Şimdi Ara

TTNET Fiber'de Adil Kullanım sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler arkadaşlar. Bu ttnet fiber'i kullanan varsa bir sorum olacak.

32mbit sınırsız hatta mesela 50gb adil kullanım kotası koymuşlar, onu geçince 1mbit'e düşecekmiş hesapta. Fakat bendeki "8mbit'e kadar sınırsız" ve - güya - adil kullanım kotalı bağlantıya bakarsak, 100lerce cigabayt indiriyorum ama hız falan düşmüyor. Sorum şudur ki, bu ttnet fiber olayında işler nasıl? adil kullanımı geçince trak diye hız düşmekte mi?

Konuyla ilgili olarak, adil kullanım tarifesi devreye çok yakın bir sürede girecektir. Tarih vermem gerekirse, BTK'nın filtre uygulamasıyla birlikte herşey kontrol altına alınacaktır diyebiliriz Şuan da uygulama mevcut fakat işlevi isteğe bağlı. İSP uygulaya da bilir uygulamaya da bilir, şans

Orijinalden alıntı: Serdarkekik

Merhaba,

Konuyla ilgili olarak, adil kullanım tarifesi devreye çok yakın bir sürede girecektir. Tarih vermem gerekirse, BTK'nın filtre uygulamasıyla birlikte herşey kontrol altına alınacaktır diyebiliriz Şuan da uygulama mevcut fakat işlevi isteğe bağlı. İSP uygulaya da bilir uygulamaya da bilir, şans

Belki kaynağınız çok sağlamdır bilmiyorum ama Net paketleri çıktı çıkalı mutlaka "ÇOK YAKINDA" bu sistem devreye sokuluyor. Devreye sokulması adaletin sağlanması açısından ve trafik açısından rahatlatıcı bir unsur olacaktır. Sonuçta bir yıla yaklaştığımız bu yeni tarifelerde 100 gb kota için 80 küsür TL para veren var. Hatta sırf limitsiz olsun diye 109 TL para verenler de var. Bu tip abonelerin haklarının korunması için böyle bir uyglamaya gidilmesi şart gibi ancak mevcut koşullarda trafik yoğun bir şekilde etkilenmiyor ki bu uygulama telekom tarafından devreye sokulmuyor. Bana sorulacak olursa abanan aboneye abanacaksın Atıyorum aylık 300-500 GB download yapıp trafiği altüst eden adamın hızını anında düşüreceksin. 50-100-150 gb'lık abonelerle de uğraşmayacaksın. Herkes mutlu mesut hayatına devam edecek.

chester bennington

• Selam,

BTK tarafından gerçekleştirilen bir uygulamanın denetimi de BTK tarafından sağlanacak ve raporlanacak ispler tarafından. Filtre kısmındaki raporlarda ise adil kullanım kısmıda kontrol edilip raporlanacağından ötürü otomasyon sistemi tarafından downgrade gerçekleştirilecek. Şuanda insiyatif içerisin de uygulanıyor lakin filtre devreye girdiği zaman maddeler halinde olan kurallar ve yasalar geçerli olacaktır

Konuyla ilgili olarak herhangi bir kullanıcı tarafından, adil kullanım hakkını geçmiş ve hızı düşürülmemiş bir abone ile ilgili dava açıldığında, nasıl sonuçlanacağı ve ispler tarafına nasıl bir yaptırım uygulanacağını hiç düşündünüz mü?

• quote:

Selam,

BTK tarafından gerçekleştirilen bir uygulamanın denetimi de BTK tarafından sağlanacak ve raporlanacak ispler tarafından. Filtre kısmındaki raporlarda ise adil kullanım kısmıda kontrol edilip raporlanacağından ötürü otomasyon sistemi tarafından downgrade gerçekleştirilecek. Şuanda insiyatif içerisin de uygulanıyor lakin filtre devreye girdiği zaman maddeler halinde olan kurallar ve yasalar geçerli olacaktır

Konuyla ilgili olarak herhangi bir kullanıcı tarafından, adil kullanım hakkını geçmiş ve hızı düşürülmemiş bir abone ile ilgili dava açıldığında, nasıl sonuçlanacağı ve ispler tarafına nasıl bir yaptırım uygulanacağını hiç düşündünüz mü?

