Şimdi Ara

try remember

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

try+Ving
    try to v1

remember Ving
    remember to V1

farkları neler?

*I forgot to lock the door.-->kapıyı kitlemeyi unuttum.yani unuttuğum andan daha sonra olucak bir kapı kilitleme eylemi var(kapı şuan kilitli değil)
    *I forgot locking the door.-->kapıyı kilitlediğimi unuttum.unuttuğum andan daha önce geçmişte olan bir eylem var(kapı kilitli ama kitlediğimi unuttum) gibi saçma bir anlam çıkıyor.
    aynı örnekleri remember ilede verebiliriz.

**I remembered to lock the door.--> ozamanda kapıyı kilitlemeyi hatırladım.(hatırladığım andan daha sonra olucak bir kapı kitleme eylemi var.kapı kilitli değil.)
    *I remembered locking the door.-->kapıyı kilitlediğimi hatırladım.(hatırladığım andan daha önce gerçekleşmiş bir kapıyı kilitleme eylemi var , ben unutmuşum sonradan kapıyı kilitlediğimi hatırlıyorum , kapı kilitli.)

bir örnek daha , I gave up to smoke. --> to olduğu için gelecek refer ediliyor , sigara içmek için durdum , yani sigara içme eylemi durduktan daha sonra olucak.
    I gave up smoking --> sigara içmeyi bıraktım,kestim yani artık sigara içmiyorum.Ving yani gündelik bir eylemdi ve sürekli yapılan bir işe son verildi.

bu yazdığım örneklerde gerund ve infinitive olarak kullanıldığında anlam farkı var ancak hatırımda kalan try hem gerund hem infinitive olarak kullanılıyor ve anlam değiştirmiyor.Yanlışım varsa daha iyi olan arkadaşlar düzelticektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derhce -- 5 Mayıs 2013; 0:23:05 >

• Try + Grd = Denemek ( Deney yapar gibi , acaba denesem nasıl olur mantığıyla hareketle )
    Try + Inf = Uğraş vermek

My computer broke down so i tried laying it down due to an advice from dh.
    Bilgisayarım bozuldu , bende yan yatırmayı denedim ( acaba düzelecek mi ? Mantığıyla )

My computer broke down , so i tried to lay it down due to an advice from dh.
    Bilgisayarım bozuldu , bende yan yatırmaya çalıştım ( Yan yatırmak için uğraş verdim )

I tried to find you , but i couldnt manage to do it.
    Seni bulmaya çalıştım.( Gerçekten uğraş verdim )
  • I remembered locking the door ile

I remembered that I locked the door

aynı şey mi oluyor? Bana ilk cümle biraz saçma geiyor ilk cümleye bakacak olursak mesela kaç yıl top oynamadım oynayınca da

I forgot playing Football............ burda futbol oynadığımı unuttum değil futbol oynama yı unuttum deniliyor mesela

I remember your laughing.. umarım anlatabilmişimdir yanlışım varsa düzeltmek istiyorum

Orijinalden alıntı: Ucan Ayi

I remembered locking the door ile

I remembered that I locked the door

aynı şey mi oluyor? Bana ilk cümle biraz saçma geiyor ilk cümleye bakacak olursak mesela kaç yıl top oynamadım oynayınca da

I forgot playing Football............ burda futbol oynadığımı unuttum değil futbol oynama yı unuttum deniliyor mesela

I remember your laughing.. umarım anlatabilmişimdir yanlışım varsa düzeltmek istiyorum

Evet aynı şeyler. Remember + Gerund , önceden yapılan birşeyi hatırlamaktır. Eğer noun clouse da past tense ise aynı anlama gelmeleri normal.

yani şunu düşün , Ving demek cümledeki iki fiilin eş zamanlı olması demek.
    Yani ;
    I remembered (Past) that I locked(past) the door. Dediğimizde iki eşzamanlı fiil varsa , ikincisini Ving olarak yazarak kısaltabiliriz.
    Aynı şekilde , tüm model'lar birisinin düşüncesidir , yani gerçekleşmemiş eylemlerdir , gelecek zaman kabul edilirler.

Örnek vermek gerekirse ;

I remembered that I should lock the door.

Dersek , cümledeki fiiller , PAst + Future olur , ve future fiil yerinede Vto yazabiliriz.
    Yani modelların kısaltılışıda Vto ile olur.

Ve başka bir ihtimal olarak , cümle Past + Past Perfect , olarak oluşuyorsa , bu sefer ikinci fiil ne eş zamanlı , ne gelecek oluyor ; Ana fiilden daha geçmişi anlatıyor. Bunu kısaltmak içinde Having + V3 kullanıyoruz( Ya da cümleye göre To have V3 )

Basitçe gerund mantığı budur.

• dogru ne kadar varyasyon o kadar iyi
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.