Şimdi Ara

Trump'tan Toyota'ya uyarı: Ya ABD'de üret ya da yüksek vergilere hazır ol! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oldumuya O kullanıcısına yanıt
    Amerika'ya Trump, bize kramp olmasın diyorsun yani
  • nefendim kullanıcısına yanıt
    yok hala aynı okuduğum değişmedi dün akşamdan beri.yazanın kafa bonzaili belli.
  • İşi abartırsa diğer ülkeler de engel koyar Amerikan mallarına o kadar kolay mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

    Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

    Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

    HAy ağzına sağlık be kardeşim ne güzel demişsin




  • Amerikayla bizi bir tutmaya çalışanlara acayip gülüyorum. Hele ki biz neden yapmayalım demelerine ise dur dur gülmekten kırılıcam :D

  • Trump derse güler geçersin. Senin reyisin derse açlıktan kırılırsın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

    Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

    Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

    Diktatör denmesinin nedeni başka ama o konuya hiç girmeyelim çıkamayız. Türkiye'de üretim yapılmasına kimsenin laf ettiği yok, senin anlamadığın üretim teşviki için firmalar değil, halka oynanıyor. İthalata değil, senin benim ödediğimiz ÖTV'ye zam gelmesinin nedeni de bu. Diktatör halkını sömüren ve istediklerini dikte ektiren insana denir. Bilmiyorum bağlantıyı kurabildin mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

    Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

    Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

    Reisinin yaptırımı şirketlere değil halka çünkü. 301 madenci öldükten sonra yaşam odaları için teklif verildi, AKP'li milletvekillerinin ret oyları ile reddedildi. Sen vergini geciktirsen çeşit türlü faiz ödersin, yandaşlara ait vergi borcu(yenilir yutulur rakamlar değil) bir çırpıda siliniyor. Trump ise ülkesinde işsizliği azaltmak için koskoca firmalara ciddi zararlar ettirmeyi ve karşısına almayı göze alıyor. Mahallenin delisi olarak gördüğümüz ciddiye bile almadığımız Trump bile bizimkinden mantıklı hareketler yapıyor.
    http://www.sozcu.com.tr/2014/gundem/yandasa-kiyagin-belgesi-488861/
    http://www.diken.com.tr/bakan-dogruladi-milletin-a-koyacagiz-diyen-mehmet-cengizin-vergi-borcu-silinmis/
    http://www.hurriyet.com.tr/ak-partiden-yasam-odasina-ret-26781555




  • Aynısını Erdoğan Volkswagene dese ne efsane olur ama
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: acr


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

    Hahaha! Dünyanın işleyişi hakkında zerre fikri olmayanlar Trump'un ayak oyunlarına nasıl da kanıyor...

    Adamın kendi seçim şapkalarının, eşantiyonlarının alayının arkasında Made in China yazıyor.

    Giyim markası var. Etiketlerinde "Made in Mexico" yazıyor.

    Dünyanın çeşitli vergi cennetlerinde şirketleri, arka planda slush fund'ları var.

    2008 krizinde ettiği zararı pek de yasal olmayan yollarla günümüze kadar geçmiş yıl zararı olarak taşıyıp vergiden düşen, yıllardır vergi ödemeyen biri.

    Böyle biri çıkmış şov olsun diye artistlik yapıyor. 10.000km öteden olayın altlığından haberdar olmayan, populist akımlara kapılmaya her dem hazır olan kişiler de bunu alkışlıyor. Komik...

    Turmp'ın seçilmesi bence çok iyi oldu. Orası ayrı. Türkiye için Hillary daha kötü olurdu. ABD için düşünürsem, ABD'deki gençlik hareketi de oy kullanmayarak çok doğru bir tercih yaptı. Demokrat diye yıpranmış, fırsatçı, yolsuz bir yüzü genç seçmenin suratına dayıyorlar. Demokratların kurumsal yapısı (House of Democrats ve DMC) Türlü katakullilerle rakiplerinin önüne çıkarıyorlar. Sonra seçmene "Trump mı olsun Başkan, bana oy verin" diye şantaj yapıyorlar. Bu numarayı bu kitle yemedi. Oy vermeye gitmedi. Demokratların kurumsal yapısına da kapak oldu. Bir sonraki seçimde bu gençlik hareketi daha da büyümüş olacak. Onların eğilimlerine uygun bir adayı aday olarak çıkarırlar. O zaman işler değişir. Çıkarmazlarsa bir dönem daha cumhuriyetçiler devam eder... Benim tahminim Sanders aday olsaydı Trump'ı ezerdi. Kurumsal yapının içindeki ticari ilişkiler, yozluklar Sanders gibi bir adamı aday göstermeye engelse, demokratlar zaten oy vermeye değmez.

