Şimdi Ara

TSK, PKK'yı bitirmiyormu, bitiremiyormu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
1
Favori
1.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Pkknın cok ciddi kayiplari var. Zaten sert mucadele donemine dayanamayip 5 10 yilda dagiliyorlar.

Eldeki verilere gore catisma donemlerinde pkkya katilan birinin ortalama omru 6 yil. Yani her 6 yilda bir daha cikanlar olmus oluyor.

2002de pkk 90lardaki mucadeleye dayanamadigi icin yok olma durumuna gelmisti.

Ama saolsun hukumet son darbeyi vurmak yerine bir sacmalik sureciyle bunlari tepemize cikardi. Yeni dogru yola girdik. Bu sekilde gidilirse zaten pkknin uzunca bir sure dayanacak gucu yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kan uykusunu okuyun veya izleyin. tsk nin eline çokça fırsat geçti teröre büyük darbe vurmak için. ama pek muhterem siyasi büyüklerimizden emir gelemedi.

şimdiyse artık ihtimal vermiyorum pkk nın biteceğine.

düzgün siyaset olmadığı sürece sürekli şehit vereceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

quote:

Orijinalden alıntı: os_lnx

Pkk yı hafife almayın.

Yaklaşık 70 bin gerilladan bahsediliyor çoğunun ikinci işi. Bunun 10 bin kadarı faal ve tek işi savaşmak olan yıllardır dağlarda olan o bölgeyi adım adım bilen gerillalar.

Ha deyince bitirilemezler.

Bir ikinciside eskiden savaşıyorlardı uzun süre çatışıyorlardı. Şimdi vur-kaç taktiği yapıyorlar.

La biz 100.000 kişi milli maça gidiyoruz herif gelmiş 70,000 terörist diyor.

PKK'nın bitmesi için o bölgedeki şehirlerimizin tam güvenliği sağlanması ve bir an önce kalkındırılması lazım millet cehaletten dağa çıkıyor. kendi ismini görse okuyamayacak adamın elinde keleş var.

İnsanı düzeltki Dünya düzelsin...

Söylediklerine katıloyurum.

Ama benim söylediklerimin yanlış olduğunu kanıtlamaz. Burda pkk yı yüceltmiş gibi bi düşünceniz olmasın. Sadece doğruyu söylüyorum.

Bu terör örgütünün özellikle as kadrosu çok çok tecrübeli gerillalardan oluşuyor. Yani çok kolay bi mevzu olarak görmeyin. Çok zaiyat vermemize neden olur. Sen bi taraftan bitiriyorum derken o diğer taraftan türemeye devam eder. Bu küresel bir oyun. Sadece biz yokuz bu işin içinde. Her istediğimizi istediğimiz şekilde ve istediğimiz an yapamayız malesef. Bunun bizim açımızdan çok daha ağır bedelleri olur. Diğer devletlerle gerekirse anlaşarak gerekirse müsadelerini alarak ortak çıkarlar doğrultusunda hareket etmek bizim açımızdan en doğru sonucu verir.

Dolayısıyla içerden ve dışardan desteğin kesilmesi ve çaplı bir operasyon gerek. Arkasından da temkinli olmak ve oluşuma izin vermemek gerek. Ama bir kürt devleti hayaliyle yaşayan bir kesim halk ve bizim içimizden devrimci gençlik destek verdiği sürece tamamen bitmesi çok zor.

Bir şey ekliyim. Bir MHP millet vekili pkk nın hakkari ve şırnağı ele geçireceğini bu bölgede Uçak uçuramayacağımızı söylemiş. Kaynağı ve ismi hatırlamıyorum. Doğrumudur bilemem. Konuyu merak eden arkadaşlar bir araştırsın isterse.

Bu arada benim gerilla dememe bir laf edilmiş galiba. Bilmiyorum üzerime alınıyorda olabilirim. Bununla ilgilide cevap vereyim.

Gerilla onun bunun çocuğu demek değildir. Çünkü kurtuluş savaşı sırasında halkımız da işgalcilere karşı gerilla savaşı uygulamıştır.

Gerillalar düzenli orduya karşı savaşan genellikle belli bir yeri olmayan ve gizlenen daha küçük birliklerin savaşçılarıdır.