Filtre içeriğinin delinmesi durumunda ISS'lere sorumluluk yüklenirken adil kullanıma yönelik herhangi bir yaptırım söz konusu değil. İkisi farklı konular. Ekonomik kaygılar nedeniyle bu uygulamanın önü açılmıyor. Hali hazırda diğer ISS'ler 2,4 ve 8 mbps'lik tam sınırsız paketleri halen satıştayken olası bir hız düşürme ve bunun süreklilik kazanması durumunda bir çok kullanıcı kendisi için uygun olan ve tahminimce 4 mbps'lijk ttam sınırsız paket tercihi ile başka bir ISS'ye geçeceklerinden hem bu kaygının varlığı hem de internet trafiğinin yoğun bir şekilde etkilenmiyor olması gibi nedenlerle AKN'nin kısa vadede uygulanması zor. Bunun haricinde zaten filtreye yönelik bütün çalışmalar tamamlandı ancak test sürecinin uzayacak olması nedeniyle erteleme söz konusu. Sistemdeki güncelleme geçiş olmuş olsaydı şu an itibariyle hatta bir ay öncesinden hissedilirdi. Ama ne varki burada ne kadar konuşsak da boş. Kasım ayıydı sanırım gelince görürüz. AKN'nin uygulanmaması taraftarıyım ancak biraz önceki yorumumda da söylediğim gibi abanan aboneyi affetmeyeceksin He bi de şikayet mevzu olsaydı. Buradaki yazılanları delil gösterip 109 TL para veren aboneler çoktan şikayet ederlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 3 Eylül 2011; 21:13:55 >

chester bennington

• Selam,

Konunun yaptırımından öte ( ki kanunen mevcut ) , kullanıcılar tarafından gelen şikayet daha önemli. 109TL kullanan bir üye, 55tl civarında olan üye ile aynı BW limitini kullanıyor, belki de 55tl olan abone daha fazla BW kullanmakta ve trafiği işgal etmekte ( sizin bahsettiğiniz kota aşımı gibi 300-400 ). Kullanılan tarifelere bakılacak olursa da %70 ortalama AKN'ye taabi paketleri kullanmaktalar. Sonuç böyle olunca, 109TL sınırsız paket kullanan bir üyenin bu konuya gösterdiği tepki çok yerinde olacaktır. Filtre uygulamasındaki gecikme ise tamamen İSP kısmındaki birkaç firmanın, ben hazır değilim demesinden kaynaklanmakta. Aslında hazırlar, ancak abone sayısında bir düşüş gerçekleşeceği aşina. Bu sebepten ötürü tamamen politik bir tavır sergilenmekte. Uygulama işleve geçtikten sonra çok daha net anlaşılacak bu konu. Ayrıca hiçbir İSS, AKN yüzünden BTK tarafından cezai yaptırım uygulanmasını istemez.

Not : Filtre'ye ve erişim kısıtlanmasına karşı birisiyim, yanlış anlaşılmasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selam,

Konunun yaptırımından öte ( ki kanunen mevcut ) , kullanıcılar tarafından gelen şikayet daha önemli. 109TL kullanan bir üye, 55tl civarında olan üye ile aynı BW limitini kullanıyor, belki de 55tl olan abone daha fazla BW kullanmakta ve trafiği işgal etmekte ( sizin bahsettiğiniz kota aşımı gibi 300-400 ). Kullanılan tarifelere bakılacak olursa da %70 ortalama AKN'ye taabi paketleri kullanmaktalar. Sonuç böyle olunca, 109TL sınırsız paket kullanan bir üyenin bu konuya gösterdiği tepki çok yerinde olacaktır. Filtre uygulamasındaki gecikme ise tamamen İSP kısmındaki birkaç firmanın, ben hazır değilim demesinden kaynaklanmakta. Aslında hazırlar, ancak abone sayısında bir düşüş gerçekleşeceği aşina. Bu sebepten ötürü tamamen politik bir tavır sergilenmekte. Uygulama işleve geçtikten sonra çok daha net anlaşılacak bu konu. Ayrıca hiçbir İSS, AKN yüzünden BTK tarafından cezai yaptırım uygulanmasını istemez.

