Şimdi Ara

TT Contac 21 - Fx8350 Sıcaklık (SS)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sistemim imzam da mevcut, ben bugüne e kadar hep open hw monitor kullanıyordum sıcaklık değerlerini görmek için genelde boşta 20c yükde saatlerce oyun oynayınca 45c gözüküyordu, dün arkadaşım ( onda da aynı sistem var beraber topladık) 1 saat falan cs:go oynamış ve asus ai suite programı cpu sıcaklığı 65 dereceye ulaştı haberin olsun diye ekranda uyarı vermiş o.O durumu anlatınca bende merakımdan asus ai suite ile sıcaklık değerlerime baktığımda boşta bile 35-40 arası bi oyuna girdiğimde işlemcinin 55-65 derece sıcaklığa çıktığını gördüm :( işlemci soğutucularını Vatan'da taktırdık, eleman takarken gayet güzel eski macunu sildi yenisini düzgün bir şekilde sürüp kart gibi birşeyle işlemcinin üzerine yaydı sonrada fanı taktı, acaba bir yanlışlık olmuş olabilirmi ? çok ses çıkarıyor dediğimiz stock fan bile 60 a gelmiyordu yahu fan hızı en yüksekteyken :D
    gamebooster - aida64 de falanda boşta 40 yada 40a yakın yükde de 60 a falan çıkıyor işlemci :(((

Cevaplar için şimdiden teşekkürler

hw monitörden bakınca 20c gözüküyor boşta :P

Edit: aldığımız işlemci fanı budur;
    http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/thermaltake-cl-p0600-contac21-lga775115511561366-&-am2am2+am3am3+fm1-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=58990

aldığımız 12 cm extra fan;
    http://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/thermaltake-a2492-a2492-120mm-turbo-kasa-fani/productdetails.aspx?I_ID=35410

Edit2:

ultra ötesi paint skilim ile kasamı çizdim :D resimde gördüğünüz sarı daireye aldığım kasanın yan kapağına taktığım 12cm lik fan denk geliyor fakat bu fan dışarı doğru üflüyor, resimde görünen işlemci fanını tam ters tarafa alsam bu yan kapaktaki extra fanıda içe doğru üfletsem sıcaklıkda düşüş yaşarmıyım ? yada direk işlemci soğutucusunun diğer tarafına 2. bir 9 cm lik fan daha taksam nasıl olur ?

bir yardım edin, akıl fikir verin, yeni bir macun alıp işlemciyi iyice temizleyip onu sürüp yeniden kendim mi monte etsem soğutucuyu, macun olarak contac21 in içinden çıkan default macun kullanıldı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rk0 -- 28 Temmuz 2013; 17:15:04 >

• Hocam ben hw monitörü hiç beğenmedim sanki yanlış gösteriyor en iyisi speed fan bir çok sistemde denedim sonuçlar her zaman doğru çıkıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • speed fanı kurdum güzele benziyor hw monitor de bir gariplik var sıcaklıkları çok düşük gösteriyor :(

birde bu sıcaklık algılama programlarında misal;
    işlemci 38 c
    işlemci çekirdekleri 28 c
    gözüküyordu bunların hangisini dikkate alıcaz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rk0 -- 26 Temmuz 2013; 6:50:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0rk0

speed fanı kurdum güzele benziyor hw monitor de bir gariplik var sıcaklıkları çok düşük gösteriyor :(

birde bu sıcaklık algılama programlarında misal;
    işlemci 38 c
    işlemci çekirdekleri 28 c
    gözüküyordu bunların hangisini dikkate alıcaz acaba?

işlemci sıcaklığını dikkate al bende pek bilmiyorum ama önemli olan işlemci sıcaklığı
  • boşta 20 derece 45 derece saatlerde oyun oynayınca öyle mi?peki bu değerleri yazın bu sıcağında mı aldın , ben artık iyice sinirleniyorum bu sözlere hava sıcaklığı zaten 35-40 derece sen su soğutma kullanmıyosun hava ile nasıl 25 derece olur o işlemci?
    ayrıca 60 derece işlemci sıcaklığı için çok çok makul , 75-80 derece bile normaldir yaz ayında birşey olmaz
  • ben kesin doğrudur demiyorum, kasayı topladığımda sıcaklık gösterge programı aramıştım googleden open hw monitörü buldum kullanımı kolay geldi baktım masaüstü aracıda olunca onu kullanıyordum, sonradan bu durumlar olunca bende bir sorayım dedim zaten programıda sildim bıraktım kullanmayı

resmi geçen hafta çekmiştim işlemci 19.4 c gözüküyordu boşta o.O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rk0 -- 28 Temmuz 2013; 1:40:13 >
  • HYPER EVO 212 Var bende.AMD FX 8150 kullanıyorum.Kasaya vantilatör bile tuttum 3.6 ghz de 65 derece oluyor prime 95 testinde 70 i gördü.Bu sogutucu varken bu dereceler normalmi bilmiyorum.Aynı kasayı kullanıyorum bende
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.