Bir Çeçen gerillası bana göre terörist değildir. Pkk gerillası ise teröristtir.

Ekleme: Yukarıdaki yazıma -14 gelmiş. Hangi akılla eksi verirsiniz anlamıyorum. Gerçekleri değilde sizin istediğinizimi söyleyelim. Buradaki eksi sayısı o yazının nekadar doğru olduğunun göstergesi. Bu sayı arttıkça ben yazdığımın doğruluğundan okadar emin olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 1 Eylül 2015; 19:07:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

quote:

Pkk yı hafife almayın.

Yaklaşık 70 bin gerilladan bahsediliyor çoğunun ikinci işi. Bunun 10 bin kadarı faal ve tek işi savaşmak olan yıllardır dağlarda olan o bölgeyi adım adım bilen gerillalar.

Bir ikinciside eskiden savaşıyorlardı uzun süre çatışıyorlardı. Şimdi vur-kaç taktiği yapıyorlar.

gerilla değil TERÖRİST

Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum.

Gerilla dediysem gerilladır.

Bu cevabın arkasından gelen cevaplara yazacaktım ki öğrenecektiniz nekadar sorgulamaktan ve bilgiden uzak olduğunuzu. Sizi kötülemek gibi bir amacım yok.

Malesef içinde bulunduğunuz ve benim açıkladığım şu durum acı bir gerçek. Neyse asıl yazıdığım cevabı veriyorum aşağıda:

Gerillayla Terörist arasında ki farkı bilmeyecek kadar cahil olamazsınız . Yapmayın bunu lütfen. Hadi ilkokul mezunu olur eğitimsiz olurda bunu bilmez. Ama siz..

Gerillayla terörist bir birinden çok farklı şeylerdir.

Şunu bir okuyalım:

Gerilla taktikleri, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında işgal kuvvetlerine karşı başarıyla uygulandı. Bir çok cephede savaşması gereken Türk ordusunun Başkomutanı Mustafa Kemal, kısıtlı sayıdaki düzenli birlikleri Batı Cephesinde toplarken, diğer cephelerdeki düşman birlikleriyle yapılacak savaşın, gerilla taktikleriyle sürdürülmesini konsept olarak belirlemişti. Türk Kurtuluş Savaşında, düşman işgaline karşı klasik ve asimetrik taktiklerin birbirleriyle koordineli bir şekilde icra edilmesi, bunun yanında eş zamanlı olarak iç cephedeki diğer asimetrik tehditlerle başarıyla mücadele edilmesi, harp tarihçileri tarafından özel olarak incelenmesi gereken bir başarı hikayesidir.

Hatta bir soruyla karşılaştım, daha önce başka yerde soruldu mu bilmiyorum ? Öss vb. bir yerde. Soru şu:

Kurtuluş savaşı sırasında Erzurum Aziziye Tabyasını gerilla taktikleri ile ele geçiren efsanevi kadın kahraman kimdir?

Şimdi kurtuluş savaşında düşmana karşı savaşan atalarımıza terörist diyebilir miyiz ? Böyle saçma bir mantık olabilir mi ?

Bu kadar bilgiden yoksunluk olabilir mi şu devirde.

Daha gerillayla teröristin arasında ki farkı bilmeyenlere bukadar yazı yazmak gerekli miydi bilmiyorum ama neyse.

Bu yazıya gelecek eksi sayısıda 100 filan olur heralde. Demek ki bir okadar da doğrudur bu yazı.

Ya merak ediyorum. Gerilla kelimesi nedir ? Nerden gelir ? Kime gerilla denir ? Araştırmak bukadar zor mu ? Elinizin altında internet denen muazzam bir kaynak var. Kendinize en yakın hoşunuza giden bir kaynaktan da bunu öğrenebilirsiniz. Sözlükten de ? İnternet dışındaki kaynaklardan da yararlanabilirsiniz. Bu kadar zor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 1 Eylül 2015; 19:49:30 >

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Biz o gerillaya ve destek olanlara hem "terorist", hem de "kalles terorist" diyoruz.

Sebebi de baska devletlerin hesabina calisip turk kurt ayirmadan insan oldurmeleri ve insanlarin huzurunu bozmalaridir.

