Şimdi Ara

TREKSTOR I.BEAT ORGANIX FM İNCELEMESİ >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

fm radyosu kaliteli çeken ve hem manuel hem otomatik aramalı radyoları hafızaya alabilen,
    sadece radyo dinlemek için alınabilecek, kalem pille çalışabilen, bir öneri verebilirmisiniz

ŞU MODELİN RADYOSU NASIL KALİTELİ Mİ, DENEYEN VARMI ?

TREKSTOR I.BEAT ORGANIX FM/SİYAH 1GB MP3 ÇALAR
    http://www.nt.com.tr/urun.php?uid=10339

TREKSTOR I.BEAT ORGANIX FM İNCELEMESİ >>

* 1GB Hafıza
    * Desteklediği dosya formatları : MP3, WMA, WAV, ASF, OGG
    * 15 kanal hafızalı Stereo FM radyo
    * Stereo FM Radyodan direkt kayıt imkanı (MP3)
    * Sennheiser kulaklik
    * 2 adet kulaklık girişi
    * Line-in girişi ve kablo
    * Entegre mikrofon ile ses kayıt özelliği (MP3) *Dosya navigasyon özelliği
    * 2 Renkli OLED ekran (24 mm x 14 mm, 128 x 64 pixels, 4 satır)
    * USB 2.0 bağlantı
    * CD veya Kaset Çalardan direkt kayıt imkanı (line-in-function)
    * Lityum-polimer USB den şarj edilebilir pil (25 saat çalışma süresi) *Yazılım güncelleme
    * ID3 Tag desteği
    * WMA DRM9 desteği
    * 11 EQ Mode (Auto EQ, User, Dance, eXtrem Bass, Jazz, Classical, Live, Pop, Reggae, Rock, SRS, Techno)
    * Surround Sound (SRS focus, SRS WOW, SRS TruBass)
    * Otomatik kapanma özelliği
    * Veri depolama özelliği
    * Dijital saat, alarm ve stopwatch
    * Desteklenen İşletim Sistemleri: Windows 98/98SE/2000/ME/XP Mac OS X 10.3 ve Linux Kernel 2.4 üzeri uyumlu

Paket İçeriği:
    * TrekStor i.beat Organix MP3 Player
    * Sennheiser kulaklik
    * Line-in kablo
    * USB 2.0 kablo
    * Kurulum CDsi
    * Kullanma Kılavuzu
    * 2 yıl garanti

*MAGIX MP3 Maker SE (software for music administration, podcasts, Web radio, and much more)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 12 Kasım 2007; 10:40:29 >

• yukarıdaki aletin gri rengini aldım dün.
    İzmir/Karşıyaka NT mağazasında 1 adet kalmış, onu da ben aldım

bundan önce N73 Music edition telefonu kullanıyordum. bununla kıyaslarsam;
    alet iyi ses veriyor. FM radyosu daha iyi ve kaliteli ses veriyor. mp3 ler de yine aynı şekilde iyi ses veriyor.

15 adet istasyonu hafızaya kaydedebiliyor, ayrıca manuel istasyon arama da mevcut. Radyodan ses kaydıda yapabiliyor.

tamamen boş pili tam olarak şarj etme süresi ortalama 3 saat. pil dolunca otomatik olarak şarjı kesiyor.

cihaz usb ile bilgisayara bağlıyken kullanılamıyor. bu esnada şarj yapılıyor, cihaza müzik atılıabiliyor, yada firmware güncelleştirilmesi gibi işler yapılabiliyor.
    keşke cihazda ince kalem pil kullanılsaydı.

yanında sennheiser kulaklık geliyor. ses kalitesi tatmin edici.

cihazda auto,tekno,jazz,pop,rock,live,normal,classic, eXtrem bass,dance, reggae, ön tanımlı ayarlar ve istediğimiz ses tonlarını elde etmek için ayar imkanı sağlayan user EQ gibi ekolayzer modları var. modlar arası geçişte ton farkı bir hayli fazla.

ses efektleri olarak SRS veya WOW menülerinde değişik ve etkili efektler var efektleri sona dayayınca sesi çok açınca kulaklıklarda biraz distorsiyon oluyor fakat fazla belli olmuyor.
    bu efektlerin şiddetini istediğimiz gibi arttırıp azaltabiliyoruz. efektlerin şiddeti azalınca distorsiyon gidiyor. daha kaliteli bir kulaklıkla bu distorsiyonların önüne geçilebilir diye düşünüyorum.( örn. CX300 )
    fakat yanlış anlaşılma olmasın. bu haliyle bile çok ama çok tatmin edici bir ses alınabiliyor. bence kulaklık değiştirmeye gerek yok.

