Şimdi Ara

TSK Astsubay Sağlık Raporunda 53/b.1 Maddesinden Elendim – Geçme Şansı Var mı? Yardımcı Olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2025 yılında dış kaynak astsubaylık sağlık mülakatı sürecine girdim. Tüm branşlardan sağlam geçtim fakat üroloji bölümünde sorun yaşadım.

Yapılan böbrek sintigrafisi sonucunda:

Sağ böbrek %23 çalışıyor,

Sol böbrek %77 çalışıyor.

Sol böbrek kompansatuvar olarak büyümüş(yani küçük olanı telafi etmek için), idrar ve kan değerlerim normal.
    Ancak heyet bana TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin 53/b.1 maddesini uyguladı ve “tek böbrekte fonksiyonel bozukluk” tanımıyla elendiğimi söylediler.

Bu süreçte: böbreklerimin doğuştan böyle olduğunu öğrendim

Böbreklerimde taş, kist, enfeksiyon yok. Raporlarımda mevcut

USG'de kontur düzgünlüğü ve parankim kalınlığı ile ilgili normaldir değerlendirmeleri mevcut.

2026 yılında tekrar başvuracağım ve bu sefer daha sağlam bir hazırlık yapmak istiyorum.

Yani böbrek raporlarında her şey sağlam sadece boyutsal fark var ve bu boyutsal fark doğuştan olduğuu için böbrekler telafi etmiş çalışmasını ama çalışma yüzdeleri boyut farkından dolayı 77 ye 23 olarak farklı seyrediyor fonksiyonel bozukluktan kaynaklı değil bozukluktan dolayı olsa kan ve idrarda belli etmez mi? Hepsi referans aralığında

SORUM ŞU:
    Benim gibi olup da bu maddeyle elenen ve itiraz edip geçen oldu mu?

Ya da bu konuda önerisi olan, aynı durumda olup savunma yapan var mı?

Her türlü yorum, tavsiye, örnek vaka, yaşanmışlık çok değerli olur.

Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

Teşekkür ederim şimdiden

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Sağlam böbreğinizin kaybı diyaliz riski doğurur.

Hocam bu durum doğuştan hastanede doğuştan olduğu için sol böbrek sağı telafi ederek büyüdüğünü ve çalışmalarınin düzgün sınırlar içinde olacağını korunacağını söyledi bu yüzden 53.b1 maddesinden çıkabilir miyim? sonuçta ikisidd sağlam kan idrar ger şey referans aralığında sıkıntı yok sadece boyutsal fark var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IYARASAI -- 17 Temmuz 2025; 22:11:8 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.