• İstese bitirirmiş,yok dışarıya karşı güçlü gözükmesi gerekiyormuş,aslında bitirmiş ama bitirmemiş gibi yansıtıyormuş doğu dediğiniz yer fizanda değil ülkenin içinde gidin yaşayın görün neden bitmediğini. Yer yer halk desteği %95 seviyesine ulaşan bir yapıyı bitirmek kolay mı zannediliyor? Afganistan koca Rusyayı yedi bitirdi.ABD üsler vasıtası ile yönetiyor aslında yönetmiyor kaosu devam ettiriyor diyelim çünkü amaç Çin ile İran'ın arasını kesmek yoksa amacı ülkeyi ele geçirmek olsa çoktan yenilmişti. Yukarıda birisi gerilla yazmış hemen birisi atlamış terörist diye sen istersen bin defa terörist de o ölen kişinin cenazesine şimdi bile binlerce kişi katılıyor,feys gibi ortamlarda fotoğrafı paylaşılıyor diyelim ki arkadaş grubunda 300 kişi var en az 200 kişi beğeniyor.Bu kadar halk desteğinin olduğu bir hareketi nasıl bitireceksin radikal önlemler almadan? Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi yakında batı gidince neden bitmediğini anlarsınız.

• Bu ülkede terörden nemalananlar olduğu sürece terör bitmez. Terörün bitmesi bir kesimin ekmeğinden olması demek. Ayrıca bu iş TSK'nın tek başına karar verebileceği bir durum değil siyasilerin kararlı iradesi lazım. Velhasıl kararlı bir irade ile TSK'nın da bitiremeyeceği hiçbir terör örgütü yoktur.
  • Yaa sanki o kadar kolaydı hemen girip 1-2 dk ya bitirecek !! O zaman yıllardır vardı bu savaş neden bitiremedi :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    Okadar uzun yazmana gerek yoktu madem senin için çeçenler gerillası teröris değildir pkk teröristtir. Pkkya gerilla deme o zaman terörist de. Sadıklarının ve bu sorunun düzeltilmesi için yapılacak 3 şey var eğitim kalkınma güvenlik.
  • craigdizzeer kullanıcısına yanıt
    Bizim ülke başındakilwrinin başarısızlığı girecek doğuya isterse halktan asker talep etsin koşa koşa giderim gireceksin doğuya gerekirse soykırım yapacaksın ama bunu bitireceksin iyi alıştınız hergün 1 2 şehide.

• Akp gitmeden bitmez

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş yerel halk desteği diyorsunuzda, oradaki halk destek vermeyip ne yapsın? Çoluğunun çocuğunun canına göz dikiyor teröristler, yiyorsa destek verme? Bakın görün, eğer siyasi irade sağlanırsa (akp hükümetiyle imkansız) ve TSK bu terör örgütünü bitirmeyi amaçlayıp o bölgeyi temizlemeye başlasın, oradaki halk TSK'nın yanında olur, hatta istihbarat sağlar. Örnekleri 90 lı yıllarda yaşandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Insurrection

Arkadaş yerel halk desteği diyorsunuzda, oradaki halk destek vermeyip ne yapsın? Çoluğunun çocuğunun canına göz dikiyor teröristler, yiyorsa destek verme? Bakın görün, eğer siyasi irade sağlanırsa (akp hükümetiyle imkansız) ve TSK bu terör örgütünü bitirmeyi amaçlayıp o bölgeyi temizlemeye başlasın, oradaki halk TSK'nın yanında olur, hatta istihbarat sağlar. Örnekleri 90 lı yıllarda yaşandı.

Bunlarla sadece kendinizi kandırırsınız,korkudan dolayı destek veren illa olacak ama bunun aynısı TSK desteği için de geçerli.Destek vermeyen vermez, örn. Adıyaman'ın büyük çoğunluğu,Malatya'nın ilçeleri,Elazığ'ın ilçeleri hatta Diyarbakır'ın ilçeleri var.Niye buralarda tutunamıyorlar?Kürt ve Zaza'dır buraların halkının hemen hemen hepsi de. Aslında yok bunları demek istediler,aslında şöyleler böyleler demenin anlamı yok bir kesim ki öyle az filan da değil ayrılmanın derdinde.Bugün için özerklik olur yarın başka bir ad.Ama amaç bu yoksa Türkiyelileşmek değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Arkadaş yerel halk desteği diyorsunuzda, oradaki halk destek vermeyip ne yapsın? Çoluğunun çocuğunun canına göz dikiyor teröristler, yiyorsa destek verme? Bakın görün, eğer siyasi irade sağlanırsa (akp hükümetiyle imkansız) ve TSK bu terör örgütünü bitirmeyi amaçlayıp o bölgeyi temizlemeye başlasın, oradaki halk TSK'nın yanında olur, hatta istihbarat sağlar. Örnekleri 90 lı yıllarda yaşandı.