cihaza parça atmak çok hızlı. Madonna'nın en son albümünü cd ye takar takmak media player 10 otomatik olarak 320kb lik mp3 dosyasına çevirdi ( önceden ayarını yapmıştım) bu albümü mp3 playere yollamak çok hızlı oldu.

cihazda birde spectrum analyzer mevcut. müziğe göre 14 adet spektrum analyzer yanıp sönüyor

ekleme :
    bu aleti mp3 player alacaklara tavsiye edebilirim. özellikle ses kalitesi ve radyosu ayrıca diğer ek özellikleri ile alınmayı hakeden bir mp3 player ve fm radyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 12 Kasım 2007; 10:47:48 >

• bende siyah rengi var menüsü bozuldu açılırken donmaya başladı servise yolladım inşAllah yenisi ile değiştiriler

Orjinalden alıntı: Deathulazam

bende siyah rengi var menüsü bozuldu açılırken donmaya başladı servise yolladım inşAllah yenisi ile değiştiriler

kendin yazılım yüklemeyi denedinmi

Orjinalden alıntı: dgnzcn

quote:

Orjinalden alıntı: Deathulazam

bende siyah rengi var menüsü bozuldu açılırken donmaya başladı servise yolladım inşAllah yenisi ile değiştiriler

kendin yazılım yüklemeyi denedinmi

10larca kez denedim yüklenmedi hep donma yaptı
    am2 4000+@2ghz / biostar ta690g / corsair xms2 2*1gb ddr2 675@800mhz 4-4-4-12 / seagate 250gb (st3250410as) / samsung sh-s203b dvdrw / enermax chakra / silverstone st-50ef+ 500w / samsung 932b+(satılık / logitech x540

• genelde NT mağazalarında oluyor.

180 ytl / 6 ay taksitle aldım.
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler. sizce zen stone plus nı bu mu
    am2 4000+@2ghz / biostar ta690g / corsair xms2 2*1gb ddr2 675@800mhz 4-4-4-12 / seagate 250gb (st3250410as) / samsung sh-s203b dvdrw / enermax chakra / silverstone st-50ef+ 500w / samsung 932b+(satılık / logitech x540

• quote:

Orjinalden alıntı: silikon tabancası

teşekkürler. sizce zen stone plus nı bu mu

zen stone plus dinlemediğim için yorum yapamayacağım.

trekstor organix i ben beğendim açıkçası
    Aldığım ilk ürünü getirip bilgisayara bağladım. Ekranda bir "Laden" yazıyordu bir "Ladevorgang Beer" yazıyordu. Meğersem pil dolduğunda "Ladevorgang Beer" yazıyormuş normalde. Kaç 3 saat şarj ettim ama kesinlikle açılmadı. Götürdüm geri, epey uğraştırdıktan sonra beni, yenisi ile değiştiler. Yenisinde öyle bir sorun yok. Sadece FM radyodan kayıt yapmıyordu. Yazılımını güncelledim. FM radyodan kayıt yapıyor artık.

Ben daha önce 128 MB'lık iRiver IFP 880 kullanmıştım. Onun en büyük sorunu hafızasıydı. İnanın 2 GB'lık olmasına rağmen Organix FM'i kullanırken, eski iRiver'i aradığım oluyor.
    Bunda iRiver'in söz konusu modelinden üstün olarak ekranın çift renkli olması, gerçek zamanlı saati gösterebilmesi (sadece mp3 player modundayken), hafızasının büyüklüğü var. Organix'te bir oyun da var. Ayrıca ses çıkış aygıtı olarak küçük kulaklık, kulaklık, büyük ses sistemi... gibi seçeneklerden birini seçebiliyorsunuz fakat ben kulaklıkla kullanırken bunların hepsini denedim, hiçbir değişiklik olmuyor.

Ses kaydı esnasında sadece üç seçenek var: 128 kbps, 96 kbps ve 80 küsur kbps olmak üzere. Radyodan kayıt iyiyse de kendi üzerindeki mikrofondan kayıt çok iyi değil. Gerçi iRiver'in bahsettiğim ürünü de çok kaliteli kayıt yapamıyordu, ille de biraz pik oluşuyordu kayıtta ama...

