Şimdi Ara

Trene kaçak binsem???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yarın kocaelide olmam lazım fakat yarın kocaeli yönüne giden tüm tenler full dolu..

Eğer bilet almadan binsem ne kadar ceza öderim bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Trene Kaçak Binmenin Cezası

Trene biletsiz binmek, ciddi mali ve yasal sonuçları olan yasa dışı bir eylemdir. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kaçak yolculara yönelik yaptırımlar uygular.

Yasal Sonuçlar

• Kaçak trene binmek bir suçtur ve Türk Ceza Kanunu'nda yer almaktadır.
    • Suçlu bulunan kişiler, hapis cezası veya para cezası ile karşı karşıya kalabilirler.

Mali Sonuçlar

• TCDD, kaçak yolculara önemli miktarlarda ceza keser.
    • Hızlı trenlere kaçak binmek, normal trenlere kaçak binmeye göre daha yüksek cezalarla sonuçlanır.

Ceza Miktarları

• Kaçak trene binmenin cezası, kaçak binilen tren türüne ve mesafeye göre değişir.
    • Normal trenlerde kaçak binme cezası genellikle tren bileti fiyatının birkaç katıdır.
    • Hızlı trenlerde kaçak binme cezası daha yüksektir ve tren bileti fiyatının on katına kadar çıkabilir.

Örnek Ceza Miktarları

• Ankara-İstanbul normal treninde kaçak binme: 500-1.000 TL
    • Ankara-İstanbul hızlı treninde kaçak binme: 2.000-5.000 TL

Önemli Hatırlatmalar

• Trene kaçak binmek, hem yasal hem de mali sonuçlar doğuracak riskli bir eylemdir.
    • Kaçak binmekten kaçınmalı ve her zaman tren biletlerinizi önceden satın almalısınız.
    • TCDD, kaçak yolcuları yakalamak için düzenli kontroller yapar.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • vallaha bilemiyorum dostum sonun pek iyi olacağından bi bilgim yok...eğer görünmezsen tabi bin derim ama kimse garanti veremez...
  • İstanbuldan gideceksiniz sanırım..

Ada treni var Haydarpaşadan, onada zaten 10 dakika öncesinde bile bilet bulursunuz..

Ahh ahh az gidip gelmedim o pis trenle
  • Ya amacım beleşe gitmek değil tabiikide.. Sadece ne kadar ceza keserler yada bir suçmu bu.. Karakollarda falan sürünmiyim diye..

@eskişehirden gideceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dorota -- 19 Nisan 2008; 12:49:39 >
  • Valla yakaladılarmı bilet parasının 5 katı ya da 10 katı gibi bir rakam alıyorlardı (Net hatırlayamıyorum)

Adrenalin oluyordu ama kaçak binmek, kondüktörle köşe kapmaca
  • indirimsiz bilet ücretinin 2 katı cezalı bilet kesiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sihirb

indirimsiz bilet ücretinin 2 katı cezalı bilet kesiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kimliksiz ucaga binilir mi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkevil_26

Arkadaşlar yarın kocaelide olmam lazım fakat yarın kocaeli yönüne giden tüm tenler full dolu..

Eğer bilet almadan binsem ne kadar ceza öderim bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

2katını alıyorlar
  • TCDD'nin sitesinde PDF halinde yazıyordu bi bak istersen.Ayrıca,yarı yolda indirme ihtimalleri de var,ilk tren durağında...
  • yerinde olsam trendeki görevli ile konuşup durumu izah etmeye çalışırdım.derdinin ücretsiz gitmek olmadığını anlatabilmek içinse bilet değerinde birşeyler alabileceğini söyleyebilirsin görevliye hediye olarak( rüşvet değil bu )
  • 2 katt
  • maca gidicen heralde otobüs var
    bizde arkdaşlarla otobüslerle gidicez gidiş geliş 5 ytl miş
  • Ben makinistim seni indiririm bi daha duymayım
  • 2 katı ödüyosun...ben 2 hafta önce izmitten eskişehire giderken biletsiz yakalandım 7 ödeyeceğime bilet yok diye 14 kesti... olay bu
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare_26

maca gidicen heralde otobüs var
    bizde arkdaşlarla otobüslerle gidicez gidiş geliş 5 ytl miş

Evet ama otobüsler pazartesi kalkıyo benim pazar gitmem lazım
  • 2 katı ödersin..

zaten trene biner binermez kontrol yapmazlar.. Bozüyükten falan bindim dersin dahda az ücret ödersin..
    demek maça gidiyorsün..
    İnş. ES-ES alır maçı..
  • 2 katını ödemek zorundasın. Ödemez isen o zaman trende atabiliyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

2 katı ödersin..

zaten trene biner binermez kontrol yapmazlar.. Bozüyükten falan bindim dersin dahda az ücret ödersin..
    demek maça gidiyorsün..
    İnş. ES-ES alır maçı..

aynen
  • gir wc ye kocaeline gelene kadar cıkma
  • quote:

Orjinalden alıntı: drift34

gir wc ye kocaeline gelene kadar cıkma

Wc denetliyicisi var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.