    Benim merak ettiğim Trump'un ayağı yere basan tek iddiası olan ortadoğu politikası değişimi. Ortadoğudan asker çekme planı. Terörü desteklemek yerine güvenebileceği bölgesel güçleri destekleme falan... Bu plan ayağı yere basan bir plan. Diğerleri gibi şov değil. Amerikan halkında da hem Cumhuriyetçilerde hem demokratlarda ağır bir destek alan bir plan. Biz diyoruz ya, "bizim Suriye'de ne işimiz var" diye. ABD'deki halkı düşün. 10.000km ötede askeri var. Halk düşünmüyor mu "bizim orada ne işimiz var" diye? Düşünüyor.

    Neyse. Sonuçta şaklabanlıkla ciddiye alınabilir kısımları ayırt edemiyorsanız bu konuda yorum yapmayın. Gülünç oluyor.

    size katılmadığım nadir yazılardan biri olmuş.



    bana kalırsa trump bu tutumda etkili olmuş ki ford yatırımdan vazgeçmiş. toyota yeni bir şeyler söylemek zorunda kalmış. gm hisseleri şu süreçte bile %1 değer kaybetmiş. popülist diyebilirsin ama yapılan yanlış değil. şapkayı meksikadan sipariş vermek ile arabayı meksikada üretmek aynı değil. dahası bir ülke yönetmek ile bir şirket yönetmek farklı şeyler.



    ayrıca ben asıl showu ırakta ve suriyede yaptığını düşünüyorum. amerika bu bölgeden kolay kolay vazgeçemez. umarım ayrılır ama hiçmi hiç sanmıyorum. hele rusya bu kadar aktifleşmişken pek ihtimal dahilinde gelmiyor bana.

    Ford'un açıklamasını okusaydınız, Trump'un şov yaptığını anlardınız. Ford Meksika'da küçük otomobil sınıfı araçlar üretiyormuş ve ABD'de bu sınıfta enteresan bir biçimde gene küçülme yaşanıyor. Ford o yüzden bu üretimini mevcut yatırımlarında da yapabileceğine karar vermiş. Verdiği kararın Trump ile uzaktan yakından alakası yok. Aynen de bu şekilde açıklama yaptılar.

    Zaten yapılması gereken bir şeyi ben dedim de olduya getiriyor Trump. Bana bir yerden tanıdık geldi.

    Ortadoğu konusunda enerji meselelerinde sona yaklaşıyoruz. ABD bu süreçte kendi de üreten tüketici konumundan ihracatçı konumuna geçti. Petrol değeri vs. asker maliyeti vs. sebep olduğu kötü etkiyi üçlü bir teraziye koyduğunda değmediğini herkes söyleyebilir. Sadece ortadoğu ülkeleri değil, Fransa'ya git, Almanya'ya git, Ne bileyim Moldova'ya git, hangi ülkenin dış politikasını baştan aşağı yanlış buluyorsunuz, en büyük adi kim diye sor. Herkes ABD der. Bunun gelecekte bir maliyeti olacak. Artık bundan da vazgeçmeli ABD.

    Aynı soruyu güney amerika'da da sorsan, Avrupa'da da sorsan, Ortadoğu'da da sorsan, Kafkaslar'da, Rusya'da da sorsan, Orta Asya'da da sorsan alacağın cevap aynı. Belki Kore, Japonya falan farklı cevap verir. Kuzey Kore, Çin falan var.

    ford tabiki trump etkisi yok diyecek. bu tarz büyük yatırım kararı alınırken sizde iyi bilirsinizki şirketler bugünlerden çok geleceği planlarlar. buda öyle 3-5 yıl değil en az 10-15 yıldan başlar. ford bu yatırım kararını alırken muhakkak bu hesapları en ince ayrıntısına kadar yapmıştır. trumpun bu tutumları yatırım kararınının gözden geçirilmesine ve aslında şöylede yapabiliriz denilmesine sebep olmuş görünüyor. düşen satış hacimleri ise şirket yöneticilerinin kendilerini ve insanları avutması için günlük bir neden olabilir ancak. aslında fordun belkide şu süreçte isteyeceği en son şey amerikan hükümetiyle sorunlar yaşamak olacaktır. yaşanacak çatışmalar ek bir kaç küçük araç satmaktan çok daha büyük sorunlara yol açacaktır.