Not : Filtre'ye ve erişim kısıtlanmasına karşı birisiyim, yanlış anlaşılmasın

Bir kaç aylık süreçte konu daha da netlik kazanır. Ortada varolan bir haksızlık varsa ki (109 TL para veren abone ile aynı bant genişliğini kullanan AKN'lilere aynı muamele yapılması) var. Bunun giderilmesi yönünde uygun olacaktır onun haricinde baştan itibaren AKN durumu reddedilebilir bir mevzu değildir. FAkat kesinlikle bir düzenlemeye de gitmesi gerekmektedir. Bu konunun kesin sınırlarla belirlenmesinden çok trafiği en çok rahatsız eden ve diğer abonelerin kullanımını olumsuz yönde etkileyen abone şeklinde sınırlandırmaları gerekmekte. Şirket sistemlerine belirli kurallar tanımlayarak bunların tespiti halinde hızlarının düşürülmesi yoluna gidilmesini tercih edebilir. Tamam kota yine olsun fakat kota aşımı sonrasında kullanıcı sistemi rahatsız etmiyorsa hızlı internet kullanımından da mahrum bırakılmamalı diye düşünüyorum. Dediğim gibi ne kadar konuşsak boş. Bekleyip görmek lazım. He bu arada Online İşlem Merkezinde LİMİTSİZ paketler tarife değişikliğine açık halde. Büyük ihtimalle bug söz konusu ama sınırsız tarifelerin yeniden satışa çıkması çok güzel olacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SNIPER82 -- 3 Eylül 2011; 21:57:02 >

chester bennington

• yani kısacası ben şu an adsl den fibere geçsem,adil kullanıma dahil olcakmıyım? yada adil kullanım devreye girince bizi de etkilicek mi?

Orijinalden alıntı: muzzy00

yani kısacası ben şu an adsl den fibere geçsem,adil kullanıma dahil olcakmıyım? yada adil kullanım devreye girince bizi de etkilicek mi?

AKN tam anlamıyla devreye girdiği zaman VDSL2 (TTNET FİBER) ve ADSL üzerinden hizmet alan tüm aboneleri etkileycektir. Şu anda fibere geçmeniz halinde AKN etkisi olmayacaktır ancak bu kısa vadede ya da uzun vadede bu şekilde süreceği anlamına gelmez. Kısacası belirsiz bir durum. ADSL ve VDSL2 bize anı yaşatmayı anın tadını çıkarın demeyi öğreten iki teknoloji

chester bennington
  • quote:

Orijinalden alıntı: SNIPER82

quote:

yani kısacası ben şu an adsl den fibere geçsem,adil kullanıma dahil olcakmıyım? yada adil kullanım devreye girince bizi de etkilicek mi?

AKN tam anlamıyla devreye girdiği zaman VDSL2 (TTNET FİBER) ve ADSL üzerinden hizmet alan tüm aboneleri etkileycektir. Şu anda fibere geçmeniz halinde AKN etkisi olmayacaktır ancak bu kısa vadede ya da uzun vadede bu şekilde süreceği anlamına gelmez. Kısacası belirsiz bir durum. ADSL ve VDSL2 bize anı yaşatmayı anın tadını çıkarın demeyi öğreten iki teknoloji

ben şu an 1Mbit kullanıorum hani 8mb e kadar olan benim internetm en kötü 500 kb la falan indiriyor.ben ttnet 32 Mbit limitsize geçmek istedim...yukarda yazımışsınız gerçi haksızlık oluyor bi yerde propaket kullananlara..ama bu soygunculardan ne koparırsak kardır sonuçta...ben hala anlamış değilim bu adil kullanımın nie olduğunu...

