Şimdi Ara

Trafo kullanmadan 4 beyaz ledle yapılan gece lambası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar elimde aşağıda gördüğünüz gibi trafo kullanmadan gece lambası yapmak için bir devre var.Fakat aşağıdaki devre 4 tane beyaz led(3.6 v 20ma)için hazırlanmış.Ben bu devreyi modifiye ederek 10 tane beyaz led yakamak istiyorum.Bunun için parça değerlerini nasıl değiştirmeliyim?Bir de 10 tane led kaç watt elektrik harcar?(Gerçi pek bir şey harcamıyor ama)

• 0,22 uf....... 0,39 uf ,(390nf) olarak değiştir.
    zeneri 36 volt olarak değiştir.
    10 ledi seri olarak bağla.
    0,7 watt tüketir.
  • Ordaki zenere aynı yönde seri zener diyot(lar) eklersen bunların anma voltajlarının toplamı kadar voltaj elde edersin. Bu şebeke gerilimi işleri hiç şakaya gelmez çok dikkat et. Ertesi gün gazetelerde okumayalım seni, bir taraflarından tüfek saçması gibi led parçaları çıkartmasınlar sonra. Ben uyarmış olayım da.. C2'nin üstünde yazan voltaj değerine dikkat et tabi bundan aşağı bir değer olmasın.
  • quote:

0,22 uf....... 0,39 uf ,(390nf) olarak değiştir.

0,22 uF öncekinde yetiyorsa yenisinde de yetecektir. Kondansatörden sonrası bir akım kaynağı olarak da düşünülebilir.

Veya yeni zener ekleme olanağı yoksa o zaman kondansatör değeri yeni akıma göre büyütülüp ledlere paralel ekleme yapılabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Liu Kang

quote:

0,22 uF öncekinde yetiyorsa yenisinde de yetecektir. Kondansatörden sonrası bir akım kaynağı olarak da düşünülebilir.

Veya yeni zener ekleme olanağı yoksa o zaman kondansatör değeri yeni akıma göre büyütülüp ledlere paralel ekleme yapılabilir.

voltaj 15 volttan 36 volta çıkacak.220 nf lık kondansator yetmez.
    devre bu şekliyle multisimde denendi.330 nf ancak kurtarıyor.
  • arkadaşlar devredeki 180 ohm luk direnç wattlı mı olmalı?
  • hocam c1 kondansatörünün 600 volt olmasına gerek yok bence boşuna masref ben benzer bir devreyi 250 voltluk kondansatörle yapmıştım

not:Aman dikkat devreyi şebekeden ayırınca ya devreye yük bağlayın yada kondansatörün ayaklarını kısa devre yapın pis çarpıyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3. Stop lambası Ve led yapma
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 36 v luk zener diyot bulabilir miyim,yoksa zenerleri seri mi bağlamalıyım?
  • 3 adet 12 volt veya 36 volta eşit olacak şekilde seri bağlayarak elde edebilirsin
  • Bu devreyi plastik kutu içine yerleştirsem Geriye tehlike oluşturabilecek bir faktör kalır mı?
  • bir sorun yaratacağını sanmıyorum sadece kondansatörün ayaklarına dokunma yeterli
  • 25 tane led bağlamak için sadece zener diyotların voltajını yükseltmem yeterli olur mu?Yoksa kondansatörüde mi değiştirmeliyim(Kafaya koydum adam gibi bir gece lambası yapıcam)
  • Cevaplayabilecek biri yok mu yaa
  • Arkadaşlar acaba ilk devreyi 24 saat çalıştırıırsam sorun olurmu? Birde C2 kondansatorude 600V luk mu alıyım..
    şimdiden teşekkürler..
  • bence 600 voltluk almana gerek yok ben 250 voltluk kullanmıştım.

eğer led sayısını arttırmak istiyorsan ledleri paralel bağlayabilirsin. sadece zenerin değerini değiştirerek voltajı nekadar yükseltebilirsin bilemem zener voltajı sabit tutmak için kullanılıyor.eğer illa voltajı arttıracağım diyorsan kondansatörün değerini de yükseltmen gerekecek.

unutmaki kondansatörden çekebileceğin bir akım var bu sınırı aşarsan kondansatöre elveda diyebilirsin
  • Spiderman ın dediği gibi 25 led takabilsek çok harika olur....Acaba bunun için devrede nasıl bir değişiklik yapmalıyız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 8 Ocak 2007; 22:36:16 >
  • devreye anfi bağlayalım :D ledleri seri deilde paralel kullansak çekilen akımı karşılamazmı bu devre zeneri mesala 3.5 v kullansak ledleri pralel bağlasak bi proteusda denim
  • quote:

Orjinalden alıntı: lazrails

devreye anfi bağlayalım :D ledleri seri deilde paralel kullansak çekilen akımı karşılamazmı bu devre zeneri mesala 3.5 v kullansak ledleri pralel bağlasak bi proteusda denim

Bildiğim kadarıyla bu devrelerden fazla akım çekilemiyor onun için ledleri olarak bağlamak daha aklıllıca gözüküyor deneme imkanın varsa nowanda arkadaşımızın yazdığı
    değerleri deneyebilir misin?Uğraşamam dersen de canın sağolsun....

zeneri 36 volt olarak değiştir.
    10 ledi seri olarak bağla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stromkreis -- 9 Ocak 2007; 23:43:33 >
  • yok abi gece gece 220 uğraşmam :D
    başka bişi olsa düşünmeden denerim
  • 200 TANE LED BAGLAMAK İÇİN DEGERLERİ NE OLMALI
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.