Şimdi Ara

TRAMER SORGULAMALARI HK. ÇOK ÖNEMLİ !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
2
Favori
25.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Doğan.

İkinci el araç alırken adım adım şu adımları uygularım:

1) İstediğim tarzda araçların arasından 'sahibinden ve az kilometrede, tampon çamurluk harici değişen ve boya olmayan,plakası açık veya isteyene verilir diye belirtilmiş, fotoğrafları güzel çekilmiş ve ilanı güzel açıklanmış ilanları favorilerime eklerim.

2)Favorilerim arasından en beğendiklerimi telefonla ararım, bazı satıcılar hemen kendisini belli eder, mesela sahibinden satılık bir ilan açıp araba için aradım dediğinizde adam hangi araba derse galerici olma ihtimali yüksektir. Telefon görüşmemde istediğim yere gösterebilieceğimi söyleyen ve konuşması düzgün olanları seçerim, buda favorilerimdeki ilanların hemen hemen yarısıdır.

3)Son 2 3 araçtan hepsi uygun gözükmektedir. Bir tanesini seçer ve şu adımları uygularım:
    - 5664 'e plaka sorgusu yaptırırım.

-Tramerden şasi numarası ile sorgu yaptırırım.

-Satıcı ile yüzyüze geldiğimizde; bakımlarının yapıldığı yetkili servise gidip aracın geçmişini öğrenirim ve expertiz yaptırırım.

-En az 15 dk'lık bir test sürüşü yaparım, sürüş sonunda yağ çubuğunu ve yağı kontrol ederim, rölantide 4-5 dk dinlerim,lastiklerin durumuna da göz gezdirir buraya kadar hiç bir aksaklık çıkmazsa aracı ALIRIM.

Bu şekilde alımlarda tongaya düşme ihtimali çok daha azdır.

güzel bir açıklama teşekkürler,

• Çok açık var çok.Servislere de güvenmeyin,sorgulamalara da..Bir bildiğim var,güvenebilirsiniz söylediklerime.En güzeli kendine güvenmek,babam bana bile güvenme derdi her zaman.Çok haklı...
  • Ben daha gecen carsamba istanbuldan picanto 2005 1.1 ex aldm. Almadan sahibiyle gorusup sasi nosun aldim. Sorgulattim ayni islemi plakasiyla yaptim ve teyid etmis oldum.

Kia servisine gecmisi sorgulattim temiz cikti.

İstanbula gitmeden once maslak sanayii de kia ya bakan bir servis bld telefola ustayla gorustum randevu aldim.

İstanbula gittigimde bu servise gittim baktirdim. Lifte falan cekildi birsuru islem yapildi , bakildi. Arac temiz dendi.

Bir onceki tuvturk muayene kagidini inceledim km uyuyordu.

Herseyden once saticinin kendisiyle arkdas olduk halen gorusmekteyiz. Bu en onemlisi.....

İstanbuldan ta Antalyaya geldim gece yolculuguyla ve ortalama 100-110 km ile geldim , gayet de rahat hissettim...

İyice arastirin , bu u almdan once baktigim onlarca arac hep pert cikti....

Sahtekar cok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dominic Toretto

Benim aracımında plakadan sorgulayınca 3 tane hasarı gözüküyor. Fakat şase numarasından sorgulayınca hasar gözükmüyor.

Evet böyle de bir durum var.
  • Arkadaşlar bu konuda baktığım birçok dava var,önemli bir derecede mağduriyetiniz söz konusu ise,talebiniz halinde hukuki yardımda bulunabilirim.
  • Tramer e çok güvenmeyin,

Pert kayıtlı aracımız bir dönem temiz olarak görünüyordu.

sonra yine pert kayıtlı görünmeye başladı.

Sistemden kaynaklanan sorunlar oluyor,

Hatta ve hatta, sigortacıların sisteminde bile sorun oluyor.

Axa dan araca kasko için teklif istedik, çok uygun bir rakam verdiler, sigortacıyı arayıp tekrar görüştüm ve özellikle belirttim, araç pert kayıtlı bu fiyat olduğuna eminmisiniz diye, sigortacı ısrarla emin olduğunu sistemden onay geldiğini söyledi,

sigortacıya gittim, ödemeyi yaptım, poliçemi almak için bekliyorum, o da ne, sigortacı poliçeyi bastıramıyor, müdürlüklere telefon açıyor sistemde herşey düzgün ama onay gelmiyor gibisinden bir şeyler anlatıyor.

yarım saat sonra sigortacıya telefon geliyor, bu araca kasko yapamazsınız pert kaydı var diyor.

Paramı geri alıp ordan çıkıyorum.

Bu sigortacı tanıdık olsaydı, araba alacak olsaydım tesadüfen o güne denk gelseydi ve motor no şase no plaka herşeyden sorgulama yapsa bile bana bir sorun yok, araç şağlam diyecekti .

