Şimdi Ara

Trafikte Sakin Kalmak Çok Zor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam geçmiş olsun. Sakin olmak lazım yoksa bu ülkede Allah korusun katil ya da maktul olmak an meselesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haacar kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam sakin olmak lazım kimin ne çıkacağı belli değil ama insan bu pişkinliği görünce çıldırıyor.

• Geçende köprü girişinde dur-kalk trafiğinde hafif meyilde önümdeki Vito minibüs geri kaçırdı. Korna çalıp ikâz ettim. Faydası olmadı; tamponuma çarptı, plakayı ikiye katladı. Plaka çerçevesini kırdı. “Acemi sürücü değilim; dalgınlığıma geldi” diyor. Plaka çerçevesi için yetkili servise gittim; onların logolu plaka çerçevesini istiyorum ön ve arka plakada. Servis şehir dışında. Kaybolan yakıt parası, kaybolan zaman, aracın yıpranma payı. Bu arada servis ne kadar uğraştıysa da plakayı düzeltmek için, hala katlanma çizgisi belirgin.

Bir de şöyle olaylar var.

Trafikte Sakin Kalmak Çok Zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 30 Aralık 2018; 13:56:7 >

• Geçen Antalya Kepez yokuşunu iniyorum, kendi şeridimden (en sol) takriben 70-80 km hızla ilk viraja girdim, özürlü ticari sürücülerinden biri klasik hareketleri olan şerit dışına kaydı. Ben de ani refleks fren çakınca aracın tabi ki dengesi bozuldu, aslında o anda freni okşamam gerekiyordu ama solumda bana sıfır bariyer sağımda şeridime çıkan ticari olunca bastım mecbur.

Sonra kontra falan verdim, sağım solumda yer yoktu ama ESP + kontra ile kurtardım Allah'a şükür. Şimdi inip dövsem ayrı sövsem ayrı, boşver dedim geçtim.

Şu viraja şeridinde girip şeridinde çıkmayı bir başaramadı bu halk, anlamak güç yani. Bu salaklar yüzünden yol boş olmadıkça limitte viraja girmiyorum artık.

• Bir başka forum başlığında paylaştıklarımı buraya aktarayım.
    —————————

Olay 1 (benim tecrübem):

Mecidiyeköy ana ışıklar; bayram. Ortalık kalabalık ama asayiş kontrol altında değil. 7-8 kişi kırmızı ışıkları fırsat bulup ellerinde camsil-bez araba camlarını sözde temizlemek üzere 4 bir yana dalıp araçlara musallat oluyorlar. Türkçeyi aksanla konuşuyorlar diyeyim.

Olay 2 (benim tecrübem):

Levent çarşıya çıkan işlek bir cadde. Trafik ışığı kırmızı. Tipin teki karşı köşeden hızla araca yaklaşıyor. Sürücü camı yarı açık. “Abi araban güzel, yap bir kıyak bana” deyip kapıya yöneliyor. Cam kapatma düğmesine basıyorum. Cam kapanırken eliyle camı aşağı bastırıyor; cam otomatiği devreye giriyor (parmak sıkıştırma güvenliği için), cam olduğu gibi aşağıya iniyor. Camı tekrar kapatıyorum.

Olay 3 (benim tecrübem):

Taksim Meydan ara sokakları; Dolapdere yokuşuna çıkan yollar. Sokak dar; 2 şerit zar zor ilerliyor. Berduş tipli bir adam; aracın önünde, eller cepte, suratında bir sırıtış yolumu kesiyor. Yolun ortasında ayakta. Türkçe konuştuğu yok; sanki pandomim sanatçısı; elini ağzına götürüyor “bana yemek ver” anlamında.

Olay 4 (bir tanıdığımın tecrübesi):

Büyükdere Caddesi. Kanyon alışveriş merkezinin önündeki trafik ışıkları. 7/24 o ışıklar yoğundur. Aracın camları kapalı fakat sunroof açık. Tanıdığım yukarı bakıyor; o da ne? Tipin teki ona sunroof’tan aşağı sarkar bir şekilde “güzel arabaya biniyorsun; ben açım; para ver yoksa yan aynanı kırarım”. Tanıdık da panik halinde; elini cebine atıyor; bulduğu 5 TL kağıt parayı uzatıyor. Adam sunroof üzerinde bir halde parayı alıp tanıdığa geri fırlatıyor; “bu ne lan; adam gibi para ver!” diyor. O sırada trafik ışığı yeşil; sunroof üzerindeki adam da hafif aşağı doğru kendini bırakınca tanıdık gaza basıyor ve oradan uzaklaşıyor.

Sürüş halinde sıkışık trafik ve kalabalık mekanlarda hem kapıları kilitlemenizi; hem de camları ve sunroof’u kapalı tutmanızı tavsiye ediyorum.

