Şimdi Ara

TRANSCEND HARDDİSK SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben harddiskimi yaklaşık 2 sene önce aldım aldığım günden beri harddiskim ince bir ses çıkartıp pc ile bağlantısı kopuyordu ama üstünde durmadım ama şu anda harddiski bilgisayara taktığımda önündeki mavi ışık (harddiskin) sürekli yanıp sönüyor bi süre sonra pc kitleniyor , daha sonra harddiski çıkarıyorum pc normal hale geliyor.

1-Güvenli modda açtım açılmadı.
    2-biosu sıfırladım gine normal ve güvenli modda denedim açılmadı.
    3-virüs taraması yaptım pc de belki virüs vardır diye yine bi değişiklik olmadı. (combofix ile)

Ve bu sorun oluşmadan önce recuva diye bir hdd recovery programıyla c yi tarattım bulduğu dosyaları bnm harddiske kopyalattırdım gece öle bıraktım sabah kalktığımda hdd nin bağlantısı kopmuştu ve hala durum böyle.
    -----------
    SİSTEM BİLGİLERİM
    İŞLETİM SİSTEMİ OLARAK XP PRO SP3
    ASUS P5SD2-X ANAKART
    512 MB RAM
    120 GB SAMSUNG HDD
    RADEON X550 EKRAN KARTI

HARDDİSKİN MODELİ:TS500GSJ25F

• quote:

Orijinalden alıntı: HACKER0

Arkadaşlar ben harddiskimi yaklaşık 2 sene önce aldım aldığım günden beri harddiskim ince bir ses çıkartıp pc ile bağlantısı kopuyordu ama üstünde durmadım ama şu anda harddiski bilgisayara taktığımda önündeki mavi ışık (harddiskin) sürekli yanıp sönüyor bi süre sonra pc kitleniyor , daha sonra harddiski çıkarıyorum pc normal hale geliyor.

1-Güvenli modda açtım açılmadı.
    2-biosu sıfırladım gine normal ve güvenli modda denedim açılmadı.
    3-virüs taraması yaptım pc de belki virüs vardır diye yine bi değişiklik olmadı. (combofix ile)

Ve bu sorun oluşmadan önce recuva diye bir hdd recovery programıyla c yi tarattım bulduğu dosyaları bnm harddiske kopyalattırdım gece öle bıraktım sabah kalktığımda hdd nin bağlantısı kopmuştu ve hala durum böyle.
    -----------
    SİSTEM BİLGİLERİM
    İŞLETİM SİSTEMİ OLARAK XP PRO SP3
    ASUS P5SD2-X ANAKART
    512 MB RAM
    120 GB SAMSUNG HDD
    RADEON X550 EKRAN KARTI

HARDDİSKİN MODELİ:TS500GSJ25F

Merhaba kardeşim,

Sanırım usb hdd'den bahsediyorsun.Hdd'yi pc'ye beraberinde gelen usb kablo ile bağlaman gerekiyor.Bu kablonunda 2 ucu olması gerekiyor değil mi?Eğer öyle ise;
    O iki ucuda pc'ye takmalısın ki yeterli gücü alabilsin.Yani bir uç hdd'ye girecek , kalan iki uç pcdeki iki usb girişe takılacak.

• evet zaten öyle denedim ama oda olmadı . Lütfen yardımcı olun başka ne yapabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HACKER0 -- 18 Mayıs 2012; 15:56:10 >
  • Sorun donanımda gibi.

iki tarafın da usb girişlerini kontrol edin
    farklı bir kablo kullanın
    yine olmazsa hdd'in içinde disk kafasında sorun olabilir, son çare bir bad sector taraması yapın ama her şeyden önce içindeki verileri sağlam bir yere yedekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 19 Mayıs 2012; 20:08:20 >
  • yedekleyemiyorum harddiske ulaşamıyorum ki açılmıyor pc yi kitliyor...
  • Tıpkısının Aynısı sorunla bende muzdaribim...

Lütfen bu konu hakkında bilgili arkadaşlar bir yardım lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ssd disk sorunu?
    13 yıl önce açıldı
    Seagate HDD Garanti
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.