• daha bugün başıma geldi ne yapacağımı bilmiyorum c.tesi temiz çıkan arabayı üzerime aldıktan sonra çarşamba günü kasko yaptıracam arac pert çıkıyor adamda geri almıyor ne yapacam bilmiyorum iyi de para verdik iiiisi olsun diye kredide çekti anlayacağınız kaydı yani yolunu bilen varsa yardımcı olsun iiiiii akşamlar
  • Yararlı paylaşım olmuş teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanyigit

daha bugün başıma geldi ne yapacağımı bilmiyorum c.tesi temiz çıkan arabayı üzerime aldıktan sonra çarşamba günü kasko yaptıracam arac pert çıkıyor adamda geri almıyor ne yapacam bilmiyorum iyi de para verdik iiiisi olsun diye kredide çekti anlayacağınız kaydı yani yolunu bilen varsa yardımcı olsun iiiiii akşamlar

Kardes aynisi benim basıma geldi ben ilk gün öğrenmiştim pert olduğunu tabi satan adam almak istemedi.ertesi sabah alım satım yaptığımız noterin verdigi kagittaki adamın ev adresine dayandım tel actım arabanı getirdim kapindayim deyince adam afalladi evimi nerden buldun die.tavsiyem satıcının gözünü fazla olmasa da biraz korkutarak yasal yollardan basını belaya sokmadan geri satmaya çalış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamla knşyorum para ihtiyacım olduğu için sattım parayı da kartlarıma yatırdım diyor ben senin adına o arabayı satacam diyor iyi niyetli knşuyor ama zaman geçtikten sonra ne olacak allah bilir öte yandan aracın motor ve şase numarasını sigortacı arkadaşıma baktırmama rağmen araçta bişey yok demeside beni şaşırttı kime ne diyecem bilmiyorum aldığım yer galeri adamlar bizim öle burda sözünü geçirecek abimizde yok avukat tutsam o ne yapacak mahkeme 1 yıldan fazla sürüyomuş adam senin adına ben satacam bu arabayı diyor sadece başkada birşey demiyor satacak alan kişinin canıda benim gibi yanacak ve ruhsat sahibini tanırım diye olay bana dönecek allah herkezin yardımcısı olsun canım çok sıkkın kafayı yiyecek gibiyim 31.000 para verdik pert arabaya allahım ya
  • Zülfü Livaneli'nin ahlak ve dini sorguladığı bir yazısı vardı. Taksi şoförleri üzerinden anlatıyordu. Fakat siz genelleştirebilirsiniz. Yazının orjinalini bulamadım. Milliyet'de Meral Tamer'de benim gibi çok beğenmiş ve yazıyı köşesinde yayınlamış oradan aldım.
    http://www.milliyet.com.tr/2002/09/03/yazar/tamer.html

Fransız kazıklar
    "Yolu dışarıya düşmüş olanlar bilir: Parisli taksi şoförü, eğer yabancı olduğunuzu anlarsa sizi kazıklar: Gündüz yerine gece tarifesi açar, çevre yollarına çıkıp yolu kilometrelerce uzatır ve hak ettiği paranın en az iki mislini alır sizden.
    Bu iş Roma’da da böyledir. Dikkatli olmazsanız yandınız.
    İspanya’da, Yunanistan’da, Portekiz’de de göze almalısınız bu riski.

Alman kazıklamaz
    Ama Almanya’da taksi şoförleri dürüst çalışır.
    İngiltere’de de öyledir.
    İskandinav ülkelerinde sizi kazıklamak kimsenin aklına gelmez. Hollanda’da olduğu gibi, tarife neyse onu alırlar. (Tek tük aksi örneklere rastlansa bile genellikle durum böyledir.)
    O zaman yukarıda saydığım ve hemen hepsi Hıristiyan olan bu ülkelerde ortak ahlak temeli yok demek ki.
    Bu durum ahlakın, hep iddia edildiği gibi din kökenli olmadığını mı gösteriyor?
    Bence öyle değil.
    Tam tersine, din kökenli ahlakın ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.
    Örnek verdiğimiz ülkelerden Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz Katolik. İkinci kategoride yer alan İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Almanya, Hollanda ve İngiltere Protestan. Yunanistan Ortodoks.
    Bu ilginç sınıflama ister istemez dikkatinizi çekiyor ve bu kadar büyük rastlantı olmayacağını düşünerek Katolik ve Ortodoks ülkelerdeki ahlak yapısının, insanları modern ticaret ortamında koruyacak bir etik mekanizma yaratamadığını, oysa Protestan ülkelerde bu korunmanın sağlandığını görüyorsunuz.
    Yoksa turisti kazıklamaya çalışan esnafın sadece Katolik ve Ortodoks ülkelerde bulunmasını, dürüst davrananların ise sadece Protestan ülkelerinde yaşamasını sistematik olarak açıklayamazsınız.
    Çünkü bu ülkelerin gelir durumları, Avrupa Birliği üyesi oluşları, sanayileşmeleri, enflasyon oranları ve sosyal kurumları, üç aşağı beş yukarı aynı düzeydedir.

