256 Kbps sınırsız adsl hizmeti almaktaydım. Internet hızımın 1024 e çıkarılması için başvuruda bulundum ve 29.07.2005 tarihinde 1024 Kbps ye adsl hızım yükseltildi. 02.08.2005 tarihine kadar 4 gün sorunsuz bir şekilde 1024 Kbps hızı kullandım. 02.08.2005 tarihinde hattımda birden sorunlar olmaya başladı. Ani hız düşüşleri ve hız artışlarının yanında veri kayıpları olmaya başladı. Talepte bulunulan web sitelerine çoğu zaman yanıt verilmiyor. ADSL müşteri hizmetleri ile 2 saatin üstünde görüşme yapmama rağmen. Bana defalarca söylenilen şey ben ekranımda hattınıza bakıyorum sorun yok görülüyor diyorlar. Ve internet hızımı test ettiğimde yaklaşık 850 kbps hız ve 100 kb lik veri tranferi yazdığından hattın düzenli çalıştığının teyidi olarakta bunu gösteriyorlar. Ama problem web sitesine bağlantı kurulana kadar olan kısımda. kurulduktan sonra değil. Bu hızların web sitesine bağlantı kurulduktan sonra bir anlamı olur elbette.
Bu sorunun nedeni konusunda benim tahminlerim. Ya DNS sunucuları sapıtıyor veya TT Adsl asılsız Proxy denemeleri yapıyor.
Sorun hala devam ediyor ve her geçen gün TT adsl de yeni oluşan bu sorun yüzünden istediğim hizmeti alamamaktayım. Üstelik 1024 ile daha fazla para ödememe rağmen elimde patladı şeklinde de değerlendiriyorum.
Bu sorunlarla ilgili olarak daha detaylı Istatistikleride yazdığım bir programla yaptım. 56 kpbs Dial-up , Arkadaşımın 256 kbps olan Adsl’i, Benim 1024 kbps hattımdaki testlerinin sonucunu açık olarak yazıyorum.
Sonuçlara bakınca anlaşılacak ki gerçekten servis dışı olmuş bir 1024 lük adsl hizmeti aldığım ve 56 kbps modemle kurduğum bağlantının bile daha kaliteli olduğu açığa çıkacak.
Ben 1 yıldır 256 kbps bağlantı kullandım ve sorunum olmadı 1024 e geçtikten sonra 4 gün aynen kalite devam etti ve işte 02.08.2005 tarihinde olan oldu ve hayallerim yıkıldı.
Bir web sitesine kurduğum 100 adet talebime karşılık istatistik sonuçlarının özeti: --- 1024 Kbps Benim problemli adsl hattımın Web siteleri talebine cevabı. Toplam Süre: 00:24:49 , Cevap alınan Talep sayısı: 40 , Cevap alınamayan talep sayısı: 60 --- 256 Kbps arkadaşımın hattının Web siteleri talebine cevabı. Toplam Süre: 00:00:28 , Cevap alınan Talep sayısı: 100 , Cevap alınamayan talep sayısı: 0 --- 56 Kpbs Dial-up bağlantımın Web siteleri talebine cevabı. Toplam Süre: 00:01:35 , Cevap alınan Talep sayısı: 100 , Cevap alınamayan talep sayısı: 0 ---
malesef telekomda bu işlere muhatap verdikleri kişiler bu işten hiç anlamayan insanlar.. hele hele kurulum için gelen anlaşmalı firmaları tamamen felaket.. okadar zaman geçmesine rağmen telekomun adsl de tam anlamıyla bi hakimiyeti olduğu söylenemez.. benim tahminim yaptığın başvurulardada bağlantının sağlanmış olması onlara yeterli gelebilmekte arızalaraysa kavrama güçleri yetmemektedir..yapabilecein şey 256na geri dön.. telekom stabiletiyi arttıracak hamleler ve yatırımlar yapana kadarda bekle.. madem hizmet vermiyolar e parada kazanmasınlar ozaman