Organix'in benim açımdan en çok can sıkıcı tarafı ise, düşük seste dinlerken (ses şiddeti 01 ile 08 arasındaki değerlerdeyken) MP3 player modunda, parçaların çalınması esnasında alttan başka seslerin de duyulması. Eskiden motorlu walkmanlerde kasetten müzik dinlerken, iki parça arasında duyulabilen bir çeşit motor sesi gibi! Bundan emin olmak için dikkat ettim, Organix, iki parça arasında bu sesi kesiyor. Yani bir parçadan diğerine geçerken, bahsettiğim rahatsız edici pikler de kesiliyor ama yeni parçayı çalmaya başlamasıyla beraber tekrar başlıyor. Ancak ses şiddeti 10 ve yukarısındayken söz konusu sesi duyamıyorsunuz. Bu sesler, sessiz bir ortamda müziği kısık seste (kulağa fazla zarar vermemesi için) dinlerken duyuluyor ve açıkçası beni rahatsız ediyor.

Vibez'den hiç dinlemedim ancak Trekstor'un biraz abartıldığı kanısındayım. Şu an nt'de 1 GB'lık ve 39 YTL'ye satılan ucuz bir modelinin varlığını gördüm. O fiyata tabii ki Trekstor tercih edilebilir. Sonuçta Minton gibi markalardan daha iyi ama 217 YTL verip de bu cihazı alacağıma, iRiver X 20 almak isterdim (Ben Organix'i daha çok, line-in girişinden kayıt yapabilmesi nedeniyle seçmiştim, tıpkı vaktiyle eski iRiver ifp 880'i aynı nedenle seçtiğim gibi).

Ama malesef iRiver ülkede bulunamıyor veya tekelde.

(Organix'in pili konusunda not: Pilin dahili olması, bu ürünün daha kibar olmasına katkı sağlıyor. Pil süresi iyi. Tabii şarj konusunda bilgisayara veya uyumlu bir adaptöre ihtiyaç duyuluyor).

Ek: Organix'in ifp880'den bir diğer üstünlüğü, txt dosyalarını da gösterebilmesi. Bunu yazmayı unutmuşum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaldiznet -- 23 Kasım 2007; 13:22:23 >

• Bende siyah Organix 1GB FM var ama dip ses yok ne kadar sesini kissam bile.
    Bence Organix süper alet ve hatta hatirlasam Chip testinde NR 1 secildi.
    Coook memnunum ve kaliteli müzik dinlemek isteyenlere tavsiye ederim.

Orjinalden alıntı: einstein290573

Bende siyah Organix 1GB FM var ama dip ses yok ne kadar sesini kissam bile.
    Bence Organix süper alet ve hatta hatirlasam Chip testinde NR 1 secildi.
    Coook memnunum ve kaliteli müzik dinlemek isteyenlere tavsiye ederim.

evt süper alet trekstora laf yok ses i güzel kaliteli sanki konserdeyim gibi ses veriyor...

ayrıca 2 kulaklık takabiliyosunuz 4 kişi bi mp3te müzik dinleyebilirsiniz

sanırım size arızalı modeli denk geldi. elektronik ürünlerde olabiliyor böyle durumlar.

bana göre organix ses kalitesi gayet yeterli.
    hatta dinlettiğim arkadaşlarım bu ne yahu müzik seti gibi, kaça aldın bakayım biraz dinleyimmi gibi sulanmalarda bulundular. vermedim tabi
  • u3 bizim arkadas billboard'un kampanyasından 48 ytl'ye aldı ama kampanya gecti organix le u3 ün kıyaslanması cok sacma u3 kim ki trekstorun cebraxi bile u3 ü 5 e katlıyor hem fiyat hem kalite hem de performans acisindan hele ki organix u3 ü 100 katlar 100 le carpar :D hele hele vibez ı da isin icine katarsak 1000 e katlar 1000 le carpar :D bir kere organix sanki konserdeymissin gibi canlı canlı bir atmosfer yaratıyor o derece yani.