Bunlarla sadece kendinizi kandırırsınız,korkudan dolayı destek veren illa olacak ama bunun aynısı TSK desteği için de geçerli.Destek vermeyen vermez, örn. Adıyaman'ın büyük çoğunluğu,Malatya'nın ilçeleri,Elazığ'ın ilçeleri hatta Diyarbakır'ın ilçeleri var.Niye buralarda tutunamıyorlar?Kürt ve Zaza'dır buraların halkının hemen hemen hepsi de. Aslında yok bunları demek istediler,aslında şöyleler böyleler demenin anlamı yok bir kesim ki öyle az filan da değil ayrılmanın derdinde.Bugün için özerklik olur yarın başka bir ad.Ama amaç bu yoksa Türkiyelileşmek değil.

Bak kardes ben agriliyim sinira yakin 3-5 tanidigimiz var dogunun pkk ya destek verdigi felan yok adamlar zorla gelip silah cekip evlerinde gizleniyorlar.
    Yok dersen orda tum aileni vururlar yani tum dogu bolgesi destek veriyor diye genelleme yapmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: FeneristFB

quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Bak kardes ben agriliyim sinira yakin 3-5 tanidigimiz var dogunun pkk ya destek verdigi felan yok adamlar zorla gelip silah cekip evlerinde gizleniyorlar.
    Yok dersen orda tum aileni vururlar yani tum dogu bolgesi destek veriyor diye genelleme yapmayin.

Her gün ölmektense bir gün ölmek daha iyidir. Korkarak bu dünyada yaşayamazsın bahane değil bunlar.İyi bari gelsin bizim yaşadığımız yerde de iki silah çeksin hemen ağam paşam diyelim teslim olalım bizde.Kaldı ki denediler de.

Memleketinde yaşamıyorsun sanırım o sınır dediğin Ağrı Dağı ve çevresi,Doğubeyazıt nerede destek vermiyormuş? En güçlü desteğin olduğu yerlerdir oralar kimse kimseyi kandırmasın.Buralarda yıllardır HDP veya onun türevleri silme oy alır.O da mı tehdit? Daha bugün Altan Tan açıklama yaptı, "HDP,PKK ve İmralı'yı ayrıştıracak fark yoktur ayrışma sadece strateji farklılığındadır biz özerklik için silaha gerek olmadığını savunuyoruz örneğin,yoksa özerklikten vazgeçmiş değiliz". Türkler eski Türk değil herkes herşeyin farkında artık.Elbette tamamı desteklemiyor ama ekseriyetin desteği mevcut farklar site bakış açısında Altan Tan'ın dediği gibi.

• Bitirmiyor yada bitiremiyor değil. Bitirmek İSTEMİYOR.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3O -- 2 Eylül 2015; 19:39:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Caglar1707

Merhaba arkadaşlar hergün haberlerde görüyoruz onlarca şehitler veriliyor altı üstü bir terör örgütü için Tsk'nın dünyanın en güçlü ordularından olduğunu biliyoruz o kadar övülen bordo berelileri var ve her gün yenileri eğitilmekte peki bu Pkk yı neden bitirmiyorlar isterlerse çok rahat bitirebilirler her geçen gün Tsk nın itibarı zedeleniyor artık insanlar bir grup teröristle bile başa çıkamayan bir ordu gözüyle bakıyor ve her gün yapılan eylemler ülkenin ekonomisini sarsmıyormu sözde yapılan onlarca operasyonlar var bi ülkenin ordusu bir terörist grubunu bitiremeyecek kadar güçsüz olamaz Tskya engel olan nedir ? Pkk kimin çıkarları için vardır? Apo yu neden yok etmiyorlar? Ülkenin başındakilermi engel oluyor yoksa Abd mi ? Yeter artık daha kaç kişinin ölmesi gerek.

