Şimdi Ara

Trigonometri bilmeden limit türev integral ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fonksiyonları biliyorum. mat 1 temelim çok iyidir ama mat 2 nin diğer konularında sıfırım. Trigonometri bilmeden aşşağıdaki konularda sıkıntı yaşanırmı ?

fonksiyonlar, logaritma, karmaşık sayılar, matris ve determinantlar, limit ve süreklilik, türev, integral.

• Neden trigonometri öğrenmek istemiyorsun ki, bir haftanı ayırarak iyi bir temel yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bycaxa -- 15 Mayıs 2014; 12:11:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bycaxa

Neden trigonometri öğrenmek istemiyorsun ki, bir haftanı ayırarak iyi bir temel yapabilirsin.

2 yıllık okuyup DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçeceğim hocam mat 1 temelim maşallah çok iyi. okulda ilk senede göreceğimiz dersler bunlar. trigonometri olmadan bunları öğrenebilirmiyim ? okulda ilk iki sene işlemiycez peki mühendisliğe geçtiğimizdeki işlediğimiz limit türev integralde trigo bilmek şartmıdır ? harika anlatan videolu derslerim var. pekiştirme sorularında vb trigonometri bilgisi çıkarmı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic54

quote:

Orijinalden alıntı: bycaxa

Neden trigonometri öğrenmek istemiyorsun ki, bir haftanı ayırarak iyi bir temel yapabilirsin.

2 yıllık okuyup DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçeceğim hocam mat 1 temelim maşallah çok iyi. okulda ilk senede göreceğimiz dersler bunlar. trigonometri olmadan bunları öğrenebilirmiyim ? okulda ilk iki sene işlemiycez peki mühendisliğe geçtiğimizdeki işlediğimiz limit türev integralde trigo bilmek şartmıdır ? harika anlatan videolu derslerim var. pekiştirme sorularında vb trigonometri bilgisi çıkarmı hocam

Bilgisayar mühendisliği okumadım ama üniversite okumuş biri olarak söyleyebilirim ki trigonometriyi temel seviyede bilmek işine yarıyor.

Mesela integralde bir soru sormuş sin2a ile ilgili bir integral sorusu ve sen bu sin2a yı açıp yani sin2a yı, sina.cosa şeklinde açıp integrali çözmen gerekebiliyor kısacası burada sin2a nın sina.cosa olduğunu bilmen gerekiyor, o yüzden diyorum ki, trigonometriyi temel seviyede öğrenmek işine yarar bence.

• imkansız
  • Trigonometri bilmeden anca fonksiyonla logaritmayı yapabilirsin.Karmaşık sayılarda bir yere kadar,konuyu tamamen yapamazsın.Temelin olması şart!
  • Imkansizzz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Filomel

Trigonometri bilmeden anca fonksiyonla logaritmayı yapabilirsin.Karmaşık sayılarda bir yere kadar,konuyu tamamen yapamazsın.Temelin olması şart!

PEki tüm mat 2 konularına en baştanmı başlamam lazım polinom biliyorum 2. 3. derece denklem işlemeden geçsem ve trigonometri bitirip yukardaki konulara asılsam nasıl olur ? fonksiyonda biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic54 -- 15 Mayıs 2014; 14:28:39 >
  • Trigonometri mat2 nin temeli o konuların hepsine (dizi hariç) trigoyla karışık soru verebiliyolar.Çok iyi olmasada temel şart trigo için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangı vıdeolar var hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Logic54

quote:

Orijinalden alıntı: Filomel

Trigonometri bilmeden anca fonksiyonla logaritmayı yapabilirsin.Karmaşık sayılarda bir yere kadar,konuyu tamamen yapamazsın.Temelin olması şart!

PEki tüm mat 2 konularına en baştanmı başlamam lazım polinom biliyorum 2. 3. derece denklem işlemeden geçsem ve trigonometri bitirip yukardaki konulara asılsam nasıl olur ? fonksiyonda biliyorum

Denklemlerle ilgili birtakım kuralları biliyorsan sorun değil ama hiç bilmiyorsan parabol gibi konularda zor.Hem 2 ve 3.derece denklemler çok zaman almaz ki.Kuralları bilirsen 2 günde hallolur.Trigonometriyide baya iyi seviyeye getir,geç değil henüz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.