Şimdi Ara

Trakya bölgesi tam bir yemek fukarası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Trakyalıyım ben et konusunda gaziantepten sonra ikinci sırada gelir Trakya bölgesi.

    etin içine rakı koyan var mı hocam? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: awdasase


    quote:

    Orijinalden alıntı: Treth

    Trakyalıyım ben et konusunda gaziantepten sonra ikinci sırada gelir Trakya bölgesi.

    etin içine rakı koyan var mı hocam? :)

    Rakıyı bilmem ama kırmızı şarapla dinlendirenler var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hipotermi

    Kırklarelin'de bir köfte, Edirne'de bir ciğer, Lüleburgaz'da çorba, Yenice'de satır et yemediysen böyle konuşman normal tabi. Otobandan edirneye gelip gitmek değildir trakya :)

    tekirdağdan rakıyıda unutma beya
    tabi köfteyide unutmamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konungariket Sverige -- 13 Ekim 2016; 13:41:07 >
  • Kırklareli köftesi yememiş bir arkadaşımız galiba. 1 Porsiyon Kırklareli Köftesi üstüne Hamitabat sucuğu ye bakalım bir daha trakyadan çıkabilecek misin?
  • Trakya'da her şehrin kendine özgü damak tadınıza göre lezzetli menüleri herzaman bulabilirsiniz.Edirne'de ilk olarak akla yaprak ciğer ,beyaz peyniri gelir, daha sonra ilçelerdeki yöresel lokantalarda satır et ,köfte ve ızgara etin tadı damağınızda kesinlikle kalacağında emin olabilirsiniz.Kırklareli'nde ise yine merkezde köfte ilçelerinde satır köfte ve ızgara et ile alabalık çiftliğinde bu lezzetleri deneyebilirsiniz.Tekirdağ klasik herkesin bildiği üzere Tekirdağ köftesi ile meşhurdur, ama şahsen ben daha çok ızgara et ve balık ürünleri ile meşhur Hayrabolu tatlısını öneririm.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amann hocam trakya yemeklerine sallanır mı hiç, bak gene acıktım
  • lüleburgazlıyım ama bak okadar yer gezdim trakya gibi yer yok buna emin ol işin düştüğünde istanbula gitmesi 1.5-2 saat al arabanı bulgara yunana git gez günü birlik herşey elinin altında neredeyse yemek konusunda gel bi köye filanda düğün yemeklerini tadına filan var keşkeğinden tarhanasına ahmetbey köftesine ciğerine sucuğuna oğlak çevirmesini satır etini mancasını cizlemesini hayrabolu tatlısını neyse daha yazardım yoruldum bunları yemediyse fazla laf yapmazsın...
  • Ciğer demişken, aklıma diyarbakır ciğeri geldi. Olsa da yesek.
  • Evet doğu mutfağımız gerçekten farklı bir renktir ve çeşit açısından çok ayrı bir yere sahiptir.Ancak, Trakya denince ordada bir saat düşüneceksin.Her şeyden evvel ürünlerin organik olma oranı %87 dir.Bu bütün gıdalarada yansır. Et ,süt,peynir,tereyağ, ve bunlardan yapılan mamüller.Hepsi mükemmel lezzet ve tat içerir.Yöresel olarak çokçada yemek çeşitliliğine sahiptir.Sadece bir iki örnekle geçiştirilemez.Bu ülkenin her köşesi ayrı bir lezzet ve tat durağıdır ve her yörenin mutlaka kendine has yemek çeşitliliği vardır.Bu konuya objektif olarak bakmak lazım.
  • Benjamin Greeg kullanıcısına yanıt
    giresunda yaşıyorum balık çeşitleri hariç katılıyorum birde akçabat köftesi bunlardan başka rastlamadım.
  • Çarpılırsın kardeş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 senem geçti o bölge de gayette iyiler tekirdağ köftesi, köftenin yanına özel bi sosları vardır efsanedir, edirne tavaciğer, kırklareli üzüm şırası ve şarapları, hayrabolu tatlısı, höşmerim (peynir helvası) gayette adamların kendine has yemek, tatlıları meşhurdur gezmesini araştırmasını bilene :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç bişeyi yoksa süzülmüş ayranı yeter be adaş
  • Konuyu açan arkadaşın yoruma karşı yazılan yemeklere baktığımda arkadaş haklı gibi;

    Köfte; her yörede yapılır, inegöl, akçaabat, tekirdağ, sakarya ve diğerleri, birbirlerinden ufak farklarla ayrılır, özel bir yiyecek değil.

    Ciğer; bunuda yapmak için marifet gerekmiyor, türk insanının büyük bir kısmıda sakatat sevmiyor, seveninde Ciğersiz yapamadığını görmedim.

    Hayrabolu Tatlısı/Höşmerim; Tatlı konusunda muazzam bir çeşitliliğe ve lezzete sahip ülkemizin Dünya'da adı duyulmuş tatlılarına karşın hayrabolu ve höşmerim tatlıları çok vasat. Kötü değil ama olmazsada kimsenin aklıma gelecek bir lezzet değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trakyada yaşamazsın , Trakyayı yaşarsın
  • Trakyalı olanlar beğen butonuna çök
  • uzun uzun anlatmaya gelmiştim de, bizim kızanlar hemen müdahale etmişler. domatesin biberin plastiğini, etin sütün peynirin fabrikasyon halini, kalitesizini yiyen insanlara anlatmayalım burada, gelip görsünler.
  • Tekirdağda yaşıyorum doğma büyme , bir tekirdağ köftesi yeseydin özcanlarda , yanınada rakını alsaydın.
  • BOSHNAK KÖZDE BÖREK
    http://boshnak.com.tr/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expertadvisor -- 12 Mart 2017; 8:24:56 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beels

    Tekirdağda yaşıyorum doğma büyme , bir tekirdağ köftesi yeseydin özcanlarda , yanınada rakını alsaydın.

    2 kişi özcanlara gitsek kaça patlar ya? 3 senedir gidicem gidicem diyorum hesap sağlam girer diye korkuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.