Sadece silah gücüyle bul-yok et yöntemiyle terör örgütlerinin %10'u yok edilebilmiştir. Eğer sadece silahlı kuvvetlerle bu iş bitseydi Rusya Afganistan'da El-Kaide ve Talibanı çoktan bitirirdi daha sonra buna ABD katıldı ama yine de bitiremediler. Bu kadar kolay değil o işler, İsrail 5 Arap devletini (Mısır, Ürdün, Suriye,Irak, Lübnan) 6 günde yendi ama Hizbullah terör örgütü İsrail'i Lübnan'da yendi ve Lübnan'ı terk etmek zorunda kaldılar. O kadar kolay olsaydı bugün İsrail çoktan Hamas'ı ondan önce de FKÖ'yü bitirirdi. O kadar kolay olsaydı ABD Irak'ı terk etmek zorunda kalmazdı. O kadar kolay olsaydı bütün kualisyon güçlerinin desteğiyle bugün Suriye ve Irak'tan IŞİD temizlenirdi.

Tüm bunları göz önüne alırsak daha mantıklı yorumlar yaparız. Bugün de daha önce yapıldığı gibi TSK'nın PKK'yı bitirmek istemediği yönünde asılsız haberler atılıyor. Arkadaşlar lütfen biraz mantıklı düşünün TSK kendi bağımsız bir kurum değil ki kendi kafasına göre çıkıp operasyon yapamaz. Bu işte en basitinde şehir içinde valinin izni gerekir vali izni olmadan asker kışladan dışarıya adımını atamaz.

TSK'nın PKK'yı bitirmek istemediği saçmalığı yıllardır beyinlere işlenmeye çalışılan çok saçma bir iddia. Eskiden bu orduya güvenilirdi ama askeri vesayeti kırmak uğruna bu ülkenin ordusuna en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda acımasızca saldırıldı. Ergenekon operasyonlarıyla güvensizlik oluşturuldu, subayların askerlerimizi bilerek öldürttüğü hatta doğuda katliamlar yaptığı iddia edildi. Jandarmanın sivilleşmesi tarzı saçma görüşler ortaya atıldı.

Birileri kendi suçlarını örtmek için bugün büyük prestij kaybına uğramış TSK'yı çok iyi kullanıyor. Bu ülkenin eski genel kurmay başkanı tutuklandı o ordunun prestijini düşünün artık. Soruşturma sürerken intihar eden subaylar oldu. Bugün TSK subay-astsubay yetiştirecek öğrenci bulamıyor. Harp okullarının puanları baraj puanlarına düştü. Alınan astsubay öğrencilerin hepsi teknik lise mezunu. Eskiden bu okullara Türkiye'nin iyi öğrencileri gelirdi. Ama artık halk güvenmediği bir kuruma evladını göndermiyor.

Bu asılsız iddialara inanmayın - bir ülke ordusunu bu kadar kötüleyemez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

quote:

Pkk yı hafife almayın.

gerilla değil TERÖRİST

Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum.

Gerilla dediysem gerilladır.

Bu cevabın arkasından gelen cevaplara yazacaktım ki öğrenecektiniz nekadar sorgulamaktan ve bilgiden uzak olduğunuzu. Sizi kötülemek gibi bir amacım yok.

Malesef içinde bulunduğunuz ve benim açıkladığım şu durum acı bir gerçek. Neyse asıl yazıdığım cevabı veriyorum aşağıda:

Gerillayla Terörist arasında ki farkı bilmeyecek kadar cahil olamazsınız . Yapmayın bunu lütfen. Hadi ilkokul mezunu olur eğitimsiz olurda bunu bilmez. Ama siz..

Gerillayla terörist bir birinden çok farklı şeylerdir.

