Şimdi Ara

Triger kopmaı ve sigortaların yanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,

    2011 clio dizel arabamın triger ve diğer kayışlarını orjinali ile sanayide bi ustaya 3 ay önce değiştirdim. Geçen gün yolda giderken araçtan bi yanık kokusu gelmeye başladı yavaşladım ama ilerlemeye devam ettim. Direksiyonun altindan beyaz bir duman da gelince kapattım kontağı, kaputu actim baktim triger kayışının orada kayış parçası filan gördüm. Sonra servise çektik. Usta trigerin bilyesi sarmış kayış da kopmak üzereymiş. Sadece triger seti ve pompa sensörü değişti. Arabayı aldim ama bu sefer de klimada, silecek kolunda ve arka camlarda elektrik olmadığını gördüm. Elektrikciye gittim sigortaları değiştirdi. Ayni duman yine geldi hemen kontağı kapatıp sigortaları söktü. Silecek kolun arıza yapmış sigortayi attiriyor filan dedi. Pek de güvenemedim açıkçası degistirmej yerine tamir için baska yere de baktiracagim.

    Ben koku ve dumanin trigerden kaynaklandığını düşünüyordum ama sigortalardanmış. Trigerin kopması bunu tetikler mi sizce? 3 ay içinde değişen triger neden kopar? Motorda başka bir şey var mıdır?

    Arabayi da satacağım ama bu sekilde de satmak istemiyorum alan kişiye de haksızlık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Trigeri değiştiren usta gergiyi değiştirmediyse gergi bilyası ömrü dolup kilitlenmiş olabilir.


    Sigortaların yanması çok iyi zamana denk gelmiş diyelim. Trigeri kurtarmışsınız.


    Sigorta konusuna gelince elektrik tesisatına bakılmalı ama sigorta kutusundan geliyorsa yanık kokusu, bir şekilde bir aksam fazla akım çekiyor olmalı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.