Şimdi Ara

Yakıt tüketim değerlendirme, kıyaslama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
1.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugün işe arabayla gelen arkadaşlardan anahtarları rica edip uzun vadeli tüketimlerine bakacağım. Merak edenler için faydalı olabilir.

Fiat 500x 1.6 dizel otm.

Tüketim 6.4.

Golf 1.0 tsi dsg

Volvo s60 1.5 t3

Renault megane hb 1.2 edc

Peugeot 308 1.6dizel ehdi

Toyota corolla 1.8 hibrit

Passat b7 1.6 tdi

..

Doğru bir karşılaştırma olmaz, karşılaştırmadan ziyade fikir verebilir. Kullanım tarzları hakkında da az çok bilgiye sahibim. 308 mesela sert, hızlı kullanılır. Passat en sakin kullanılan araç. Golf ün kullanım şartları biraz daha kötü. Şehir içi sık kullanılıyor. Megane ve s60 en rahat güzergaha sahip. Doğru düzgün şehir içi trafiği görmüyor. 500x de golf gibi ama golf kadar kötü şartları yok.

Ortalama hız verilerini bulamadım birçoğunda. O yüzden ekleyemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 10 Ocak 2020; 13:21:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• daha gelmediler mi işe ? saat 10 oldu on

ben yazayım; Civic FC5 CVT benzinli 7.1 L / 100 km , son 7.500 km ortalaması, çoğu şehir içi ama sakin yolları seçiyorum elimden geldiğince, arada bir trafiğe 1-2 saat takılabiliyorum yine de.

ortalama hızım 25 km falandır, işe gidiş dönüş genelde 1 saat sürüyor ama bazen 2 saati de buluyor, yol 30 km. en fazla 70-75 yapabiliyorum o da çok az bir yerde, havaalanı yanından geçerken sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 10 Ocak 2020; 13:45:51 >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Esnek çalışıyoruz. Gelmeyenler var. Git gel yapmamak için bekliyorum

• Sıralama corolla- 500x - 308 - golf - passat- Megane - S60 şeklinde olacaktır tahminim. Aşırı agresif kullanan yoksa, hadi bakalım 😁 foto da eklersen faydalı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrensel84 -- 10 Ocak 2020; 10:6:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir veri de ben ekleyim;

7400 km (13/12/2018-03/01/2020 arası)

Yaklaşık 3900 km uzun yol gerisi ş.içi olmak üzere ve ort. hız 28 km/s

100 km tüketim depo ölçümü;

Asgari : 5,47 lt
    Azami : 14,06 lt
    ortlama: 9,62 lt

Araç: Egea 1.6 E-torq hb benzinli otm. 2018.
  • tsi yok mu 2.8 litre ortalama tüketim görelim
  • Güzergah, sürüş tarzı, yük, trafik durumu gibi kriterler gözetilmeksizin karşılaştırma yapılmasının pek bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Colt yakıt tüketimi yorumlarım
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en önemlisi Golf 1.0 tsi dsg olan resim gözükmüyor
  • Gerçek tüketimle forumdaki tüketimler arasındaki uçurum gözlerden kaçmıyor. Bu araçların hepsi mühendis ve aile aracı. Hiç birinde abartı hız, abartı kullanım söz konusu değil.
  • emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Ekledim

• Bende ekleyeyim bir veri

Bravo 1.6 mj otomatik

tüketim 6.8

(400küsür km ortalaması,100-150 km kadarı şehir dışı,kalanı şehir içi kısa mesafe kullanım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Ekledim
    Golf ve 9.4 lt mi? Demek benim gibi 14-15 km ortalama hız olsa, araçta kısa mesafe sürekli yokuş 3-4 kişi dolu gidip gelse, benim egea gibi 13-14 lt tüketecek.
  • Tsi az yakarcılar bekleniyor ; halk şokta

• Golf 1.0 tsi 33 km ortalama 8.3 lt çok yüksek değer ki şehir içi bile sayılmaz bu ortalama hız.

Aynı segment değil belki ama Clio 4 dCi ile sürekli kısa mesafe şehir içi soğuk motor ile sabah git akşam gel şeklinde 26 km ortalama hız ve 400 km ortalaması 4.7 lt /100 km. 33 ortalama olsa idi 4.1 falan çıkardı büyük ihtimalle.

• Nere bura Ankara mı? Eğer Ankara ise normal.

• Demek ki neymiş, en kötü şartlarda bile TSI bu kadar yakıyormuş:) Daha normal şartları düşünürsek oradan 2 lt daha düş

• quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Golf ve 9.4 lt mi? Demek benim gibi 14-15 km ortalama hız olsa, araçta kısa mesafe sürekli yokuş 3-4 kişi dolu gidip gelse, benim egea gibi 13-14 lt tüketecek.

Alıntıları Göster
    Ortalama hıza bakarak tüketim değerlendirmek yanıltıcı oluyor. Örneğin aşağıya 32 km tüketim değeri koyuyorum forumdan bir üyeye ait. Arada 2 litre fark var. Yüzde 25 fark yapar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• commandx C kullanıcısına yanıt
    keşke yanlarına yazıyla da yazsaydın hocam, bazılarında fotoğrafı açmadan net görünmüyor, renonunki hiç görünmüyor. aslında merak ettiğim de oydu, 1.2 motora mı geçsem diyordum... 1.0 fosfos çok yakmış.
  • funnerman kullanıcısına yanıt
    Golfte şöyle durum var. Günlük 2km git 2km gel. Soğuk motor. Ort hız günlük 15-20arası.Arada Maltepe den Gebze ye gidip geliyor. Ort hız biraz artıyor. Günlük ort hızı stabil 33 olsa tüketim çok olur ama bu şekilde kullanımda tüketim çok artıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 10 Ocak 2020; 11:56:16 >
  • AsiretinMarjinalCocugu kullanıcısına yanıt
    İstanbul

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.