Şunu bir okuyalım:

Gerilla taktikleri, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında işgal kuvvetlerine karşı başarıyla uygulandı. Bir çok cephede savaşması gereken Türk ordusunun Başkomutanı Mustafa Kemal, kısıtlı sayıdaki düzenli birlikleri Batı Cephesinde toplarken, diğer cephelerdeki düşman birlikleriyle yapılacak savaşın, gerilla taktikleriyle sürdürülmesini konsept olarak belirlemişti. Türk Kurtuluş Savaşında, düşman işgaline karşı klasik ve asimetrik taktiklerin birbirleriyle koordineli bir şekilde icra edilmesi, bunun yanında eş zamanlı olarak iç cephedeki diğer asimetrik tehditlerle başarıyla mücadele edilmesi, harp tarihçileri tarafından özel olarak incelenmesi gereken bir başarı hikayesidir.

Hatta bir soruyla karşılaştım, daha önce başka yerde soruldu mu bilmiyorum ? Öss vb. bir yerde. Soru şu:

Kurtuluş savaşı sırasında Erzurum Aziziye Tabyasını gerilla taktikleri ile ele geçiren efsanevi kadın kahraman kimdir?

Şimdi kurtuluş savaşında düşmana karşı savaşan atalarımıza terörist diyebilir miyiz ? Böyle saçma bir mantık olabilir mi ?

Bu kadar bilgiden yoksunluk olabilir mi şu devirde.

Daha gerillayla teröristin arasında ki farkı bilmeyenlere bukadar yazı yazmak gerekli miydi bilmiyorum ama neyse.

Bu yazıya gelecek eksi sayısıda 100 filan olur heralde. Demek ki bir okadar da doğrudur bu yazı.

Ya merak ediyorum. Gerilla kelimesi nedir ? Nerden gelir ? Kime gerilla denir ? Araştırmak bukadar zor mu ? Elinizin altında internet denen muazzam bir kaynak var. Kendinize en yakın hoşunuza giden bir kaynaktan da bunu öğrenebilirsiniz. Sözlükten de ? İnternet dışındaki kaynaklardan da yararlanabilirsiniz. Bu kadar zor mu ?

10 dklık araştırmayla ahkam kesmeye çalışma. Politik bir çıkar için silahlı ve sılahsız propaganda ile sivil, asker, polis ayırt etmeksizin eylem yapan kişilere terörist denir. Gerilla dediğin halktan sivil kişileri öldürmez. Savaş kuralları dahilinde kurallara uyar, gerilla taktikleri çok eskiye dayanmakla birlikte isim olarak Napolyon'un İspanya seferinde ispanyol milislerin dağınık savaş tarzına verilmiş bir addır. Ayrıca gerillalar kendi ülkelerini korumak için savaşırlar. Kürtlerin hiç kendi ülkeleri olmuş mu-hayır. Bu ülkede yaşıyor olabilirler ama yaptıkları eylemler onları gerilla yapmaz. İngilizler için nasıl IRA- İspanya için ETA terör örgütüyse PKK da terör örgütüdür.

ABD veya Rusya gibi bir yeri işgal ettik de onlar kendilerini mi savunuyor. Kurtuluş savaşında düzenli ordu kurulmadan önce kuva-i milliyenin yaptığı mücadeleye gerilla denilebilir. Ülkesini işgal etmiş kuvvetlere karşı savaşıyor.

PKK ile Kuva-i Milliye 'yi aynı kefeye koyuyorsan daha çok araştırma yapman lazım. Zaten bilgin çözdüğün test sorularından ibaret.

Gerilla dediysem gerillay mış mış sen kimsin de buna karar veriyorsun!

• quote:

Orijinalden alıntı: KatakIysm

quote:

Orijinalden alıntı: Caglar1707

Merhaba arkadaşlar hergün haberlerde görüyoruz onlarca şehitler veriliyor altı üstü bir terör örgütü için Tsk'nın dünyanın en güçlü ordularından olduğunu biliyoruz o kadar övülen bordo berelileri var ve her gün yenileri eğitilmekte peki bu Pkk yı neden bitirmiyorlar isterlerse çok rahat bitirebilirler her geçen gün Tsk nın itibarı zedeleniyor artık insanlar bir grup teröristle bile başa çıkamayan bir ordu gözüyle bakıyor ve her gün yapılan eylemler ülkenin ekonomisini sarsmıyormu sözde yapılan onlarca operasyonlar var bi ülkenin ordusu bir terörist grubunu bitiremeyecek kadar güçsüz olamaz Tskya engel olan nedir ? Pkk kimin çıkarları için vardır? Apo yu neden yok etmiyorlar? Ülkenin başındakilermi engel oluyor yoksa Abd mi ? Yeter artık daha kaç kişinin ölmesi gerek.