Umarım yakında bıçakla, silahla yol kesme ve gasp olayları meydana gelmez. O yöne doğru gidişât. Şuraya yazayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sk67a -- 30 Aralık 2018; 20:40:33 >

• Her yere kamera koysalar ve belli bir ceza puanına ulaşanın ehliyetini alsalar İstanbul'da sürücü sayısı yarıya iner. %80'i sinyal vermiyor, yarısının elinden telefon düşmüyor. Otoyollarda tırlar ölüm makinesi gibi dolaşıyor. 120 ile giderken 80 ile sinyal vermesi ile önüne kırması bir oluyor. Trafik kurallarına uyulmadığından bazı yaya geçitleri tehlike saçıyor. Özellikle e5 gibi yollar üzerine konmuş yaya geçitlerinde kimse durmuyor. 2 şeritten biri dursa diğerinin durup durmayacağı belli olmadığı için yaya açısından çok tehlikeli, istememeye istemeye böyle durumlarda yayaya yol vermiyorum.
  • Erzincanda yasiyorum, araba kullanırken ateri oynu oynuyormus gibiyim. Heryerden atlayan yayalar, yolun ortasina birakip giden arabalar. Sol seritte 30 la giden dayılar. Işıklarda 10 saniyelik surede 4 5 saniyede arabayi kaldıramayanlar. Çareyi agresif kullanarak çözdüm. Mesela 4 yoldayiz kimse kimseye yol vermiyor atlamak icin can cekisiyorlar. Motoru bagirtip üzerine patinajla 1 saniye ani.hareket etmek karsidakini korkutup beklemesini sagliyor. Veya gidis gelis ara sokakta ortalayarak gelen arabaya bende ortaliyorum hatta uzerine suruyorum mecbur seridine gecip durup yol veriyorlar. 1 saniyelik magandalık boyle suruculeri yola getirmemi sagliyor. Gecen gun tamponuma sahin girdi selektor yapiyor.bende sol seritte hiz sıniri 60 olan yolda ilerliyorum. Yol vermem gerek fakat insanlik yaptim önümdeki audi a6 surucusu sarhos aniden durup kalkiyor kaldirima falan cikti indi bu sahin hiziyla gidip carpmasin diye yol vermedim. Audi ani frene basip karsi yola gecti önüm acildi hizimi arttirdim bu yarisicam zannetti sagima gecip gaza basmaya basladi ben yavasca hizlaniyorum bu beni gecmeye calisiyor son gazla ama gecemiyor. Sag seritte de 40 la yavas giden kamyon var arkadan carpcakken benim uzerime surdu sahini. Ben frene basmasam ufak bir dokunusumla kamyonun arkasinda patates olacakti. Frene basip yol verdim sahin yalpalamaya basladi kontrolden cikti. Allahtan yol bostu kurtardi. Ben kurallara uyan bakkala bile giderken emliyet kemeri takan sinyalsiz asla dönmeyen bir surucuyum. Beni bile delirttiler.

• Türkiye de gündelik hayatta sakin kalmak zor diye başlık değişse daha iyi olur.Trafiğe gelene kadar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde trafiğin olmadığı zamanlarda önünüzde sanki bilerek kağnı arabası gibi giden tipler var. Takip mesafemimi arttırmama rağmen öndeki o kadar gereksiz yere frene basıyorki içeride deliriyorum

• AO A kullanıcısına yanıt
    Boşver hocam pislik için bulaşmaya değmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 30 Aralık 2018; 18:32:17 >
  • Acil Stop kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Hiçbir şeye değmez bunlar. Kendi canının kıymetini bilmeyen, başkasının canını umursar mı? Hayır, görüyoruz işte.

• sk67a S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.

• Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Ticari sürücüler altında 2-3 tonluk (bazen daha fazla) ağırlıkta araç olduğunu unutuyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excellentwarrior -- 30 Aralık 2018; 18:37:23 >
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Hocam geçmiş olsun, bende cam tavan ve yan camları ışıklarda mümkün olduğunca kapatıyorum. Ya da çok küçük, serçe parmak bile girmeyecek şekilde açık bırakıyorum. Aç, ihtiyacı olan hiçbir şey dinlemez başın belaya girer Allah korusun. Dikkat etmekte fayda var.

• 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Hocam yayaların güvenliği için yol vermemiz lazım. Hele şu havalarda biz sıcacık arabadayken, insanlar soğukta dışarıda bekliyor. Dediğiniz yöntemler işe yarayabilir bu arada gayet mantıklı.

• ali parlkk A kullanıcısına yanıt
    Hocam okurken kendimi gördüm gibi. Bende agresife döndüm. İnsanların saygısı yoksa, benim niye onlara olsun ki? Geçmiş olsun bu arada. Trafikte insan sinir krizleri geçiriyor.

• tica T kullanıcısına yanıt
    Farklı ve güzel bir bakış açısı.

• Silencebeach kullanıcısına yanıt
    Sanki "yolun parasını ben verdim gitmiyorum." der gibiler. Delirmemek ne mümkün!

• Bunun için gerkemedikçe araba garaja ben toplu taşımaya milletin kokusunu çekerim şu lanet trafiği çekmem. Metro hatları tamamlanınca daha da güzel olacak.

• excellentwarrior kullanıcısına yanıt
    Büyük pickup lazım hocam abddeki gibi o zaman yanaşmazlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.