Şimdi Ara

TSK'nın gözünde ben ne mezunuyum? (Lise,Önlisans)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben 2 yıllık üniversite yani önlisans/Myo okudum. Okulun normal süresini yani 2 yılı tamamladım. Fakat alttan çok sayıda dersim kaldığı için diplomayı alamadım,mezun olamadım. Ben de çok sayıda zor ders kaldıgı için uğraşmak istemedim ve askerlik işlemlerimi hallettim, şubatta uzun dönem olarak askere gidiyorum.

2 yıllık üni.yi bitiremediğim,diplomayı alamadığım için resmi olarak lise mezunuyum sanırım. Fakat askerlik işlemlerimi hallettiğimde bana verdikleri,bende kalan askerlik durum belgesi kağıdında aynen şöyle yazıyor;

Mezun Olduğu Okul: XXX Meslek YüksekOkulu (yani okuduğum myo yazıyor)

Askerlik işlemlerimi hallederken memur ne mezunusun diye sormustu ve benimde dalgınlıgıma gelmişti myo mezunuyum demiştim. Fakat hangi üniversite ve hangi myo olduğunu söylemedim sadece myo demiştim. Doldurduğum formlarda zaten ne mezunusun gibi bir soru yoktu. Bana verilen kağıtta direk okuduğum myo nun ismi yazıyor. Yani memura myo dediğim için kağıtta öyle yazıyor olamaz. Sadece myo dedim, hangi üni,hangi myo vb. sormadı.

Şimdi ben TSK sisteminde ne mezunuyum? Lise mi? Önlisans mı?

Sonuçta 2 yıllıktan diplomayı alamadım. Kağıtta neden Mezun Olduğu Okul: XXX Meslek YüksekOkulu yazıyor ki?

Askere gittiğimde komutanlar ne mezunusun dediğinde 2 yıllık mezunuyum desem sorun çıkar mı? 2 yıllık mezunu olmadığımı anlama ihtimalleri var mı? Anlamazlarsa 2 yıllık mezunuyum diyecem.

Evet arkadaşlar komutanların ne mezunu olduğumu (lise mi,önlisans mı) anlama ihtimalleri var mı? Sonuçta kağıtta myo yazıyor. Komutanlara myo mezunuyum desem sen bize yalan mı söylüyorsun deyip sıkıntı çıkarmasınlar. Anlama ihtimalleri var mı? Anlamazlar derseniz veya TSK sisteminde 2 yıllık mezunu olarak gözüküyorsam myo mezunuyum diyeyim.

Normalde komutanlara lise mezunuyum derdim fakat kağıtta öyle yazdığını görünce kafamda tilkiler dönmeye başladı.

Komutanlara lise mi diyeyim myo mu? Myo dersem belki çavuş yaparlar veya daha iyi işlere verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceninGölgesi1982 -- 20 Ekim 2017; 21:5:15 >

• Up
  • up
  • Aynısı arkadaşımın başına geldi, sülüs kağıdını alınca normal lise mezunu olduğunu yazacak. Arkadaşım da 2 önlisans 1 lisansa başlayıp bitiremedi, askerlik şubesinde üçündende mezun gözüküyordu ancak sülüste lise mezunu yazıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erd3ms

Aynısı arkadaşımın başına geldi, sülüs kağıdını alınca normal lise mezunu olduğunu yazacak. Arkadaşım da 2 önlisans 1 lisansa başlayıp bitiremedi, askerlik şubesinde üçündende mezun gözüküyordu ancak sülüste lise mezunu yazıyordu.

Yardımcı olup bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. Kafamdaki kuşkuyu giderdiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.