Şimdi Ara

TSMC, gelişmiş çip fiyatlarına yüzde 10 zam yapmaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • TSMC, gelişmiş çip fiyatlarına yüzde 10 zam yapmaya hazırlanıyor
    Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi olan TSMC, gelişmiş üretim süreçlerinde fiyat artışına gidiyor. DigiTimes’ın haberine göre şirket, 5nm ve altındaki tüm üretim süreçlerinde yüzde 5 ila 10 arasında değişen zam yapmayı planlıyor.

Bu kararın arkasında birden fazla neden bulunuyor. Özellikle ABD’nin uyguladığı yüksek gümrük tarifeleri ve şirketin son dönemde yaşadığı tedarik zinciri maliyetlerinin etken olduğu söyleniyor. Zira bunlar şirketin kâr marjlarını önemli ölçüde baskılıyor.

Gelişmiş çiplere zam

Artıştan etkilenecek süreçler arasında 5nm, 4nm, 3nm ve 2nm üretim teknolojileri yer alıyor. Bu da TSMC’nin en önemli müşterileri arasında bulunan Apple ve Nvidia gibi teknoloji devlerinin siparişlerinde daha yüksek maliyetlerle karşılaşacağı anlamına geliyor. Öte yandan TSMC, eski nesil üretim süreçlerinde ise indirim yapmayı planlıyor. Böylece daha düşük performanslı çiplere yönelik talebi canlı tutmayı hedefliyor.

Ayrıca Bkz.Intel'den yeni patent: Yazılım tanımlı "Süper Çekirdek" geliyor

Şirketin fiyat politikasındaki bu değişimin bir diğer nedeni de ABD’deki dev yatırımlar. TSMC, Arizona’daki tesisine yönelik harcamalarını artırarak toplamda 300 milyar dolarlık yatırım taahhüdünde bulundu. Bu yatırımlar kapsamında hem gelişmiş çip üretimi hem de paketleme süreçleri için yeni üretim hatları kuruluyor. Firma, önümüzdeki yıllarda 2nm üretime geçiş için de hazırlık yapıyor.

Kaynak:https://wccftech.com/tsmc-is-set-to-raise-prices-of-cutting-edge-chips-by-up-to-10-percent/

• Adamların rakibi yok. %5 yerine %20 zam yapsa da alternatifi olmadığı için kimse bir şey diyemiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

rakip elbet çıkar. böyle intel gibi davranmaya devam ederse o da karşısında bir amd bulur elbet.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.