Sadece silah gücüyle bul-yok et yöntemiyle terör örgütlerinin %10'u yok edilebilmiştir. Eğer sadece silahlı kuvvetlerle bu iş bitseydi Rusya Afganistan'da El-Kaide ve Talibanı çoktan bitirirdi daha sonra buna ABD katıldı ama yine de bitiremediler. Bu kadar kolay değil o işler, İsrail 5 Arap devletini (Mısır, Ürdün, Suriye,Irak, Lübnan) 6 günde yendi ama Hizbullah terör örgütü İsrail'i Lübnan'da yendi ve Lübnan'ı terk etmek zorunda kaldılar. O kadar kolay olsaydı bugün İsrail çoktan Hamas'ı ondan önce de FKÖ'yü bitirirdi. O kadar kolay olsaydı ABD Irak'ı terk etmek zorunda kalmazdı. O kadar kolay olsaydı bütün kualisyon güçlerinin desteğiyle bugün Suriye ve Irak'tan IŞİD temizlenirdi.

Tüm bunları göz önüne alırsak daha mantıklı yorumlar yaparız. Bugün de daha önce yapıldığı gibi TSK'nın PKK'yı bitirmek istemediği yönünde asılsız haberler atılıyor. Arkadaşlar lütfen biraz mantıklı düşünün TSK kendi bağımsız bir kurum değil ki kendi kafasına göre çıkıp operasyon yapamaz. Bu işte en basitinde şehir içinde valinin izni gerekir vali izni olmadan asker kışladan dışarıya adımını atamaz.

TSK'nın PKK'yı bitirmek istemediği saçmalığı yıllardır beyinlere işlenmeye çalışılan çok saçma bir iddia. Eskiden bu orduya güvenilirdi ama askeri vesayeti kırmak uğruna bu ülkenin ordusuna en çok ihtiyaç duyulduğu zamanda acımasızca saldırıldı. Ergenekon operasyonlarıyla güvensizlik oluşturuldu, subayların askerlerimizi bilerek öldürttüğü hatta doğuda katliamlar yaptığı iddia edildi. Jandarmanın sivilleşmesi tarzı saçma görüşler ortaya atıldı.

Birileri kendi suçlarını örtmek için bugün büyük prestij kaybına uğramış TSK'yı çok iyi kullanıyor. Bu ülkenin eski genel kurmay başkanı tutuklandı o ordunun prestijini düşünün artık. Soruşturma sürerken intihar eden subaylar oldu. Bugün TSK subay-astsubay yetiştirecek öğrenci bulamıyor. Harp okullarının puanları baraj puanlarına düştü. Alınan astsubay öğrencilerin hepsi teknik lise mezunu. Eskiden bu okullara Türkiye'nin iyi öğrencileri gelirdi. Ama artık halk güvenmediği bir kuruma evladını göndermiyor.

Bu asılsız iddialara inanmayın - bir ülke ordusunu bu kadar kötüleyemez.

İlk paragrafa katılmıyorum.Pkk istenilse 1 yılda bitirilebilir hatta daha kısa zamanda.
    Pkk şehir içinde hiçbir zaman tutunamadı şu sıralar belki.Pkknın yeri belli değil mi işte kandil kuzey ırak ve iran.Önce sınırları kapatacaksın sonra içerisini dümdüz edeceksin savaş ortamı oluşacak güvenli bölge ilan edilecek gerekirse yüz bin asker savaşacak bu iş bitecek pkk 30 yıldır ülkeyi karıştırmaya çalışıyor hani kaos oldu mu pkk sanıldığı kadar güçlü bir örgüt değil halk desteği yok dağ kadrosu bittiği an pkk diye bir şey kalmaz şehir içinde sıkı istihbaratla bu iş çözülür.

Yalnız irade yok bunu sende biliyorsun 13 yıldır akpnin yaptığını söyliyim önce pkk saldırsın sonra biz peşinden gidelim 13 yıldır yapılan bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.