Şimdi Ara

Traş makinesi tamiri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar
    Elimde philips multigroom traş makinesi var şarjdan çıkardıktan 1-2 dk sonra kullanmasam bile bataryası bitiyor. Ben bunun bataryasını iptal edip direkt kabloyla çalıştırmak istiyorum elektronikten anlayan arkadaşlar taktik verir misiniz nasıl yapabilirim ?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: OxiJeaN

    Merhaba arkadaşlar
    Elimde philips multigroom traş makinesi var şarjdan çıkardıktan 1-2 dk sonra kullanmasam bile bataryası bitiyor. Ben bunun bataryasını iptal edip direkt kabloyla çalıştırmak istiyorum elektronikten anlayan arkadaşlar taktik verir misiniz nasıl yapabilirim ?

    Oncelikle bildiğim kadarını anlatayım,
    Şimdi ilk iş makineyi dış kalibindan çıkarıp içini ele alın. Daha sonra adaptör girişini direk kaliptan çıkardığımız makinaya bağladığımizda çalışmış olur. Yanlız dış kalıbıni kapayacagimiz için iki delik demek gerekir ki Kablolar direk baglansin ve dış kalıp kapansın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada makinayi tam bilmediğim için konuşuyorum bu devresiz basit bi makina için..geneli de devresiz oluyo dene bakalım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015 yılında aldığım multigroom Series 5000 QG3371/16 model sakal tıraş makinesinin başlıkları tam oturmadığı için uzun zamandır çok sesli çalışıyordu. Ancak bir süredir başlıklar hiç oturmaz oldu. Sorun başlıklarda olsa yeni başlıklar alarak çözebilirdim. Ancak sorun makine üzerinde başlıkların takıldığı kısımda. Yani makine garantisini doldurduktan kısa süre sonra kullanılmaz hale geldi. Ürünün şu anki piyasa değeri 600 TL civarında. Ve üstelik haftada bir tıraş olan ve sadece 2 başlığı kullanan birisiyim. Ayrıca başka bir tane daha tıraş makinem (powertec) olduğu için her seferinde aynı makineyi kullanmadım. Daha sık kullansam garanti süresi bitmeden çöp olacaktı cihaz. İnternetten araştırdım ve bunun kronik bir sorun olduğunu, garanti sürse bile Philips'in bu durumu garanti kapsamında ele almadığını öğrendim. Yılların markası Philips'in geldiği duruma üzüldüm. Şu an kullandığım diğer makineyi aynı dönemde çok daha ucuza almıştım. Philips'i daha iyi kesim yapacağını düşünerek ve daha fazla başlığı olduğu için almıştım. Diğer makine hala taş gibi çalışıyor. Evimdeki ütü, mutfak robotları, kişisel bakım ürünleri vs. Hep Philips marka. Şimdiye kadar sadık bir müşteriydim. Ancak bir daha asla Philips markasından bir şey almayacağım. Özetle Philips tıraş makinelerinden uzakdurun, eski kalitesi yok artık. Tavsiye etmiyorum.




  • merhaba arkadaşlar,

    elimde severek kullandığım multigroom qg3371 modeli var. yaklaşık 4-5 senedir kullanıyorum son bir senedir motor ateşlemesinde mi diyeyim yoksa pil sorunu mu bilemedim. Kabloya takılı olmasına rağmen çalıştırma düğmesine ilk bastığımda makine çalışmıyor. Ancak başlatma düğmesine art arda makine çalışasıya kadar basoyorum bir yerde motor alıyor ateşlemeyi ve sonra traşımı olabiliyorum. hatta ilginç tarafı çalıştığı anda , makine çalışır haldeyken kabloyu çıkarıyorum makine rahat 10dakikanın üzerinde çalışmaya devam ediyor ne zaman durdurmak için düğmesine bassam tekrar çalışmıyor.

    bende pilde mi akü durmuyor diye açtım. tabi öncesinde makineyi yeşil ışık sabitlene kadar şarjda bırakmıştım. Hoş, o halde bile çalıştırmak için az önce anlattığım metodu yapıyorum anca kablo takılıyken 8-9 kere düğmeyi bastıktan sonra çalışıyor. Ben sorun pildedir dedim ama dolu halde iki pil toplam 2,8V gösterince pilde enerji var, pili değiştirsem de yaklaşık aynı Voltluk pil enerjisi olacak gene aynı sorunla karşılaştırmıyım diye ikileme düştüm. yani sorun motor ateşlemesin de mi acaba diye düşündüm.

    Sizce ne olabilir?

     Traş makinesi tamiri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.