pro 550w 80 Plus / Sandisk SSD Plus 120 Gb / WD 1 Tb HDD Blue /Dark X Force kasa /AOC 27G2U/BK 144Hz monitör / Logi K330 /Logi M590

• Aslında banada baya tuhaf geliyo ama söylicek bişeyimiz ve ya yapabilceğimiz bişey yokkki...Muhemelen o tarifelere geçirmek için bu kadar sıkıntı yapıyolar ya da artık altyapı yetersizliği iyice ortaya çıktı...
  • Bende 8mbittten 16mbit e geçtikten sonra kopmalara çözüm bulamadım SNR değeri 8 civarı iken 10mbite sabitlediler olmadı. Evdeki bağlantıları gözden geçirdim SNR değerini 11-12 lere çıkarttım hızı yükselttirdim şuanda 10-11mbit arası hızım var ama devamlı kopuyor. Taahhüt nedeniyle 8mbite geri dönemiyorum. İnterneti verimli kullanamadıktan sonra hızın yüksek olmasınında bir faydası yok 60 tl. vermeninde.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.