    amerikanın ortadoğudaki politikaları petrol temelli olsada aslında ortadoğu daima stratejik öneme sahip bir güvenlik anahtarıdır. ortadoğudaki hakimiyeti kaybetmek başta rusya, türkiye ve iran gibi devletlerle bu bölgede güç dengelerinin değişmesi anlamına gelirki bu önce avrupayı ve sonrada abdyi vurur. abdnin ve avrupanın liderliği ortadoğu bataklığından gelir. kaldıki amerikanın geçmişten gelen yatırımları ve kazançları bu bölgeden öyle bir anda vazgeçilebileceği boyutta değil. bu bölge abd açısından hayati çıkarkarın olduğu bir bölge. herkes kadar bende gitmesini istiyorum keşke dediğiniz gerçekleşse de kurtulsak ama en azından şu aşamada pek mümkün gelmiyor bana.




  • 400 milyonluk bir ülkenin firmalara yaptırım gücü ile bizim ki bir olamaz o yüzden sakinleyin biraz
  • biz neden diyemiyoruz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

    Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

    Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

    Zaten "saman" hariç herşeyi ürettiğimiz için böyle bir cümle kullanmaya gerek kalmaz herhalde.




  • Helal sana Trump reyiz!!!!1111!!1, darısı Türkiye'deki Renault, Fiat, Ford, Hyundai gibi doğrudan onbinlerce, yan sanayisiyle birlikte belki yüzbinlerce Türk vatandaşına istihdam sağlayan fabrikalara kilit vurulup ülkelerine dönmesinde

    Memlekette elini sallasan akılsıza çarpıyor, vatandaş ülkesini Amerika zannediyor herhalde, Meksika gibi olduğunun farkında değil. Yarın öbür gün Trump Amerikasından örnek alıp herkes bu yolu izlerse boku avuçlayacak olan Türkiye gibi ülkeler olur.
  • Önümüzdeki yıllarda olay buna dönecek bence şirketler para için maliyeti düşük ülkelere kaçıyor Çin gibi ,ama şirketler daha fazla kazanacak diye ülkeler çökmeye başladı ..ileriki zamanlarda tıpış tıpış ülkelerine geri dönecekler buda yetmeyecek Çin Hindistan Türkiye Brezilya gibi ülkelere ithalat kotası koyacaklar dolayısıyla küreselleşme bitip guruplasma olacak biz mesela sadece komşularımızla büyük alışverişler yapabilecegiz diğerleri bonus gibi olacak ....
  • sakin gençler hemen herkes siyasete atılmış bir arkadaşın yorumunu tebrik ettim

    adamların ülke nüfusu seninkinin 4 katı ve alım gücü de bu şekilde. Sen şimdi bu ülkeye yapacağın satışı dikkate almaz mısın ?

    Türkiyenin tüm bütçesinin 4 te 1 i civarlarında bütçeye sahip bir şirkete türkiye gel burada üret mi desin ?

    Türkiyenin tüm bütçesinin 5 katını abd sadece savunma sanayine harcıyor. Senin bütçenin kaç katını idare ediyor firmalar sana aynı tepkiyi verir mi yada gülüp geçer mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AAABBBTR42

    Aynı şeyi erdoğan dese ''diktatör'' ''üretim özgürlüğüne karışamazsın'' diye saçmalayacaklar, helal tramp moduna geçmiş.

    Savunma sanayiinden laf açıldığında ''ama motor, %100 değil ki, benanahH'' diyenler de aynı tipler.

    Bana reisini söyle sana milliyetini söyleyim

    Yerli araç yapılacak dendiğinde neler olduğunu gördük
  • Ohh ne guzel gelsin paralar,Apple da irlandada dusuk vergiden yararlanip paralari indirirsin hep siz kazanin

  • bazıları uçmuş otomobile zaten %200e dayanan oranlarda vergi ödediğimizin farkında bile değiller herhalde.

  • Trump abdyi çok fena patlatacak ya hadi hayırlısı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.