Şimdi Ara

TTNET Fiber Tilgin Hg1332 Modem Dayatması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdminAS


    quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    alt yapınız vdsl

    fiber internet alt yapısı olsaydı binanızda, zaten kocaman türk telekom fiber yazan kutuyu görürdünüz binanın girişinde

    15-20 mb/sn hız 120-160 mbps hız demek

    şu an 2,5 mb/sn hız alıyorsanız 20 mbps lik bir hız alıyorsunuz demektir zaten fiber kullanıcıları da bu hızı alıyor

    internet hızınızı şu an vdsl hattınızla da yükseltebilirsiniz türk telekom u arayıp hızımı yükseltmek istiyorum deyin

    ilave şu kadar para ile şu kadar internet hızını alabilirsiniz diye söyler siz de isterseniz kabul edersiniz

    Büyük bir sitede oturduğum için bina girişinde fiber ile ilgili bir tek tt tabelası var "bu binada fiber var" gibi bişi yazıyo. Ama sitedeki herkes fiber kullandığını sanıyor fakat vdsl kullanıyormuşuz. Alt yapı fiber.

    Şuan 24 mbps hızında. Peki merak ediyorum madem mevcut 2 telli telefon kablosuyla 50mbps hızında internet alabiliyoruz ne demeye fiber var? Yada fiber (tilgin modemli) internetin vdsl den farkı ne?

    Bizim önceki evimizde VDSL vardı, bize fiber diye bağladılar, ttnet'in 100 megabitlik roketi dahil 4 sene boyunca hiç bir sıkıntı çıkmadı, çok rahat internet kullandık, istesek kendi modemimizi alma imkanımız da vardı, yeni evimizde fiber varmış aboneliği aktardık önce telekom tilginli fiber bağladı, internetle ilgili sıkıntılarımız ondan sonra başladı, hız sıfıra kadar düşüyor bir web sayfası açılması 1 dakikayı bulabiliyor, telekomu aradık hiç bir şekilde ilgilenmediler. aboneliği taşımak için superonline müşteri hizmetlerini aradığımda müşteri temsilcisi bana telekomla gentilmenlik anlaşması yapıldığını bizim bölgenin superonlinea verildiği, onlara geçtiğim takdirde sıkıntı kalmayacağını söyledi, tabi gentilmenlik dediği bu şeyin hukuk dilindeki adı KARTELLEŞME'dir. sonra superonline'a geçtik o günden sonra bir şimdilik sıkıntı yaşamadık.
    hem telekom hem superonline kendi verdikleri modeme mahkum olduğumuzu söylediler, telefon kullanmak istersek de ancak modemin arkasına bağlayarak kullanabiliyoruz, diğer bir odaya telefonu koyamıyoruz, superonline huwai marka modem veriyor ve bu modem tilginden oldukça iyi ama eternet portları hala 100 megabit.

    Kısaca kimse fibere yaklaşmasın sıtıntılarla dolu ve telefon kullanma ve modem seçme özgürlüğümüzü kısıtlıyor, üstelik eve bir adet daha sonlandırıcı namıyla 12v 1A lık sabit çalışacak adapter takıyorlar bu da elekrik faturası demek..

    En iyi en kullanışlı internet bağlantı seçeneği hepsini denemiş kullanmış biri olarak söylüyorum VDSL'dir, bina sahipleri ve site yöneticilerinin dikkatine sunmak isterim.




