Şimdi Ara

Traş olduktan sonra yüze neden kolonya sürülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
34.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru başlıkta evet neden yüzümüze kolonya süreriz

• Yapay Zekanın Yanıtı

Traş Sonrası Yüze Kolonya Sürmek: Nedenleri ve Faydaları

Traş olduktan sonra yüze kolonya sürmek yaygın bir uygulamadır ve çeşitli nedenlerden dolayı faydalıdır. Kolonyanın serinletici ve dezenfekte edici özellikleri, traş sonrası cilt için idealdir.

• Serinletici Etki: Kolonya, traştan sonra oluşan tahrişi ve kızarıklığı yatıştırmaya yardımcı olan serinletici bir etkiye sahiptir.

• Dezenfektan Özellikleri: Kolonya, antiseptik özellikleri sayesinde traş sırasında oluşan küçük kesik ve çizikleri dezenfekte etmeye yardımcı olur ve enfeksiyon riskini azaltır.

• Ağrıyı Hafifletme: Kolonyanın içinde bulunan alkol, uyuşturucu bir etkiye sahiptir ve traş sonrası ağrıyı hafifletebilir.

• Kanama Durdurma: Kolonya, kan damarlarını daraltarak traş sonrası oluşan küçük kanamaları durdurmaya yardımcı olur.

• Gözenekleri Sıkılaştırma: Kolonyanın içerdiği alkol, gözenekleri sıkılaştırır ve yağ üretimini azaltır, bu da akne ve siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

• Ferahlatıcı Koku: Kolonya, traş sonrası ferah ve temiz bir koku bırakır, bu da kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

????:

Traş olduktan sonra birkaç damla kolonyayı avucuna dök ve nazikçe yüzüne uygula. Gözlere ve ağza gelmemesine dikkat et. Cildin tamamen emmesine izin ver.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Hassas cilde sahipsen, kolonyayı seyreltmek için su kullan.
    • Kolonyayı aşırı kullanmaktan kaçın, çünkü bu cilt kuruluğuna ve tahrişe neden olabilir.
    • Alkol alerjin varsa, kolonya kullanmaktan kaçın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tahriş olan deri enfeksiyon kapmasin diye sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiiç öyle değişiklik olsun diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzmanamelee

soru başlıkta evet neden yüzümüze kolonya süreriz

Tabi sen bilmezsin, traş olduktan sonra cild yanar ve tahriş olur, ferahlatmak için ve cildi biraz yumuşatmak, düzeltmek için sürülür. Ben bakm sürüyorum pamık gibi oluyor
  • Hardcore

• quote:

Orijinalden alıntı: Baronet

Çünkü eşeğin.. neyse şikayet ediyorlar uyarı alıyoruz

Merhaba, bunu yazmak için girmiştim, iyi akşamlar.
  • varsa sakal dene biara, yoksa babana sor oda yoksa, yüzde kalan köpüğü arıtır gözenekleri açar ve ilk yanma hissinden sonra ferahlatır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla zararlı mıdır yararlı mıdır bilmem ama özellikle malum bölgeyi tıraş ettikten sonra avuç dolusu kolonyayı sürmek önceleri biraz yaksa da

-ki bu yanma nedense bana zevk veriyor -

sonrasında bi yumuşaklık, bi temizlik getiriyor ya da ben öyle hissediyorum

ha bu arada traş değil tıraş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 19 Nisan 2013; 1:02:53 >
  • bazı alışkanlıklar kültürden gelir. japonların suşi yemesi, karadenizde mısır ekmeğinin tüketilmesi.. gibi gibi.
    sen var olan bir şeyi kullanırsın. zamanında losyonlarımız olmadığı için veya pahalı olduğu için insanlar kolonyaya yönelmiş.
    ama günümüzde kullanılan markalı özel tıraş kolonyalarını kullanmakta bence bi sakınca yok.
  • İlerde traş olmaya başlayınca anlarsın afacan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

Valla zararlı mıdır yararlı mıdır bilmem ama özellikle malum bölgeyi tıraş ettikten sonra avuç dolusu kolonyayı sürmek önceleri biraz yaksa da

Sizin banyoda kolonya mi var? Büyük 1 tl küçük 50 kuruş olan kuytu köşelerdeki Tuvaletler geldi aklıma

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

Valla zararlı mıdır yararlı mıdır bilmem ama özellikle malum bölgeyi tıraş ettikten sonra avuç dolusu kolonyayı sürmek önceleri biraz yaksa da

Malum bolgeye kolonya surmek mi sabah sabah

• tıraş oluyorum ama kolonya sürmüyorum gayet rahatım. (yüzümde pürüzsüz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jizzy quatily -- 28 Kasım 2014; 10:41:53 >
  • Bence..traş olmak

yüzde mikro çizikler oluşturduğu için traş sonrası alkol içeren birşey sürmek yüze ve deriye zararlıdır. uzun vadade cildin erken yaşlanmasına neden olur. ayrıca birde kuruluk yapar pul pul olur beyazlaşır ten.

Böyle..

Hortlattım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.