Bildirim
Trigonometri periyot hakkında yardım!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Tanjant periyodu pi olduğundan 7 piyi ayıklıyorsun işte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tanjant ve kotanjantta 1 ve katlar yani 2-3-4-5-6 da ayıklayabilirim yani. Ama sinüs ve kosinüsde sadece 2 Pi ve katları şeklinde ayıklayabilirim doğrumuyum? Eğer sayılar - olsaydı o syıyı geçer geçtiğim kadarından devam ederdim işleme. Tanjant 7pi/2 = 3 buçuk pi demek. Tanjant periyodu Pi oldugu icin 3 ayıklarsam buçuk pi yani pi/2 kalır. Doğrumu?
CEVAP NE HANGI SORU ACABA -
ben periyot falan bilmiyorum da direkt 360 atınca 1 tur olmuş oluyor deyip sadeleştirerek -cotx buldum ilk soruyu -
Doğru periyot anlamayıda kaptım sanırım. Nası yaptınız öyle?
Pardon ya ne dığrusu. Cevap 1.
ayıklamak derken, b r öğrenicisiyim mi demek istedinz hocam -
Evet zaten belirttim :d
Bana sormamışsınız. Ulan kafam kalmadı vallaha 2 saatte 1 tk ilerliyorum ilkdefa trigo kastigimdan bide behzattan olunca beynim yandı ya.
Bu sorularda periyodunu bilmeye gerek var mi ? Direk esas olcusunu alip yapsak da ayni sey degil mi
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: helixSNAA
Pardon ya ne dığrusu. Cevap 1.
Tamam ya bende işlem hatası yapmışım
ben şöyle yaptım cos 5pi/-x mesela bunu 4 pi sini at direkt 360 olacak çünkü
cospi/2-x oldu o da cos 90-x bu da sinx e eşit oluyor
tan ı aynı şekilde açınca-cos/sinx
sec i açıncada 1/cosx oldu
sinx.cosx/sinx.1/cosx oldu
1 e eşit oldu
@ginflon o şekilde yaptım oluyor dostum gerek yok periyota
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schrödinger Kedisi -- 28 Nisan 2017; 0:51:38 > -
Hocam olmuyor. 7pi/2 nin esas ölçüsü. 3pi/2. Tanjant 7pi/2 hesaplarsak pi/2 cikiyor.
Hocam ilk sorudaki sec(x-5π) nasil olacak peki, orayi simdi gordum. Nasil cikacak x
1/cosx demekya. Cosx periyodu 2pi katı olan 6pi ekle +x oluyor icersii
quote:
Orijinalden alıntı: ginflon
Hocam ilk sorudaki sec(x-5π) nasil olacak peki, orayi simdi gordum. Nasil cikacak x
1/cos diye yaziyosun cos cift fonksiyon içeriyi - ile carpiyosun bir şey değişmiyor sonra esas ölçüsünü alıyosun
Dostum Pi yi paydadakiler le sadeleştir sabit sayıyla çarp esas ölçüsünü al bu kadar
Dedigim gibi ayıklamak 1-2sn sürüyor hemen akildan. Mantığınıda anladım dediginiz gibi daha uzun bana göre
sec(x-5pi) = 1/cos(x-5pi) 1/cos(5pi-x) ---- 4 pi attık 1/cos(pi-x) = -1/cosx değilmdir ? yandan da cosx geliyor -1 olmuyor mu ? -
Kim bulandırdı sizin aklınızı böyle. Behzat resuli filan atom parçalar gibi anlatıyor konuyu herhalde. 15 saniyemi aldı soruyu yapmak kafamdan. Alın apotemi çatır çatır çözün soruları.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- ip gerilmesi formülü
- tek dereceli seçim sistemi nedir
- ayt edebiyat özet
- negatif sayılar tek çift olur mu
- iyonik bağ sağlamlığı
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X