• quote:

quote:

quote:

ben şu an 1Mbit kullanıorum hani 8mb e kadar olan benim internetm en kötü 500 kb la falan indiriyor.ben ttnet 32 Mbit limitsize geçmek istedim...yukarda yazımışsınız gerçi haksızlık oluyor bi yerde propaket kullananlara..ama bu soygunculardan ne koparırsak kardır sonuçta...ben hala anlamış değilim bu adil kullanımın nie olduğunu...

Adil kullanım yüksek hızlara çıkıldıkça kaçınılmaz olan bir uygulamadır :) çünkü 1 mbitte bile rahat rahat 100 gb ı geçenler 8 ve 16 yı bulunca tahmin bile edemezlerdi yapılacak download miktarını ve buda hertürlü sıkıntı yaratacak ve bunun için yüksek hızlara geçtiğimiz andan itibaren ki ilk 2 sene önce netlimitsizle başladı bu olay belli miktarda adil kullanım miktarları verildi bunu aşarsınız hızınız 1 mbite düşer ama limitsiz devam edebilirsiniz dendi.

Örnek 16 mbit 59 tl tarifesinde ilk 50 gb 16 mbit kullanırsın aşarsan hızın 1 mbite düşer limitsiz devam edebilirsin uygulamanın esası bu.Ama tam randımanlı uygulanmıyor 1 ay düşerken 3 ay düşmeyebiliyorsun.Uygulama bundan ibaret yani bende eninde sonunda tam anlamıyla uygulanacağını düşünüyorum ama 2012 mi olur 2013 mü olur bilinmez :)

Bu tip tarifeleri mantıklı buluyorum yanlız kota miktarları bence az, superonline bu konuda daha mantıklı bi yol izleyip hızların 5 katı kadar gb veriyor 20 mbitlik tarife için 100 gb, 50 mbitlik tarife için 250 gb gibi, ttnette böyle bir yol izlese daha mantıklı olur yani 8 mbitte 25 gb değilde 40 gb kota verebilir.16 mbitte de 50 yerine 80 gb gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 4 Eylül 2011; 14:43:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

quote:

quote:

Adil kullanım yüksek hızlara çıkıldıkça kaçınılmaz olan bir uygulamadır :) çünkü 1 mbitte bile rahat rahat 100 gb ı geçenler 8 ve 16 yı bulunca tahmin bile edemezlerdi yapılacak download miktarını ve buda hertürlü sıkıntı yaratacak ve bunun için yüksek hızlara geçtiğimiz andan itibaren ki ilk 2 sene önce netlimitsizle başladı bu olay belli miktarda adil kullanım miktarları verildi bunu aşarsınız hızınız 1 mbite düşer ama limitsiz devam edebilirsiniz dendi.

Örnek 16 mbit 59 tl tarifesinde ilk 50 gb 16 mbit kullanırsın aşarsan hızın 1 mbite düşer limitsiz devam edebilirsin uygulamanın esası bu.Ama tam randımanlı uygulanmıyor 1 ay düşerken 3 ay düşmeyebiliyorsun.Uygulama bundan ibaret yani bende eninde sonunda tam anlamıyla uygulanacağını düşünüyorum ama 2012 mi olur 2013 mü olur bilinmez :)

Bu tip tarifeleri mantıklı buluyorum yanlız kota miktarları bence az, superonline bu konuda daha mantıklı bi yol izleyip hızların 5 katı kadar gb veriyor 20 mbitlik tarife için 100 gb, 50 mbitlik tarife için 250 gb gibi, ttnette böyle bir yol izlese daha mantıklı olur yani 8 mbitte 25 gb değilde 40 gb kota verebilir.16 mbitte de 50 yerine 80 gb gibi.

alında doğru söylüyosunda...download yapmak bi hastalık artık..zaten şu an 400-500 gb indiriyorum aylık...film arşivi yapıyorum haliyle hızlı olması daha çok film indirmek demek olcak...250 Gb değil 1 TB ta koysa kota yine aşılır..bunun sonu yok sanırım...ben şuan ki hızımla bu kadar indirebiliorsam...o hızları hayal bile edemiyorum...çok yüksek fiyatlar ödüyoruz bu ayrı bi konu ama 59 TL-79TL çok yüksek rakamlar limitsiz olmasına rağmen...

zaten dediğin gibi adil kullanım uygulanınca ve fiber altyapısı sağlamlaşırsa adsl ve fiber şartları bi yerde eşitlenmiş olcak..hepsi adil kullanıma maruz kalmış olcak yani ancak o zmn geçmek lazım galba...