  • Herkese merhaba. Yeni geçtiğimiz evimizde fiberin en son teknolojili altyapısı olan GPON döşendi. Hatta döşeyen teknik elemanlarla olan sohbetimizde meraklı sorularıma sıkılmadan cevap verdiler. Çektikleri fiber optik kabloların kıl gibi ince olduğunu gözlerimle gördüm. İlk zamanlardaki fiber ile bunun alakası yok dediler. Neyse sitedeki fiber kutuya gelen sistemi gördüm ve cidden eve kadar cat6 çekili. Tabiki bu kutudan eve kadar olan cat6 sevgili müheahhitimizin kalite algısı kadar kaliteli. Neyse eve gelen kablo dediğiniz gibi Tilgin HG1332 ye takıldı. Sizlerin de yaptığı gibi eski evde aldığım ve fibere geçince kullanırım diye aldığım ASUS N17U modemim elimde patladı (Note 7 geliyor aklıma hep böyle deyince ). Daha önceden modemimin yeri hazır olduğu için sıkıntısız kurulum yapıldı ve çekim gücü de makul. Ancak N17U yu router olarak kullanmak isteyince gigabit yerel ağ bağlantısını kullanamıyorum. HG1332 yerel ağda kablolu 100mb aktarım hızı sağlıyor. Gigabit aktarım hızını kullanmam mümkün mü bilen var mı acaba? Yani HG1332 yi sadece internet sağlayıcı olarak kullanıp N17U yu router yapıyorum sorun yok. Ama yerel ağda N17 U nun gigabiti kullanılmıyor. Sorunu mu anlatabilmişimdir umarım

    Yardımcı olabileceklerin fikir ve yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler




  • Merhabalar,

    Turk Telekom'un vermiş oldugu Tilgin 2331 modem yerine (Fiber Internet) Asus N17U aldım, Turk Telekom'u arayıp modemi bridge moda' almaları için kayıt açtım, 6 saat sonra mesajgeldi işleminiz gerçekleşti diye.. Daha sonra çeşitli konularda verilmiş olan farklı önerileri takip edip kurulumu yapmaya çalışsam da başarılı olamadım, en son aşağıdaki linkte yazılanları yaptım ve 10 saniye içinde Asus N17U üzerinden fiber internetimi kullanmaya başladım.

    https://www.cozumpark.com/forums/thread/426198.aspx

    Uğraşan başka arkadaşlar varsa bilginiz olsun istedim..
  • fatih__omur F kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Daha önce o konuda yazılan her şeyi denememe rağmen başarılı olamamıştım, siz başarmışsınız.
    Zaten tahahhütüm bitince sırf bu yüzden superonline'a geçtim

    Bu TTNET müşterilerine bu kadar eziyet etmekten ne keyif alıyor anlamıyorum, bırak herkes istediği modemi kullansın kardeşim sanane. Neymiş farklı modem kullanırsak uzaktan bağlatı kuramıyoruş, yahu zaten gidip fiber uyumlu modem alan, port açmak isteyen adam ortalamanın üzerinde teknik bilgiye sahiptir. Arızayla karşılarsa bunu bir biçime çözer, çözemese bile senin verdiğin modemi kullanmayarak bunu göze almış demektir.
  • sterilsenfoni kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, ben de biraz sıkıntı yaşasam da sorun çözüldü.. Hatta bir adım ileriye de gittim, ASUS modemin çekim gücünden çok memnun kalmadım, evde biraz falz duvar var ve modem evin girişinde olunca arka odalarda sıkıntı oluyordu.. Tp-Link W9970 aldım ve onunla da başarılı bir kurum gerçekleştirdim, şimdi daha genişleyen kapsama alanı ile birlikte kullanıyorum bu modemi :)
  • Merhaba yaz donemi icin 3ayligina ttnet baglatmak istiyorum fakat elimde bu modem var para verip modem almakta istemiyorum bu tilgin hg1332 24mbps hiperneti destekler mi yoksa bu modem is gormez mi artık yardimci olabilirseniz sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahmanıl İ kullanıcısına yanıt
    Desteklemez tahminim. Hatırladığım kadarıyla rj11 girişi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TTnet’in yaptığı hakikaten bu başlıkta yaptığı gibi dayatma. 2 gün oldu aboneliğim başlayalı , Tılgın modem rezil bir modem. Değiştirmek istiyorum diyorum elimizde yok diyorlar , kapattıracam o zaman başka firmaya geçeyim diyorum 2 günlük hizmet için 500 liradan fazla cayma bedeli çıkarıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Since1903 kullanıcısına yanıt
    14 gün cayma hakkın var.



    Herhangi bir bedel ödemeden iptal edebilirsin.