Protestan ahlakı
    Fransa Almanya’dan daha yoksul bir ülke değil.
    Ya da Finlandiya İtalya’dan daha büyük ve zengin bir ülke olmadı hiç.
    O zaman bu fark nereden doğuyor?
    Protestan ahlakından.
    Bilindiği gibi Protestanlık, sanayi devrimine ve kapitalizme en uygun mezhep. Kalvinizm modern ticaretin moral kurallarını koyuyor.
    Marx’ın belirttiği gibi "emeğini satan özgürleşmiş işçi" Protestanlık sayesinde ortaya çıkıyor.
    Amerikan sisteminin kuruluşu da varlığını Protestan ahlakına borçludur.
    Kısaca değindiğim bu örnekler, modern ahlak yapısındaki din kökenini sanırım itiraza meydan bırakmayacak biçimde vurguluyor.

Pekiyi ya İslam?
    İsterseniz İslam dinini bir de bu açıdan ele alalım ve nasıl bir ahlak yapısı yarattığını düşünelim.
    İslam ülkelerindeki esnafa güveniyor musunuz?
    Sizi bir Mısırlı, Iraklı, Suriyeli, Yemenli, Türk şoförün gezdirmesini mi tercih edersiniz, yoksa bir İsveçli, bir Alman, bir İngiliz şoförün mü?
    Basit bir soru gibi görünüyor ama, birçok şeyin cevabı bu soruya vereceğiniz yanıtta gizli.
    Geleneksel ahlakımız bizi koruyor mu, korumuyor mu?
    Ya da daha önce koruyordu da şimdi mi korumuyor?"

Not: Amacım din kökenli ya da mezhepsel bir tartışma başlatmak değil ama yaşadığım bu ülkenin ahlakından utanıyorum. Öğretmenim, öğrenciye sorumluluklarını hatırlatıyorum, bana bunları yaparsam ne vereceksiniz diye cevap veriyor. Bende ona, "yapması gereken işi yapması karşılında çıkar talep eden adama rüşvetçi denir" diyorum. Daha 10'lu yaşlarda çocuklarımız rüşvetçilikle ahlakına sahip. Üzülüyorum!

• genelleme yapmak yanlıştır...
    bütün olay insan olmaktır. İnsan olmak, dini dili ırkı ne olursa olsun, hak yemenin yanlış olduğunu bilmektir. Bunun sebebi ister dini olsun ister ailesi olsun ister yaradan korkusu ahiret korkusu olsun.

Bir toplumda 10 milyon içinde bir tane bile gerçek insan olan var ise bu topluluğu genelleyerek kötülemek o bir kişiye yapılmış en büyük günahtır....

Keşke herkes en azından bir kez "insan olma"yı denese....
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

Önemli Bi Konu,Güzel Paylaşım Teşekkürler.

Sanırım Bu Şekilde Pert Araba Alıp Kasko Yapılamayacağını Duyduğu Zaman Olayı Anlayan 2 Forum Üyesi Vardı.

Konu Sabitlenmeli ...

Allah razı olsun senden, bizler bu konuda çok bilgisiz kişileriz. En azından bundan böyle nasıl hareket edeceğimizi anlamış olduk.

NOT: Sorgulama şeklini nasıl yapıyoruz? Şasi no yu yazarak mı 5664 e gönderiyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğan.

İkinci el araç alırken adım adım şu adımları uygularım:

1) İstediğim tarzda araçların arasından 'sahibinden ve az kilometrede, tampon çamurluk harici değişen ve boya olmayan,plakası açık veya isteyene verilir diye belirtilmiş, fotoğrafları güzel çekilmiş ve ilanı güzel açıklanmış ilanları favorilerime eklerim.

2)Favorilerim arasından en beğendiklerimi telefonla ararım, bazı satıcılar hemen kendisini belli eder, mesela sahibinden satılık bir ilan açıp araba için aradım dediğinizde adam hangi araba derse galerici olma ihtimali yüksektir. Telefon görüşmemde istediğim yere gösterebilieceğimi söyleyen ve konuşması düzgün olanları seçerim, buda favorilerimdeki ilanların hemen hemen yarısıdır.

3)Son 2 3 araçtan hepsi uygun gözükmektedir. Bir tanesini seçer ve şu adımları uygularım:
    - 5664 'e plaka sorgusu yaptırırım.

-Tramerden şasi numarası ile sorgu yaptırırım.

-Satıcı ile yüzyüze geldiğimizde; bakımlarının yapıldığı yetkili servise gidip aracın geçmişini öğrenirim ve expertiz yaptırırım.

-En az 15 dk'lık bir test sürüşü yaparım, sürüş sonunda yağ çubuğunu ve yağı kontrol ederim, rölantide 4-5 dk dinlerim,lastiklerin durumuna da göz gezdirir buraya kadar hiç bir aksaklık çıkmazsa aracı ALIRIM.

Bu şekilde alımlarda tongaya düşme ihtimali çok daha azdır.

Güzel açıklama olmuş hocam teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.