• Arkadaşlar adil kullanım devreye girdi mi acaba? Birkaç gündür 80-90 KB/s lerde indiriyorum. Yoksa genel bir yavaşlama mı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavsar -- 10 Aralık 2011; 9:16:46 >
    Anakart: Asus Prime H370-A, İşlemci: Intel i5 9600KF 3.7, Ram: Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3600MHz, Harddisk: WD Black 512GB M.2 NVMe SSD, Corsair Force GT 256 GB SSD, Power Supply: Corsair HX750 W, Kasa: Corsair 550D
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavsar

Arkadaşlar adil kullanım devreye girdi mi acaba? Birkaç gündür 80-90 KB/s lerde indiriyorum. Yoksa genel bir yavaşlama mı var?

Evet bende de hız düştü bugün. kotam 110 gb. Aslında düşse daha önceden düşmesi gerekiyordu ama bilmiyorum.
    Anakart: Asus Prime H370-A, İşlemci: Intel i5 9600KF 3.7, Ram: Corsair Vengeance 2x8GB DDR4 3600MHz, Harddisk: WD Black 512GB M.2 NVMe SSD, Corsair Force GT 256 GB SSD, Power Supply: Corsair HX750 W, Kasa: Corsair 550D
  • Uydunet sınırsızları adil kullanıma tabi değil henüz. Ttnet'le yaşadığım sorundan ötürü Telekom'la ilişiğimi komple kesmeye karar verdim. Ev hattımı Turkcell'e taşıyorum (çok şükür sabit hatlar da taşınabiliyormuş). İnternet olarak da Uydunet 5mbit sınırsıza geçeceğim sanırım. Adi Ttnet "Yalın" interneti ile hattın sabit ücretini zaten internet ücretine sokuşladığı için dandik internete toplam ayda 70TL veriyorum zaten.

Evde iyi sonuç alırsam aynı uygulamayı ofiste ve fabrikada da yapacağım. Ofiste KabloTV var. Dolayısıyla Uydunet alabilirim. Fabrika da Gebze OSB'de. Superonline hat çekmiştir herhalde oralara. Hayatımdan Telekomu atacağım. O derece tiksindim firmadan.

Filtreleme işleri de artık beni ilgilendirmiyor. VPN kullanıcısıyım. Standard tarifede yasaklı olan sitelere giriş an itibariyle tamamen legal. Ben giriyorum. Size de tavsiye ederim. Gelecekte illegal olursa o zaman interneti ABD'deki arkadaşımın bilgisayarından falan alırım, başka bir ülkenin internet sağlayıcısından uydu alırım, isteyene çözüm çok.

Benim için sakıncalı içeriğin ne olduğuna devletin karar vermesine karşıyım, zira devleti oluşturan yasalar benden daha modern, bireyler benden daha zeki, daha görgülü bilgili değiller. O yüzden neye erişeceğime ben karar veririm, kusura bakmasınlar. Hali hazırda erişim engelli sitelere çatır çatır girmekteyim, kendilerine selam ederim.

Filtreleme sistemine lafım yok, lafım standard tarifede hali hazırda bulunan sansüredir. İsteyen, neye ulaşıp neye ulaşamayacağını kısıtlatabilir (evdeki bebek, aşırı küçük çocuk vs.).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Aralık 2011; 13:24:34 >

• geçme arkadaşım böyle saçma tarifemi olur ya, 30 mbit hızın olacak 50 gb indireceksin, bide adına sınırsız diyolar yuh artık direk 1 mbit bağlatırım daha iyi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.