    Ama modemi aldığın gibi iade etmen lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcrew

    14 gün cayma hakkın var.



    Herhangi bir bedel ödemeden iptal edebilirsin.



    Ama modemi aldığın gibi iade etmen lazım.
    Bunu bilmiyordum , iyi oldu. Aldığım gibi duruyor zaten :) Yarın bi görüşecem. Bana 14 gün içerisinde Zyxel modem vermezlerse direk kapattıracam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlayacak ama... kusura bakmayın.

    Ben de gpon altyapısı olan bir eve taşınıyorum. Tılgın modemi kullanmak zorunda olduğumu size söyledikleri gibi bana da söylediler. Bi de modemi size vermiyorlar bile kiralıyorlar. Aylık 9 TL kira ücreti ödeyecekmişim.

    Kira ücreti ödemektense dışardan kendim temin etmek istiyorum ben bu modemi. Sıfırı yok ama ikinci eli falan var. Bu altyapıyla Tılgın'ın hangi modeli uygun bilgisi olan söyleyebilir mi?
  • Hocam başka bir konuya yazmıştım, buraya da yazıyorum. Kısaca fiberde böyle bir imkan yok maalesef.

    "Fiberde modemi iade etmeniz mümkün değil. Çünkü teknik olarak fiberde başka modem kullanmaya izniniz yok/haberleri olmadan kullanmanız lazım/destek vermiyorlar. Servis sağlayıcının diğer verdiği servisler (televizyon, telefon) sadece kendi verdikleri modemde çalışıyor, sizin modeminizde çalışmıyor. Bu tarz bilgileri uzaktan modeme gönderiyorlar. O yüzden kendileri de bu bilgileri bilmiyorlar ve sizinle paylaşmıyorlar. Onun dışında fiberde modem ve evinize kadar fiber geliyorsa ont cihazı veriyorlar. Bu ikisi kiralama bedeline dahil oluyor. Bir şekilde kendi modeminizi kullanabilseniz bile ont'yi onlardan almanız gerekiyor. Bu sağlayıcılar bu cihazları hiç bir şekilde satmıyorlar. Sadece kiralama ile temin ediyorlar. Hani sağlayıcıya parası neyse verip satın alayım, yeter ki aylık kiralama bedeli vermeyeyim desen onu bile kabul etmiyorlar. İnterneti kullanabilmek için onların cihazlarına ihtiyacınız var ve bunlar sadece kiralama ile kullanıcıya verilir mantığı var. Superonline ve turk telekom fiberde bu şekilde. Zamanında forumda superonline bayine sormuştum, abonelik iptali yaparken cihazları iade etmesem, ceza bedellerini ödesem cihazlar bende kalacak. (Cihaz satışı olmadığı için abonelik iptali yaparken cihazı iade etmemek, bu cihazlara sahip olmanın tek yolu.) Ben daha sonra abonelik için başvurduğumda bu cihazları kullanıp kiralama bedelinden kurtulabilir miyim demiştim. Bayi de o cihazların mac adresi kara listeye alınacağından superonline'da bir daha kullanılamayacağını, superonline'dan kiralama ile tekrar yeni cihaz alınacağını söylemişti.

    Kısaca fiberde cihaz kiralama ücretinden kaçış yok. Kimisi kiralama ücretini kampanya fiyatının içine dahil ediyor (Superonline'ın mesela 90 tl dediği kampanyanın detaylarına girince internetin 82 tl olduğunu, cihaz kiralama bedelinin 8 tl olduğunu görüyorsunuz. Bütün kampanya fiyatları cihaz kiralama bedeli eklenmiş olarak gözüküyor.) Kimisi kiralama ücretini ayrı gösteriyor. (Vodafone, millenicom) Ama özet olarak bu ücreti bir şekilde alıyorlar maalesef."

