Zeneri devreye ters polarmalı bağlaman gerekir...Sanırım - ucu - kutba bağlamışsın.Bu bağlantıda zener normal diyot gibi çalışır..
Öyle bağlamıştım walla Bir de ters takıp deniyim.Bu arada çok teşekkürler...
Arkadaşlar devreyi en sonunda çalıştırdım fakat istediğim akımı çekemedim.12v 120 ma fan ı çalıştırmıyor ama ır uzaktan kumanda alıcısını gayet güzel çalıştırıyor.Şimdi benim size 2 tane sorum daha var;
1-Daha fazla akım çekebilmek için devrede nasıl bir değişiklik yapmalıyım?
2-Devre uzun süre fişte takılı kalsa fakat güç çekilmese bir zararı olur mu?Yada uzun süre kullanıma dayanıklı mı?
684 k kaç nano farad olabilir acaba yardım !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daha fazla akım alabilmek için 220v ye seri bağlı kandanstör değerini 600 700 nanodan 3 yada 4 mikro farad kullanmalısın amper ve watt artıcaktır. 3,3 k direnç değerini oynamalısın ve istediğin voltta zener diyot tak. 3,3k direnç in wattını yükseltirsen istediğin kadar beklet birşey olmaz.
elimde 1,5uf 350wv kondanstör var ama devreyi yaptım ama 50r direnç taktığımda 0,6v çıktı. oysa devrede 3,5v söylüyor. bence devreye L7812cv voltaj regulatörü kullanmak gerkir.
quote:
Orijinalden alıntı: silicon
Üç devre daha ekliyorum.Üçünde de zener kullanılmış.Sanırım en kararlı yöntem zener.Ama uygun Watt değerinde olmalı. Bu devre güzel duruyor.33 V zener kullanılmış.10 tane beyaz LED seri bağlanırsa 3.3 V düşer. Zener değiştirilerek gerilim değişebilir.C1'e 100k direnç paralel bağlanırsa şebeke gerilim kesilirse deşarj olur. Burada şunu sormak istiyorum.C2 50 V.C2'nin uçlarındaki gerilim zenerden dolayı 33 V'mi ?Eğer zeneri çıkarırsak C2 tavana yapışır mı ? Zeneri çıkarırsak uçlardaki gerilim ne olur ?
/>
Bu da benzeri.Zener 5 V.
Bu da Antrak'tan.Her LED'e 3.75 V düşüyor.
/>
Sondaki çok güzel çalışıyor yaptım 10 led yapmak için ne lazım peki?
Merhaba arkadaşlar,
peki 100Wattlık power led yakmak için ne yapmak lazım :)
31 volt ve 2,8A lazım bu iş için...
transformatör olmadan bunlar kadar basit ama can sıkmayacak bir devre bulmamız mümkün mü? Amper yüksek olacağı için sanırım zener kullanamayız...
peki ne yapacağız? nasıl bir devre kullanacağız?
sabit voltaj ve sabit akım da olması gerekmeyecek mi?
üzgünüm ama trafo olmazsa (senin deyiminle) can sıkıcı bir devre yapmak gerekir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme