Şimdi Ara

Traktör kullanmak zormu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler arkadaşin köye gidecez birşeyler getirmeye malum köy yolları dedi bi yerde benim palio ile gitmeniz imkansız dedi bırakıp yayan devam edicez dedi ama alacağımız kışlık erzak olduğundan baya yüklü olucak amcamın traktör alırız dedi tamam dedimde de dusunmeden konumayacan tabi neyse arabayla aynı mantık traktör kullanmak nekadar zor olabilir yani

Edit yaklaşık 5 6 km kadar yol benim araca getirene kadar bide geri gelip eve bırakacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 7 Eylül 2016; 10:51:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 tane vites var mesela:) ama zor değil, kolay kolay stop etmez, ilk başta sadece direksiyon hakimiyetiniz biraz zayıf kalır çünkü otomobillerden farklı bir sürüşü var, üç beş dakikada ona da alışırsınız.

• 5 yıl traktör tepesindeydim normal arabadan çok daha kolay stop ettirmek imkansız kaldır ayağını debriyajdan yürü gitsin

• Duz gitmekte problem yok ancak geri geri gitmek tecrubesi olmayan biri icin cok zor olur.Musait bir yerde çevirip duz gitmeye çalışın.

• En küçük viteste Stop etmez ayağını aniden kaldırsan bile ileri atılır yürür sebebi tabiki çok kısa dişli oranları..Direksiyonada kısa zamanda alışırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 7 Eylül 2016; 10:58:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofrome

Duz gitmekte problem yok ancak geri geri gitmek tecrubesi olmayan biri icin cok zor olur.Musait bir yerde çevirip duz gitmeye çalışın.

geri gitmek yerine ozaman açıktan alıp dönerim hocam sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

En küçük viteste Stop etmez ayağını aniden kaldırsan bile ileri atılır yürür sebebi tabiki çok kısa dişli oranları..Direksiyonada kısa zamanda alışırsın.

tamamdır hocam stop etmeden bi şekilde kaldrırırsak zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsn_33

5 yıl traktör tepesindeydim normal arabadan çok daha kolay stop ettirmek imkansız kaldır ayağını debriyajdan yürü gitsin

vites mantğı nasıl oluyor hocam acaba araç gibi 5 ilerimi
  • Öncelikle merhaba,
    Traktör devir saati binek araçlardaki 800-900 devirlerde değil daha yüksekte 1100 devir gibi bekliyor. Sanki biri sizin yerinize gaz veriyor gibi. Sadece debriyajı araçlar kadar yumuşak değil hızlı çekip yüklenirsen şaha da kaldırırsın traktörü. Daha temkinli olunması gerekiyor. Frenlerde de araçlardaki gibi bi fren sistemi değil iki pedalı kilitlersniz arabalardaki gibi fren yapacaktır. Yoksa sadece iç tarafı kilitleyip engebeli arazide kolay dönüşler de yapılmak için kullanılan 2 pedalı vardır. Zorluğu sadece bunlar. Yeni modelliyse binek araçlardan daha rahattır
  • Benim kullandığım 4 ileri sonradan hidrolik direksiyon takılma 79 model fiattı buz 4 ile kalkar giderdik takviye 2 de olurdu ama biz römork çekmek için sadece asfaltta kullandık tarlada Bostanda nasıl olur bilmem

• Kolaydir bisey olmaz. 30km hizla giderken arabayla 150 ile gidiyormus hissi verir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

Kolaydir bisey olmaz. 30km hizla giderken arabayla 150 ile gidiyormus hissi verir
    1-2 ton yük önemli değil ama 4-5 ton yük atarsan yokuş aşağı inişler tehlikeli olabilir, deneyim ister. Özellikle de eski 4 tekerlekli dampersiz römorklarda.
  • Römork varsa geri geri gelmede sıkıntı yaşayabilirsin dikkat et. Direksiyonları çok hafiftir 3-4 tur attırabilirsin Vites geçişleri serttir cart curt sesle beraber geçer aldırış etme.

• B sınıfı ehliyet alırken traktör de kullanabilir diyor devler. Demek ki çokta farklı değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Al-Yeleli Arslan

Römork varsa geri geri gelmede sıkıntı yaşayabilirsin dikkat et. Direksiyonları çok hafiftir 3-4 tur attırabilirsin Vites geçişleri serttir cart curt sesle beraber geçer aldırış etme.

var hocam maluk kışlık odun gıda derken 1 ton 1.5 ton yük olucak onun dışında dieğr sorunu geri gitmeyerek çözülür sanırım düz mantıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17 -- 7 Eylül 2016; 14:34:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MCÇETİN

Öncelikle merhaba,
    Traktör devir saati binek araçlardaki 800-900 devirlerde değil daha yüksekte 1100 devir gibi bekliyor. Sanki biri sizin yerinize gaz veriyor gibi. Sadece debriyajı araçlar kadar yumuşak değil hızlı çekip yüklenirsen şaha da kaldırırsın traktörü. Daha temkinli olunması gerekiyor. Frenlerde de araçlardaki gibi bi fren sistemi değil iki pedalı kilitlersniz arabalardaki gibi fren yapacaktır. Yoksa sadece iç tarafı kilitleyip engebeli arazide kolay dönüşler de yapılmak için kullanılan 2 pedalı vardır. Zorluğu sadece bunlar. Yeni modelliyse binek araçlardan daha rahattır

merhaba hocam teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_17

quote:

Orijinalden alıntı: MCÇETİN

Öncelikle merhaba,

merhaba hocam teşekkürler

Alıntıları Göster
    debriyajsız vites değiştirirdim. çok kolay kullanımı. hatta ehliyet almadan sürücülüğü öğrenmek için en iyi çözüm.

• Benim sürdüğümde 3 tane vites kolu vardı bana ayarlayıp verdiler şununla vites at dediler gayette rahat sürdüm ama çukurlu yollarda sekebiliyor

• Engebeli araziyse mutlaka deneyimli biri kullanmalı. Babamın köyünde her sene biri ölüyor traktörü devirip. Römork yüklü ise ona da deneyim gerekir.

• Kolaydır hocam. Diğer arkadaşlarında dediği gibi kolay kolay stop etmez. Yalnız debriyaj ve vites geçişleri biraz serttir. Tabi bunları klasik Anadolu trakörleri olan yaklaşık 75 hp'ye kadar olan traktörler için söylüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.