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi TTNET ile görüştüğümde bu modemin pakete dahil olduğunu (6 ₺ kira ücreti) , modemsiz bir tarifenin mümkün olmadığını söylediler. Ne kadar ısrarla üstlerine gitsem de geri adım atmadılar. Modemi şart koştular. Ben bu altyapıdan Millenicom`un da hizmet verdiğini öğrendim ve onlarla da görüştüm. Yine başta onlar da aynı şeyi söyledi. Yine ısrar edince beni hatta bekletip bilgi aldı geldi ve bana eğer kendi modeminizi temin edebilirseniz destek veririz bizden modem almayabilirsiniz ya da aldığınız modemi daha sonra da iade edebilirsiniz dedi. Millenicom`un WhatsApp Destek Hattında da bana isterseniz gelen ekibe modemi kabul etmediğinizi söyleyebilirsiniz dedi. Zaten fiyat olarak daha uygun olduğundan Millenicom`la anlaştım ve bu bilgilendirmeleri doğrultusunda sıfırı satılmadığından ikinci el modem araştırıyorum ben. Millenicom modem kira ücreti olarak 9₺ alıyor. Eğer mümkünse kendim alırım bu ücreti neden vereyim ki!? Gelen teknik ekiple de kararlı bir şekilde konuşacağım. Tabi dediğiniz gibi modemi mac adresinden engelliyorlarsa bu mümkün olmayacak herhalde. Bakalım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Millenicom müşteri hizmetleri forumda kötü olmasıyla ünlenmiş durumda. Bir çok kişiye eksik/yanlış/hatalı bilgi verdiler. İlk başta şöyle deyip sonra yanlışmış dedikleri, farklı temsilcilerin çok farklı yanıtlar verdiği çok konu var forumda. Muhtemelen sizde de öyle bir durum olmuştur. Millenicom bu modem için türk telekom'a para ödüyor. O parayı da siz modemi kullansanız da, kullanmasanız da alıyor. ISS benden fiber hizmet almak istiyorsan cihazı ben veririm, kiralama bedelini de alırım, diğer türlü hizmet vermem diyor. Fiberde resmi olarak cihaz satışı, iss'nin verdiği dışında başka modem kullanma olayı yok. Bu cihazlar zaten piyasada sıfır olarak satılmıyor. Daha önce kiralayıp abonelik sonunda iade etmeyip ceza bedelini ödemiş kişiler ikinci el olarak satıyorlar.

    Türk telekom'da 6 tl modem kiralama bedeli bu arada:https://bireysel.turktelekom.com.tr/evde-internet/web/kampanyalar/Sayfalar/lider-kampanya.aspx "Fiber altyapısı (FTTH) olan müşterilerimizin, modem üzerinden sunulmaya devam edilen internet hizmeti ücretlerine ek olarak, tüm vergiler dahil aylık 6 TL (AltıTürkLirası) modem kullanım ücreti, internet aboneliği devam ettiği sürece fatura edilecektir. "

    Şu anda bir tek netspeed fiberde modem kira bedeli almıyor sanırım. Onlar da ileride almaya başlar mı bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende de tılgın vardı wifi yan odada gidiyordu müşteri hizmetlerini sürekli aradım modem değişim istedim dün zte marka 2.4 ghz ve 5ghz destekli wifi ac yeni nesil modem getirip taktilar cok iyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi vermişlerse yapacak birşey yok kira ücretini ödeyeceğiz mecbur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Başka modem talebi vs verilebiliyormu acaba ? varmı bir gelişme bir başka modeme geçiş vs
  • bende tılgın modemin çekim gücünden memnun değilim. Normalde ethernetlebağlı bilgisayarımdan 100 mbit hız alırken notebook umla wireless bağlandığım zaman 20 mbit i geçemiyorum, bakalım arıza kaydı bıraktım modem değişimi isteim hangi marka modemi talep edeyim zykzel ve tp link var diyorlar forumda hangisini tercih etmeliyim?
  • teknotakip_tr T kullanıcısına yanıt
    Faydalı teşekkürler.
  • Eve yeni aldığım akıllı temizlik robotu bazen şarj yuvasına geri dönemiyordu. Aldığım satıcı ağ bağlantı genişliğini değiştirirseniz çekim gücünün artacağını söyledi. Ağ bağlantı hızı ve genişliğini modemde ne olarak değiştirmeliyim?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.