Orjinalden alıntı: kadirguven

u3 bizim arkadas billboard'un kampanyasından 48 ytl'ye aldı ama kampanya gecti organix le u3 ün kıyaslanması cok sacma u3 kim ki trekstorun cebraxi bile u3 ü 5 e katlıyor hem fiyat hem kalite hem de performans acisindan hele ki organix u3 ü 100 katlar 100 le carpar :D hele hele vibez ı da isin icine katarsak 1000 e katlar 1000 le carpar :D bir kere organix sanki konserdeymissin gibi canlı canlı bir atmosfer yaratıyor o derece yani.

gerçekten doğrumu söylüyorsun kardeş trekstor organixmi alayım sence ses kalitesi inşallah samsung u3 den falan çok iyidir ama yinede bir araştırayım yani belki pişman olurum organixden
  • Trekstor organix 1gb radyolu >> Fiyatı kdv dahil 204 ytl'ye satılıyor.. Bu kadar para vereceğine;G.G'dan 1 gb iriver t60 al daha iyi! Fiyatı da 120-130 lira arası.. radyosu da sesi kadar süper kalite.. AAA kalem pille çalışması da büyük avantaj!
    Arkadaşımın organix'inin pili 1.5 sene sonra bitti.. serviste 45 liraya yenisini taktılar.. düşün artık...

Orjinalden alıntı: frux

Trekstor organix 1gb radyolu >> Fiyatı kdv dahil 204 ytl'ye satılıyor.. Bu kadar para vereceğine;G.G'dan 1 gb iriver t60 al daha iyi! Fiyatı da 120-130 lira arası.. radyosu da sesi kadar süper kalite.. AAA kalem pille çalışması da büyük avantaj!
    Arkadaşımın organix'inin pili 1.5 sene sonra bitti.. serviste 45 liraya yenisini taktılar.. düşün artık...

gg den alma gibi bir şansım yok kalem pille çalışması benim için bir avantaj değil çünki bataryalara göre iki kat daha az dahanıyorlar t60 ın ses kalitesi trekstor dan daha mı iyi t60 al diyorsun kardeş organix 14 tane ödül almış da oyüzden

kısaca t60 alma gibi bir şansım yok

• quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

quote:

Trekstor organix 1gb radyolu >> Fiyatı kdv dahil 204 ytl'ye satılıyor.. Bu kadar para vereceğine;G.G'dan 1 gb iriver t60 al daha iyi! Fiyatı da 120-130 lira arası.. radyosu da sesi kadar süper kalite.. AAA kalem pille çalışması da büyük avantaj!

gg den alma gibi bir şansım yok kalem pille çalışması benim için bir avantaj değil çünki bataryalara göre iki kat daha az dahanıyorlar t60 ın ses kalitesi trekstor dan daha mı iyi t60 al diyorsun kardeş organix 14 tane ödül almış da oyüzden

kusura bakmayında ben öyle ödüle fln inanmıyorum kime parayı verirsen o dergide o markayı 1. ci seçer sırf bu yüzden gidip mp3 player almayın elinizzde imkan varsa karşılaştırıp öyle alın, ayrıca bataryalara göre 2 kat az dayanıyo demişsin iriver t50 de AA pil 50 saat gidiyo t60 ta AAA pil daha dün denedim 20 saat gidiyo, 1.5 yıl sonra gidip 45 milyon vermekli mantıklı yoqsa şarjlı pilin göçtügünde gidip 7 milyona bi çiftini almakmı daha mantıklı.. milleti yanıltmayalım arkadaşlar..

Xbox elite + philips lcd= Wow

• quote:

Orjinalden alıntı: counterdoctor

quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

quote:

kusura bakmayında ben öyle ödüle fln inanmıyorum kime parayı verirsen o dergide o markayı 1. ci seçer sırf bu yüzden gidip mp3 player almayın elinizzde imkan varsa karşılaştırıp öyle alın, ayrıca bataryalara göre 2 kat az dayanıyo demişsin iriver t50 de AA pil 50 saat gidiyo t60 ta AAA pil daha dün denedim 20 saat gidiyo, 1.5 yıl sonra gidip 45 milyon vermekli mantıklı yoqsa şarjlı pilin göçtügünde gidip 7 milyona bi çiftini almakmı daha mantıklı.. milleti yanıltmayalım arkadaşlar..

ne diyorsun kim kimi yanıltıyor kardeş burada mp3 çalar alacak olan benim ödüle bende inanmam benses kalitesine bakarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.